Inhoud blog
  • Vakantieperiode
  • Met eiwit meer resultaat!
  • Afslanken
  • Koen in actie
  • Een Sanitasser in Helsinki
  • Nieuw
  • Cardio na de krachttraining!
  • Krachttraining Mythes
  • 10 voordelen van krachttraining
  • Fitnessen in Turkije
  • Je bent nooit te oud...
  • Free Fight
  • Sanitas Sport Gambia
  • Gene Gewonen
  • Leuk videoclipje
  • Het Fitnesscenter in Gambia
  • Hihi
  • De mannen van Berlare
  • Wist u dat...
  • Tip
    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2005
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Het Sanitas Sport "Fitnessblog"
    Fitness, gezondheid en Fitnesscenter Sanitas Sport!
    16-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koen in actie
    Koen aan het werk in onze fitness als voorbereiding voor zijn Free-Fight kamp.
    Klik op foto. 
    <
    Powered by Telenet Foto

     Photobucket

    16-04-2010 om 15:57 geschreven door Thierry  


    22-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Sanitasser in Helsinki

    Wat doet een Sanitasser in het verre Finland? Heel simpel: trachten te overleven in de barre winter. En van een ferme winter gesproken! In Vlaanderen hebben we ons deel van de winter wel gehad maar we kunnen echt niet klagen in vergelijking met de Finnen. Temperaturen van -28°C waren in Zuid Finland geen uitzondering de voorbije maanden. Maar geen nood - volgens de Finnen bestaat er geen slecht weer, enkel slechte kledij - met thermisch ondergoed, dikke sjaal, muts en handschoenen valt het best mee. De voorbije winter viel er ook uitzonderlijk veel sneeuw (ongeveer 1 meter). Geen probleem voor de efficiënte Finnen: de meeste sneeuw wordt vakkundig (‘s nachts) afgevoerd in containers en op speciaal daarvoor uitgeruste velden uitgestort. Om je een idee te geven hoeveel sneeuw er deze winter is gevallen: op het nieuws deze week werd gezegd dat de reuze hoeveelheid sneeuw en ijs die uitgestort is buiten de stad niet volledig zal kunnen wegsmelten tijdens de (hopelijk snel) komende zomer.... Sneeuw en ijs van de daken ruimen zijn hier duidelijk big business. Wat me nog opvalt is dat het asfalt van de wegen er ondanks de strenge vorst er zeer goed bijligt. Kortom, als de Finnen iets organiseren, wees gerust dat het degelijk en efficiënt gebeurt.

    Uw Sanitasser overleeft hier al ongeveer 2 jaar. Enkel in de weekdagen wel te verstaan, in het weekend wil ik in het exotische Vlaanderen zijn. Vanaf het begin ben ik ter ontspanning hier in een fitness center gedoken. Wat maakt een een Finse gym zo verschillend? Heel veel, geloof me.

    In Helsinki heb je voornamelijk keuze uit commerciële ketens. Ik ga naar een “Motivus” center, qua infrastructuur valt niet te klagen, behoorlijk ruime hallen met redelijk wat machines en halters. De meeste centra van Motivus bieden een gevariëerd aanbod van spinning, bodypump etc - activiteiten die wel de moeite zijn om af en toe eens te volgen. Maar als het op de “kuntosali” (gym) aankomt, is het wat betreft begeleiding huilen met de pet op. Een basisprogramma kost je 50 euro, een aangepast programma 75 euro. Daarvoor krijg je een papier met (voor een beginner) nietszeggende termen. Achter de kassa zitten een paar jonge jobstudenten die absoluut geen aandacht besteden aan het begeleiden van de klanten...

    Een groot verschilpunt met onze Sanitas club is ongetwijfeld het sociaal contact. Als je bijna 2 jaar aan een stuk ’s avonds oefent, kom je geregeld dezelfde mensen tegen, zou je denken. Maar helaas blijkt een deel van de clichés over de Finnen wel te kloppen. Finnen zijn geen spraakwatervallen, in ’t tegendeel. Na een tijdje kreeg ik al eens een hoofdknik - wat naar Finse normen al zoveel is als een babel met je gebuur tijdens je fietsopwarming bij Sanitas. Nieuwe mensen leren kennen doe je in Helsinki zeker niet in de gym...

    Nog een groot verschil is de manier waarop men elkaar hier helpt – met gewichten wel te verstaan J. Ik was het duidelijk niet gewend dat iemand bvb. bij de laatste benchpress je even een handje toesteekt. De eerste keer dat me dit overkwam bij Sanitas kon ik mijn ogen niet geloven en voelde ik eigenlijk wel wat gène. Voor de doorsnee Fin zit dat wel even anders: die is vooral gericht op zichzelf en of die gebuur in de gym nu ligt te creveren onder de halters is niet echt zijn eerste zorg. Enfin, na mijn eerste maanden bij Sanitas heb ik hier in Helsinki al af en toe eens hulp aangeboden bij de bench press, maar toch vooral schuine blikken gekregen. Hmm, er is nog werk aan de winkel...

    Een ander groot verschilpunt is de sauna bij de douches. Het komt niet in me op om afgepeigerd in de sauna in te duiken. Niet voor de Finnen : douchen zonder ook nog eens de sauna te passeren is ondenkbaar. Ik moet het nog leren maar voorlopig krijgen ze me er niet in.

    Achteraf gezien kan ik alleen maar blij zijn dat ik eind vorig jaar een fitness dipje had. Alleen maar oefeningen doen op basis van wat programma’s uit boeken was duidelijk zinloos. Het enthousiasme ging achteruit, te weinig fysieke vooruitgang, beperkte variatie, kortom: plots ontbrak me de fun om af te zien. Gelukkig ben ik op aanraden van vrouwlief op een regenachtige zaterdagmorgen bij Sanitas aanbeland... Ik werd direct verwelkomd door een heel vriendelijke mijnheer met een brede glimlach. Kort uitlegd dat ik alleen maar in het weekend kon komen maar dat ik in de week dagelijks de gym indook met mijn eigen programma. Dat bleek geen probleem te zijn voor de joviale Raf, integendeel hij beloofde me te helpen als ik meende dat nodig te hebben... Tot mijn verbazing ging een nieuwe wereld voor me open – wat ben ik naief geweest! De vriendelijke Raf heeft toen waarschijnlijk zeer argwanend vanachter zijn bril mijn raar “boekskesprogramma” geobserveerd want een week later had Thierry al een persoonlijk programma klaargelegd. En wat voor ééntje! Oefeningen die ik al lang dacht te kennen, kregen plots een nieuwe dimensie toen Raf hier en daar kwam corrigeren. Gelukkig kon ik tijdens de kerstvakantie dagelijks langskomen en maestro Raf en Thierry hebben hebben er al snel weer het vuur in geblazen. Mama mia, dit is fun!  Sindsdien zit ik in de week als Sanitasser de Finse gym onveilig te maken en passeer ik zaterdag of zondag in Wichelen.

    Ik denk eraan om binnenkort een levensgrote foto van Raf en Thierry hier in de gym in Helsinki op te hangen. Dan nog de moppen en aanmoedigingen ( “Allez, ge kunt het, nog ne keer, nie plooien...”) op mijn Ipod afspelen en ik voel me echt thuis. Geloof me, je weet pas wat je mist als je er niet alle dagen langs kan gaan: Sanitas is een parel van een fitness in het verre Wichelen.

    Thanks Maestro Raf en Thierry! See you, next weekend.

    Uw Sanitasser, Wim.

     

    22-03-2010 om 09:35 geschreven door Thierry  


    26-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw

    De ideale ‘Energy Gel’ voor duursporters!

     Photobucket

    Verkrijgbaar bij Sanitas Sport.

    26-03-2009 om 00:00 geschreven door Thierry  


    21-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cardio na de krachttraining!

    Waarom doe je je cardiotraining het beste na de krachttraining?


    Dat heeft te maken met waar je lichaam de energie vandaan haalt.


    Krachttraining is een anaerobe bezigheid, je hebt korte, intensieve krachtexplosies, waarbij vooral koolhydraten gebruikt worden. Die zitten opgeslagen in de spieren in de vorm van glycogeen.


    Bij cardiotraining ben je bezig met een aerobe bezigheid. In het begin, als er nog glycogeen beschikbaar is, zal het lichaam vooral glycogeen voor de cardio gebruiken. Na ongeveer 20 minuten begint dat op te raken en stapt het over op vetverbranding.


    Als je krachttraining vóór de cardio doet, heb je een tweeledig positief effect:
     

    1/ Je hebt al je glycogeen nog, waardoor je merkbaar sterker zult zijn en meer uithoudingsvermogen in je spieren hebt;


    2/ Als je klaar bent met krachttraining, ga je direct over op de vetverbranding als je gaat cardio-en. Je hebt zojuist je glycogeenvoorraden uitgeput met de krachttraining en je lichaam heeft dus geen andere keuze dan vet te verbranden;


    Doe je het andersom, dan doe je eerst 20’ 'voor niks' aan cardiotraining voordat je gaat vet verbranden én je hebt je hoogwaardige brandstof, die je nodig hebt voor je krachttraining al opgemaakt, voordat je überhaupt een gewicht hebt opgetild.

    Wil je je toch energiek en warm voelen voordat je aan de krachttraining begint, doe dan een warming up van 5 à 10 minuten op de fiets aan een rustig tempo. Dan heb je het meeste van je glycogeen nog over, maar je hebt toch een hogere hartslag en je bloed stroomt beter.

    21-11-2008 om 16:50 geschreven door Thierry  


    20-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krachttraining Mythes

    Mythe 1: "Ik wil plaatselijk vet verbranden"
    Deze mythe wordt heel sterk bestendigd door de vele commercials, diëten en magazines die slanke benen, een platte buik en andere extreme resultaten beloven met weinig hard werk. Deze misleidende theorie oppert dat we, door het uitvoeren van specifieke oefeningen voor bepaalde lichaamsdelen, op die plaatsen vet verbranden. Laten we eens en voor altijd één ding duidelijk stellen: plaatselijke vetverbranding bestaat niet! Hoe snel en efficiënt we waar vet verbranden, hangt heel sterk af van onze genen, hormonen, leeftijd, geslacht... Bovendien is vetverbranding afhankelijk van je calorie-inname: je kan enkel het vet in je lichaam als energie omzetten als je minder calorieën inneemt dan je verbruikt door je dagelijkse beweging en/of oefening. En zelfs als je een calorie tekort creëert, is dat nog geen garantie dat je bv. rond je middel vet zal verbranden. Je krijgt dus geen platte buik door oneindig veel sit-ups of crunches te doen! Integendeel, het enige wat je dan doet is je buikspieren onder de laag vet trainen. Zorg je echter voor een goede combinatie van een gepast dieet én trainingsprogramma om vet te verbranden dan behaal je wel resultaat.

    Mythe 2: "Ik wil vet verbranden dus wil ik enkel heel veel cardio doen"
    Toegegeven, deze mythe is iets moeilijker uit te leggen en te ontmaskeren, maar kom, we doen toch een poging. Hoewel cardiovasculaire training van groot belang is om vet te verbranden en gewicht te verliezen, is het maar één aspect van een compleet trainingsprogramma. Tijdens een periode van gewichtsverlies is het even belangrijk of zelfs van groter belang om je spieren te behouden. Spieren zijn immers veel actievere weefsels dan vet. Eén kilogram spieren verbrandt per dag tussen 22 en 44 calorieën terwijl vet slechts tussen 4 en 12 calorieën per dag verbruikt. Krachttraining is voor vetverbranding bijgevolg van essentieel belang, omdat krachttraining je helpt je spieren te ontwikkelen en hoe beter je spieren ontwikkeld zijn, hoe meer vet je verbrandt. bovendien zijn spieren compacter dan vet, waardoor 1 kg spieren veel minder plaats inneemt dan 1 kg vet. Je moet dus gelijktijdig vet verbranden én spieren kweken, om slanker én strakker te worden!

    Mythe 3: "Van krachttraining krijgen vrouwen een mannelijk lichaam"
    Als je mythe 2 goed hebt gelezen en begrepen, snap je onmiddellijk dat deze 3de mythe even hoog uit de lucht gegrepen is als de voorgaande. Deze uitspraak wordt vaak als excuus gebruikt om niet te hard te moeten trainen, maar wordt ook in de hand gewerkt door foto's van vrouwelijke bodybuilders die er inderdaad meer als mannen dan als vrouwen uitzien. Deze associatie van vrouwen die aan krachttraining doen met professionele vrouwelijke bodybuilders mag men echter niet maken; deze laatste verkrijgen hun "mannelijke" looks immers door een combinatie van dagelijkse, urenlange zware training met het consumeren van grote hoeveelheden steroïden. Een ver-van-mijn-bed-show dus voor vrouwen die enkel op regelmatige basis krachttraining in hun trainingsprogramma's willen inlassen. Vergeet immers niet dat het verschil in spiermassa tussen vrouwen en mannen een gevolg is van verschillende hormonenbalans, waarin testosteron een grote rol speelt. Mannen produceren gemiddeld tienmaal meer testosteron dan vrouwen en, tenzij je een vrouw bent die anabolica of andere mannelijke hormonen slikt, zal krachttraining je er niet als een man doen uitzien! Net omdat het voor de meeste vrouwen moeilijker is om spieren te kweken dan voor mannen.
    Voordelen van krachttraining voor vrouwen:
    - Krachttraining versterkt je lichaam, zowel spieren, beenderen, als pezen en ligamenten.
    - Door sterkere spieren, beenderen, pezen en ligamenten, ben je beter beschermd tegen kwetsuren en beter voorbereid voor je cardiotraining.
    - Krachttraining verhoogt je vetstofwisseling en helpt je bijgevolg beter en sneller vet te verbranden.

    Mythe 4: "Ik wil veel herhalingen doen met lichte gewichten om mooie, slanke spieren te krijgen"
    Eigenlijk is deze uitspraak tweeledig. Ten eerste gaat ze ervan uit dat het mogelijk is de vorm van spieren door bepaalde oefeningen en/of manier van uitvoering ervan te veranderen. Dat is fysiologisch niet mogelijk: als je geboren bent met een korte biceps, zullen die altijd kort blijven, en duizenden specifieke biceps curls met lichte gewichten zullen daar niets aan veranderen; als je smalle, lange kuiten hebt, dan kan je kilo's op je schouders leggen en zware kuitoefeningen doen bij de vleet, je kuiten zullen niet plots van vorm veranderen. Ten tweede is het ook een misvatting dat veel herhalingen met lichte gewichten je een slanker figuur opleveren, in tegenstelling tot het gebruik van zwaardere gewichten. Een strak en slank lichaam krijg je (laten we het nog eens herhalen) door vet te verbranden en te verliezen. Dat doe je door onder andere spieren te kweken. Spieren kweken doe je door je spieren en lichaam ui te dagen. In het beginstadium van een trainingsprogramma kan dat inderdaad gebeuren door enkel je lichaamsgewicht te gebruiken, zonder daarom oneindig veel herhalingen te moeten doen. Naarmate je sterker wordt kan het echt geen kwaad het gebruikte gewicht te verhogen en de herhalingen beperkt te houden. Je spieren zullen echt niet plots korter en dikker worden, wel sterker.

    Mythe 5: "Ik moet eerst vermageren voor ik aan krachttraining kan doen"
    Om het kort te houden: zie mythe 1,2,3 en 4! We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: krachttraining helpt bij vetverbranding! Vermageren en vet verliezen doe je door een gepaste combinatie van een gezond dieet en een uitgekiend trainingsprogramma dat zowel cardio als krachttraining integreert!

    Mythe 6: "Krachtraining remt de groei van kinderen"
    Het is opmerkelijk dat ouders geen seconde twijfelen om hun zesjarige kinderen te laten deelnemen aan sporten zoals voetbal, turnen, basketbal en judo, en er tegelijkertijd van overtuigd zijn dat krachttraining nefast is voor hun kinderen. Veel ouders hebben nog steeds de misvatting dat krachttraining voor kinderen nadelig is voor hun gestel en hun groei zal stoppen. Niet is minder waar! Feit is dat lopen, springen en aanvallen op het sportveld het lichaam van een kind tot tienmaal zwaarder belasten dan de meeste krachttrainingoefeningen. De fysieke inspanningen en eisen van het lichaam zijn m.a.w. veel groter op het terrein dan in de fitnessruimte. Eigenlijk vergroten ouders het risico op kwetsuren bij hun kinderen door ze niet aan krachttraining te laten doen. Aangepaste en verantwoorde krachttraining kan immers de grootste stimulus betekenen voor een gezonde groei van het skelet en de sterkere ontwikkeling ervan. Onderzoek heeft zelfs al aangetoond dat jonge gewichtheffers een betere densiteit hebben in de beenderen dan jongeren die niet met gewichten werken. Bovendien kunnen krachtoefeningen een ondersteunende functie bieden, zodat kinderen beter voorbereid zijn om hun hobby of sport naar keuze naar believen te beoefenen.

    Mythe 7: "Ik ben te oud om met gewichten te traininen"
    Op verantwoorde training staat geen leeftijd. Integendeel; recente studies hebben nogmaals aangetoond dat regelmatige fitnesstraining het verouderingsproces tegenhoudt. Ook hier geldt dat er meer voordelen zijn dan de nadelen. Hoe ouder men wordt (en dit vanaf de leeftijd van 40 jaar!) hoe meer kans we hebben op het verlies van spiermassa, osteoporose, gewrichtsproblemen en hart- en vaatziekten. Regelmatige beweging kan deze kwalen tegengaan. Twee trainingssessies per week zijn voor oudere volwassenen voldoende om:
    - Algemene functies te verbeteren.
    - Evenwicht en coördinatie drastisch te verbeteren.
    - Kracht en flexibiliteit te verhogen.
    - Het lichaamsgewicht stabiel te houden.
    - Zelfstandiger en zelfzekerder te leven.
    - Risico's op een val te verkleinen.

    Eigenlijk zijn de risico's verbonden aan het inactief zijn groter dan het volgen van een veilig, verantwoord en efficiënt trainingsprogramma!

    20-11-2008 om 16:22 geschreven door Thierry  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 voordelen van krachttraining

    Krachttraining is niet enkel ideaal voor wie spieren wil kweken, ook voor de "gewone" sporter heeft het ontelbaar veel positieve aspecten, vrouwen en ouderen inbegrepen. De meeste vrouwelijke klanten willen zich vooral concentreren op cardiotraining, maar krachttraining komt hen zeker ten goede:

    1. Een sneller werkend metabolisme resulterend in meer vetverbranding.
    Krachttraining stimuleert de snelheid van het metabolisme, zodat het lichaam meer calorieën zal verbranden verspreid over de hele dag. Als vrouwen willen afslanken, hebben ze eerder de neiging minder te gaan eten en meer cardio te gaan doen, maar hun (strikte) dieet zorgt voor een vertraagd metabolisme en na verloop van tijd krijgen deze dames soms ook blessures door overtraining. Iets stevigere spieren verbruiken, ook in rust, meer calorieën. Vrouwen die dus lichaamsvet willen verliezen, zullen hier wel bij varen. Krachttraining zal niet zorgen voor heuse forseballen, daartoe is de vrouwelijke fysionomie niet in staat.

    2. Verhoging en herstellen van de botdensiteit.
    Inactiviteit en ouder worden kunnen leiden tot een afname van de botdensiteit en broosheid. Studies hebben uitgewezen dat een consequente krachttraining de botdensiteit kan verhogen. Op die manier kan osteoporose ook voor een groot deel vermeden worden.

    3. Verhoogde lenigheid van het spierweefsel en meer kracht en uithoudingsvermogen.
    Iedereen heeft er baat bij iets sterker te zijn. We kunnen harder werken, hebben meer energie in onze vrije tijd, we kunnen beter sporten, we leven intenser.

    4. Preventie van blessures.
    Een groot aantal sportblessures en andere "pijnen" kunnen worden voorkomen door de spieren en gewrichten te verstevigen.

    5. Verbeterd evenwicht, flexibiliteit, mobiliteit en stabiliteit.
    Sterkere, meer veerkrachtige spieren versterken ons evenwicht, wat zorgt dat we comfortabeler kunnen leven en minder zullen vallen of minder ongelukjes zullen hebben.

    6. Verminderd risico op hartaandoeningen.
    Een consequent krachtrainingsprogramma zorgt voor een wijd gamma aan gezondheidsvoordelen, zoals een daling van het cholesterolgehalte en de bloeddruk.

    7. Het lichaam herstelt sneller.
    Eén van de beste manieren om veel soorten kwetsuren te genezen is de spieren rond de gekwetste zone te versterken. Hoe sterker je spieren, hoe sneller het genezingsproces verloopt.

    8. Verbeterde prestaties.
    Het doet er niet toe wat je favoriete sport of lichamelijke bezigheid is, met een gepast krachttrainingsprogramma zul je ongetwijfeld beter presteren, of dat nu op de dansvloer, in bed, tijdens een lange wandeling of op het volleybalveld is.

    9. Mooier ouder worden.
    Lichamelijke activiteit houdt een mens levendig en stralend. Dankzij krachttraining kan iemand langer blijven deelnemen aan allerlei activiteiten en sporten. Ook het lichaam blijft er langer beter uitzien. Sterke senioren zullen ook minder vallen, hun sterkere lichamen zijn veerkrachtiger, raken minder snel gekwetst bij een val, en zullen sneller herstellen na een verwonding.

    10. Zich beter voelen en er beter uitzien.
    Hoe zwaar krachttraining soms kan zijn, niks geeft meer voldoening dan een stevige work-out. sterkere spieren en gewrichten kunnen je houding aanzienlijk verbeteren. Er iets gespierder uitzien geeft iemand ook een beter gevoel over zijn of haar voorkomen. Dit leidt tot een verbeterd zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.

    Een hoop voordelen dus om met je krachttraining te beginnen!

    20-11-2008 om 13:53 geschreven door Thierry  


    17-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fitnessen in Turkije

    Zelfs op vakantie blijft Pauwken keihard trainen! 

    17-09-2008 om 08:55 geschreven door Thierry  


    27-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je bent nooit te oud...

     Photobucket
    Klik op onderstaande link om artikel te kunnen lezen:
    http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=481SDV74

    27-05-2008 om 10:54 geschreven door Thierry  


    25-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Free Fight

    Sanitasser Steven Van Hauwermeiren in aktie.
     

    25-03-2008 om 11:47 geschreven door Thierry  


    22-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sanitas Sport Gambia

    Raf en Monique in Gambia op bezoek in het Fitnesscenter Sanitas Sport Gambia.  

    22-11-2007 om 11:37 geschreven door Thierry  


    18-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gene Gewonen

    Sanitasser Dany Dierick in actie...

     
     


    Rider: Dany Dierick
    Fotograaf:  Bob Raemakers

    18-04-2007 om 10:51 geschreven door Thierry  


    16-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk videoclipje

     

    16-03-2007 om 13:19 geschreven door Thierry  


    14-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Fitnesscenter in Gambia
     




    14-03-2007 om 10:12 geschreven door Thierry  


    28-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hihi

     

    28-02-2007 om 17:12 geschreven door Thierry  


    20-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mannen van Berlare

    Hugo en Bruyntjen in actie tijdens hun "loodzware" fitnesstraining.

    Photobucket - Video and Image Hosting

    20-02-2007 om 13:38 geschreven door Thierry  


    19-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dat...

    De kans op rugklachten verkleint met 80% door aan krachttraining te doen!

    19-02-2007 om 14:47 geschreven door Thierry  


    06-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Volgens onderzoek zou kaarslicht eetlustremmend werken.

    06-02-2007 om 18:53 geschreven door Thierry  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Co-enzym Q10
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het co-enzym Q10 is in het lichaam nauw betrokken bij de omzetting van voedingsstoffen in energie. Tijdens het ouder worden en in een herstelperiode na een ziekte daalt het niveau van Q10 in het lichaam, waardoor de energieproductie vermindert. Q10 geeft in deze gevallen nieuwe energie en helpt hiermee het lichaam te activeren. In diverse studies is eveneens het belang van Q10 voor met name het hartspierweefsel en gezond tandvlees naar voren gebracht. Het co-enzym Q10, ook wel ubiquinone genoemd, komt voor in alle cellen van het menselijk lichaam. Vooral de mitochondria (de energiecentrales van de cellen) bevatten veel Q10. Weefsels met het grootste aantal mitochondria, zoals het hart en de lever, zijn dan ook de rijkste bronnen van deze unieke stof.
    Q10 speelt een zeer belangrijke rol bij de energievoorziening van de weefsels. In de mitochondria dient het Q10 als transporteur van electronen. De overdracht van deze electronen is essentiëel in het systeem van energieopslag binnen de mitochondria. Zonder Q10 kan dit niet goed functioneren omdat er dan onvoldoende van het energierijke molecuul ATP (Adenoside Triphosphate) wordt geproduceerd. Hierdoor kunnen de stofwisselingsprocessen in de cellen ernstig worden belemmerd.

    Gebruik: 1 capsule per dag.
    Prijs: € 38 voor 60 capsules.


    Verkrijgbaar bij: Sanitas Sport Paepestraat 178 Wichelen 052/42.20.34 sanitas.sport@skynet.be
    Vraag ook naar onze andere producten, merken, acties…

    06-02-2007 om 00:00 geschreven door Thierry  


    31-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afslanktip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sla nooit een maaltijd over. Het gevaar van een maaltijd over te slaan is dat je hierdoor makkelijker naar ‘slechte’ tussendoortjes grijpt. Niet alleen mis je dan veel noodzakelijke bouw- en voedingsstoffen, maar je dieetplan komt ook in gevaar.

    31-01-2007 om 13:50 geschreven door Thierry  


    23-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afslanktip

     Drink minstens 2 liter water per dag.
    Zo worden je afvalstoffen constant afgevoerd.
    Een goede manier om voldoende te drinken is na elk toiletbezoek een glas water te drinken (250 ml).
    Zodra je hieraan went kun je niet meer vergeten te drinken.

    23-01-2007 om 15:16 geschreven door Thierry  




    Hoofdpunten blog sanitas_powerblog
  • BK Squat
  • Wedstrijddata 2012
  • BK Bench Press
  • BK Squat
  • Oefenwedstrijd 29 januari 2011

    Gastenboek/Forum
  • Beste wensen
  • pieps
  • raf is nog zotter dan vroeger
  • afslanken bij sanitas sport
  • hallo


    Links
  • Sanitas Sport
  • Sanitas Powerblog
  • Jiu Jitsu

  • E-mail mij


     Photobucket - Video and Image Hosting
    Paepestraat 178
    9260 Wichelen
    052/42.20.34.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs