Inhoud blog
  • Boodschap van de WOLVEN!
  • De AARDE is van IEDEREEN ... Chief Sealt
  • De gezonde eigenschappen van ROOMBOTER!
  • GOUDSBLOEMZALF maken!
  • UPDATE Rocket - Stove maar dan een meeneembare!
    Categorieën
  • BOEKEN (2)
  • GEZONDHEID (14)
  • HUIS (6)
  • MOOIE TEKSTEN (5)
  • NIEUWTJES (20)
  • NUTTIGE DINGEN (8)
  • TUIN (13)
  • VOEDING (9)
  • Mijn favorieten
  • Nulpuntenergie
  • De Lusthof (Lieven David)
  • E.M.
  • Natuurwezens
  • Permacultuurtuinen
  • Maya Tzolkin
  • RIVENDELL
  • RADUGA
  • Alles vegetarisch!
  • Life Changing Energy
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Terra Madra ... een nieuw begin....
    Zelfvoorzienend leven - gezondheid - groei - OVERVLOED!
    27-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het COMPOSTTOILET ... !

    Het Composttoilet!

    Geruime tijd reeds speelt het idee van een composttoilet.

    Het waterverbruik van het doorspoelen van plasjes vind ik zooo verspillend ...

    Maar waar ga ik het zetten ... in de garage, eigenlijk fijn in de zomer ... maar ik zie mezelf in de winter niet de tuin in hollen om ... ja, niet doen dus!

    Besloot dan maar een hoekje in de badkamer vrij te maken.

    Als “opvang” nam ik 2 in mekaar passende emmers.

    De bovenste emmer (de grootste) plaatste ik zodoende in de onderste emmer (iets kleiner) dat er nog een heleboel ruimte is om de urine op te vangen.

    In de bovenste emmer (grootste), maakte ik middenin enkele gaatjes met een dikke nagel.

    Over die gaten legde ik een bordje met gekartelde rand, zodat de urine langs daar in de onderste emmer kan geloost worden ...

    De faeces die op het bordje terecht komen kunnen dus niet naar het onderste reservoir ...

    Enfin ... dit is al opgelost... nu de timmer!


    Het gat v/d plee!

    Vol goeie moed toog ik aan “den timmer”, met hout dat nog in de garage te vinden was!

    Alle maten genomen, zien dat het goed oogde...

    Het heeft wat kunst en vliegwerk gekost, ben het trouwens niet gewend van met zulke voor me “zware machines” om te gaan (wipzaag & boormachine)

    Heb ongeveer een mooie cirkel bekomen, die ik zo zacht schuurde als een kinderpoepje ... je moet niet vragen!

    Vermits de afstand die ik had achter een deur niet voldoende was om een toiletbril te kunnen gebruiken, opteerde ik dan maar voor een plastiek (voorlopig misschien) deksel!


    Voortaan kan ik dus hier terecht.

    Ik ga proberen te werken met E.M. zemelen, omdat bij gebruik van E.M. (effectieve micro-organismen) de fermentatie reeds kan beginnen, en ook deels om zeker geen geurhinder te hebben!

    Normaal gebruik je bij een composttoilet droge bladeren, schaafsel of droge takjes ... maar vind dit procedé het proberen waard!

    (voor meer info omtrent de fantastische werking/toepassing van E.M.

    - effectieve micro-organismen, kan ik jullie doorverwijzen naar www.pluviem.be)








    27-10-2010 om 00:00 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:HUIS
    Tags:zelfvoorziening, composttoilet, zelf maken!
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananen ...

    Wist je dat BANANEN heel speciale eigenschappen hebben ?


    Nadat je dit hebt gelezen zal je een BANAAN nooit meer op dezelfde manier

    bekijken als tot nog toe !

    Bananen bevatten drie natuurlijke suikers (sucrose, fructose & glucose) in combinatie met vezels. Een banaan geeft een onmiddellijke, volgehouden en aanzienlijke energiestoot.

    Onderzoek heeft aangetoond dat slechts twee bananen genoeg energie leveren om 90 minuten ingespannen te fitnessen. Geen wonder dat de banaan het fruit nummer één is voor ‘s werelds topatleten.

    Maar energie is niet het enige dat een banaan ons biedt om fit te blijven.           

    Ze helpt ook tegen een groot aantal ziekten en toestanden, waardoor ze onontbeerlijk is in ons dagelijks dieet.

    Depressie: Volgens een recent onderzoek door MIND onder mensen die aan een depressie lijden, voelden velen zich veel beter na het eten van een banaan. Dat komt doordat bananen tryptophaan bevatten, een soort proteïne die het lichaam omzet in serotonine, een stof die ervoor bekend staat u te ontspannen, uw stemming te verbeteren en u in ‘t algemeen gelukkiger te doen voelen.

    PMS: Vergeet de pillen - eet een banaan.De vitamine B6 die ze bevat regelt het glucosegehalte in het bloed, dat uw stemming kan beïnvloeden.

    Bloedarmoede: Met hun hoog ijzergehalte stimuleren bananen de productie van hemoglobine in het bloed, zodat ze helpen in gevallen van bloedarmoede.

    Bloeddruk: Dit uniek tropisch fruit bevat enorm veel potassium, maar toch weinig zout, zodat het perfect helpt tegen hoge bloeddruk. Daarom heeft de Amerikaanse Food & Drug Administration onlangs aan de bananenindustrie toelating gegeven om officieel te claimen dat het fruit het risico op hoge bloeddruk en een beroerte vermindert. 


    Kracht van het brein: 200 studenten in de Twickenham (Middlesex) school (Engeland) werden dit jaar door hun examens geholpen door het eten van bananen bij het ontbijt en de lunch. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit fruit vol potassium helpt bij de studie door de leerlingen alerter te maken.

    Constipatie: De vezelrijke banaan opnemen in het dieet kan helpen om de normale werking van de darmen te herstellen zonder laxeermiddelen te gebruiken.

    Kater: Een van de snelste manieren om van een kater af te geraken is een milkshake met banaan drinken, gezoet met honing. De banaan kalmeert de maag en met de hulp van de honing verlaagt ze het bloedsuikerniveau. De melk kalmeert en herbevochtigt uw systeem.

    Brandend maagzuur: Bananen hebben een natuurlijk zuurwerend effect op het lichaam. Eet dus een banaan als u last hebt van brandend maagzuur.

    Ochtendziekte: Bananen eten tussen de maaltijden door houdt het bloedsuikerniveau op peil en vermijdt ochtendziekte.

    Muggenbeten: Grijp niet direct naar de zalf tegen insectenbeten. Wrijf de beet in met de binnenkant van een bananenpel. Veel mensen vinden dit verbazend doeltreffend om het zwellen en de irritatie te verminderen.

    Zenuwen: Bananen bevatten veel B-vitamines die het zenuwstelsel helpen kalmeren.


    Overgewicht en aan het werk? Studies aan het Instituut voor Psychologie in Oostenrijk hebben bewezen dat werkdruk aanleiding geeft tot slechte voedingsgewoonten zoals het eten van chocolade en chips. Bij onderzoek van 5.000 hospitaalpatiënten stelde men vast dat de meesten onder hoge druk werkten. De conclusie was, dat men het ongeremd eten van ongezond voedsel kan vermijden door om de twee uren iets dat rijk is aan koolhydraten te eten en daardoor het bloedsuikerniveau onder controle te houden.

    Maagzweren: De banaan wordt gebruikt als dieetvoedsel tegen problemen met de ingewanden. Ze is het enige rauwe voedsel dat men kan eten zonder problemen in geval van klachten in de ingewanden.


    Temperatuur: Veel culturen zien bananen als een “verkoelend” fruit dat zowel de fysieke als de emotionele temperatuur van zwangere vrouwen verlaagt. In Thailand bijvoorbeeld eten zwangere vrouwen bananen om zich ervan te verzekeren dat hun baby met een koele temperatuur wordt geboren.

    Seizoensgebonden ongesteldheid: Bananen helpen lijders aan deze ongesteldheid omdat ze de natuurlijke stemmingsverhoger tryptophaan bevatten.

    Roken: Bananen kunnen mensen helpen om van het roken af te geraken. De B6 en B12 vitamines die ze bevatten, evenals het potassium en magnesium, helpen het lichaam bij het herstellen van het nicotinegebrek.

    Stress: Potassium is een vitaal mineraal dat de hartslag normaliseert, zuurstof naar de hersenen stuurt en de waterbalans van het lichaam regelt. Wanneer we gestresseerd zijn stijgt ons metabolismeniveau en vermindert het potassiumgehalte. Dat kan worden vermeden door bananen met veel potassium te eten.

    Beroerte: Volgens een onderzoek door het New England Journal of Medicine kan het regelmatig eten van bananen het risico op overlijden door een beroerte met 40% verlagen!

    Wratten: Mensen die gesteld zijn op natuurlijke alternatieven zweren dat men een wrat kan doen verdwijnen door er een stukje bananenschil op te bevestigen met een klever! Gele kant langs buiten.

     

     

    Dus: een banaan is een natuurlijke remedie tegen veel aandoeningen. Vergeleken met een appel bevat ze 4x zoveel proteïnen, 2x zoveel koolhydraten, 3x zoveel fosfor, 5x zoveel vitamine A en ijzer en 2x zoveel andere vitamines en mineralen. Ze is ook rijk aan potassium en een van de beste voedingsmiddelen. Het is dus misschien tijd om dat welbekende gezegde te veranderen in “Een banaan elke dag houdt de dokter weg!"

    PS: Bananen moeten wel de reden zijn waarom apen altijd zo gelukkig lijken!

    Nog een tipje: als men zijn schoenen snel wil doen blinken, wrijf ze in met de binnenkant van een bananenpel en poets ze op met een droge doek.

    Een verbazende vrucht!!!

    27-10-2010 om 00:00 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:VOEDING
    24-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanker reeds 100 % te genezen in 1931!!!

    Kanker reeds voor 100 % te genezen  in 1931!!!

    Het geniale in de vinding van Royal R. Rife was de methode die hij ontwikkeld had om de frequentie die de cel in kwestie moest vernietigen, om die als het ware te vergrendelen met de bewuste cel


    foto voor nieuwsartikel Kanker 100 procent genezen in 1931 / @ foto bron: philosophy_rebel

    Royal R. Rife, briljant, een genie, de man die Kanker voor 100 procent wist te genezen en daarom heeft u nog nooit van hem gehoord.

    Kennis is macht, maar soms kom je ergens achter dat je werkelijk heel boos maakt, zo boos, je gaat bijna denken 'wist ik dit maar niet'.





    Ik ga u voorstellen aan het werk van een genie, een man waar u vrijwel zeker nog nooit van gehoord heeft.

    Net als de genie
    Nicola Tesla, komt ook nog aan bod op EQgen, is Royal R. Rife uit de geschiedenisboeken verwijdert. Waarom is dit met beide heren gebeurd? Het antwoord op die vraag is ronduit schokkend en zal u pijn doen.

    Het menselijke lichaam en alles om ons heen bestaat uit energie
    Soms is het merkwaardig om te spreken over zaken die in de moderne wetenschap oud nieuws zijn, terwijl mensen om mij heen nog roepen "wat je nu zegt is onzin".

    Als u naar uw lichaam kijkt ziet u vlees en bloed, net als dat u steen ziet als u naar een muur kijkt. Onder de microscoop komen we al gauw tot de ontdekking dat alles bestaat uit moleculen, neutronen en protonen.

    Deze bouwstenen zijn de basis van alles om ons heen, iedereen en alles is gemaakt van en bestaat uit energie.

    Albert Einstein:E=MC2; "Energie verdwijnt niet, maar kan zich wel in een andere vorm begeven"

    Dus zelfs als u dood gaat, zal uw energie nooit in niets opgaan, maar in een andere vorm verder gaan. Wellicht nog eens een leuk artikel in de toekomst, want ik kan u verzekeren, de dood bestaat niet.

    Alles functioneert op zijn eigen unieke Frequentie
    Alles om ons heen inclusief dus ons eigen lichaam, functioneert op een bepaalde frequentie. Net zoals de radio werkt, doordat radio1 op een andere frequentie zit dan radio2, kunnen beide zenders dezelfde ruimte vullen zonder last van elkaar te hebben.

    Zodra we op radio1 afstemmen, horen we niet radio2, maar die is gewoon nog aanwezig. Stellen we de radio-ontvanger echter niet nauwkeurig in, niet precies op de frequentie van radio1, dan kan het zijn dat radio2 als storing hoorbaar is. Deze storing is echter alleen aan de kant van de niet nauwkeurig afgestelde ontvanger.

    We kunnen frequenties natuurlijk ook zelf storen, door bijvoorbeeld op dezelfde frequentie als radio1, iets totaal anders uit te zenden. Er zal nu storing ontstaan die niet op te lossen is aan de kant van de ontvanger, radio1 is niet meer goed of helemaal niet meer hoorbaar.

    Wanneer we ons storingssignaal sterker en sterker maken, zal het moment komen dat radio1 volledig verdwenen is en alleen nog maar ons signaal hoorbaar.

    Cellen vernietigen met hun eigen frequentie
    Met deze kennis ging
    Royal R. Rife aan de slag. Zijn gedachten was om uit te vinden op welke unieke frequentie een virus of bacterie functioneert. Aangezien alles dus op zijn eigen unieke frequentie werkt, zou het vernietigen van een virus of bacterie net zo moeten werken als het storen of platleggen van radio1, zolang het signaal maar sterk genoeg is.

    Het zou ook totaal veilig zijn voor het menselijke lichaam, aangezien al onze organen, cellen en noem maar op, niet op de frequentie zitten van een andere energievorm in dit universum, zij het een virus, bacterie of die stenen muur.

    Hebt u wel eens gezien hoe een stuk glas uit elkaar knalt door geluid (filmpje) ? Het glas begeeft het om de volgende reden. Dit glas heeft een bepaalde unieke frequentie. Door op deze frequentie een geluidssignaal uit te zenden, kunnen we de moleculen harder laten vibreren, dit naar mate we meer energie achter te frequentie zetten.

    Op een bepaald moment is de energie waar de moleculen op trillen zo groot, dat de beweging van de onderlingen moleculen te groot wordt om de structuur van het glas, de vorm, nog intact te houden. Hierdoor zien we het glas vervolgens onder druk van zijn eigen frequentie uit elkaar spatten.

    Nu, dit is de methoden die Royal R. Rife tot in de perfectie heeft uitgewerkt als het gaat om virussen, bacteri?n, kankercellen en alle andere ziekteveroorzakers. Het was allemaal niet zo makkelijk als dat het klinkt, aangezien een virus of bacterie of kankercel niet zomaar te vernietigen is met zijn eigen frequentie.



    [ De vinding van Royal R. Rife ]

    Sturen we namelijk gewoon dezelfde frequentie af op de cel die we vernietigen willen, dan gaat veel energie verloren door weglekken. Vergelijk het met onder stroom staan, veel van de energie reist alleen maar door je lichaam om vervolgens in de grond weg te lekken.

    Het geniale in de vinding van Royal R. Rife was de methode die hij ontwikkeld had om de frequentie die de cel in kwestie moest vernietigen, om die als het ware "te vergrendelen" met de bewuste cel.

    Momenteel zijn er mensen die hun hele leven wijden aan het opnieuw ontwikkelen van deze verloren (onderdrukte, gestolen, verborgen) geraakte kennis en zij gebruiken plasma als drager van de energie. En niet zonder succes, u kunt een kort fragment downloaden waar met succes een levend organisme letterlijk explodeert.

    Exploderend organisme http://www.rifetechnologies.com/kaboom.avi

    De test die een enorm succes bleek en het einde van deze vinding inluidde
    De onderzoeksresultaten begonnen eind jaren twintig op te vallen in de medische wereld en men stelde Royal R. Rife voor een uitdaging. Hem werden
    16 patiënten toegewezen die allen opgegeven waren door de moderne wetenschap,

    allen hadden een terminale vorm van kanker.

    Na drie maanden wist Royal R. Rife 12 van de 16 patiënten volledig kankervrij te krijgen, volledig genezen. Met de laatste 4 had hij meer moeite, maar ook die krijg hij in de volgende drie maanden volledig kankervrij en volledig genezen.

    Door bij iedere individuele patiënt exact de frequentie uit te dokteren

    van hun kankerbacterie, de T-baccilli,

    bleek al gauw dat een 100%-succes ratio gehaald werd.

    Banket ter gelegenheid 100% genezing kankerHet was tijd voor een groot feest
    Hier links ziet u een bijeenkomst gehouden in november 1931.
    Tijdens dit banket wordt door vooraanstaande doktoren en wetenschappers feest gevierd.
    Het is namelijk een bijzondere dag in de geschiedenis van de geneeskunde, er is een apparaat uitgevonden dat iedere vorm van
    kanker 100% geneest.

    Je zou toch verwachten dat we deze man allemaal kennen en dat hij geprezen wordt in alle medische publicaties en geschiedenisboeken. Royal R. Rife is namelijk de man wiens uitvinding in 1931 kanker VOLLEDIG wist te GENEZEN.

    Maar zijn vinding is verdwenen en Royal R. Rife stierf anoniem en gedesillusioneerd. Ondanks dat hij kon bewijzen, keer op keer, dat hij kanker kon genezen, werd hem overal de deur gewezen. Gewist uit de geschiedenisboeken, uitgewist als geniaal wetenschapper.

    Er kon niet verdient worden aan deze uitvinding
    Zijn kennis is in handen van mensen die dit niet met de wereld willen delen. Er zijn zelfs apparaten ontwikkeld op basis van deze technologie die menselijke cellen volledig kunnen vernieuwen.

    Zo is er een apparaat, ik zal hier een artikel aan gaan wijden, waar je een mens in kunt schuiven en 3 minuten later komt die persoon er weer uit met volledig vernieuwde cellen. Ja mensen, het eeuwige leven bestaat al,

    de techniek is bijna 100 jaar oud.

    Dagelijks sterven er miljoenen mensen aan kanker terwijl deze 100% genezen kunnen worden. Mensen doorgaan gruwelijke chemocuren, worden volgespoten met zwaar gif om alle cellen te verbranden in de hoop dat je nog op tijd nieuwe cellen aanmaakt voor je sterft, allemaal voor niets? Of toch niet? De farmaceutische industrie verdient namelijk triljoenen aan de handel in allerlei "niet" geneesmiddelen tegen kanker.

    Ik zeg het u recht voor zijn raap, het kankerfonds mag dan gedragen worden door enorme aantallen ter goeder trouw menslievende mensen, maar
    de personen die deze organisatie hebben opgezet zijn CRIMINELEN. Biljoenen gaan er om in de zoektocht naar een NIET genezend geneesmiddel.

    Het is werkelijk te triest voor woorden dat de zucht naar macht en geld een dergelijk walgelijk bedrog bestaansrecht geeft. Denkt u er maar eens goed over na wanneer een geliefde van u sterft aan kanker en waarom hij sterft.

    U bent niet boos? Dan komt dat omdat u deze informatie niet geloven kunt of niet geloven wilt.

    Meer informatie in Engels http://www.rife.org

    Attentie: Argusoog

    24-10-2010 om 21:17 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:GEZONDHEID
    21-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIEMGROENTEN
    Kiemgroenten
    Na de oogst, de tuin winterklaar zetten, komen de dagen om binnen een heleboel werk te doen ... De kiembakjes die de hele zomer inaktief waren komen weer boven.
    Lekkere kernachtige kiemen ... een meer dan welgekome tractatie bij de dagelijkse rauwkostschotel!
    Kiemgroenten zijn de jonge kiemen & scheuten van zaadjes, erwten en bonen. Lekker, fris en boordevol vitaliteit, kracht & gezonde bouwstoffen. En, wat veel mensen niet weten: ze groeien in het donker!

    Wat maakt kiemgroenten zo bijzonder?
    Kiemgroenten worden geoogst in het prille begin van de groei. Juist op dat moment bevat de kiem een zeer hoge voedingswaarde en staat bol van proteïnen, enzymen, bioflavetoïden, vitamines en waardevolle mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor en kalium. Daarnaast bevatten ze onverzadigde vetzuren en nauwelijks tot geen vet of verzadigde vetzuren.
    Kiemgroenten zijn heerlijk in salades, op een broodje gezond,  op de boterham met een plak kaas of tomaat, in roerbakschotels, als garnering of gewoon…als groente.
    Licht verteerbaar
    Omdat kiemgroenten eigenlijk 'baby' groenten zijn, hebben ze nog heel dunne celwanden. Kiemen laten daardoor hun essentiële voedingsstoffen makkelijker los. Samen met de
    , in overvloed aanwezige enzymen, zorgt dit ervoor dat kiemgroenten zo licht verteerbaar zijn.
    Pittige kiemen
    Kiemen met een lekkere krachtige smaak. Ze voegen echt iets toe aan een broodje of salade, soepen en wokgerechten. radijssla bevordert o.a. de spijsvertering en bevat stoffen die goed zijn tegen verkoudheid. Alle pittige soorten bevatten anti-oxidanten die je lichaam beschermen tegen o.a. bacteriën en schimmels.
    Aromatische kiemen
    Nog nooit proefde je zo'n heerlijk zachte knoflooksmaak als in onze lookkiemen,
    en dan de
    koreanderkiemen: je proeft het zaad, het blad en een vleugje citroen..
    een heel bijzondere smaak!
    Preikiemen en lookkiemen bevatten ook veel flavanoïden.

    Milde Kiemen
    De meeste kiemen kun je het beste rauw gegeten worden, want dan bevatten ze de meeste werkzame stoffen en smaken ze het lekkerst. Wist je dat Alfalfa veel meer vitamine C, B1,B2, Niacine, plantesterol en Vitamine E bevat dan b.v. komkommers of tomaten? Milde kiemen smaken heerlijk in elke salade, bij de lunch, op een broodje gezond enz.
    Alfalfa
    Zonnebloemenkiemen
    Erwtenasperges
    Greenpeez®

    Tarwekiemen
    Bijzondere' kiemen
    Deze kiemen vallen op door hun frisse rauwkost smaak maar zijn vooral bijzonder vanwege hoge glucosinolaten gehalte. Van broccoli is bekend dat de aanwezige actieve stof SGS de bescherming bevordert tegen bepaalde soorten kanker. Onderzoek naar de kiemen van broccoli, door Dr.Talalay aan de John Hopkins University in Baltimore (USA), wees uit dat SGS in Broccosprouts 30 x zoveel aanwezig is!
    aanbevolen hoeveelheid per week: 30 gram.
    Rode kool kiemen
    Broccosprouts®

    Stevige kiemen
    De iets grotere soorten die gekiemd worden uit bonen en erwten, zijn een waardevolle bron van eiwitten en mineralen.  Ze worden vooral verwerkt in wokgerechten en ovenschotels,
    Met rijst & pasta, even meebakken met vlees, of in de soep.
    Kikkerwtenkiemen zijn een waardevolle bron van plantesterolen, natuurlijke stoffen die een hoog cholesterol gehalte helpen voorkomen.
    Kiemmix
    Linzenkiemen

    Taugé
    Adzukikiemen
    Kikkererwtenkiemen

    Decoratief
    Deze soorten zijn vooral mooi en vallen op door hun kleur,  Ze zijn prachtig om een bord of gerecht mee te versieren. De uitgesproken, aardse rauwe bietjes smaak is wel voor de liefhebber!
    Rijk aan vitamine B11, B12, vitamine E en Chroom. 
    Spruitkiemen
    Rode bietenkiemen

    Azuki kiemen
    Roodbruine Japanse
    Mungboon.
    Smaak:
    neutraal, notig.
    Vooral geschikt voor warme gerechten:

    omeletten, roerbakschotels en soepen.

    Alfalfa
    neutraal, frisse smaak.
    enorm gezond, boordevol plantaardige eiwitten,
    Vitamines(C, D, E en K) en mineralen.
    Bloeddruk-en cholesterolverlagend.

    Gebruik: In salades en op belegde broodjes.


    Erwtenasperge kiemen
    Mooie lange, witte kiem, zeer decoratief.
    Smaak: aspergeachtig.
    Gebruik: als garnering en in salades.

    Taugé
    Vooral bekend uit de chinees/Indische keuken.
    Taugé is lekker fris en knapperig,
    Gebruik: heerlijk in roerbakschotels, salades en soepen.
    Broccosprouts®
    Frisse broccolismaak,
    lijkt een soort groene alfalfa en is enorm gezond!

    Lekker bij vis, op een belegd broodje en in salades.
    Greenpeez®
    Zeer decoratieve groene kiem,
    Knapperig en lekker fris van smaak.
    Gebruik: als garnering & in salades.

    Kiemmix
    Bonte mix van diverse kiemen,
    Vooral geschikt voor wok gerechten & in soepen.
    Ook rauw door salades of meebakken met vlees.

    Kikkererwtenkiemen
    Lekker stevige, kort gekiemde erwten.
    Bij uitstek geschikt om te roerbakken,

    in soepen & Italiaanse of Afrikaanse gerechten.
    Rauw, geroosterd of gefrituurd heerlijk in salades!

    Garlic Sprouts®
    Heerlijke zachte knoflook smaak!

    Decoratief en erg lekker op amuses, belegde broodjes,
    Salades, bij vis & vlees gerechten.
    Coriander Sprouts
    Uitgesproken koriander smaak met een vleugje citroen.
    Gebruik: Aziatische keuken, heerlijk bij visgerechten.
    Zowel rauw als geblancheerd.

    Linzenkiemen
    Zachte, lichtzoete smaak.
    Prima als rauwkost, maar gestoomd zijn ze nog lekkerder!
    In roerbakgerechten, soepen en salades.

    Rijk aan B1, B2, C en ijzer
    Radijssla
    Zo smaakten de radijsjes vroeger!
    Pittig en fris, heerlijk op een broodje kaas en in salades.
    Ook lekker in roerbakgerechten, sauzen of even meebakken met vlees.
    Preikiemen
    Fijn & frisgroen, bijzonder duidelijke preismaak.
    Uitstekend bij visgerechten; bij vissalades, kreeft, mosselen, haring.
    In de rauwkost salade, op een broodje ham of kaas.

    Goede vervanging van gesnipperde uitjes.
    Rettichkiemen
    Lijkt op groene radijssla, smaakt meer peperig
    Heerlijk op een broodje ham of kaas, in een salade of wokgerecht.

    Rode bietenkiemen
    Neutrale, lichtzoete iets gronderige smaak, net als rauwe rode bietjes.
    Door de prachtige kleur vooral gebruikt voor decoratie.
    Rijk aan vitamine B11, B12, vitamine E, chroom en magnesium.
    Roe koolkiemen
    Fris smakende kiem met een zeer aantrekkelijke lichtpaarse kleur.
    Combineert goed met diverse kaassoorten, appels en salade
    s.
    Rosabi Sprouts®
    Zeldzaam mooie Koreaanse roze bietenkiem.
    Smaak zachter dan rode bietenkiemen.
    Vooral gebruikt voor decoratie.
    Rijk aan vitamine B11, B12, chroom en magnesium.

    Sango Sprouts®
    Donkerrood/paarse radijssoort. Pittig peperige smaak.
    Uitstekend op een belegd broodje of sandwich.
    Door de opvallende kleur zeer decoratief in salades.
    Ook geschikt om te roerbakken.

    Tarwekiemen
    Zacht zoete smaak met een bite, rijk aan vitamine E .
    Heerlijk ook in bijv. fruitsalades, muesli en yoghurt.
    Geroosterd in salades 
    Venkelkiemen
    Heerlijk zachte venkelsmaak, fris en decoratief.
    Geschikt voor nagerechten met fruit of ijs(!)
    op een broodje kaas of ham. 
    Zonnebloemkiemen
    Olie/nootachtige smaak.
    De prachtige groene kiemen smaken heerlijk in salades,
    soepen en roerbakschotels, rauw of gesmoord.
    Rijk aan vitamine C en E, fosfor en calcium
    Voor meer informatie over deze kiemen: www.vanderplassprouts.nl















    21-10-2010 om 19:39 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOEDING
    Tags:Natuurlijke voeidng, vitamines
    17-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rocket Stove!

     UPDATE vraag: Zijn er mensen die ervaring hebben met het maken van

    een "rocket stove mass heather"

    Dit is een soort van tegelkachel met een warmtebank >>>  zie filmpje bij video's

    http://www.youtube.com/watch?v=hmYaIrHRMLM&feature=player_embedded

     


    Mijn nieuwe ROCKET STOVE!

    Het is me gelukt ... met 2 metalen vuilbakken, een bakrooster uit de kringwinkel.

    Een kachelbuis had ik nog ergens liggen, een elleboog daarentegen heb ik me aangeschaft.

    In de onderste vuilbak bracht ik een elleboog aan, waarin een passende kachelbuis gestoken werd. De ruimte rondom de buis werd opgevuld met leemgrond.

    Daarboven bracht ik dan een 2de vuilbak aan, die eveneens gedeeltelijk werd opgevuld met leemgrond.

    Bovenaan werd een rooster gezet, zodat er wel degelijk een pot of pan kan worden opgezet.

     

    De kleinkinderen hebben de opdracht gekregen van hout te sprokkelen in het bos, daarna kunnen we lekkere dingen bakken op de “buitenstove” ...

    Deze 'stove” heeft me al bij al 12 euro gekost ... dus uitkijken maar naar recyclagemateriaal, en vooral je uitvinderstalenten & intuïtie gebruiken!


    En nu nog een “Composttoilet”!

    17-10-2010 om 00:00 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:TUIN
    06-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PERMAcultuur!

    Permacultuur..


    Douwe Beerda

    Queensland, Australië. Midden in een tropische vruchtenjungle kijk ik verwonderd om me heen: 17 soorten bananen, 3 soorten passievruchten, sinaasappelen, mango`s, sterfruit, lychee`s grapefruits, mandarijnen, jackfruit, Japanse kersen, eetbare bamboe, ananas, etc.

    Ik sta in één grote eetbare jungle. Naast mijn verwondering zijn er ook veel dieren die van dezelfde jungle genieten. Possums op jacht naar bananen, bush-turkeys die de gevallen passievruchten opeten en vlinders zo groot als mijn hand, die langs vliegen.

    Het is vreemd om te horen dat deze oase 10 jaar geleden nog grasland was. Het strakke kort gemaaide gazon van de buren laat precies zien hoe dit tropische fruitwoud er vroeger uit moet hebben gezien. De eigenaars leggen me uit dat ze het stuk land opgebouwd hebben met behulp van Permacultuur. “Permacultuur…??”, vraag ik.

    Wat is Permacultuur?

    Permacultuur is een afkorting van permanente agricultuur en permanente cultuur. Het is in de jaren 70 ontwikkeld aan de universiteit van Tasmanië, Australië door Bill Mollison en David Holmgren.

    De bedenkers hebben permacultuur ontwikkeld om oplossingen te vinden voor een groot aantal problemen die een monocultuur landbouw met zich meebrengt.

    Het grootste probleem van de huidige landbouw is het enorme verbruik van fossiele brandstoffen als olie en aardgas. Voor elke calorie output aan voedsel die er geproduceerd wordt zijn er 10 tot 100 caloriën aan fossiele brandstof aan input nodig. Met het schaarser en daarmee duurder worden van fossiele brandstoffen is dit landbouwsysteem daarom op de lange termijn niet houdbaar.

    "Het is vreemd om te horen dat deze oase 10 jaar geleden nog grasland was."

    Maar er zijn meer problemen. Monocultuursystemen zijn uitermate gevoelig voor ziektes door het grote gebrek aan natuurlijke diversiteit in het systeem.

    Dit probleem heeft zich in Nederland/België zowel in gewassen als in de veestapels de afgelopen jaren vaak laten zien met preventieve massavernietinging van miljoenen kippen, varkens, geiten en koeien tot gevolg.

    In Australië namen daarnaast verwoestijning en bodemerosie schrikbarende vormen aan. En als laatste zijn problemen, zoals kunstmest dat het grondwater vervuilt en het gebruik van te veel bestrijdingsmiddelen met bijensterfte tot gevolg wereldwijd een groot probleem.

    Permacultuur heeft voor deze problemen oplossingen gevonden door de ecologische wetten, die opgaan voor een natuurlijk ecosysteem te bestuderen. Aan de hand van deze principes wordt een systeem ontworpen wat functies heeft voor de mens, bijv. voedselvoorziening, met de veerkracht van een natuurlijk ecosysteem.

    Hierin verschilt permacultuur dan ook van biologische landbouw. Permacultuur is een ontwerpsysteem. Je ontwerpt de natuur letterlijk om de mens heen en beschouwt de mens als onderdeel van het gehele ecosysteem.

    Hoe werkt het?

    Een permacultuursysteem wordt gemaakt door te kijken naar de drie ecologische hoofdfactoren: zon, water en wind, en hoe deze in het systeem kunnen worden geïntegreerd met inachtneming van bodemstructuur en -reliëf. In Nederland is het belangrijk om het permacultuurontwerp zo te maken dat er veel zon wordt ingevangen en dat sterke winden worden omgeleid.

    In droge landen worden de ontwerpen vooral gemaakt voor optimaal wateropvang en -behoud. In Jordanië vlakbij de dode zee zijn ze bezig een stuk woestijn te vergroenen met behulp van een goed ontworpen permacultuursysteem en met succes. Dit kan bekeken worden in de korte film “Greening the Desert” die je hier kunt zien >>>  http://www.youtube.com/watch?v=sohI6vnWZmk

    Een uitgebreide uitleg over de ecologische principes waarop permacultuur gebaseerd is, is te vinden op de website www.permacultuurnederland.org waar een gratis downloadbare cursus geïnteresseerden bekend maakt met de belangrijkste ontwerpprincipes van permacultuur. Van deze website komen ook de volgende voorbeelden:

    De Zonnecirkel



    Op dit bovenaanzicht staan een aantal bomen met eromheen struiken in een halve cirkel gericht op het zuiden.

    Hierdoor concurreren de bomen zo weinig mogelijk met elkaar om het licht. Daarnaast wordt de noordenwind om het systeem heen geleid waardoor de warmte opgevangen wordt op de plaats waar het water is. Het water wordt hierdoor sneller warm en kan goed dienst doen als een zwemplaats voor mensen. Door slim te ontwerpen levert dit permacultuursysteem winst op voor de planten die erin staan en voor de mensen die er gebruik van maken.

    Mulchen

    Een ander typisch permacultuurbegrip is mulchen. Mulchen is het bedekken van de zwarte grond met organisch materiaal. Doordat de grond bedekt wordt met organisch materiaal zoals bladeren, stro, dode plantenresten, zaagsel, etc. kan er geen licht bij de grond komen waardoor onkruid minder snel ontspruit en minder snel groeit.

    Daarnaast houdt het dode organische materiaal goed vocht vast waardoor de bodem minder snel uitdroogt als de zon fel schijnt.

    In de winter beschermt deze laag de wortels tegen vorstschade. En als laatste beginnen micro-organismen het dode organische materiaal te verteren en wordt dit afval omgezet in voedingstoffen voor de plant waar het omheen ligt. Mulchen heeft dus vele voordelen en het scheelt ook nog eens veel schoffelwerk.

    Oude, lokale en nieuwe kennis

    Permacultuur is een nieuwe term maar is een ontwerpsysteem wat zowel oude als lokale kennis integreert in het ontwerp. De Romeinen plantten in de gebieden die ze net veroverd hadden hazelnootstruiken, tamme kastanjes, fruitbomen, etc.. Zo richten ze nieuw veroverde gebieden in voor het voortbestaan op de lange termijn.

    Een andere interessante techniek werd al gebruikt door de Azteken en is erop gericht planten die positieve effecten op elkaar hebben bij elkaar te zetten. Eerst worden er maïszaden geplant, als deze rond de 30 cm hoog zijn worden er bonen bij gezet, bonen hebben bacteriën in de wortels zitten die stikstof, een belangrijke meststof, uit de lucht binden. Deze stikstof bemest de maïs, de bonen gebruiken de maïs als klimstok.

    Als laatste worden er pompoenen tussen gezet, deze kruipen over de grond en met hun grote bladeren zorgen ze ervoor dat weinig licht op de grond komt zodat onkruid niet goed kan groeien. Zo helpen al deze planten elkaar in de groei.

    Duurzame oplossingen zijn niet langer een keuze maar noodzakelijk aan het worden voor het voortbestaan.

    Ook nieuwe kennis wordt nuttig in permacultuursystemen geïntegreerd. Druiven, kiwi`s of andere klimplanten kunnen goed bij een serre worden geplaatst. In de zomer hebben ze veel bladeren die voorkomen dat er te veel zon naar binnen schijnt en daarmee dat het te warm wordt.

    In de winter hebben deze planten hun bladeren verloren en kan de zon prima de serre verwarmen. Zo neem je plantengroei mee in het systeem en is het huis letterlijk onderdeel van het ecosysteem.



    Permacultuur maakt ook zeker gebruik van nieuwe technieken die duurzame oplossingen bieden. Zonnepanelen, efficiënte wateropvang en –distributiesystemen zijn hier goede voorbeelden van. Permacultuur beperkt zich niet alleen tot het verbouwen van voedsel maar heeft ook takken in de bouw van huizen, wijkontwikkeling, sociale interactie etc. Het staat immers voor permanente agricultuur en permanente cultuur.

    Successen

    In Australië is permacultuur al een tijd een ingeburgerd begrip, in Amerika en Engeland is het ook goed bekend. In niet Engelstalige landen is permacultuur langzaam maar zeker aan het doordringen. Mede omdat het door de wetenschappelijke wereld samen met agroforestry wordt gezien als een reële oplossing voor het milieuvraagstuk waar de mensheid komende jaren telkens dieper en dieper in zal worden gedrukt.

    Duurzame oplossingen zijn niet langer een keuze maar noodzakelijk aan het worden voor het voortbestaan.

    In Nederland zijn een aantal zeer interessante voorbeeldprojecten te vinden. Het eerste project ligt vlakbij het station van Culemborg, is 24 hectare groot, en biedt plaats aan 250 duurzaam gebouwde woningen; het project genaamd Eva Lanxmeer maakt onder andere gebruik van de kennis uit permacultuur. Het is in volle ontwikkeling en zeer de moeite van het bekijken waard.

    Een ander mooi project gebaseerd op permacultuur is de Bikkershof in Utrecht. Dit project is in 1979 opgestart nadat twee oude garagebedrijven vertrokken en de buurt de handen ineen sloeg.

    Inmiddels is dit een prachtig groengebied waar de bewoners elkaar vaak tegenkomen in het gezamenlijke groen. Het is een gezellig dorp in het midden van de stad.

    Afsluiting.

    Aha.. dus dat is permacultuur. Na de heldere uitleg van Rene en Lorraine van Raders over permacultuur krijg ik nog iets heel anders te horen. Rene was -voordat hij zich bezig hield met permacultuur- hoofdmanager van de grootste Mc Donald’s in Nieuw Zeeland, in Oakland. Lorraine was secretaresse. De switch van levenstijl hebben ze gemaakt nadat ze vijf jaar met zijn tweeën per fiets door de wereld hadden gereisd.

    Toen ze in Australië aankwamen bleek Lorraine zwanger te zijn en hebben ze zich hier op de Atherthon Tablelands in Queensland gesetteld. Beide hebben nu een parttime baan bij de locale brandweer, zetten zich in voor veel groenontwikkelingsprojecten in hun buurt en hebben twee vrolijke zoontjes.

    Het is grappig te bedenken dat mensen die zo`n andere levensstijl hadden een totaal nieuwe keuze hebben gemaakt en zich nu bezighouden met zaken waar ze echt om geven en plezier aan beleven.. “Ja”, zegt Rene: “Hoe we ecosystemen moesten afbreken wisten we al aardig, maar met behulp van permacultuur weten we nu hoe we ze weer op kunnen bouwen en dat is erg positief.”

    Een gratis downloadbare cursus die de basisprincipes van permacultuur uitlegt en een database met meer dan 250 eetbare planten en paddenstoelen die in Nederland groeien zijn te vinden op de site van Permacultuur Nederland (HIER)

    N.B. Dit stuk mag vrij door iedereen gebruikt worden voor publicatie om permacultuur meer bekendheid te geven. En voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met:

    Douwe Beerda MSc

    info@permacultuurnederland.org

    +31(0)6-36141205

    06-10-2010 om 21:06 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:TUIN
    04-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oktober in de tuin!

    Oktober ... in de tuin!

    Een Atalanta op de tageten

    De tuin ligt er nog frisjes bij, de pompoenen (tjes) die zichzelf zaaiden via E.M. Hebben reeds een bestemming gevonden op een tafel als garnituur ... stilaan zullen ze één voor één verdwijnen in lekkere soep!

    Bij inspectie van de struiken zie ik daar warempel kalebassen hangen ... en of ik die zaaide ... maar deze verrassing vind ik wel “welgekomen”, en hopelijk worden ze groot!

    De oost Indische kers nam natuurlijk weer heel de toren in beslag, heb me er al aan overgegeven dat ie alles overwoekerd, het heeft ook zijn charmes!

    Aan het raam, in een bloembak doet een late augurkplant zijn best om nog wat nakomelingen te geven ... en met succes, beter laat dan niet!

    De Sunberry rijpt nog steeds, maar blijft groen, dat is even wennen, normaal worden ze zwart ... maar ze zijn dan wel érg lekker!

    Zaden worden verkocht/geruilt/geLETSt!

    Nu Rozenbottel en Kweepeer in de potjes zitten, kunnen we noten rapen, paddenstoelen zoeken en vooral genieten van deze zachte herfstmomenten!

    Een boek wat ik terug vond, over confituren, opleggen, wijn maken, kortom alles wat er te beleven valt in en met de natuur en haar vruchten, en wat je doet wegdromen en genieten, alleen al door de kunde om het fruit, de groenten, te presenteren in een mooie landschap ...

    Geniet van de Herfstdagen, ze zijn zo mild, zo charmant, evenals de Lente wat nieuw leven brengt

    is de Herfst één van de mooiste seizoenen!


    04-10-2010 om 20:27 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:TUIN
    03-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PADDENSTOELEN: Herfst!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Oktober: Herfst!


    De bladeren ritselen onder mijn fietsbanden, hier en daar laveer ik door een plas. De zon doet nog haar uiterste best om na te zomeren... Een paddenstoelenwandeling brengt me naar het bos ... het voelt goed, de heerlijke geur van het najaarsbos doet goed ...

    Eigenlijk ben ik niet onderlegd in paddenstoelen. Heb nu ook vernomen dat de naam “paddenstoelen” komt van: slakken die rond de paddenstoelen dralen en graag sommige delen ervan opeten. Anderzijds zijn er “padden” in de buurt die de slakken opeten. Dan denk ik bij mezelf: ben dankbaar, want deze zomer liep mijn tuin vol kleine padden, dus padden eten de slakken op!

    Ook vernomen: als je de geur van amandelen ruikt, dan betekend dit dat er cyanide aanwezig is, dus gif (in amandelen zit een hééél klein beetje cyanide blijkbaar!)


    Stinkzwam

    De sterke geur doet niet vermoeden dat deze paddenstoel ook eetbaar is. Het heksenei, ontdaan van de sporenlaag, wordt gebakken opgediend en geldt als afrodisiacum. (moet zeggen dat ik het heksenei rauw geproefd heb en eht proefde naar kool/schorseneer)




    De Kastanjebolee

    Deze is te herkennen aan de fijn fluwelige, bij nat weer slijmerige hoed en de standplaats in naaldbossen. Een zeer smakelijke soort, voor alle gebruik geschikt. In sommige streken echter sterk radioactief belast.
    Hij is zeer goed eetbaar. Eigenlijk vergelijkbaar met Eekhoorntjesbrood. Verwisseling met de Bittere boleet kan weer gemakkelijk ontstaan. Oppassen dus!


    Eekhoorntjesbrood

    Het Eekhoorntjesbrood is wel de meest begeerde van alle eetbare paddestoelen, en samen met de naaste verwanten altijd te herkennen aan de bruine hoed en de eerst grijswitte, later via geel naar olijfgroen verkleurende buisjeslaag.



    Het vroeg Eekhoorntjesbrood (Boletus reticulatus) groeit onder loofbomen en onderscheidt zich door een lichter gekleurde, fijn fluwelige hoed en een fijne overlangse nettekening op de steel.


    Onderstaande link: paddestoelen herkennen



    http://www.youtube.com/watch?v=hfHm5yUkJHk





    Een paar minder gegeten soorten zijn:




















    03-10-2010 om 22:06 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:TUIN
    28-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen APPELSAP maken!!!

     Herfst ... appels, peren ... sap maken!

    Onze vrienden Jan & Line wonen op een domein van 1,3 ha.

    In hun boomgaard staan verschillende appel- en  perenbomen ...

    en, wat doe je dan met zoveel fruit?

    Je kan er sap van maken ... inderdaad, lekker BIO-sap.

    Dat dit spelenderwijs kan gaan, bewijst onderstaand filmpje:

    Jan & Line persen samen >>> een wereldhit in Vlaanderen! WATCH!

    http://www.youtube.com/watch?v=GlR4X6guwfw

    28-09-2010 om 14:00 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:VOEDING
    23-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sleedoorn!
    Sleedoorn (Prunus spinosa) of zwarte doorn is een sterk vertakte struik met doornen en wordt ongeveer 4 m hoog. De verspreide fijn- gezaagde bladeren zijn langwerpig of breed lancetvormig. 

     De witte bloemen verschijnen voor het blad en zijn meestal alleen staand. De bloei is van maart tot april en de bestuiving vindt plaats door insecten, met name bijen.

    Er zijn vruchten vanaf augustus, maar deze zijn pas lekker nadat de vorst er over heen geweest is. De 1 cm dikke vrucht is eerst groen en later blauwzwart. De slee- doorn groeit op hellingen, in hagen en struikgewas en op open plekken in bossen.

    Toepassingen

    De sleedoorn hoort bij een geslacht waarvan de meeste soorten waterstofcyanide produceren, een gif dat aan amandelen hun specifieke smaak geeft. Dit gif wordt vooral in de bladeren en zaden gevonden en is duidelijk te herkennen aan een bittere smaak. Over het algemeen komt het in kleine hoeveelheden voor zonder schadelijke gevolgen, maar elke erg bittere zaad of vrucht moet niet gegeten worden.

    Van de sleedoorn zijn de vruchten, zaden, bloemen en het blad te gebruiken. De vruchten en de zaden kunnen rauw of gekookt gegeten worden. Vanwege de scherpe smaak worden vruchten meestal gekookt, maar blootgesteld aan (nacht)vorst

    verliezen ze hun scherpte en kunnen dan rauw worden gegeten De vruchten kunnen tot en met januari verzameld worden en 

    worden verwerkt tot jam, siropen, vruchtenmoes en vruchtensap. Bloemen en net opengaande bladeren kunnen in april en mei worden verzameld om thee van te zetten. Ook van gedroogde vruchten kunnen worden toegevoegd aan een kruidenthee.


    Konfituur van SLEEDOORN:

    Pluk de bessen en stop ze in de diepvriezer. Sleedoornvruchten zijn pas eetbaar wanneer ze  bevroren zijn geweest. Wanneer dit gebeurd is worden de vruchten gekookt en gezeefd, zodat de pitten verwijderd zijn (zelf doe ik dit via een passe vite)

    Daarna wordt suiker toegevoegd. De typische verhouding is 1 kilo suiker (bij gebruik van rietsuiker reken je 550 – 600 gram) voor 1 kilo sleedoornbessen.

    Van deze sleedoornpulp kan je jam maken: voeg een kwart kilo zure appelen (Goudreinette) in blokjes toe, kook kort en giet het mengsel in brandschone hete potten.

    Zelf ben ik geen voorstander van overdreven zoet! Daarom zou 'k zeggen, experimenteer met het toevoegen van suiker, probeer ook eens Stevia!

     


    23-09-2010 om 21:10 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:VOEDING
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. ZELFvoorzienend leven: Het Composttoilet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Composttoilet

    Vroeger had men nog geen wc's die op een rioleringssysteem waren aangesloten. Men ving de menselijke uitwerpselen op in een beerput. Beer is een oude benaming voor poep.

    Boven die put was een poepdoos! gebouwd, dat was een bankje met een gat erin. De beerput was een simpel verzamelvat,die regelmatig geleegd moest worden (met een emmer aan een stok), en de inhoud werd dan weer door de boeren gebruikt om hun land te bemesten. Een beerput stonk en was niet erg hygienisch te noemen.Daarom bevond deze zich meestal buitenshuis.

    Voor binnen gebruikte men dan een poepstoel, waarvan de inhoud weer in de beerput werd geleegd. Ook keukenafval werd in de beerput gegooid.

    Een ander systeem, die enigszins lijkt op een beerput, maar die bij correct gebruik, nooit geleegd hoeft te worden is de septische put of tank.

    Dit is een ondergronds opvangvat met een tussenschot, en een overloop. In dit systeem zinken of drijven de vaste bestanddelen (slib) om achter te blijven in de tank, terwijl de vloeistoffen (water en urine) via een overloop met filter naar een sterfput of een ander afvloeiingsysteem gaan.

    Een sterfput is een put zonder vaste bodem,dus het water verdwijnt gewoon in de grond. Het afvloeiingsysteem kan ook bestaan uit pijpen, die het water gewoon ergens lozen.

    Het slib,wat achterblijft in de septische tank, wordt op een natuurlijke wijze door bacterieën afgebroken. Bij correct gebruik hoeft een septische tank nooit geleegd te worden. Laat je er echter teveel water doorvloeien, door er badkamer, keuken, wc en soms zelfs regenpijpen op aan te sluiten, dan krijgen de bacterieën te weinig tijd om hun afbrekende werk te doen, en dan eindig je met een tank vol met stinkende blubber die geleegd zal moeten worden.

    Ook het door de gootsteen gooien van agressieve schoonmaakmiddelen en het gebruik van toiletverfrissers doodt het natuurlijke bacterieleven in de tank.

    Mocht het verteringsproces in de tank stil komen te liggen, dan kun je speciale opstart-producten door het toilet spoelen. Maar af en toe een bakje yogurt doorspoelen heeft precies hetzelfde effect.

    Het is beter als het water uit badkamer en keuken eerst door een zeepbak gaat, die alle vetten van het water isoleert.

    Deze bak dient dan wel regelmatig geleegd te worden.

    Het composttoilet, of te wel droogtoilet, is een wc die je niet met water doorspoelt, maar waarin de uitwerpselen met natuurlijk materiaal worden bedekt. Van menselijke poep kan een goed bruikbare compost worden gemaakt.Dit noemt men humanure. In principe lijkt een droogtoilet op de ouderwetse beerput, met twee belangrijke verschillen.

    De beerput bevond zich meestal ondergronds en in het composttoilet vindt het verteringsproces bovengronds plaats, en in een composttoilet bedekt men de uitwerpselen met droog absorberend materiaal, waardoor het niet stinkt.

    Men kan de urine via een buisje met filter laten afvloeien in het riool of septische tank, of direct in de grond (urine is steriel en bevat geen schadelijke bacterieën),of apart opvangen om tevens als meststof te gebruiken of men kan de urine gewoon mee laten composteren.

    Bij het laatste dient het composttoilet wel vaker geleegd te worden en is het ook veel zwaarder om te verplaatsen.


    Composttoiletten zijn tegenwoordig gewoon te koop,maar een simpel droogtoilet is ook makkelijk zelf te maken.

    Je hebt een vrij grote emmer of bak nodig. Daar kun je dan een ombouw om heen maken met een wc-bril en een deurtje aan de voorkant. En daarnaast zet je een bak met een natuurlijk, fijn en droog materiaal met een schepje erin. Je brengt eerst een bodemlaagje van het bedekkende materiaal aan in de emmer. En het toilet is klaar voor gebruik.

    De uitwerpselen worden niet weggespoeld, maar bedekt met het materiaal, waarbij houtvijzel of fijn zand het beste is. Maar je kunt ook droge aarde, denne- of sparrenaalden, gedroogde bladeren,gehakseld stro of hooi, zaagsel, houtas, natuurlijke kattenbakvulling etc. gebruiken.

    Als het maar droog en composteerbaar is, en het de uitwerpselen goed bedekt. Wc papier mag trouwens gewoon in het toilet gedeponeerd worden. Maar tampons en maandverband niet, dat hoort ineen apart bakje.

    Als de emmer bijna vol is, is het tijd om hem te legen. Om het tillen te vergemakkelijken, kun je wieltjes onder de emmers bevestigen. Hoe groter de emmer, hoe minder vaak je hem hoeft te legen (zonder urine is dat, voor een gezin van 4 personen, eens per week (kleine emmer) tot zelfs een paar maanden (grote emmer of bak).

    De inhoud kun je kwijt in de groenbak, of je kunt het zelfcomposteren door het op de composthoop te gooien. Vang je echter ook urine op in je toilet, dan moet een kleine emmer al snel elke dag geleegd worden. Het legen is dan ook veel viezer.

    Bevat je emmer alleen maar poep en droog materiaal dan leeg je de emmer vrijwel schoon, is het echter gemengd met urine dan blijft er nog wel eens wat plakken aan de binnenkant. Dus het is stukken makkelijker als je de urine laat afvloeien, met een buisje of door een dubbele emmer te maken ( de bovenste met gaatjes en de onderste voor de urine-opvang).

    Na het legen maak je de emmer even schoon en je plaatst hem terug meteen nieuwe bodemlaag. Je kunt ook verschillende emmers met passende deksels gebruiken en als een emmer vol is haal je hem uit je wc, doe je het deksel erop en die zet je vervolgens ergens weg om door te composteren.

    Om er zeker van te zijn dat alle schadelijke bacterieën zijn vernietigd, laat je dat dan zeker een  jaar composteren. En dan hou je dan een droge naar bosgrond ruikende compost aan over.

    Voordelen van het droogtoilet:

    -een droogtoilet stinkt niet, en je hebt dus ook geen spuitbussen, toiletblokjes etc nodig.

    - het is geluidloos

    - je hebt geen rioolaansluiting nodig

    - geen waterverspilling

    - goedkoper dan een spoeltoilet (i.v.m. waterbesparing)

    - milieuvriendelijk

    - je kunt er ook ander afval in kwijt, b.v. keukenafval (als je het maar bedekt)

    - je houdt er goede compost aan over

    Nadelen vaneen droogtoilet :

    - het systeem aan je gasten moeten uitleggen en ze overtuigen dat het niet vies is

    - het legen kan (afhankelijk van de grootte) vrij zwaar zijn

    - heb je een feestje met veel gasten dan moet je regelmatig controleren of de emmer gewisseld moet worden

    Waarom zou je urine apart opvangen ? Omdat ook urine uitstekend als natuurlijke meststof is te gebruiken.

    Zo zou je b.v. een pispot of pisemmer elke dag kunnen legen in een speciale gesloten verzamelbak.

    De urine laat je daarin 28 dagen fermenteren en dan is het klaar voor gebruik.

    Meng de urine, die ondertussen flink naar ammoniak stinkt, met evenveel wateren giet of spuit dit over je moestuintje, eventueel met nog wat houtas erbij.

    Behalve dat het goede voeding voor je gewassen is, bestrijdt het ook schimmels.

    De urine dient echter wel vrij te zijn van medicijnen (met name anti-biotica) en bij voorkeur zonder bloed sporen.

    Dus mensen die medicijnen gebruiken, en vrouwen die ongesteld zijn, zouden zolang ergens anders moeten plassen. (b.v. in het composttoilet).

     

    Vind je het een vies idee ? Weet dan dat urine stikstof, fosfaat en kalium bevat, net zoals kunstmest.

    Bovendien wordt menselijke urine in veel delen van de wereld als mest wordt gebruikt, met name in Afrika en Zuid-amerika, en die gewassen eindigen regelmatig in de schappen van de westerse supermarkt. En dierlijke urine en mest wordt vrijwel overal gebruikt. Uiteindelijkis de mens ook een zoogdier, net zoals de koe en het paard.


    Waarom composteren

    Ideale plantenvoeding:  In de natuur wordt de ontlasting van dieren vanzelf opnieuw gebruikt. Het is ideale plantenvoeding bevat nuttige mineralen en spore-elementen. Het maakt, anders gezegd, onderdeel uit van de eeuwige natuurlijke kringloop.

    Geldt voor menselijke faecaliën niet hetzelfde?

    We kunnen ons dat moeilijk meer voorstellen: ons huidige rioolstelsel voert onze ontlasting zo snel mogelijk af, alsof het vergif is.

    Natuurlijk: onze faecaliën kunnen schadelijke ziektekiemen en parasieten bevatten. Daarom is het belangrijk dat we daar op een juiste manier mee omgaan. Maar betekent dat noodzakelijk een peperduur rioolsysteem, waarbij ook nog eens heel veel water wordt verspild?

    Willen we de menselijke ontlasting ook onderdeel maken van de natuurlijke kringloop, dan hebben we helemaal geen spoelwater nodig. En we kunnen toch beschikken over hygiënische, comfortabele sanitaire voorzieningen.

    In een composttoilet composteren onze faecaliën, net als in de natuur, tot een gezonde, bruikbare compost. Het enige wat we daarbij nodig hebben, net als bij een composthoop, is voldoende plantaardig materiaal (stro- of hennepsnippers), voldoende vocht en zuurstof. Het resultaat: een droge, naar bosgrond geurende compost.

    Na een seizoen na-composteren op de composthoop kan deze compost zonder risico in de moes- of siertuin verspreid worden.

    * Genoeg koolstof bevattende delen zoals gehakseld stro of, nog beter, hennepsnippers, die de stikstof in de faecaliën binden en die een teveel aan vocht opnemen

    * Zuurstof want compostering is een aeroob proces. De micro-organismen die onze faecaliën omzetten in compost kunnen hun nuttige werk alleen doen als ze voldoende zuurstof krijgen. Daarom wordt het composttoilet, net als een composthoop, eens in de driekwart jaar gekeerd. En een filterslang zorgt ervoor dat een eventueel teveel aan vocht kan worden afgevoerd

    * Warmte: daarom plaatsen we een composttoilet in een ruimte waar het niet kouder dan 10 graden Celsius wordt.

    Bij een temperatuur onder de vijf graden is de activiteit van micro-organismen nog maar heel gering. Elke tien graden die de temperatuur stijgt, verdubbeld het bacterieleven.

    Overigens: na het keren van een composttoilet, als er weer voldoende zuurstof in de faecaliënmassa is, stijgt de temperatuur tot zestig tot zeventig graden. Dat is de temperatuur waarbij de micro-organismen het allerhardst kunnen werken.



    * Hoe zit het met de lucht? Stinkt zo een composttoilet niet vreselijk? Nee. Zelfs wie zijn hoofd tot vlak bij de zitting van een composttoilet brengt zal merken dat er niets te ruiken is. Dat kan ook niet, want een lucht afvoerbuis met een klein elektrisch ventilatortje zorgt ervoor dat alle nare luchtjes voortdurend uit het toilet worden weggezogen. Zelfs direct nadat iemand op het toilet geweest is ruik je niets. Dat kun je van een spoeltoilet niet altijd zeggen

    * En met de hygiëne? In een goed composttoilet komt gerijpte compost niet in aanraking met het verse materiaal. Na de eerste fase van verzamelen en voor composteren volgt een tweede fase van composteren en na rijpen.

    Na het keren van het composttoilet worden eventueel in de massa aanwezige ziektekiemen gedood onder invloed van de reeds genoemde hoge temperatuur.

    Omdat de rijpe compost mogelijk nog schadelijke coli-bacteriën kan bevatten moet deze na het legen van het composttoilet nog een seizoen verder rijpen op de composthoop.

    Daarna is het materiaal volkomen onschadelijk voor de gezondheid.

    Het eventuele teveel aan vocht, dat in de eerste fase via een filterslang uit het toilet weg kan stromen, kan op volkomen hygiënische wijze worden afgevoerd.

    Bijvoorbeeld via de afvoerbuis van het fonteintje in de toiletruimte, of met een slang naar een elders gelegen composthoop.

    De faecaliën van fase één worden verzameld in het eerste compartiment van het composttoilet, recht onder de zitting. Veel mensen vinden het niet prettig om van bovenaf tegen die massa aan te kijken. Een klep, vlak onder de bril, die zich opent zodra men plaatsneemt en die met een hendel weer gesloten wordt, ontneemt de gebruiker dit kwalijke uitzicht. Deze klep houdt bovendien eventuele nieuwsgierige vliegjes tegen, die, als ze de kans krijgen, graag eitjes leggen binnenin het composttoilet. Mochten er plotseling toch wat vliegjes zijn, dan kunnen ze afdoende bestreden worden met een natuurlijk bestrijdingsmiddel.

    * Waarom liever geen riool? Een gezin van vier personen produceert in een composttoilet per jaar slechts ruim een halve kruiwagen gecomposteerde faecaliën.

    Datzelfde gezin gebruikt met een spoeltoilet jaarlijks maar liefst 160 kuub drinkwater (gemiddeld) om dat kleine beetje weg te werken. In de rioolzuiveringsinstallatie moet dit water, inmiddels vermengd met al het andere (ook industriële en dus zwaar vervuilde) afvalwater, gezuiverd worden. Het rioolslib, dat eruit gefilterd wordt, is chemisch afval.

    Moderne, aangepaste installaties halen ook de fosfaten eruit, waardoor de hoeveelheid slib verdubbelt. Het vermoeden bestaat dat rioolzuiveringsinstallaties virussen van allerlei ziektes kunnen verspreiden. Het rioolstelsel voert bovendien in snel tempo regenwater en weggepompt grondwater af waardoor goed drinkwater - zelfs in ons waterige landje - schaars en duurder wordt.

    Bijgevoegd: enige Youtube filmpjes >>> hoe maak ik zo'n toilet?

    http://www.youtube.com/watch?v=suZC3hGdosQ&feature=player_embedded

    http://www.composttoilet.be/

    http://www.pixagogo.be/8145095209

     

    23-09-2010 om 00:00 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:HUIS
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZELFvoorzienend leven: Rocket Stove ... met de VLAM in de pijp!

    De Vlam in de pijp!

    Zelfredzaamheid is en wordt tegenwoordig een must!

    Zo denk ik met de komende frisse dagen aan een Rocket stove, je kan dan gezellig buiten je ding doen, zoals konfituur maken, werken met de stoomextractor, wat in huis veel rompslomp geeft.

    Daarom zocht ik op YouTube naar voorbeelden, en ja, wat dacht je ... keuze genoeg hoor.

    Met  oude blikken: http://www.youtube.com/watch?v=j8z5befz6ew geeft een duidelijk zicht op de handelingen die nodig zijn om zo een stove in mekaar te knutselen, het lijkt inderdaad niet moeilijk, als je de juiste materialen hebt!

    het principe van de stove


    Of eentje in steen: http://www.youtube.com/watch?v=XSMR2ANIZ7E&NR=1


    Nog een praktische:http://www.youtube.com/watch?v=aLh7FVla6RU&feature=related


    Zoals jullie zien is er info genoeg te verkrijgen om een Rocket stove te maken.

    Denk dat ik maar eens naar de kringwinkel ga ... of het containerpark!


    Mochten jullie ZELF reeds een stove in mekaar hebben geknutseld ... laat het weten, of nog beter stuur foto's, we kunnen ze publiceren ...

     

    23-09-2010 om 00:00 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:NUTTIGE DINGEN
    18-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIND en KLANK feest!!!
    Wind en Klank feest !!!

    nabij mechelen
    Hoogstraat 64 Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Belgium

    doel van deze bijeenkomst is

    om elkaar te ont-moeten, elkaar te laten proeven van onze kunde,
     ons ding, wat ons bezig houd en kan ... een alternatieve lobby-, netwerkings-dag,...

    ook mensen die zelf niets aan te bieden hebben, maar toch alternatief interesses hebben of zoekende zijn, van harte welkom!

    Het is de bedoeling dat dit feest zo spontaan en puur mogelijk plaats mag vinden.

    Indien je zelf spiritueel en/of artistiek iets kunt aanbieden kun je je aanmelden bij moene.(
    moene33@hotmail.com)


    er zullen ook drie ruimtes zijn waar mensen anderen individueel kunnen laten kennismaken met een of andere alternatieve techniek, sessie, behandeling,...

    dit kan gaan van massage tot tarot... alles kan en mag,

    ieder is vrij om te delen en of te proeven van wat hij of zij wil,

    als alle mensen hun ding aanbieden kan ik dit een beetje in vorm gieten.
    om toch te zorgen dat sommige dingen elkaar vinden en beter passen bij elkaar...

    op dit moment ziet de dag er ongeveer zo uit :


    in de voormiddag en op de middag zweethut ceremonie in teken van de wind. (enkel op hieraan deel te nemen, gelieve op voorhand een mailtje te sturen,
    zodat we weten of we de grote of de kleine zweethut opzetten... kleine is 15 mensen, grote is 50)

    de grote zou wel eens een intense fijne beleving kunnen worden?

    de bedoeling ook dat deze zweethut met zachte hand geleid zal worden, toch dat iedereen ook sterk betrokken zal worden bij dit gebeuren door bij te dragen naar behoefte op gebied van zang, muziek,... bedoeling van als een geheel uit de zweethut te komen. als een samen-ademende familie.

    in de namiddag zullen mensen kunnen proeven van individuele sessies.


    Mensen die willen kunnen een info standje plaatsen om info te verspreiden over hun werking. wederom, alles en iedereen welkom.

    de enige afspraak is dat we werken via vrije bijdrage.

    rond 18.00 uur eten we samen. iedereen brengt iets mee om te delen en te drinken.

    mensen die iet willen opwarmen zullen dat kunnen doen op de bekkens...

    na het eten zullen er artiesten hun ding tonen.

    een open spiritueel podium.

    alles akoestisch.

    de keruna's komen reeds zingen!
    helende vrouwenstemmen!

    enkele solo gitaar-componist zangers

    aangezien het feest openbaar is en groter zal worden dan eerst gepland,... zal de sound healing vervangen worden door samen aan het vuur muziek maken.

    simpel en wel, breng jullie instrumenten mee, en ga jullie gang.

    dit zal mogelijk gebeuren
    bij zonsondergang aan het vuur.

    er zal ook een tafel staan waarop iedereen zijn of haar flyers leggen kan , kaartjes, brochures, info, boekjes, enz,...

    soort zoekt soort op het wind en klank feest...

    bij vragen of info

    moene33@hotmail.com


    blijven slapen kan in een tent op de wei.

    honden zijn welkom aan de leiband aub!! kip, koe en kalf zullen blij zijn ;)

    kinderen zeker ook welkom momenteel nog geen kinder activiteiten...

    iedereen welkom.

    met licht en liefde.

    aho

    reeds heel wat interessante artiesten komen hun ding tonen op wind en klank
    feest s'avonds... !!

    equinox the peacekeeper, singer song writers met  gitaar in aanslag,

    Jan Cannaerts en ook Wimde KERUNA's ! , DidgeWolf,
    Gerda met helende mandoline klanken, , wakkere rapper Koen Dalini,...
    ...onze hartjes zullen warm geraakt en geprikkeld worden.


    18-09-2010 om 22:28 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:NIEUWTJES
    07-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAW Food!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    RAW Food!!!

    Marion leerde ik kennen toen we samen waren

    op het “Familiedomein” van Jan & Line.




    Ze is een speciale dame, die momenteel

    een “Raw Food” (t)huiskamer resto heeft in Tilburg!

    Ze is van vele markten thuis, jongleert met wilde planten en kruiden en tovert een geurig, kleurig en vooral smakelijk palet voor je aan tafel ... haar edele kunsten kan ik jullie zeker aanraden:

    http://freakysalade.webklik.nl/page/aan-tafel


    07-09-2010 om 15:24 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:VOEDING
    25-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tuin eind augustus ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Augustus ...


    Raar de tomaten rijpen niet zo goed af, buiten de blauwe kerstomaatjes komen ze met mondjesmaat – de gele op kop, gevolgd door de langwerpige tomaten ... maar ze zien er alleszins lekker uit!Het slakkenbestand hebben we kunnen intomen ... de overvloedige regen kwam gelukkiglijk erg laat!


    En kleine
    jonge ”pad” vind ik reeds 2 avonden in mijn keuken springen, ocharme dit dier is het noorden kwijt denk ik dan en zet het pertinent op het terras! Een pad kruist dus mijn pad .... veelbelovend misschien!

     

      Ook de egel zag ik op een zwoele zomeravond passeren in de tuin, dus hij is er weer, trouwe bezoeker dus!De boontjes zijn door de regen aan hun tweede bloei begonnen (dank je wel boontjes), de bernagie doet maar verder, de kolen oh oh, de koolwitjes waren heel attent dit jaar en hun larven sieren mijn kolen ...


    Wat me opvalt: de pompoenen hebben veel meer mannelijke bloemen (staan op een steeltje, kan je dus best verwijderen en opeten...lekker, vullen met een hartig vulsel!) dan vrouwelijke ... dus niet zoveel pompoenen als je wel zou denken, maar niet getreurd ...

     

    De tuinkaviaar (sunberry) doet het goed ... alleen zat ik te wachten tot de bessen zwart werden ... doch ze werden geel en overrijp hingen ze daar te hangen, tot ik ging proeven en ontdekte ...een exotisch smaakje, lekker!,

    Dit is een delicatesse ... zaadjes bijhouden en Letsen (ruilen) ...

    De aardappeloogst is niet je dat, had 1 soort die wel meeviel, maar die werden op een strook gazon geplant om deze te vernietigen ... wat goed lukte ...

    De laatste rode bietjes, wortels zijn gezaaid, de veldsla komt ook reeds piepen!

    En nu ... zaden verzamelen voor volgend jaar ...als tuinder zijn we steeds bezig

     

    Ach al bij al ben ik tevreden, ik gaf,

    en er werd mij met gulle hand gegeven... dank je Moeder Aarde!

    25-08-2010 om 00:00 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:TUIN
    19-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De KUNST v/h TIJDLIJN springen ...

    Een planetaire Hathor boodschap via Tom Kenyon
    x

    - De Kunst van het Tijdlijn Springen -

    © 2010 Tom Kenyon All Rights Reserved

    xhttp://www.youtube.com/watch?v=K7gz1V7o0b0

    Hoewel het paradoxaal kan lijken voor sommigen is je tijdlijn of leven één van veel gelijktijdige mogelijkheden. Het is heel goed mogelijk, zelfs je geboorterecht, om je tijdlijn en het potentieel van je leven te wijzigen.

    Je cultuur heeft je om verschillende redenen gehypnotiseerd in het geloof dat je begrensd bent tot één tijdlijn. In deze boodschap zullen we proberen om ons begrip van tijdlijnen te bespreken en de manier waarop je ze kunt veranderen. Bij elke toename van chaotische gebeurtenissen komen  er vele tijdlijnen samen in één punt. Doordat onze planeet een Chaotisch Knooppunt binnengegaan is en steeds verder stijgende niveaus van chaos beleeft, is er ook een toename van wat we noemen tijdknooppunten.

    Tijdknooppunten komen voor als twee of meer tijdlijnen convergeren, in één punt samenkomen. Als gevolg van hun onderlinge nabijheid kunnen zich soms oscillatie effecten voordoen wanneer de werkelijkheden van de ene tijdlijn door die van een naburige heen bloeden of vanuit de naburige helderziend worden waargenomen. Krachtige tijdlijnen kunnen ook letterlijk de mogelijkheden en/of waarschijnlijkheden van andere tijdlijnen binnen een tijdknooppunt beïnvloeden. Met andere woorden, vaak komen creatieve en compleet nieuwe effecten voor in tijdlijnen die een tijdknooppunt binnenkomen (nabijheid tot andere tijdlijnen).



    De tijdlijn die geen 'lijn' is maar als spiraal gekrult is. Overstappen naar meerdere kanten is geen illusie, wellicht..

    Dit zijn evolutionaire startkabels die een enorme mogelijkheid tot versnelde ontwikkeling in zich dragen als je begrijpt hoe je ze kunt benutten.

    Als gevolg van de wispelturigheid van gebeurtenissen op jullie planeet duiken er vele tijdknooppunten op. Dit is een heel gecompliceerde en complexe kwestie die we zullen pogen op te breken in zijn kleinste segmenten, omdat we geloven dat deze informatie van grote betekenis is voor diegenen van jullie die bezig zijn met het ascensie proces én voor de pure waarde van overleven. Laten we onze aandacht eerst richten op het grotere plaatje en daarna op de individuele strategieën die we suggereren.

    Achtergrond
    Jullie planeet balanceert op de rand van volledige transformatie. De vorm van deze transformatie heeft vele uitingen, die jullie als collectief in meer of mindere mate kunnen beïnvloeden.

    In sommige van deze uitingen, deze mogelijkheden, zouden de voorspellingen van planetaire vernietiging en uitzuivering uitkomen. Andere tijdlijnen en expressies laten een andere uitslag zien. Een plotse, onverwachte verschuiving in het menselijk bewustzijn zou de Controleurs, die jullie lotsbestemming zo lang beïnvloed hebben, op de knieën kunnen brengen. En er zijn honderden andere mogelijke tijdlijnen tussen deze twee polariteiten in. Gevestigde belangen in jullie samenleving wensen jullie gehypnotiseerd te houden. Ze willen dat jullie voortgaan in de zinsbegoocheling dat jullie beperkt zijn tot één tijdlijn, één ervaring van leven.

    Maar jullie hebben in je natuur het vermogen om tijdlijnen en waarschijnlijkheden te veranderen op het laatste moment van welke gebeurtenis dan ook, of deze nu persoonlijk of collectief is. We zeggen dit niet om ‘positief’ te zijn. We noemen dit als feit over jullie evolutionaire potentieel. Of jullie dit potentieel wel of niet collectief zullen bereiken, staat te bezien, maar het is het pad van de Ingewijde om omhoog te reiken naar het hoogste potentieel ongeacht wat er wel of niet om hem of haar heen gebeurt. Aldus zullen we in deze boodschap bespreken wat jullie kunnen doen en hoe je dat kunt doen.

    Vanuit ons perspectief is jullie collectieve lotsbestemming de optelsom van individuele keuzes die jullie als mensen maken. Dit wordt gecombineerd met evolutionaire en aardse krachten die ver voorbij de controlemogelijkheden van jullie en je medemensen liggen. Deze verzameling krachten omvat ook kosmische energie- en intentiepatronen van gebieden in de kosmos voorbij jullie lokale zonnestelsel, want jullie zijn deel van een complexe kosmische matrix: jullie universum.

    Steeds meer van jullie worden wakker, hoewel sommige nog half slapend over het dek wankelen, kijkend naar de woeste storm van hun wereld die voor hun neus verandert. De Controleurs weten dat veel van jullie wakker worden; te veel voor hun gemoedsrust.

    Als we een metafoor zouden gebruiken, zouden we zeggen dat jullie je als mensheid op een groot oceaanvaartuig bevinden. Vele van jullie slapen en er staat iemand aan het roer het schip te sturen die er niet zou moeten staan. Om veel historische en trans-historische redenen, waar we nu niet op in gaan, hebben verscheidene wezens het commando over jullie schip gevoerd. Maar, ah, het tij keert. Steeds meer van jullie worden wakker, hoewel sommige nog half slapend over het dek wankelen, kijkend naar de woeste storm van hun wereld die voor hun neus verandert. De Controleurs weten dat veel van jullie wakker worden; te veel voor hun gemoedsrust.

    Het is een hoogst interessante tijd om in te leven!
    De huidige ecologische situatie in de Golf (van Mexico,vert.) is één voorbeeld van de veelvoud van tijdlijnen. Ondanks de forse pogingen van jullie media om de situatie te laten varen, voelen velen hoe ernstig de situatie is. En inderdaad spelen er complicaties in de Golf regio, letterlijk en figuurlijk onder de oppervlakte.

    In onze vorige boodschap hebben we ons bezig gehouden met verscheidene mogelijke tijdlijnen voor deze gebeurtenis. Welke van deze mogelijke tijdlijnen zich zal ontvouwen in jullie driedimensionale werkelijkheid is niet in steen gehouwen, maar een veranderbaar gebeuren of resultaat. In deze boodschap willen we bespreken hoe jij, als individu, elk moment van tijdlijn kan verspringen naar een andere lotsbestemming. Dit kan geëxtrapoleerd worden naar jullie beschaving die ook van tijdlijn kan verspringen, maar dat is een onderwerp voor een andere keer.
    Voor dit moment willen we onze aandacht richten op jou, de individuele mens en de manier waarop je van een rampzalige tijdlijn –van een uitkomst die je niet wilt- kunt springen naar een welwillende, weldadige, levensvriendelijke tijdlijn vol ontwikkelingspotentieel.

    Voor de goede orde, er bestaan technologische middelen om van tijdlijn te verspringen, maar onze informatie hier gaat over menselijk bewustzijn en hoe je met de kracht van je eigen gewaarzijn en intentie kan tijdlijn springen. Voor deze poging bezit je al de twee grootste schatten in je eigen natuur: je hoogste wil (om keuzes te maken) en je vermogen om te voelen. Als je deze twee op de juiste manier combineert kun je als co-creatoren van je realiteit tijdlijn springen wat je maar wilt in plaats van slechts pionnen op een schaakbord te zijn.

    Het fundamentele principe

    Het fundamentele principe om tijdlijnen te springen omvat de coördinatie van een aantal betekenisvolle velden van intentie:

    1)     Je vereenzelvigt je met de tijdlijn waar je naartoe wilt bewegen

    2)     Je verschuift je trillingsniveau om aan te sluiten op de tijdlijn

    3)     Je zet je trillingniveau vast, zodat het niet schommelt

    4)     Je onderneemt een actie die de nieuwe tijdlijn uitdrukt

    5)     Volhouden.

    In dit vijfde stadium moet je het trillingsniveau van de nieuwe tijdlijn die je gekozen hebt, vasthouden, terwijl je keuzes maakt in aansluiting op de nieuwe tijdlijn en volhoudt ondanks tegenovergestelde zintuiglijke informatie. Deze laatste fase van volhouden is belangrijk, omdat je huidige tijdlijn een opeenstapeling is van je overtuigingen en intenties. Afhankelijk van de kracht van deze overtuigingen en intenties moet je mogelijk een grote hoeveelheid energie opbouwen om los te komen van de vaste patronen in je leven.

    De informatie die we delen kan gebruikt worden om je te richten op om het even welke tijdlijn of uiting in je leven tot aan de meest alledaagse situaties. In deze boodschap echter zullen we ons bezighouden met de methodologie om voor je ascensie proces van tijdlijn te verspringen en met de manier waarop je je kan bewegen naar tijdlijnen die verschillen van die van de cultuur waarin je momenteel verblijft.

    Dit is voor sommigen een revolutionair idee, maar voor ons is het een eenvoudige waarheid over jullie aard. Jullie zijn creator goden en godinnen en de informatie die we delen is simpelweg je geboorterecht.

    We bieden het je in deze tijd aan met de anticipatie en hoop dat velen van jullie van tijdlijn zullen verspringen, de kiel van het schip waarop je bent kantelen en het vaartuig veilige en voorspoedige wateren in sturen.



    Genoeg metaforen gehad nu, laten we beginnen met de grondbeginselen van het tijdlijn springen.

    Ascensie
    Het ascensie proces bevat vanuit ons perspectief het energetisch vullen van je tweede lichaam, je KA en de ophoging in trilling ervan, zodat het meer licht uitstraalt en uiteindelijk de SAHU wordt, het Onsterfelijk Energie Lichaam. Er zijn veel manieren om de trilling van je KA te verhogen. De meeste van jullie spirituele tradities hebben hun eigen methoden om je trilling te verhogen. Helaas zijn veel ervan doordesemd met dogma, taboes en in alle eerlijkheid- beïnvloedingspatronen van gedachtenvormen geplaatst door diegenen die niet jullie vrijheid wilden en willen, maar profiteren van jullie gevangenschap.

    Ascensie, een octaaf hoger in de oneindige spiraal van Zijn..?



    En, ja, het is triest dat sommige van jullie spirituele tradities en vooral jullie religies verraderlijke valstrikken zijn en dat, als je wilt oprijzen in de ascensie van je eigen wezen, je waarheid moet scheiden van leugen.

    Alleen jij kunt deze taak op je nemen als een van de noodzakelijkheden naar meesterschap. Het is een streep in het zand van bewustzijn zelf voor degenen die hebben gekozen voor de ascensie van hun eigen wezen. Ze worden meesters van waarheid en houden zich niet terug in het uit de realiteit vissen van valsheid. Ze zijn geen slaven van dogma. Ze buigen voor niets dan hun eigen goddelijkheid.

    Vanuit een energetisch standpunt bezien begint het ascensie proces wanneer je levenskracht, door de oude Egyptenaren Sekhem genoemd, zijn weg omhoog begint langs de Djed of het heilige pad van de chakra’s. Dit is ascensie in zijn eenvoudigste vorm. Het is het ruimer worden van het bewustzijn en gewaarzijn.

    Terwijl je levenskracht je hogere hersencentra binnengaat en je KA lichaam zich vult met energie treed je een nieuwe fase van ascensie binnen. In deze fase begin het proces waarin je een stofwisseling van je eigen licht krijgt. We refereren aan spiritueel licht, een licht dat bestaat in de spirituele rijken. Dit licht voedt het KA lichaam en verhoogt zijn trilling.
    Wanneer het KA lichaam een zekere omvang of trillingskracht bereikt, zonder schommelingen, ontsteekt het een soort etherisch vuur, waardoor het verandert in SAHU of het Onsterfelijk Energie Lichaam. Dit zou gezien kunnen worden als een van de laatste stadia van deze specifieke vorm van ascensie. Maar wat we heel duidelijk willen maken is dat elke opwaartse beweging in bewustzijn of elk oprijzen van de levenskracht langs de Djed onderdeel is van het ascensie proces, ongeacht de gebruikte methode.

    We willen nu graag een aantal basisconcepten en oefenstrategieën bespreken om jullie een basismethode voor tijdlijn springen aan te reiken. Vervolgens zullen we onze aandacht richten op hoe je een nieuwe waarschijnlijkheid voor jezelf kunt creëren, zelfs te midden van wat grote moeilijkheden lijken. Als allerbelangrijkste willen we een betekenisvolle ontwikkelingsmogelijkheid onderzoeken die binnen jullie huidige tijdknooppunt bestaat.

    Een van de eerste taken om onder ogen te zien als je tijdlijnen wilt springen, is het te boven komen van angst.

    De meeste mensen zijn bang voor het onbekende, waar een verraderlijker element bij betrokken is. De Controleurs, degenen die je lotsbestemming willen controleren en daarvan willen profiteren, zijn meesters in het projecteren van angst en zij gebruiken Mind Control en hypnose via de media als onmetelijke hulpbronnen om de massa ervan te overtuigen dat er veel is om bang voor te zijn.

    En terwijl er eerlijk gezegd enige waarheid schuilt dat er redenen zijn voor angst, wordt de hogere waarheid niet onthuld.

    De hogere waarheid zoals wij die zien, is je vermogen om je werkelijkheid te veranderen, je ingeboren kwaliteit om de twee schatten van je hoogste wil en je vermogen tot voelen te gebruiken als middel om nieuwe tijdlijnen in te navigeren.

    Zoals we eerder noemden begint het soort ascensie waarover we spreken met de eenvoudige beweging van je levenskracht omhoog langs de Djed of wervelkolom naar en in je hogere hersencentra. Terwijl dit plaatsvindt, worden de energiewielen in je KA lichaam, chakra’s genaamd, op nieuwe manieren geactiveerd. Dit opent vensters van nieuwe mogelijkheden en nieuwe inzichten, nieuwe vormen van inspiratie en creativiteit komen tot bloei. Maar als bewustzijn in angst wordt ingesloten, raakt het gevangen in de lagere centra, de impulsen voor overleving, seks en macht.

    Het volledig en in balans functioneren van alle chakra's in het menselijk lichaam, is feitelijk voor iedereen weggelegd; een natuurlijke weg die zich opent tussen Hemel en Aarde. IN het menselijk lichaam.

    Om verscheidene historische en trans-historische redenen, waarop we eerder zinspeelden, is er een geheime samenzwering geweest –en die is er nog- om de mensheid ingesloten te houden in de lagere centra en te volharden in het gebruik van angst als middel om de lotsbestemming te controleren. Dus voor elke meester die het pad omhoog kiest, is een van de eerste hindernissen de passage door de Vallei van Angst, de geprojecteerde gedachtevormen van je cultuur.

    Dan moet je door de poorten van beperking gaan die je opgesloten zouden houden om de leugens te herkennen die langdurig zijn volgehouden door zelfs een aantal van jullie meeste sacrale religies.

    Maar laten we aannemen dat jullie de moed en zielskracht hebben om zo een passage te ondernemen. En laten we bij wijze van voorbeeld aannemen dat de tijdlijn waarin je wenst te leven er een is van weldadigheid, welwillendheid en liefhebbende goedheid. Dit kun je als volgt doen, waarbij je je herinnert dat hetzelfde principe van toepassing is op welke tijdlijn je ook wilt creëren voor jezelf.

    Voorbereiding en oefening
    De eerste stap is je te vereenzelvigen met de tijdlijn die je wilt creëren, waarin je wilt leven. In dit voorbeeld is dat de tijdlijn van liefhebbende goedheid. De tweede stap is je trillingsgetal te verschuiven naar dat van de tijdlijn. In dit geval is dat het
    vermogen tot het voelen van liefhebbende goedheid, waarbij je zelf zoveel als je kunt trilt op dit niveau. Hiermee bedoelen we dat je liefhebbende goedheid naar anderen en jezelf aan de dag legt.

    De derde stap is dat je je vastzet in het trillingsveld, zodat het niet schommelt. Dit is een belangrijk aspect van tijdlijn springen, omdat het oude trillingsniveau een eigen leven leidt. Alleen het feit dat je kiest een nieuwe tijdlijn te creëren en in een trillingsgetal bent gestapt dat hiermee overeenstemt, is geen garantie dat je tijdlijn zich zal manifesteren of continueren. Je moet het trillingsveld op de juiste plaats vastzetten, want dat is wat je toegang tot de nieuwe tijdlijn duurzaam maakt. De eerste twee stappen gaan over je hoogste wil. Je kiest een tijdlijn die je wilt ervaren. Je kiest een trillingsniveau dat overeenstemt met de tijdlijn. En in de derde stap –het vastzetten van het trillingsniveau- gebruik je de tweede schat van je natuur: je vermogen om te voelen.

    Door het trillingsniveau waarin je wilt zijn te voelen, versterk je het, maak je het krachtiger. En als je hieraan een samenhangende emotie zoals waardering of dankbaarheid voor de trillingswerkelijkheid koppelt, zul je de geboorte ervan bespoedigen.

    De eenvoudige daad van het voelen van waardering of dankbaarheid voor de nieuwe tijdlijn versnelt de verwerkelijking ervan op een manier waar je verstand niet bij kan. Zo zijn dan de twee schatten van je natuur samengevoegd in deze drie stappen. De volgende stap vereist weer je hoogste wil. Je moet volhouden met het vasthouden van je visie van de nieuwe tijdlijn en je trillingsniveau, ongeacht wat je zintuigen je vertellen. Dit is de doorgang waar velen falen.


    Het manifesteren van een nieuwe tijdlijn in je driedimensionale werkelijkheid vraagt opbouw van  energie. Je bouwt energie op als je volhoudt de visie van de nieuwe tijdlijn vast te houden, inclusief het trillingsveld (of het voelen ervan), samen met dankbaarheid voor het al bestaan ervan.

    De klus is hier om zuiver te zijn in je visie terwijl je aandacht schenkt aan wat de huidige werkelijkheid je laat zien. Het gaat niet over doen alsof. Het gaat over het zien van de werkelijkheid terwijl deze zich aan je presenteert, waarbij je tegelijkertijd een hogere visie vasthoudt. Met andere woorden, je hanteert de werkelijkheid van je leven terwijl je gelijktijdig de visie van een ander leven vasthoudt. Dat is de kunst.

    Als je het verlangen uit ons voorbeeld gebruikt om een leven te creëren met meer liefhebbende goedheid zou je naar dat trillingsniveau opschuiven door liefhebbende goedheid naar anderen aan de dag te leggen. Als je ook dankbaarheid zou kunnen voelen voor dit trillingsniveau zou dat de creatie van de nieuwe tijdlijn versnellen.

    In je werkelijkheid zal er een tijdspanne zijn waarin je onderkent dat niet iedereen in staat is tot liefhebbende goedheid, noch tot het ontvangen ervan. Je visie zal dan verfijnd worden door de werkelijkheden van het leven. Dit rijpen van je bewustzijn zal op natuurlijke wijze plaatsvinden, terwijl je de realiteiten van je huidige tijdlijn hanteert tezamen met het opkomen van je nieuwe tijdlijn.

    Een gevolg van deze aanpak is dat je een meester van liefhebbende goedheid zult worden en een meester in het omgaan met degenen die zulke trillingsniveaus niet kunnen uitdrukken. Uiteindelijk zul je een leven met meer liefhebbende goedheid ervaren, waarin meer mensen die kwaliteit naar jou en zichzelf uitdrukken. En als je iemand tegenkomt die deze kwaliteit niet kan uiten, zul je met hem of haar kunnen omgaan zonder je liefhebbende goedheid in jezelf te verliezen. Zo zaai je de nieuwe tijdlijn en nieuwe werkelijkheid voor jezelf.

    Laten we nu teruggaan naar de collectieve tijdlijn.
    Zoals we eerder zeiden zijn tijdknooppunten een samenloop van omstandigheden waar meerdere tijdlijnen in één punt samenkomen en jij van de ene naar de andere kunt springen als je weet hoe het werkt. We hebben hiervoor het basisprincipe uitgelegd dat geldt voor individuele tijdlijnen. Laten we nu bespreken hoe je kunt springen naar een andere tijdlijn dan die van een collectief.

    Hoewel het paradoxaal kan lijken, is het goed mogelijk om in een andere tijdlijn te leven en een andere ervaring te hebben dan de mensen om je heen. Laten we dat nog eens zeggen op een andere manier. Het is mogelijk om in de hemel te leven terwijl anderen een leven van kwellingen leiden. Op de diepste niveaus van bewustzijn is het eenvoudigweg een kwestie van kiezen.

    We herkennen dat jullie gemanipuleerd zijn door krachten die jullie gevangen willen houden en dat duurt nog steeds voort. Maar onze keuze in deze boodschap is om jullie sleutels te geven om uit die gevangenschap te springen en niet te blijven hangen in de geschiedenis ervan of bij de identiteit van de erbij betrokkenen. Want in werkelijkheid worden de ware Controleurs niet door jullie gezien. Zij zijn de Meesters van de Marionetten.

    Fysiek en spiritueel overleven.
    Onze wezenlijke reden om deze boodschap aan jullie aan te reiken omvat iets van een groter belang dan het creëren van persoonlijke wensen. Dit ‘iets’ heeft letterlijk te maken met jullie overleving, zowel fysiek als spiritueel.  Omdat chaotische gebeurtenissen hand over hand toenemen, zal de kracht van jullie intuïtie belangrijker voor jullie zijn dan ooit tevoren. Sommige mensen noemen het ‘invallen’. Zonder te weten hoe je het weet, weet je plotseling wat te doen in een situatie.

    Intuïtie werkt als volgt. Op de momenten van intuïtie zit je op een punt van samenkomst van omstandigheden, een tijdknooppunt, waar je in een andere tijdlijn en een andere uitkomst kan springen.Deze toename van intuïtieve ontvankelijkheid is een van de waarmerken van persoonlijke ascensie of de beweging omhoog in bewustzijn. Een meer ontwikkelde intuïtie brengt voor de hand liggende fysieke voordelen voor overleving met zich mee. Kort hiervoor zeiden we iets dat paradoxaal kan zijn voor sommigen. We zeiden dat de vaardigheid om tijdlijnen te springen fysieke en spirituele overlevingsvoordelen heeft.

    Wees op je hoede voor Mind Control en iedere gedachtevorm die een inperking betekent van je hoogste wil en je vermogen om te voelen, ongeacht zijn oorsprong, zelfs als die van een van je ‘heilige’ religies komt.

    Wat we hier bedoelen, is dat de vaardigheid om op een tijdlijn naar een andere uitkomst te springen kan resulteren in fysieke overleving in bepaalde situaties. Met spirituele overleving bedoelen we dat er bedreigingen zijn voor jullie spirituele ontwaken.

    Als je het spoor van je eigen waarheid kwijtraakt, als je de twee schatten die je van nature bezit verliest, je hoogste wil en je vermogen om te voelen, ben je spiritueel in gevaar. Verlies deze twee schatten in jezelf niet uit het oog.

    Terwijl chaotische gebeurtenissen toenemen –en dat zullen ze, want dit is de geboorte van een nieuwe wereld- zullen de Controleurs hun inzet vergroten. Wees op je hoede voor Mind Control en iedere gedachtevorm die een inperking betekent van je hoogste wil en je vermogen om te voelen, ongeacht zijn oorsprong, zelfs als die van een van je ‘heilige’ religies komt.

    Een gedachtevorm, hoezeer ook getooid in een sacrale uitdossing of politieke correctheid, die je hoogste wil om te kiezen of je vermogen om te voelen zou beperken moeten worden vermeden. Dit is van het allergrootste belang voor degenen die deze passage spiritueel intact willen overleven.

    De Convergentie van Tijdlijnen en de Wijziging van Waarschijnlijkheden
    Laten we nu onze aandacht richten op de primaire reden voor deze boodschap. Alles wat we tot nu toe gezegd hebben is achtergrond en zijn voorstellen voor de oefening van je eigen bewustzijn om tijdlijnen te laten springen. We verleggen nu onze aandacht naar twee zeer betekenisvolle tijdlijnen, die onafhankelijk van jullie creatie bestaan. Ze zijn van een andere orde van existentie. Ze zijn niet gecreëerd vanuit jullie persoonlijke keuze. En ze staan diametraal tegenover elkaar.

    Jullie zijn bij een convergentiepunt, een tijdknooppunt, waar het mogelijk is om van de waarschijnlijkheden van de dag des oordeels te verspringen naar een nieuwe type Aarde en een nieuwe orde van bestaan.

    Jullie bestaan, zoals we bij talloze gelegenheden hebben gezegd, tegelijkertijd in meerdere tijdlijnen en waarschijnlijkheden. Eén van de tijdlijnen waarin jullie en de mensheid op dit moment leven, is het uitkomen van de voorspellingen van ondergang en planetaire vernietiging. Dat is een heel realistische tijdlijn, maar het is maar één mogelijke. Jullie zijn bij een convergentiepunt, een tijdknooppunt, waar het mogelijk is om van de waarschijnlijkheden van de dag des oordeels te verspringen naar een nieuwe type Aarde en een nieuwe orde van bestaan.
    Deze tijdlijn, die we
    de Nieuwe Aarde noemen, is een heel verschillende belevingsdimensie dan jullie huidige realiteit. In deze tijdlijn wordt de Aarde diep geëerd en in dankbaarheid omvat door het overgrote deel van de mensheid, die de waarheid dat alle leven onderling verbonden is begrijpt en waardeert.

    Hier is de Aarde niet verwoest en uitgebuit omwille van winst en ten koste van haar ecosysteem. Technologieën zijn getransformeerd door de verhoging van menselijk bewustzijn. Verdwenen zijn de levensbedreigende technologieën en levenbeschadigende geestesinstellingen van jullie huidige tijdperk. Oorlogen zijn iets uit het verleden. De Controleurs, die negatieve krachten hebben losgelaten op jullie lotsbestemming via hun manipulatie van religie, economie en internationale kwesties hebben hun macht opgegeven.

    Het leven zelf wordt gezien als heilig en een nieuw begrip van de heiligheid van materie wordt omarmd door de mensheid. Er is geen oorlog tussen Hemel en Aarde in deze nieuwe wereld.

    We zouden meer dingen kunnen zeggen over deze tijdlijn, maar jullie hebben een notie, hopen we, van het verschil tussen deze tijdlijn en de andere die uiteindelijk leidt naar ondergang en vernietiging.

    In het oude Egypte was er een godin genaamd Maat, die een weegschaal vasthield. Na de dood van een Ingewijde werd diens hart op de ene schaal gelegd en een veer op de andere. Als het hart zo licht als de veer was zou de Ingewijde toegang krijgen tot de hemelse werelden ofwel hogere bewustzijnsstaten. Maar als het hart beladen was met negativiteit, spijt en verdriet moest de Ingewijde terugkeren naar de lagere werelden.

    Er is nog iets dat we willen zeggen over deze tijdlijn van de Nieuwe Aarde. Het is een eigenschap die we bijzonder waarderen. In deze nieuwe tijdlijn zijn de sluiers tussen de werelden dun en er is een grotere interactie tussen  mensen en intergalactische wezens, zoals wij zelf, en met wat je de wereld van de deva’s en de geestenwereld zou kunnen noemen.
    We moeten hierover zeggen dat het niet onze bedoeling is je te beïnvloeden, want we geloven in non-interventie. We zullen niet treden in jullie vrije wil. We zijn echter vrij om jullie te wijzen op wat we zien.


    De mensheid is op een heel realistische manier op zijn ontmoetingspunt met Maat aangekomen. Iedere persoon die gelooft in de tijdlijn van ondergang, vernietiging en verschrikking zal bijdragen aan deze realiteit. Iedereen die de tijdlijn van de Nieuwe Aarde voor werkelijk houdt, zal bijdragen aan deze werkelijkheid.

    Je bent niet krachteloos in deze situatie. Je draagt in je eigenlijke natuur de kracht van radicale verandering voor jezelf en de planeet, en vooral voor de mensheid. Als je een resonantie voelt met deze tijdlijn van de Nieuwe Aarde en als je kiest in deze nieuwe staat van zijn te leven, dan zul je -bij wijze van spreken- je gewicht in de schaal leggen en helpen de doorslag te geven.
    We willen iets herhalen dat we eerder hebben gezegd, want het is van het allergrootste belang.

    Het is mogelijk om in de hemel te leven terwijl mensen om je heen een leven van kwellingen leiden. Dit heeft weinig te maken met je plaats in tijd en ruimte, maar meer met je trillingsniveau.

    Als je de waarheid voelt van wat we zeggen en ervoor kiest om je aan te sluiten bij deze Nieuwe Aarde heten we je welkom in een nieuwe tijdlijn en lotsbestemming. We doen jullie het voorstel de stappen over het tijdlijn springen zoals we ze eerder gaven door te nemen en het grootse experiment aan te gaan. Ga de tijdlijn binnen van de Nieuwe Aarde en bereid je voor op het wonderbaarlijke.


    Laat tenslotte de Aarde tot je spreken. Sta toe dat ze je streelt en brengt tot in  haar diepste kennis en wijsheid. Ze zal een grootse bondgenoot zijn in de komende veranderingen. We zullen nadere informatie over tijdlijn springen en de Nieuwe Aarde geven in toekomstige boodschappen. Voor nu hopen we dat je een basisbegrip hebt van hoe je het aan kunt pakken.

    Zoals altijd, zelfs temidden van de grote moeilijkheden waar jullie nu voor staan, houden wij een hogere visie voor ogen voor jullie, de menselijke familie. We zien jullie verborgen grootsheid, ook al zien jullie die misschien zelf niet. We houden een licht hoog in dit uur van duisternis. Het is maar een geheugensteuntje voor het grootse licht dat jullie in jezelf dragen. Het is tijd om dit licht in jezelf de vrijheid te gunnen. Toekomstige generaties zullen gezegend zijn door jullie ascensie. Dat het zo mag zijn.

    De Hathors,

    3 augustus 2010.

    Je mag kopieën maken van deze boodschap en deze verspreiden in alle media zolang je de boodschap op geen enkele wijze verandert, er geen geld voor vraagt, de auteur noemt en het copyright vermeldt.

    Engelstalig:

    Om eerdere Hathor boodschappen te lezen:  http://tomkenyon.com/hathors-archives
    Om gratis opnamen te luisteren en downloaden: http://tomkenyon.com/sound-gifts

    Om je te abonneren op de Hathor mailinglist en toekomstige boodschappen kun je gaan naar http://tomkenyon.com/contact en de “opt in” aanwijzingen opvolgen.

    19-08-2010 om 00:00 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:NIEUWTJES
    02-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tuin vandaag ... augustus!

    De tuin vandaag ... augustus!


    De Oost indische kers heeft zijn beste tijd reeds gehad, spijtig, normaal bloeit ie tot het vriest!

    Zoals je ziet heeft ie alles overgenomen op de aarbeitoren >>> de grond die toegevoegd werd zat namelijk vol met zaden ... ze kwamen her en der uit en overwoekerden het hele gebeuren ... en de droogte deed de rest!


    Antibiotica van de bovenste plank, eveneens de bloem

    en en de zaden!




    De tomaatjes, de buitenslapertjes ... goeie stevige makkers, en nu afwachten hoe ze afrijpen, een deel staan onder plastiekzakken, het grote deel in een serretje ... dus keuze te over!

    Staakbonen en prinselijke boontjes, broederlijk naast mekaar!

       



    Physalis of ananaskers ... de vruchtjes zitten in lampionnetjes,
    je vindt ze gewoonlijk terug bij de bakker op taarten!



           

    De Sunberry, eveneens uit de familie van de nachtschade ... geeft mooie donkere bessen, je kan er confituur van maken ... ben benieuwd!

    We duimen voor regen ... en mooie vruchten ...

    En verder nog een mooi verlof!!!



















    02-08-2010 om 17:38 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:TUIN
    Tags:tuin, permacultuur
    25-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige Patatjes!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja ... de tuin die ligt er “droogjes” bij!

    Van vrienden die in de Hoge Venen wonen ontving ik onderstaand fototje .... zelfgekweekte aardappeltjes .

    Je moet niet vragen wat een “liefdesnest” ze ginds wel hebben!

    25-07-2010 om 18:53 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:TUIN
    Tags:permacultuur, tuin
    10-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zijn LICHTwerkers?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat zijn Lichtwerkers ? Kenmerken van lichtwerkers

    Ze voelen zich van jongs af aan anders, en vaak ook buitengesloten, eenzaam en onbegrepen. Als ze ouder zijn, worden ze vaak (noodgedwongen) individualisten die hun eigen, niet gebaande paden moeten vinden.

    Vaak kunnen ze binnen bestaande organisatiestructuren en banen hun draai niet vinden. Lichtwerkers hebben van nature een anti-autoritair temperament, ook al zijn ze nog zo timide en bescheiden. Dit heeft te maken met het wezen van hun opdracht.

    Ze voelen zich aangetrokken tot hulpverlening, tot het therapeutisch begeleiden of onderwijzen van mensen, in welke vorm dan ook. Ook al ligt hun werk of beroep op een ander terrein, de drang tot hulpverlening is innerlijk duidelijk aanwezig.

    Ze hebben een spiritueel levensbesef en dragen bewuste of onbewuste herinneringenmet zich mee aan de niet-aardse lichtsferen waaruit ze komen. Ze kunnen heimwee daarnaar voelen, zich een vreemde voelen in de aardse werkelijkheid.

    Ze hebben een natuurlijk respect voor het leven, dat zich vertaalt in liefde voor dieren en zorg voor het milieu.

    Ze zijn zachtmoedig, gevoelig en invoelend. Ze kunnen moeite hebben met het omgaan met agressie en het opkomen voor zichzelf. Kunnen dromerig of zweverig of zeer idealistisch zijn, en onvoldoende geaard.

    Ze hebben vele levens geleefd op aarde die in het teken stonden van spiritualiteit en godsdienst. Ze waren rijkelijk vertegenwoordigd in de talrijke religieuze ordes van jullie verleden, als monnik, non, kluizenaar, heks, sjamaan, medicijnvrouw, priester(es), enz.

    Binnen wereldse gemeenschappen waren zij degenen die de ‘brug’ sloegen tussen de aardse wereld en de wereld aan ‘gene zijde’. Zij werden hierom gerespecteerd of afgewezen en vervolgd.

    Velen van jullie zijn op de brandstapel geëindigd om de vermogens die jullie bezaten. De trauma’s van vervolging hebben in jullie ziel diepe sporen achter gelaten.

    Lichtwerkers kunnen in precies dezelfde stadia van onwetendheid of illusie verkeren als alle andere mensen. Weliswaar beschikken zij over een andere uitgangspositie en geeft hen dat  een potentie tot snellere bewustwording, maar deze potentie kan door vele factoren worden geblokkeerd.

    Niet in het minst omdat juist lichtwerkers een vrij zware karmische last op hun schouders hebben genomen, waardoor zij gedurende lange tijd het spoor bijster kunnenzijn. Deze zware karmische last heeft te maken met beslissingen die zij in het verleden hebben genomen t.a.v. de mens en die zij ongedaan willen maken door hier op aarde te herstellen wat zij kapot hebben gemaakt.

    Als lichtwerkers zich door de gevolgen van deze karmische last hebben heen gewerkt, en zichzelf hebben teruggevonden als het lichtwezen dat ze zijn, kunnen ze anderen begeleiden bij het vinden van hun ware zelf. Maar het hervinden van het ware zelf is een proces dat zij eerst in zichzelf moeten doormaken.

    Dit vergt in het algemeen een groot doorzettingsvermogen en een onverzettelijke wil. Door de oordelen en normen die opvoeding en maatschappij hen hebben ‘ingepeperd’, zijn vele lichtwerkers zelf ook het spoor bijster geraakt en bevinden ze zich in een toestand van zelfontkenning, ernstige zelftwijfel en soms ook hopeloosheid en depressie.

    Dit omdat zij zich niet kunnen aanpassen aan de bestaande orde en zichzelf daarom veroordelen.

    Zij onderwaarderen zichzelf, hun eigen lichtkern, en moeten leren die te waarderen en koesteren, onafhankelijk van de waardering en erkenning van de buitenwereld. Wanneer zij hun natuurlijke Licht laten schijnen in hun eigen duisternis, zullen zij ook anderen gaan verlichten.

    (bron www.pamela-kribbe.nl)


    10-07-2010 om 19:46 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:NIEUWTJES
    17-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eetbare "wilde" planten en "onkruid"

    Eetbare wilde planten en "onkruid"

    Wat geeft nou meer voldoening dan het eten van een zelf bereide maaltijd, van zelf verzamelde, krachtige wilde planten?

    Tegenwoordig is de kennis hieromtrent een beetje weggezakt…vandaar dat we hier de belangrijkste tekst uit het boekje “Eten Uit de Natuur”, van Carla de Bruijn, Wies Teepe (IVN Amstelveen) en Katja Sienknecht (IVN Amsterdam),
    plaatsen…om de band en het plezier met de natuur weer deels te herstellen.
    Heel veel plezier!

    Regels voor het verzamelen
    ~ Laat plekken links liggen, waarvan je vermoedt dat er iets niet klopt, bijvoorbeeld omdat er ooit vuil is gestort, omdat er wordt gespoten of op plaatsen waar het vies is (honden, drukke wegen (500m) of spoorrails (2km));

    ~ Vermijd natuurgebieden en verboden terreinen;

    ~ Op de Rode Lijst staan beschermde planten die niet geplukt mogen worden, ook niet als er veel staan;

    ~ Houd de natuur heel, en neem al je rommel weer mee naar huis;

    ~ Pluk of raap nooit alles, in verband met het overleven en uitzaaien van de plant, en in verband met voedselvoorziening voor de in de buurt levende dieren;

    ~ Neem altijd de nodige plantenkennis mee het veld in (in je hoofd, in de vorm van een vriend, of een goede plantengids).

    Extra aandachtspunten
    ~ In holle grasstengels leven eencelligen die darmklachten kunnen veroorzaken

    ~ In een bosrijke omgeving leven teken. Bij thuiskomst uw lichaam (laten) controleren, en evt. teken er tegen de klok in draaiend uittrekken (met een tekentang of een pincet).

    ~ Bramen en frambozen alleen plukken boven kniehoogte, ivm met mogelijke vossenpoep.

    ~ Controleer altijd op insecten en slakken.

    ~ Als de plantsoenendienst gespoten heeft met insecticide of herbicide is dat vaak zichtbaar: de bladeren vertonen verkleuringen en vergroeiingen.

    ~ Het puntje van duindoornstekels breekt makkelijk af (ook in de huid). Gebruik bij het plukken dikke tuinhandschoenen.

    Bladeren

    Voordat de plant gaat doorschieten en bloeien kunnen de bladeren gebruikt worden als groente (stoven, koken, soep, salade), om thee van te trekken, als kruid om gerechten een bijzondere smaak te geven of als geurbuiltjes tussen het linnengoed (al dan niet om insecten te weren).


    Voor salades alleen de jongste blaadjes gebruiken. De bladeren van in het voorjaar bloeiende planten bevatten vaak veel vitamine C.

    Als bladgroente worden gegeten:
    Asperge, akkerkool*, barbarakruid*, berk, berenklauw, beuk*, bieslook*#, blaassilene*, brandnetel, brunel*, cichorei*, citroenmelisse*#, duizendblad* , engelwortel/fluitekruid, es*, gewone raket*, groot kaasjeskruid, grote lisdodde, weegbree, gewone reigersbek*, herderstasje*, herik*, hondsdraf*, kamille, klaverzuring*, klein hoefblad*, klein knopkruid* , komkommerkruid*, look zonder look*, madeliefje*, meidoorn, melganzevoet, melkdistel*, nagelkruid*, (vogel)muur*, Oost-Indische kers*, paardebloem*, perzikkruid, pinksterbloem*, rozemarijn#, raapzaad, salie*#, smeerwortel, speenkruid*, uitstaande melde, veldkruidkers*, veldsla*, veldzuring*, venkel*, (water)munt, wild kattekruid*, wilde tijm#, wilgenroosje*, witte dovenetel*, witte waterkers*, zevenblad*, zilverden*.

    * kan ook rauw gegeten worden in een salade
    # als kruid te gebruiken


    Wortels

    cichorei, klis, kruisdistel, melkdistel, mierikwortel, nagelkruid, pastinaak, peen, smeerwortel, wilgenroosje, zilverschoon.

    Bloemen

    brem, distels (als artisjok), goudsbloem, herik, hop, kamperfoelie, komkommerkruid, lavendel, linde, lisdodde, madeliefje, moerasspirea, O.l.-kers, paardebloem, pinksterbloem, rode klaver, roomse kamille, roos, vlier, viooltje.

    Vruchten

    bessen (zwart, rood, wit, kruis-), blauwe bosbes, bosaardbei, braam, duindoorn, framboos, Gelderse roos, gele kornoelje, krentenboompje, kweeperen, lijsterbes, meelbes, meidoorn, mispel, rode bosbes, rozenbottels, sleedoorn, vlierbes, vogelkers, wilde appel, wilde peer, zoete kers, zwarte moerbei, zuurbes.

    Zaden

    beuk, boekweit, dille, hazelaar, karwij, klaproos, kleefkruid, mosterd, okkernoot/walnoot, tamme kastanje, zomereikel.

    Wat is giftig, wat is vies en wat is lekker?

    Er zijn planten die eetbaar lijken, maar giftig zijn. Verder zijn er eetbare planten die in rauwe toestand of in grote hoeveelheden giftig kunnen zijn.
    Hier een opsomming van de belangrijkste/meest voorkomende.

    Giftige planten die eetbaar lijken

    ~ Kardinaalsmuts: komt veel voor in de duinen en plantsoenen.
    ~ Wilde wingerd: niet erg giftig, vruchten zien er niet erg aantrekkelijk uit.
    ~ Klimop: de mooie blauwe bessen zijn voor ons behoorlijk giftig, voor vogels niet.
    ~ Heggenrank: heeft mooie rode glanzende bessen. Komt in de duinen voor en langs ruige terreinen (over hekken). Hoort bij de nachtschadenfamilie, waarvan velen giftig zijn, net als
    ~ Bitterzoet: dat ook veel in de duinen voorkomt en met zijn mooie, zwarte bessen ook eetbaar lijkt, maar erg giftig is.
    ~ Kruidvlier: Lijkt op de gewone vlier, maar ziet er 'raar' uit. Zowel het blad als ook de trossen met bessen zijn veel compacter en minder gesteeld. De trossen staan meer, dan ze hangen. Verder ruikt de hele plant vies.
    ~ Bergvlier, Trosvlier en Rode Vlier: tweelingbroertjes van de zwarte vlier, maar met vuurrode bessen. Komt zelden voor en
    is duidelijk te herkennen,
    ~ Sneeuwbes: kinderen spelen er graag mee. De witroze sponzige bessen hebben een harde schil en je kunt ze lekker
    laten knappen onder je schoenen. Ze zijn vrij giftig.
    ~ Kamperfoelie, alle soorten: allen rankende gewassen, vnl. bosplanten, in tuinen en plantsoenen.
    ~ Liguster: de glanzende zwarte bessen zijn giftig.
    ~ Salomonszegel en lelietjes-van-dalen: de Salomonszegel heeft blauwachtige vruchten, de lelietjes-van-dalen zijn oranjerood. Allebei zijn ze zeer giftig.
    ~ Aronskelken, alle soorten: de uit de grond oprijzende stengel is om en om bezet met afgeplatte oranjerode bessen. Erg giftig, maar een lekkernij voor fazanten.
    ~ Christoffelkruid, zeer giftige zwartblauwe bessen.
    ~ Taxus: alles van deze enige Nederlandse naaldboom is giftig, behalve de rode zaadrok (niet op de pit bijten).
    ~ Fluitekruid (bloei: april/mei) is goed eetbaar maar zou verwisseld kunnen worden met hondspeterselie (klein, onbehaard, bloei: juni/okt.) of dolle kervel (groot, behaard, stinkt, vaak roodgevlekt, bloei: mei/juli).

    Eetbare planten, die rauw of in grote hoeveelheden giftig zijn:
    ~ Lijsterbes: gekookt prima voor jam, niet rauw eten.
    ~ Beukenootjes: de nootjes bevatten blauwzuur. Gewoon eten kan geen kwaad, maar niet verzamelen en er handjesvol van zo in je muesli strooien. Uit de oorlog zijn vergiftigingsverschijnselen bekend! Na drogen of roosteren ongevaarlijk.
    ~ Gelderse roos: mooi, roodglanzende, ietwat doorschijnende bessen. Rauw gegeten kunnen ze diarree en maagdarmontstekingen veroorzaken. Bessen alleen gekookt gebruiken.

    Lekkere dingen die je veel kunt tegenkomen

    ~ Appels: vaak als sierboom aangeplant. Al zijn de appels klein: je kunt er prima moes en gelei van maken, niet schillen maar in z'n geheel koken en dan zeven.

    ~ Bramen: veel langs ruigtes e.d. Kijk uit langs NS-sporen, er wordt vaak onkruidverdelger gespoten.

    ~ Frambozen: in loofbossen. Meestal niet in noemenswaardige hoeveelheden. Wel erg lekker en gezond.

    ~ Wilde aardbeien/bosaardbeien: in en om loofbossen. Niet vaak en niet veel in Nederland, maar wel een traktatie.

    ~ Vlier: langs bosranden vind je vaak veel vlier. Vlier is makkelijk te plukken, rijkelijk aanwezig en erg gezond. Het schoonmaken is een karwei en niet aan te bevelen voor mensen die bang zijn voor spinnen. Van het sap van de bessen kun je siroop maken, jam of zelfs koude soep. Van de bloesem kun je siroop en gelei of jam maken. Vermijd de stelen en steeltjes zoveel mogelijk.

    ~ De gele kornoelje (rode, ongeveer olijfgrote en -vormige bessen, met één grote langwerpige pit). Van oorsprong een Nederlandse bosplant, maar nu vaak in plantsoenen te vinden. Reeds door Thijsse geroemd om z'n smakelijkheid. Je maakt er met wat suiker (water toevoegen noodzakelijk) een compote van, die qua smaak lijkt op rabarber, maar zonder het vervelende gevoel aan de tanden. Eén pond bessen = één pond compote. Je moet het wel door een zeef wrijven, zodat de pitten en schillen achterblijven.

    ~ Kersen (wild en verwilderd), pruimen (ook de rode en gele siersoorten zijn eetbaar!!), kweeperen (heerlijke gelei), allemaal in plantsoenen.

    Hoe verzamel je (hygiëne, sociaal, milieu)?

    Nootachtige vruchten kunnen prima in een plastic of linnen tas worden verzameld.

    Voor zachte vruchten zijn schoongemaakte ijsbakken ideaal. Neem er een aantal van mee op pad, je kunt er beter te veel dan te weinig hebben. Voordeel is, dat je meestal weet, wat de inhoud van een bak is. In een bak zijn de vruchten goed beschermd.

    Sap, dat evt. uit de vruchten loopt blijft in de bak en kan worden gebruikt.


    Nootachtigen kun je het beste rapen. Dan weet je dat ze rijp zijn en je beschadigt de planten niet. Ga niet aan een boom of struik hangen om takken naar beneden te trekken en gooi niet met voorwerpen naar kastanjes e.d. Let op dat geen van de zaden 'bewoond' is.

    Zacht fruit kun je het best zo rijp en gaaf mogelijk oogsten. Als je jam of compote gaat maken is overrijp fruit niet zo'n bezwaar. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk beestjes mee oogst.

    Toepassingen, conserveren en bewaren

    Je kunt ervoor kiezen om je vruchten en zaden zo puur mogelijk te conserveren.

    Meestal betekent dat drogen of invriezen (sponzige vruchten alleen gepureerd invriezen).

    Drogen doe je op een droge, warme plek in huis.

    Vruchten mogen bij voorkeur niet overrijp of stuk zijn.

    De onderlinge afstand moet groot zijn en te grote vruchten (appels e.d.) kun je het beste in plakjes snijden.

    Het is een goed idee om de vruchten op keukenpapier te leggen. Appels en ander fruit, dat bruin verkleurd, kan worden behandeld door het door citroensap te halen.

    Bladeren kun je aan een draad rijgen en op een koele, droge, winderige plaats hangen, bijv. in een schuur.
    Een voedseldroger is natuurlijk de ultieme luxe (het kan ook in de oven op een zeer lage stand.

    Nootachtigen kunnen op kranten worden gedroogd. Vruchten kun je inkoken met suiker, honing of melasse (compote) en eventueel een bindmiddel, zoals pectine (jam).
    Noten kunnen gedroogd worden, maar je kunt ze ook malen en er met honing en b. v. vruchtenpuree voedzame repen voor onderweg van maken.

    Kastanjes kun je poffen maar je kunt ze ook pureren, bijvoorbeeld met honing en kaneel.
    Wat je ook wilt bewaren: koel, donker en droog.


    Bij het drogen, inmaken e.d.: werk zo schoon mogelijk en maak je glaswerk met een sodasopje schoon (erna wel even met heet water naspoelen).

    17-06-2010 om 21:49 geschreven door madre  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:VOEDING


    Archief per week
  • 12/09-18/09 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 27/07-02/08 2009

    Een interessant adres?

    Je kan ons vinden op: www.terramadre.webs.com/
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs