Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

26-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenverwaarlozing in Helchteren: wij ondernamen actie!
Social Media werkt! Dierenverwaarlozing in Helchteren opgelost door onze website!

We steken niet graag pluimen op onze hoed, maar deze keer doen we het bewust wel. Op die manier hopen we dat ook u merkt dat interactie via onder meer deze website écht kan werken! Bovendien willen we hiermee al de actoren in dit specifiek verhaal danken voor hun inzet.

Voorbije maandag werden we gecontacteerd door een inwoner van onze gemeente. De betrokkene meldde ons dat er in Helchteren enkele verwaarloosde paarden stonden. Meteen ondernamen we actie. We namen contact op met de persoon die ons de informatie doorstuurde en zo kwamen we achter het adres. Nog diezelfde avond ben ik zelf ter plaatse gaan kijken, in de eerste plaats om te zien of het daadwerkelijk om verwaarlozing van dieren ging. Wat ik kon vaststellen was schokkend. Twee volwassen paarden stonden op een veel te kleine oppervlakte, volledig in de modder, zonder beschutting, zonder voeder. Wat me echter veel meer zorgen baarde, was het feit dat de dieren duidelijk ondervoed waren. Hun gezondheidstoestand was ronduit zorgwekkend. Dinsdagochtend heb ik dan drie stappen ondernomen. In de eerste plaats werd de politie van Houthalen-Helchteren op de hoogte gebracht. Daarnaast contacteerde ik ook het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder en via hen bereikte ik ook de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid. Bij alledrie deze instanties heb ik ten persoonlijke titel melding gemaakt van de dierenverwaarlozing.

Onze interventie heeft gelukkig snel resultaat opgeleverd. De federale inspectie kon de dierenverwaarlozing vaststellen en de dieren werden meteen in beslag genomen. Naast de twee paarden die ikzelf kon zien, bleken elders op het terrein ook nog een konijn en een jong veulentje in nood te zijn. Ook deze dieren werden meegenomen. Ze herstellen nu bij de medewerkers van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. Het veulentje was er erg aan toe en diende zelfs aan het infuus gelegd te worden. Er wordt nog steeds voor het leven van dit vier maanden oud diertje gevreesd.

Graag wil ik zowel de personen die ons informeerden over deze dierenverwaarlozing alsook de instanties én uiteraard de medewerkers van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum danken voor hun snelle optreden. Hopelijk kunnen de dieren in de toekomst alsnog van een waardig bestaan genieten.

U merkt het: interactie via deze website werkt! Wij nemen alles ernstig en proberen op een snelle en juridisch correcte manier de situaties op te lossen.
Nogmaals dank voor de medewerking.
Stijn Van Dingenen
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aquagym
Klik op de afbeelding om de link te volgen KAV organiseert lessen aquagym op de Bosberg

De KAV van Laak organiseert de komende maanden lessen aquagym in het zwembad van De Bosberg (Kelchterhoef). De lessen vinden op verschillende tijdstippen plaats:
-- vanaf 31 augustus elke woensdag van 20 tot 21 uur.
-- vanaf 1 september elke donderdag van 10.30 tot 11.30 uur.
-- vanaf 8 september elke donderdag van 18.45 tot 19.45 uur.

Wie meer info wil, of zich wil inschrijven, kan terecht bij Roza Jacobs, tel. 011 60 26 58.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
25-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste zondag van augustus opnieuw muziek op het plein
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zomernoten

Zondag 28 augustus maken we het John Cuppensplein in Houthalen opnieuw vrij voor een namiddag vol muziek. We Two bijt de spits af met een repertoire dat garant staat voor succes: The Beatles, The Rolling Stones, Toto, Eros Ramazotti, … Een uur later mag het goed opgewarmde publiek zich van zijn beste kant laten zien. Wim Vandereyken en Theo Houben laten de ene na de andere meezinger door de boxen galmen: Dromen zijn bedrog, Dos Cervezas, Heb je even voor mij… En het publiek? Dat zingt uit volle borst mee!
Een meezingspektakel om niet te missen!

Afspraak: zondag 28 augustus - van 15 tot 18 uur op het John Cuppensplein in Houthalen-Centrum.
Meer info: http://www.houthalen-helchteren.be/zomernoten

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Bushalte bereiken is levensgevaarlijk"
Klik op de afbeelding om de link te volgen S&D ijvert voor veilige oversteek op Herebaan-Oost

Oppositiepartij S&D voerde de voorbije week samen met een aantal buurtbewoners actie aan de bushalte op de Herebaan-Oost. “Deze halte die vlakbij de Europarklaan en de Kempenlaan ligt, is ronduit levensgevaarlijk" aldus de actievoerders. "Binnenkort nemen hier dagelijks heel wat schoolkinderen de bus. Maar om aan de halte te geraken, moeten ze de drukke Herebaan-Oost op een onveilige manier oversteken. Er is hier immers geen zebrapad of oversteekplaats. Jongeren die 300 meter verderop aan het kerkhof de zebrapaden gebruiken, kunnen dan weer niet veilig te voet naar de bushalte. Er ontbreekt immers niet alleen een veilige oversteekplaats, ook een voetpad is er nergens te bespeuren. Aangezien de Herebaan-Oost een erg drukke weg is, die aansluit op het industrieterrein Europark, is deze situatie echt levensgevaarlijk. We roepen dan ook gezamenlijk op dat het gemeentebestuur hierrond snel actie onderneemt” aldus Jules D’Oultremont van S&D.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijbaankussens komen los
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gemeentebestuur wil snel oplossing voor loskomende rijbaankussens

Het gemeentebestuur investeerde de voorbije jaren in de plaatsing van tientallen rijbaankussens. Die 'drempels' moeten het verkeer in de straten afremmen. Maar schepen van Mobiliteit Peter Timmermans is boos. "Een aantal van de rijbaankussens komt immers los" aldus de schepen. "Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn en levert soms gevaarlijke situaties op. Nochtans werden de kussens op de juiste manier geplaatst. We hebben hieromtrent de leverancier van de kussens al aangesproken. Hij moet dringend een oplossing voorstellen. De kussens die gevaarlijk zijn, zullen worden weggenomen. Bovendien gaan we in de toekomst niet meer met deze firma in zee en worden er andere types van snelheidsremmers gebruikt."

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Imkerij op domein Hengelhoef
Klik op de afbeelding om de link te volgen Nieuwe imker neemt intrek op domein Hengelhoef

Aan het infocentrum van Limburgs Landschap op domein Hengelhoef, opent op 28 augustus een gloednieuwe imkerij. Zo zet de oude hoeve een stap terug in de tijd. Jaren geleden herbergde deze plek immers ook al een imkerij. Claudio Cavaliere wordt imker van dienst. De vernieuwde bijenhal wordt om 14.00 uur ‘gedoopt’! Bijen maken honing van de nectar die zij verzamelen op bloemen. Het resultaat van dit intense proces wordt op 28 augustus uit de doeken gedaan, of beter ‘geslingerd’. Het zoete goedje mag natuurlijk ook geproefd en verkocht worden. Meer info: Claudio Cavaliere, 011 53 02 50 of patricia.willems@limburgs-landschap.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vzw Warm Hart verhuist
Klik op de afbeelding om de link te volgen Warm Hart verhuist naar nieuw gebouw op Pastorijstraat

Sinds vorige week zijn heel wat vrijwilligers van Warm Hart vzw in de weer met een verhuis. De vereniging moet haar lokalen in het TIKB gebouw ontruimen en kreeg het voormalig interelectragebouw in de Pastorijstraat als oplossing aangereikt vanuit het gemeentebestuur. Ook de sociale kruidenier verhuist mee. 
In de loop van deze week hebben de eerste interne vergaderingen plaats. De officiële opening, met steun van het gemeentebestuur, zal doorgaan op zaterdag 15 september. Volgens begeleidster Magda nodigt de plek uit tot nieuwe uitdagingen en geeft het meer het gevoel van thuis te zijn in eigen huis. Alles krijgt zowat zijn eigen plaats. Voor de wintermaanden dient er nog wat hout gesprokkeld en zijn er allicht nog isolatiewerken nodig om de kosten van verwarming te drukken.
Het enthousiasme van de aanwezige vrijwilligers is alvast groot. Allen die geholpen hebben om dit project - waar kansarmen het woord voeren- op voorbeeldige wijze te steunen, verdienen onze dankbare gelukwensen. (bron: hbvl)


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lokaal dienstencentrum houdt opendeur
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Iedereen welkom om kijkje te komen nemen in Perron-Oost

Van maandag 5 september tot en met vrijdag 9 september zet lokaal dienstencentrum Perron-Oost haar deuren open voor het grote publiek. Iedereen is welkom om tijdens deze opendeurweek binnen te springen. Je krijgt alle info over het aanbod dat de vrijwilligers van Perron-Oost dit najaar voor jou in petto hebben. Onder meer volgende activiteiten staan op het programma: salsalessen, digitale fotografie, uitstap chocoladeatelier, knoppenwinkel, kennismaking met de vegetarische keuken, geheugentraining, ...

Meer info over deze opendeurweek vind je ook via de onthaalmedewerkers van Perron-Oost bekomen (tel. 089 460 480).

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buurtbewoners verkopen hun 'rommel'
Klik op de afbeelding om de link te volgen Garageverkoop op Tenhout

Op 27 augustus zetten heel wat wijkbewoners van Tenhout hun garagepoort wijd open. Wijkvereniging Bloem en Vrucht organiseert die dag samen met de wijkvereniging Het Bergske een garageverkoop in de straten van de wijk Tenhout. Ook de Kerkmansstraat en de Hofstraat doen mee. Een deelnemerslijst is te bekomen op de Mooksteeg 58. Info: Freddy Van Becelaere 0479 869286.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turnen en dansen voor de kids in Houthalen-Oost
Klik op de afbeelding om de link te volgen Turn- en Dansclub Alantè organiseert opendeurdag

Op zaterdag 27 augustus 2011 organiseert Turn- en Dansclub Alantè een opendeurdag in de sporthal van Houthalen-Oost. Tussen 10u00 en 10u30 staan de juffen klaar voor de kleutertjes. Van 10u30 tot 11u30 of van 11u30 tot 12u30 is het de beurt aan de grotere kids.

Alle kids worden uitgenodigd om niet alleen een kijkje te komen nemen, maar ook om deel te nemen aan de initiatielessen. Het is de beste manier om te proeven van al het leuke wat Alantè te bieden heeft! Ongetwijfeld zit er ook voor jou iets leuks bij! Neem ook je vrienden mee … samen is het altijd nog leuker !

Meer info: http://www.alantevzw.be

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werken Donderslagseweg weldra eindelijk van start.
Werken aan fietspad beginnen weldra

Eerder kon u onder meer op deze website lezen dat begin augustus de werken aan een nieuw, vrijliggend fietspad op de Donderslagseweg van start zouden gaan. Vandaag is er van deze werken nog steeds niets te zien. Wij staken even ons licht op bij schepen van Mobiliteit Timmermans. "De start van de werken is op vraag van het gemeentebestuur uitgesteld" aldus de schepen. "We wilden wachten tot na het muziekfestival Extrema Outdoor. De werken zouden de vlotte doorstroming van de muziekliefhebbers die via de autostrade naar het festival kwamen, belemmeren. Dat leek ons, ook uit veiligeheidsoverwegingen, geen goede zaak. Vandaar onze vraag aan het Vlaams Gewest dat de werken coördineert, om te wachten tot na het festival" aldus de schepen.
Concreet betekent dit dat de werken eerdaags van start gaan. De verkeershinder zal weldra dan ook voelbaar zijn.  Dat dit nieuw fietspad noodzakelijk is, bewees helaas vorige week nog een dodelijk ongeval op deze weg. Al gebeurde dat ongeval wel vlakbij de oprit van de autostrade.Voorzichtigheid op de Donderslagseweg blijft dus geboden.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.300 standhouders voor Kelchteren Kermis
Klik op de afbeelding om de link te volgen Alle standplaatsen zijn de deur uit

Nagenoeg 300 standplaatsen voor Kelchteren-kermis zijn de voorbije weken de deur uitgegaan. Zij die in laatste instantie nog een plaatsje willen bemachtigen, komen helaas te laat. De drukbezochte rommel- en broccantemarkt trekt jaarlijks duizenden kijklustige bezoekers. Naast een 2 km lange markt is er op de Evenementenweide doorlopend kinderanimatie met clowns, grime en springkastelen. The Sound of Music zorgt in ware 'big-band-stijl' voor muzikaal entertainment.
Afspraak: zondag 4 september, van 10 tot 19 uur in Domein Kelchterhoef (Kelchterhoefstraat z/n) in Houthalen-Helchteren.

Meer info: dienst lokale economie & toerisme, tel. 011/60.05.11, evenementen@houthalen-helchteren.be,  http://www.houthalen-helchteren.be/kelchterenkermis

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limburgs Landschap haalt traditionele schapen terug
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Oud schapenras Kempens schaap terug op Hengelhoef

Natuurvereniging Limburgs Landschap vzw streeft al 40 jaar lang naar meer biodiversiteit in haar natuurgebieden. De organisatie poogt ook de diversiteit binnen de huisdierrassen die nodig zijn bij het beheer van haar natuurgebieden in stand te houden. Daarom kocht Limburgs Landschap deze zomer 16 schapen van het oude schapenras Kempens schaap aan voor de begrazing van de fruitweide en heideterreinen in natuurgebied Hengelhoef in Houthalen-Helchteren.

Het verdwijnen van soorten of de achteruitgang van biodiversiteit manifesteert zich niet enkel in natuurgebieden. Door de industrialisatie en specialisatie in de moderne landbouw, ontstaat ook genetische verschraling van onze huisdierrassen. Oude rassen passen niet meer in deze landbouw en verdwijnen. Enkel gespecialiseerde en hoogproductieve rassen blijven over. Vele 'oude' rassen van landbouw- en neerhofdieren zijn reeds verdwenen, andere staan op het punt te verdwijnen, zoals ook het Kempens schaap.

Limburgs Landschap ijvert voor (bio)diversiteit en zet schapen in voor de begrazing van haar fruitweiden en heideterreinen in Hengelhoef in Houthalen-Helchteren en Schotshei in Maaseik. Daarom is weloverwogen beslist om verder te werken met een oud schapenras dat zijn thuis kent op onze heideterreinen: het Kempens schaap (ook wel Kempisch heideschaap genoemd). Zo draagt Limburgs Landschap haar steentje bij tot de bewaring van dit oude schapenras. Eeuwenlang heeft het Kempens schaap met duizenden de Kempense heide bevolkt. Het werd reeds rond 1800 als een apart ras besproken. Het Kempens schaap is middelgroot en geeft de indruk hoog op de poten te staan. Het dier is egaal wit of zeer lichtbruin. De kop is lang, smal, onbewold en net als de poten wit (maar soms ook bruin of gespikkeld) van kleur. De ooien zijn altijd ongehoornd, de rammen doorgaans ook.

Het Kempisch heideschaap was een bepalende factor in het ontstaan van het landschap en de biodiversiteit van de Kempen. Door de begrazing met steeds groter wordende dorpskuddes, werd het begraasde landschap steeds opener. ’s Nachts werden de schapen doorgaans gestald. De mest die op deze wijze werd verzameld, hadden de Kempische heideboeren hard nodig om op de schrale zandgronden aan akkerbouw te doen. Parallel met het ontstaan van de uitgestrekte, vrijwel boomloze heidevelden met een heel bijzondere, en vaak kwetsbare flora en fauna, ontwikkelde zich een type schaap dat specifiek was aangepast aan de schrale en vaak harde levensomstandigheden op de heide. Het Kempisch heideschaap is dan ook een gehard ras. Het komt toe met een schraal dieet van heide, hard gras en het onkruid dat na de graanoogst afgeweid werd op de akkers. Uiteraard is het Kempisch heideschaap op zijn best bij de bestrijding van houtige gewassen zoals berk, els en lijsterbes. Zelfs brandnetels en akkerdistels worden aangepakt. Daarnaast is het Kempisch heideschaap een gemakkelijk schaap. Geboortehulp is slechts zelden nodig. De dieren zijn dan ook in staat om gedurende langere tijd in relatief moeilijk terrein te verblijven en te lopen.

En dat dit een zeldzaam ras is geworden, heeft Limburgs Landschap geweten. "Na een lange zoektocht is onze natuurvereniging uiteindelijk bij een fokker van dit ras in Nederland terechtgekomen" zegt Wim Fourie, natuuruitvoerder van Limburgs Landschap vzw. ‘Sinds half juni lopen 15 ooien en een rammetje rond in de fruitweide in Hengelhoef. Het zijn echter nog jonge dieren, waardoor het kweekprogramma pas volgend jaar zal starten. Zij zullen voornamelijk ingezet worden om onze heideterreinen open te houden. Door begrazing zorgen zij ook voor verjonging van de aanwezige heidestruiken. Het verspreiden van zaden krijgen we er als bonus bij!’

Meer info ? Wim Fourie, 011/ 53 02 50, info@limburgs-landschap.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beloftevolle pianotalent in MUZEcafé
Klik op de afbeelding om de link te volgen Maarten Lingier concerteert in MUZEcafé

Maarten Lingier is met zijn 18 jaar nog relatief jong. Toch heeft hij al een flink muziekpalmares. Maarten is zowel thuis in het klassieke als het jazzrepertoire. De jonge muzikant heeft een eigen jazztrio en werkt regelmatig samen met mondharmonicagrootheid Steven De Bruyn. Met zijn trio brengt Maarten een knappe mix van eigen werk, bewerkingen van standards en popnummers. Hij wordt daarvoor bijgestaan door Rob Vanspauwen op de contrabas & Raf Vertessen aan de drums. Op 21 augustus kan je naar een concert van deze muzikanten in het MUZEcafé in Heusden-Zolder. Voor het concert in het MUZEcafé dat om 20.00 uur begint, nodigt hij ook gastzangeres Esther Van Hees uit. Geniet van al dit jong jazztalent want zij zijn de toekomst.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toffe editie van gemeentelijk voetbaltornooi

FC Helson wint gemeentelijk voetbaltornooi

In een spannende wedstrijd kon FC Helson (2de provinciale) moeilijk afstand nemen van K.Houthalen VV (4de provinciale). Voor de rust tekende K.Houthalen VV zelfs voor de betere kansen maar een attente doelman Carlo Sacchini wist zijn netten zuiver te houden. In het begin van de tweede helft was het dan toch raak voor FC Helson via Robin Geuns. De euforie was echter van korte duur. Vrij snel stonden de bordjes in evenwicht via een prachtig getrapte vrijschop van Dario Antico. Een strafschopdoelpunt van Nicola Disalvo zorgde voor een gevleide 2-1 zege voor FC Helson.

Kapitein Robin Geuns van FC Helson mocht de wisselbeker van schepen Patrick Pollers in ontvangst nemen. De meest sportieve ploeg van dit tornooi was FC Lillonia 66 en dat voor het tweede jaar op rij. In de troosting versloeg gastploeg Statie Sport Zolder het team van E.Houthalen met 7 tegen 3. FC Lillonia versloeg FC Park Houthalen met 1-0 voor de 5de en 6de plaats.
K.Houthalen VV kan als organisator terugblikken op een prima georganiseerd tornooi, zowel op sportief vlak als qua publieke belangstelling.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agenda gemeenteraadszitting 25 augustus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gaat gemeenteraad akkoord met procedure tegen asielcentrum?

Aanstaande donderdag 25 augustus komt de gemeenteraad van Houthalen-Helchteren samen. De agenda belooft alvast de nodige debatten. Zo staat er een vraag van het AGB Houthalen-Helchteren geagendeerd waarbij gevraagd wordt als gemeentebestuur borg te staan voor een lening bij de KBC.
Naast deze financiële agendering, zal schepen van Sport Pollers de gemeenteraad ook informeren over de evaluatie van het gemeentelijk sportbeleidsplan. Die evaluatie ligt ter goedkeuring voor. Ook de lokale integratiedienst legt een plan ter goedkeuring voor en wel het beleidsplan voor 2012-2014.

Infopunt tewerkstelling
De gemeenteraad zal zich eveneens buigen over het voorstel van Stebo om in de gemeente een Tewerkstellings Info Punt, kortweg TIP, te organiseren. Het team ‘tewerkstelling’ van Stebo is al meer dan 20 jaar deskundig in tal van creatieve en effectieve acties om méér mensen duurzaam aan het werk te helpen. Stebo doet dat in opdracht van lokale overheden, het ESF-agentschap en de VDAB.

Procedure tegen asielcentrum
Het hoofdgerecht op het menu van de gemeenteraadszitting wordt echter zonder twijfel de gerechtelijke procedure die het gemeentebestuur wil aanspannen tegen het asielcentrum in Helchteren. Zoals bekend wil het bestuur via een kortgeding de sluiting van het centrum eind dit jaar afdwingen. Aan de gemeenteraad zal gevraagd worden hiermee akkoord te gaan alsook met de aanstelling van de voorgedragen raadsman die deze procedure moet begeleiden. Het is afwachten hoe de oppositie, maar ook leden van de meerderheid die zich al lieten ontvallen niet meteen gewonnen te zijn voor dit idee, zich zullen gedragen tijdens de stemmingsronde.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crisis in bouwsector laat zich ook voelen bij Marmorith
Minder goed jaarresultaat voor Marmorith

Marmorith Betonindustrie uit Houthalen-Helchteren, behorend tot de Prefaco-groep van de Ierse CRH-holding, heeft vorig jaar een flinke tik gekregen. Na een verlies van 315.000 euro in 2009, werd 2010 afgesloten met 733.000 euro in het rood. Ook de omzet liep verder terug. Waar in 2008 nog een record van bijna 26 miljoen euro werd gehaald, slonk deze in 2009 tot 19,1 miljoen en nu tot 15,5 miljoen. Het verminderde volume, te wijten aan de algemene crisis in de bouwsector die vorig jaar nog in alle hevigheid woedde, had tevens tot gevolg dat een aantal mensen moesten afvloeien. Marmorith Betonindustrie had eind 2010 in totaal 129 mensen in dienst, ten opzichte van 145 een jaar eerder.

Deze CRH-dochter (waartoe bv. ook Juma Beton, Omnidal en Maessen behoren), heeft in 2010 overigens ook de betoncentrale Omnia Limburg definitief overgenomen. Ondanks de twee opeenvolgende verliesjaren maakt Marmorith Betonindustrie zich echter geen zorgen. Het aantrekken van de conjunctuur zorgt traditioneel voor meer bouwbedrijvigheid, en de bijhorende behoefte aan betonproducten. Voor de rest van 2011 is het bedrijf dus hoopvol gestemd. (bron: Made in Limburg)

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winnares wedstrijd Kriek Max komt uit Houthalen-Helchteren
Anouk Gorissen mag gratis naar Kreta

De voorbije maanden liep in alle cafés in Vlaanderen en Wallonië waar je een frisse Kriek Max kan krijgen, een kraswedstrijd. Hij of zij die als gelukkige het juiste krasbiljet aantrof bij een Kriek Max, kon een reis voor 2 naar Kreta winnen. Het toeval wou dat het winnende krasbiljet uitgedeeld werd bij een Kriek Max op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Het was de Houthalense Anouk Gorissen die bij haar schuimend kriekenbiertje het juiste krasbiljet aantrof. De 19-jarige studente mag nu gezellig met iemand een weekje All-Inn naar Kreta vertrekken... Op vrijdag 19 augustus zal ze haar reischeque in Café Van Gogh in Hasselt overhandigd krijgen.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen voor het goede doel
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ter Dolen-fietshappening

Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus kan iedereen in onze provincie fietsen voor het goede doel. Dat weekend vind immers de Ter Dolen-fietshappening plaats met gezinsfietstochten en wielertoeristentochten, terrasanimatie en rondleidingen op kasteel-brouwerij Ter Dolen.

Op zaterdag 20 augustus biedt het programma vanaf 08.00 uur het volgende:

Fietstochten
Gezinsfietstochten en wielertoeristentochten met afstanden tussen 25 en 110 km. Onderweg is er animatie voorzien en zijn er voldoende gelegenheden voor een hapje en een drankje. Vertrekken kan op volgende plaatsen:

-- Houthalen-Helchteren

Don Bosco (tvv 't Klavertje)

-- Beringen

Sportvelden VTI (tvv De Botermijn)

-- Diepenbeek

St. Gerardus

-- Genk

Flèèketaer (Bret Gelieren)

-- Leopoldsburg

Berkenhof

-- Zonhoven

De Werkmix (tvv 't Klavertje en St. Gerardus)


MTB tocht
Van 12.30 tot 14.30 uur kan je starten voor een veldfietstocht MTB in mooie bosrijke omgeving.Vertrek in Houthalen-Helchteren (in samenwerking met Fietspromo).

Rondleidingen op Ter Dolen
Van 13 tot 17 uur zijn er rondleidingen op kasteelbrouwerij Ter Dolen


Pastabuffet
Vanaf 18 uur kan je in het T.I. Don Bosco in Helchteren aanschuiven voor een Italiaans pastabuffet i.s.m. 'Il Canniccio'. Akoestische animatie wordt gebracht door Lou Muzillo. Aangepaste Italiaanse kwaliteitswijnen van huis Raineri (Zwartberg).


Op zondag 21 augustus is volgend programma voorzien:

Fietstochten
Gezinsfietstochten en wielertoeristentochten met afstanden tussen 25 en 110 km. Vertrekken kan vanaf 08.00 uur. Onderweg is er animatie voorzien en zijn er voldoende gelegenheden voor een hapje en een drankje.
Vertrekken kan op volgende plaatsen:

-- Houthalen-Helchteren

Don Bosco (tvv 't Klavertje)

-- Beringen

Sportvelden VTI (tvv De Botermijn)

-- Diepenbeek

St. Gerardus

-- Genk

Flèèketaer (Bret Gelieren)

-- Leopoldsburg

Berkenhof

-- Zonhoven

De Werkmix (tvv 't Klavertje en St. Gerardus)



MTB tocht
Van 12.30 tot 14.30 uur kan je starten voor een veldfietstocht MTB in mooie bosrijke omgeving.Vertrek in Houthalen-Helchteren (in samenwerking met Fietspromo).

Rondleidingen op Ter Dolen
Van 13 tot 17 uur zijn er rondleidingen op kasteelbrouwerij Ter Dolen


Meer info vind je op 011 52 61 60, info@terdolenfietshappening.be , www.terdolenfietshappening.be .

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Badmintonlessen
Klik op de afbeelding om de link te volgen KAV organiseert badmintonlessen

De KAV van Laak organiseert vanaf 23 augustus wekelijks badmintonlessen. De lessen vinden plaats in sportzaal Berkenveld op Meulenberg (Bakkersstraat). Je kan er elke dinsdag terecht van 20.00 tot 21.30 uur. Wie zin heeft om mee te spelen of wie meer info wil, kan terecht bij Rita Kelchtermans, tel. 011 726 281.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Volg het nieuws van Houthalen-Helchteren ook op facebook:

Inhoud blog
  • 32ste tentoonstelling van rashoenderclub Het Scharrelhoen
  • Infosessie over elektrische voertuigen in Greenville
  • Rommelmarkt op Kelchterhoef
  • Arrestaties in drugsonderzoek
  • Volks landbouwgebeuren op 't Sonnis
  • Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • Misschien is judo wel joúw sport!
  • Gemeente schenkt 1000 euro aan vzw Chautaara
  • Heide stilaan op zijn mooist
  • Slachtbonnen zullen 5 euro kosten
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
    ja
    neen
    Bekijk resultaat

    Laatste commentaren
  • offerschande (Equal)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • integratie-ambtenaar (Oma)
        op Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • aquagym (zwemles)
        op Aquagym
  • een eigen kijk op kosten (schaapjesteller)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


    http://users.telenet.be/jww  
    www.actiefww.com  
    www.avthouthalen.be

    www.bc-helchteren.be

    www.bchouthalen2000.be
    www.bennewed.be

    www.broederkring.be

    www.chirohelchteren.be

    www.chirohelchteren.org

    www.cosimo.be/Meulenberg 

    www.danzav.centerrall.com

    www.dbchouthalen.be

    www.debiekorf.be

    www.delijn.be

    www.denoordzuid.be

    www.diabolichell.be

    www.donboscohelchteren.be

    www.doopie.be 

    www.dropshot.be

    www.fchelson.be

    www.fphouthalen-genk.be

    www.gezinsbond-helchteren.be

    www.groenhouthalen-helchteren.be

    www.gr5wandelaarshelchteren.be
    www.helchterenvv.be

    www.hengelhoef.net
    www.khhoeverheidegalmlillo.be

    www.home.scarlet.be/albert.vandijck

    www.hondenschoolderoedel.be

    www.houthalen-helchteren.be

    www.houthalen-helchteren.cdenv.be
    www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

    www.houthalensracingteam.be
    www.hvchelchteren.be  

    www.illusio.be

    www.infogids-online.be

    www.jckreasa.be

    www.jeugdhuisthebassment.be

    www.kelchterhoef.be

    www.kreasa.be

    www.ksjhouthalen.be

    www.kwbhelchteren.be

    www.lachfestival.be

    www.lgcc.be
    www.limburgadembenemend.be

    www.mish-mash.be

    www.molenheide.be

    www.mrk-houthalen.be

    www.oc76.be

    www.parkfc.be

    www.poppunt.be

    www.rimo.be

    www.rotary-houthalen.be

    www.schooldeschakel.be

    www.sdhh.be
    www.selishouthalen.be

    www.terdolenfietshappening.be

    www.tvl.be

    www.userstelenet.be/
    ttcpalethouthalen
      
    www.villabasta.be

    www.vlabus.be
    www.wschelchteren.be

    http://www.hhoost.be/
    wijkvereniging/

    Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

    Zoeken in blog

    Archief per maand
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs