Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

24-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in recreatievolleybal?
Dames die zin hebben om op recreatief niveau wekelijks te volleyballen, zijn welkom bij HVC Dames Recreatie Volleybal Helchteren. Wekelijks speelt deze club in sporthal Lakerveld volleybal op recreatief niveau. Zij die echter het competitiegeest in zich hebben kunnen ook eens langskomen, want er is ook een ploeg die in competitie speelt.
Interesse of meer info: 0496 898 541.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frühshoppen.
Op 7 december '08 om 11.11 uur organiseert carnavalvereniging Ganz d'r Haan haar eerst Früshoppen in zaal Lentedreef in Houthalen-Oost. Er worden enkele leuke optredens voorzien! Inkom is gratis!
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreamland overvallen.
Op zondagochtend werd Dreamland in Helchteren overvallen. De gangsters wachtten bij de opening van de winkel het personeel op, bedreigden hen, sloten ze op in een kamer en ontvreemden heel wat speelgoed uit de winkel. Daarna verdwenen ze met twee wagens van personeelsleden.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeente wil volgend jaar ook subsidies geven voor zonnepanelen.
Afgelopen week gaf HBVL een overzicht van de gemeenten die een subsidiemogelijkheid bieden voor de aankoop en plaatsing van zonnepanelen door particulieren. Hieruit bleek dat onze gemeente bij de enkele gemeenten behoorde die geen subsidie geeft voor de plaatsing van deze energiebesparende maatregelen. Er bestaat in onze gemeente wel een subsidiereglement voor zonneboilers.
In een snelle reactie konden we 's anderendaags al lezen dat de burgemeester voor volgend jaar wél een subsidiemogelijkheid in het leven wil roepen voor de aanschaf of plaatsing van zonnepanelen. Dit voorstel moet echter nog voorgelegd worden aan de gemeenteraad. Benieuwd of deze subsidiemogelijkheid er gaat komen in 2009, we hopen alvast van wel!

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze winter geen afsluitingen electriciteit meer.
Deze week besliste minister Crevits (CD&V) om vanaf aanstaande zaterdag geen afsluitingen meer te doen van electriciteit en aardgas. Personen die het moeilijk hebben om de rekeningen te betalen van de aardgas of de electriciteit kunnen op die manier gedurende de winter toch nog genieten van een beperkte electriciteit en aardgastoevoer. Deze beslissing kwam tot stand na een overleg tussen de netwerkbeheerders en enkele armenverenigingen.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advies erkenning geloofsgemeenschappen op komende gemeenteraad.
Op de komende gemeenteraad van november staan twee punten geagendeerd omtrent de geloofgemeenschappen in onze gemeente. Zo is er een aanvraag voor advies tot erkenning van de protestantse kerk van Houthalen-Helchteren en er is een aanvraag voor advies tot erkenning van de lokale Islamitische Geloofgemeenschap van Houthalen-Helchteren.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babybeurs in De Hutte.
In wijkcentrum De Hutte (Berkenstraat in Houthalen-Oost) organiseert de gezinsbond op 22 november '08 van 13.00 tot 18.00 uur een beurs met (tweedehands) baby- en kinderspullen. Meer info: 089 38 04 47.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In december geen spreekuur van de burgemeester.
Het laatste spreekuur van de burgemeester voor dit jaar is voorzien op donderdag 20 november. In de maand december zal er geen spreekuur zijn, de burgemeester laat zich niet vervangen. Vanaf 8 januari is hij terug bereikbaar via zijn spreekuur.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijkpolitie zit vanaf 1 januari in Houthalen-Oost.
Vanaf 1 januari 2009 zal de wijkpolitie elke week op donderdag, van 10.00 tot 11.00 uur, een spreekuur houden in Houthalen-Oost. Wijkbewoners kunnen met wijkgebonden vragen, klachten of informatie terecht op dit spreekuur dat gehouden wordt in ontmoetingscentrum 't Park (Kastanjestraat). Je kan tijdens het spreekuur niet terecht bij de wijkagent voor officiële documenten of bijvoorbeeld om een officiële klacht neer te leggen. Hiervoor moet je nog steeds naar het hoofdkantoor in Houthalen-Centrum (Hoogstraat). Dit spreekuur is een extra service die de politie biedt aan de wijk Houthalen-Oost, naar aanleiding van de problemen die zich afgelopen zomer in dit deel van onze gemeente voordeden. Een goed initiatief, al is het wel jammer dat het altijd op donderdagvoormiddag is, zo kunnen werkende mensen namelijk moeilijk terecht op dit spreekuur. Misschien is er een mogelijkheid dit spreekuur ook uit te breiden naar een avond, bijvoorbeeld 1x per maand...
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Hepatitis A in onze gemeente.
Het Vlaams Agentschap voor Zorg en Gezondheid maakt bekend dat ook in onze gemeente mensen besmet zijn met het Hepatitis A virus. Eerder raakte bekend dat in een Zonhovense school verschillende leerlingen ziek werden als gevolg van deze aandoening. Nu dook ook in het Don Bosco-instituut in Helchteren een besmetting op. Reden tot paniek is er echter niet. Hepatitis A is wel erg besmettelijk, maar na enkele dagen 'goed ziek zijn' (met vermoeidheid, diarree, ontbreken van eetlust,...) herstelt de patiënt snel. In de Zonhovense school werden de leerlingen ondertussen ingeënt om besmetting te voorkomen, of het ook in onze gemeente zo ver zal komen, is nog niet bekend. De oorzaak van de besmetting zou in een nabijgelegen broodjeszaak liggen, maar dat probleem is in tussentijd opgelost.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roy Orbison daalt neer in Houthalen-Helchteren.
Fans van de goede oude Rock 'n Roll en zeker de fans van de steeds met een donkere zonnebril getooide Roy Orbison, moeten nu al 17 januari 2009 aankruisen in hun agenda. In het CC Casino zal die avond immers niemand minder dan Paul Michiels een tribute brengen aan deze prachtige zanger van weleer. Samen met The Ballroomquartet brengt Michiels supernummers als 'Only The Lonely', 'Leah', 'Pretty Women' en uiteraard het meest melancholische nummer ooit: 'In Dreams'..
Alle info en reservaties voor deze swingende, sfeervolle avond: Vrijetijdswinkel, 011 890 700 of via cultuur@houthalen-helchteren.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recht op gratis juridisch advies.
Het Sociaal Huis in Houthalen-Helchteren is een plaats waar je terecht kan voor heel wat nuttige informatie. Wist je bijvoorbeeld dat je er terecht kan voor gratis juridisch advies? Elke inwoner die juridische eerstelijnsbijstand wenst, kan elke 2de woensdag van de maand van 14.00 tot 15.00 uur terecht in het Sociaal Huis. Je krijgt er een antwoord op al je juridische vragen van advocaten die zich (vrijwillig) aanmeldden om mee te werken binnen dit project. Ze geven je heel wat praktische tips, een eerste advies en kunnen je zeker de juiste weg wijzen om jouw vragen op te lossen. Dit project is een initiatief van de Commissie voor Juridische Bijstand. Voor dit gratis juridisch advies kan je ook elke 4de woensdag van de maand terecht in het Vredegerecht (Pastorijstraat), opnieuw van 14.00 tot 15.00 uur.
Meer info vind je ook op www.juridischebijstand.be of in het Sociaal Huis, Grote Baan 60 in Houthalen-Centrum, tel. 011 60 09 40 of via sociaalhuis@houthalen-helchteren.be.
 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openingsuren containerpark.
Nieuw in deze blog: de openingsuren van het containerpark. Op de rechterkolom ontdekt u er alles over.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstenaars steunen 11-11-11.
Op zondag 23 november '08 kan je in de bibliotheek (Vredelaan) terecht voor een leuke actie van een twintigtal kunstenaars. De kunstenaars verkopen er om 15.00 uur een eigen werk per opbod. De opbrengst gaat integraal naar de 11.11.11 -actie. Heb je interesse, dan kan je de kunstwerken op zaterdag gaan bewonderen (van 10.00 tot 18.00 uur) in de bibliotheek of zondagvoormiddag van 10.00 tot 12.00 uur.
Alle info: 011/890 743.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe carnavalsvereniging in Houthalen-Helchteren.
Met zo'n leuke naam kunnen we u het volgende niet onthouden. In onze gemeente is er een vrij jonge carnavalsvereniging opgestart met de supernaam: "Ganz d'r haan"! Interesse om deze toffe bende te ontdekken of om zelf in deze carnavalsboot te stappen, ontdek dan alle info op http://ganz-drhaan.spaces.live.com/. Wij wensen deze bende alvast "heel veel lol en plezier" en misschien mogen we nu terug beginnen dromen van carnavalstochten in onze gemeente....

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Danza on Tour!
Het internationaal befaamde danscentrum Danza (Veruschka Valenti) uit Houthalen-Helchteren ging de voorbije herfstvakantie voor het eerst met een grote groep dansers 'on tour'. Locatie voor dit jaar was Turkije. Tijdens 'Danza on Tour' krijgen de jeugdige dansers en danseressen een hoogstaande opleiding door internationaal gerenommeerde dansinstructeurs. Dagelijks wordt er niet minder dan 5 uur dansles voorzien. De Tour van deze herfstvakantie in Turkije was een absolute meevaller, zowel qua danslessen als qua sfeer! Voor alle info en leuke foto's verwijzen we u graag verder naar http://www.danzav.centerall.com/page464_2.php.
Ook voor 2009 is er een 'Danza on Tour' voorzien, iedereen kan deelnemen, niet enkel Danza-leden! Er zijn lessen in hip-hop, ballet, house,...
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.College krijgt bevoegdheden aangaande projectrealisaties.
De gemeenteraad van september gaf bij meerderheid van stemmen de bevoegdheid aan het College van Burgemeester en Schepenen om de wijze waarop opdrachten worden toegewezen alsook het vaststellen van de voorwaarden voor opdrachten te bepalen. Het gaat hier om opdrachten die nominatief opgenomen zijn in de begroting. Uit de tabel van deze opdrachten die nominatief zijn opgenomen in de begroting (of begrotingswijziging) kunnen we een aantal interessante opdrachten detecteren. Zo is er onder meer 75.000 euro voorzien voor een ereloon voor de Ecoboulevard, 10.000 euro voor een laanbeplantingsplan, 46.860 euro voor een nieuwe website, 125.000 euro om het postgebouw om te vormen tot concièrgewoning, 400.000 euro voor de uitvoering van een vrijliggend fietspad aan de Donderslagseweg, 60.000 euro voor een ereloon voor de restauratie van het Casino, maar er zijn ook kleinere opdrachten voorzien, zoals voor 500 euro de aankoop van een digitale camera.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 Houthalense scholen halen MOS-logo.
Drie scholen uit onze gemeente behaalden zopas het MOS-Logo. MOS staat voor Milieuzorg Op School. De scholen hebben gedurende een heel jaar een educatief project omtrent milieuzorg doorlopen, leerlingen samen met het lerarenkorps. Scholen die 1 jaar zo'n cyclus doorlopen met tal van milieuacties op school kunnen een logo 1 krijgen, doet de school het langer, kan er een logo2 of 3 bekomen worden.
Zopas veroverden basisschool De Mozaïek en de Vrije Basisschool Lillo het MOS-Logo1, het St.-Pauluscollege behaalde het MOS Logo2.
Ook andere scholen in Houthalen-Helchteren ondernamen het voorbije jaar tal van milieuacties.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Informatiedagen Noord-Zuid (omleidingsweg).
Op zaterdag 15 november '08 kan je bij Wegen en Verkeer Limburg (Souwstraat 39 in Houthalen-Centrum) nog terecht voor de infodag omtrent de Noord-Zuid. Aanwezige projectleiders geven je in woord en beeld uitleg over het tracé, het plan-MER,... Je kan er terecht van 10.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag bezochten al veel geïnteresseerde mensen de eerste infodag.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandalisme op Meulenberg.
De voorbije dagen moest de politie geregeld vaststellingen van vandalisme doen in Meulenberg. Zo vernielden vandalen donderdagavond de banden van enkele wagens die geparkeerd stonden aan de Savioschool. In de Wilde Rozenstraat werd vrijdag een woning fameus besmeurd met olie.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Volg het nieuws van Houthalen-Helchteren ook op facebook:

Inhoud blog
  • 32ste tentoonstelling van rashoenderclub Het Scharrelhoen
  • Infosessie over elektrische voertuigen in Greenville
  • Rommelmarkt op Kelchterhoef
  • Arrestaties in drugsonderzoek
  • Volks landbouwgebeuren op 't Sonnis
  • Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • Misschien is judo wel joúw sport!
  • Gemeente schenkt 1000 euro aan vzw Chautaara
  • Heide stilaan op zijn mooist
  • Slachtbonnen zullen 5 euro kosten
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
    ja
    neen
    Bekijk resultaat

    Laatste commentaren
  • offerschande (Equal)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • integratie-ambtenaar (Oma)
        op Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • aquagym (zwemles)
        op Aquagym
  • een eigen kijk op kosten (schaapjesteller)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


    http://users.telenet.be/jww  
    www.actiefww.com  
    www.avthouthalen.be

    www.bc-helchteren.be

    www.bchouthalen2000.be
    www.bennewed.be

    www.broederkring.be

    www.chirohelchteren.be

    www.chirohelchteren.org

    www.cosimo.be/Meulenberg 

    www.danzav.centerrall.com

    www.dbchouthalen.be

    www.debiekorf.be

    www.delijn.be

    www.denoordzuid.be

    www.diabolichell.be

    www.donboscohelchteren.be

    www.doopie.be 

    www.dropshot.be

    www.fchelson.be

    www.fphouthalen-genk.be

    www.gezinsbond-helchteren.be

    www.groenhouthalen-helchteren.be

    www.gr5wandelaarshelchteren.be
    www.helchterenvv.be

    www.hengelhoef.net
    www.khhoeverheidegalmlillo.be

    www.home.scarlet.be/albert.vandijck

    www.hondenschoolderoedel.be

    www.houthalen-helchteren.be

    www.houthalen-helchteren.cdenv.be
    www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

    www.houthalensracingteam.be
    www.hvchelchteren.be  

    www.illusio.be

    www.infogids-online.be

    www.jckreasa.be

    www.jeugdhuisthebassment.be

    www.kelchterhoef.be

    www.kreasa.be

    www.ksjhouthalen.be

    www.kwbhelchteren.be

    www.lachfestival.be

    www.lgcc.be
    www.limburgadembenemend.be

    www.mish-mash.be

    www.molenheide.be

    www.mrk-houthalen.be

    www.oc76.be

    www.parkfc.be

    www.poppunt.be

    www.rimo.be

    www.rotary-houthalen.be

    www.schooldeschakel.be

    www.sdhh.be
    www.selishouthalen.be

    www.terdolenfietshappening.be

    www.tvl.be

    www.userstelenet.be/
    ttcpalethouthalen
      
    www.villabasta.be

    www.vlabus.be
    www.wschelchteren.be

    http://www.hhoost.be/
    wijkvereniging/

    Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

    Zoeken in blog

    Archief per maand
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs