Foto
Inhoud blog
  • Hard labeur....
  • FilipS.
  • na de stage..........
  • Stage Mallorca...
    Over mijzelf
    Ik ben Dupont Christophe
    Ik ben een man en woon in Lauwe (Belgie) en mijn beroep is Sales .
    Ik ben geboren op 06/09/1968 en ben nu dus 56 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    Marathon 3u16'00" - Dusseldorf 1/2 Marathon 1u35'00" - Ploegsteert 10 Miles : Grijsloke 1u19'08" 10 km : 42 min - kas
    Als sporten een grote liefde wordt...
    No pain, no gain...
    21-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    vanaf heden terug te vinden op :

    http://christophedupont.wordpress.com


    CU there !!

    21-06-2009 om 14:24 geschreven door Pongkie-pon  


    08-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hard labeur....
    De laatste zware week is van start....Vorige en deze week is het vooral, in alle 3 de disciplines, heel wat km te doen. Ziehier een overzicht van wat ik vorige en deze week afwerkte :
    Lopen : 3/06 20,4 km - 5/06 10,3 km.
    Fietsen : 1/06 60 km - 6/06 156 km
    Zwemmen : 4/06 3 km - 6/06 2,7 km - 8/06 4,85 km.
    Verleden week was dus niet echt wat het had moeten zijn... Toen we maandag van de kust kwamen, waar ik toch behoorlijk de meimaand afsloot, besloot ik dinsdag maar een rustdag te nemen. Het was dus niet zo van zomaar er ééntje te nemen, neen het verkeer gooide werkelijk roet in het eten en was ik pas om 19u50 terug thuis.
    Rustig eens zetelavondje erop na gehouden. Moet ook eens kunnen he !!

    Het lopen gaat heel goed voor de moment. Duurlopen worden afgewerkt aan een gemiddelde van 12 km/u en naar het einde toe kan er gemakkelijk nog versneld worden. Ik let er tevens wel op dat ik heel regelmatig me drinken toedien.
    Het fietsen doet me ook niet klagen ! Niettemin met zware benen deed ik er zaterdag in mijn ééntje ca 160 aan een gemiddelde van 30 km/u. Het parcours was windachtig, en met uitzondering van de kluisberg e.o, redelijk vlak. Kortom tevreden.
    Het zwemmen was de climax van het weekend. Zaterdag al goed vermoeid van de rit, besloot ik toch maar wat lengtes te gaan malen met de Dolfijnen. Eens daar aangekomen moesten we 1000 m rustig opwarmen in blokjes van 100 -200 - 300 - 400 m.
    Daarna was er een test van 500 m "geef moar gazze"... Ik had me reeds de ganse tijd goed verstopt, en toen zei coach Willy me, CD'ke trek maar kop. Ik wist niet wat dit zou geven gezien luttele minuten ervoor nog 160 km op mijn carbonnen paard had gezeten.
    Niettemin zwom ik een gemiddelde van 1'32" per honderd meter (goed voor gem. van 4km/u). Zeer gelukkig ging s'avonds naar een b-day party van je welste van een copain die 40 werd.

    Zondag was het wederom rustdag !! Ik was moe van die fuif (let wel, niet geweldig geweest !!!), en s'avonds moesten we weeral de deur uit. Vandaag was ik van plan te fietsen, maar dat kwam er niet van wegens het rotweer. Joepie la Belgique, ons weer is precies onzen politiek...2 dagen goed en 7 waar we liever niet van klappen.

    Dus dan maar gaan zwemmen. 3,8 non stop en dan nog een km wat variatie slagen.
    Enfin, nog op het programma deze week :

    di : looptraining met vaartspel ca 20 km + zwemmen ca 2,8 km.
    wo : looptraining ca 30 km duur traag
    do : zwemmen ca 5 km + fietsen ca 100 km
    vr : lopen ca 15 km
    za : fietsen ca 200 km + zwemmen indien benen het toelaten (2,5 km)
    zo : fietsen ca 90 km + lopen 15 km.

    daarna stoom aflaten !!!! en twee weken uitbollen.
    Het gewicht is ok ! ca 81,5 kg, maar het kent zijn oorzaak. Dag voor weging in andere week had ik 18 km  gelopen. Vrijdag deed ik dat niet. Vandaar het verschil.
    Benieuwd naar zaterdag.
    Greetz
    C

    08-06-2009 om 22:36 geschreven door Pongkie-pon  


    02-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FilipS.
    Bedankt Filip voor je reactie !!!
    Ge doet deugd om een reactie te mogen ontvangen !!
    Ook veel sterkte in uw schema naar de  McBride toe. Maar een rots als gij gaat ook daar wel in slagen, neem dat maar van me aan !
    Ook dank aan anderen die deze blog reeds dienden van een reactie.
    Greetz
    C

    02-06-2009 om 21:21 geschreven door Pongkie-pon  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.na de stage..........
    De eindtotalen van de meimaand mogen er best zijn....
    Lopen : 227 km
    Fietsen : 1185 km
    Zwemmen : 31 km

    Uiteraard mogen we ons daar niet blind op staren, want de stage zat er middenin.
    Het was vermoeiend de week erna. De eerste loop-, fiets-, en zwemkilometers waren heel zwaar om aan te voelen, maar naarmate de training vorderde hoe luxueuzer we ons voelden in ons te doene opdracht.
    Nice komt dichterbij !!! Dit kunnen we niet onder stoelen of banken steken. Maar... het brengt me niet van mijn stuk. Ik blijf olympisch kalm verder mijn programma afwerken, en dit betekent nog 2 keiharde weken en 2 uitbollen.

    Zaterdag aanstaande staat er een duurrit op van +160 km en de week erop zelfs + 200km. Zwemmen en lopen wordt ook vooral duur. Tijdens het lopen houden we ons vooral bezig met wat vaartspel om het ééntonige - éénzelfde tempo te verbreken.

    Wel plezant dat de zon al wat meer van de partij is....

    Vandaag plande ik extra rustdagje in. Zo kan ik eens mijn blog in orde zetten... ;-)

    oh ja vooraleer ik het vergeet : gewicht aanvang mei 82,4 kg, eind mei nog 80 kg.


    Enfin... wordt vervolgd.

    Greetz

    C

    02-06-2009 om 21:20 geschreven door Pongkie-pon  


    25-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stage Mallorca...
    Op 15 mei was het zo ver.. een totaal nieuwe ervaring tegemoet... op trainingsstage naar het Spaanse Mallorca.
    Goed voorbereid vertrokken we (lees : patrice en mezelf) s'morgens vanuit Kortrijk naar BXL airport met de trein. Reiskoffer, handbage, en loodzware fietskoffer zijn op dit moment uw trainingspartners.
    Het was raar... thuis de deur achter u dicht doen, wetende dat je elkander 10 dagen wel kan horen, maar niet zien. Het was even slikken !
    Op de trein zat de goeie sfeer er meteen al in. De bende had grote honger om te trainen, en de weersberichten waren heel gunstig.
    De vlucht verliep vlekkeloos en omstreeks 16u waren we al in het hotel. De fietsen monteren, wegleggen van onze kledij, en andere kleine zaken in orde brengen, om vervolgens de eerste training te doen in groep.
    Dit werd een duurloop van 12 km in 1 uur. Het was 23 graden, met een aangename wind. Ongelooflijk slechts 2 uur van bij ons af...
    De zaterdag begon het serieuze werk dan maar...Er was een fietstocht van 80 km (redelijk vlak) gepland, maar deze liep uit tot 110km. Geloof het of niet, we reden verkeerd. Voor Patrice startte het niet goed, want had technische problemen met de velo, maar Romano Ossieur, broer van Wilfried, loste deze in mum van tijd op. Dat deed den Pat een beetje extra stress op doen, waardoor hij toch enkele dagen iets minder was.
    In de namiddag was het dagelijks platte rust op het strand, bed of aan zwembad..
    Zaterdagavond werd het voor mij pas echt spannend. Ik moest voor het eerst in mijn leven de zee in. Die was dan nog redelijk woelig, en dat deed mijn hartslag al danig stijgen. Mijn eerste slagen in de enorm gezouten watermassa, deden mijn hartslag goed voelen in de keel. Ik had echt schrik. Constant had ik de gele badmuts van Coach Lieven Desmet in de mot, om toch maar de meest ervaren rot rond mij te hebben. Patrice sprak me zelfs aan tijdens een rustmoment, maar ik hoorde het niet ! Hij moest er enorm om lachen dat ik zo gefocust was op Lieven.  Na deze was ik enorm blij deze drempel te hebben overschreden. Weliswaar zwom ik hier zonder oortappen, wat me toch enkele dagen last aan het rechteroor opleverde.
    Op zondag stond er een loop-en fietstraining gepland.
    De fietstraining was eerder beperkt tot 85 km - maar wel met een col van ca 6 km klimwerk...De Randa !
    Het klimmen gaat me wegens gewichtsverlies al een stuk beter af. Het ging minder met Patrice, de maag- darmproblemen kwamen opdagen, en deze klim was een ware hel voor hem. Ook s'avonds tijdens de looptraining moest hij na 30 min stoppen. De maandag heeft hij gerust tot s'avonds en liep dan 1u40 min probleemloos langs het mooi gevulde strand.
    Deze fietstocht was qua panorama al iets mooier dan de andere rit, maar ook een stukje intensiever. S'avonds in de looptraining was er een duurloop gepland van 1u30, goed voor 18,6 km. Het Parcours is redelijk vlak gezien het grotendeels langs de dijk verloopt. Wel heel wat hindernissen dmv dronken duitsers die je bewust hinderen. Ook s'nachts vinden deze het leuk om te zingen op hun balkon van 3 - 5 uur... Adios welverdiende rust. Dan maakten wij ook maar eens lawaai als we om 8 uur gingen fietsen he....
    Dat was het spijtige aan deze stage ! Want slaap is en blijft heel belangrijk!!
    Op maandag ging Patrice dus niet mee naar het zwembad. Heen en terug met de fiets ca 45 km, en dan nog een zwemtraining van 5 km. Weer een reden om in de namiddag een siesta in te bouwen. Om 18 uur was er immers een duurloop voorzien 1uur, goed voor 11,5 km.
    Dinsdag was er een zware fietsrit gepland, goed voor ca 130 km voorzien van heel wat klimwerk. De hitte kwam meer en meer opdagen, en dit nog op zo toerke. Vooral goed opgelet naar het toedienen van drank/voeding. De hitte was ook een ideale waardemeter naar Nice toe, net als het parcours. Ik was benieuwd. Ik was naar eigen normen super die dag. Vanaf het klom was ik meteen vertrokken, en ook Patrice had heel goede benen. Beiden hebben we deze toch maar mooi uitgereden, en putten er heel wat vertrouwen uit, of leek dat maar zo ????
    Gezien de zware rit was de woensdag de dag voor een recuperatie-ritje. We vertrokken voor een heel rustige 60 maar reden er uiteindelijk 80km. Daarna in hotel aangekomen vonden we het nog nodig om een 12 tal km te lopen, dit in een verschroeiende hitte. De hittegolf sloeg toe. 30 a 32° in de schaduw, maar geen te vinden waar we liepen. De 12km was als bedoeling naar koppeltraining toe, en werden afgehaspeld in 58 min, wat me toch tevreden stelde. Grote fout !!! vertrokken zonder drank....
    In de namiddag was het siesta en s'avonds moesten we voor de 2e maal de zee in, goed voor 1900 m zwemplezier. Er wederom nogal snel gezwommen, en ik voelde me plots toch niet echt meer zo goed. De ademhaling stokte waardoor het heel moeilijk zwemmen is met een pak, de maag begon te protesteren...Kortom : vroeg slapen maakt me we wel weer in orde. Misschien betrapt van Patrice ???
    De donderdag waren we vertrokken voor een 100 tal km fietsplezier met enkele cols. De eerste col - Orient - sloeg genadeloos toe. Het was enorm heet - steile 6,5 km durende klim, en die maag- en hoofdpijn maakten van mij een echte tsjoolder. Achteraf bekeken reed ik toch nog heel soepel naar boven, maar het was afzien dat het niet meer schoon was. De ganse rit moest de groep in functie van mij rijden, want de futloosheid liet me niet toe makkelijk te volgen. Uiteindelijk kon ik enkele keren goed boeren, en dat maakte een en ander vrij in mij. OP het laatste toch de groep nog wat snelheid kunnen gunnen, maar was wijselijk mee met de mindere goden. Patrice was deze dag in supervorm. Ook de beteren onder ons kregen hem niet uit het wiel. Eens aangekomen in het hotel ben ik pardoes ingedommeld tot 17 uur. Ik was toen iets beter. De geplande looptraining van ca 25 km heb ik toen wijselijk gecancelled, Patrice liep wel 1uur geloof ik....
    Vrijdag was 45 km fietsen naar en van zwembad, 4 km zwemmen, en s'avonds duurtraining 22 km in 2uur. Weer enorm warm. Het gevoel was als volgt na de loop : ik had er mijn buik van vol !! Niet 100% zijn, de hitte, en een duurloop waar je 2 uur kan doemdenken... Grrrr het was me effe te veel. Eens terug op de kamer maakte ik er zelfs een liedje van, en konden we er weer helemaal mee lachen.
    Zaterdag was de koninginnerit gepland. 140 km met als toetje de Puig Major en de Soller. Deze rit werd niet door iedereen gedaan wegens de grote hitte. Het leek niet verantwoord om deze aan te doen, en werd er gekozen voor een ander parcours. Niettemin vertrokken er toch een paar voor deels en volledige rit. Wij waren weg voor een min of meer vlakke 150 km. Min of meer vlak ????Amai, meer dan 1500 hoogtemeters...
    Patrice had zichzelf een beetje de stuipen op het lijf gejaagd over de afstand en crashte totaal na 60 km. Ik draaide een stuk later mij om, om samen met hem naar het hotel terug te fietsen. Een probleem is en blijft dat ik en het kennen van baan  niet samen gaan. Patrice volgde wijselijk Palma en ik reed een andere kant op. Gevolg : patrice 140 km, ik 180 km in verschroeiende hitte. Wel goeie test naar Nice toe, maar toegegeven, moeten we dan nog een marathon lopen ????
    Enfin, eens goed aangekomen, fiets uiteengehaald en klaarmaken van de koffers, en dan weer lachen geblazen. De laatste avond gingen we gezamenlijk eten, en het was een toffe sfeer. De maag is nog geen 100 %, maar toch al wat beter. Zelfs nu nog last. Vermoedelijk van al die gels e.d.
    Wat we vooral onthouden is een toffe groep, leuke sfeer, mooi eiland met veel schitterende panorama's, leerrijk op sportief en menselijk vlak,e.d
    De terugvlucht verliep ook heel goed, en het terugzien met vrouwlief was meteen het mooiste moment om deze 9 dagen af te sluiten. Want wat is een vent nu éénmaal zonder zijn.... (je mag zelf aanvullen)...
    Fietsen : 780 km
    Zwemmen : 14 km
    Lopen : 80 km.

    fotomateriaal volgt asap !!!
    Greetz
    C en Patrice.


    25-05-2009 om 13:10 geschreven door Pongkie-pon  


    29-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21/04 TEM 28/04
    Geloof het of niet... er is nog steeds a lot of hair op de jambes...
    Noch Mel, noch mezelf hebben tijd om dit uit te voeren. Mallorca stage komt stilaan in zicht, en my legs are still like hippies...
    Met het trainen gaat het wel voor de wind.... lees maar mee...

    Zwemmen : 2,5 km op 23/04 (veel te weinig - maar prioriteiten lagen effe elders)
    Fietsen : 22/04    52,7 km - 25/04    178,8 km  - 26/04 ca 30,2 km.
    Lopen : 21/04     21,8 km - 23/04    14,75 km - 26/04 14,75 km - 28/04 18,63 km.

    de snelheden van het lopen beginnen te komen.
    Iedere afgehaspelde training was net iets sneller dan 12 km/u, dit met behoorlijke hartslaggemiddelde. Die kilo's minder doen duidelijk hun werk !!
    Het is net als voor het fietsen een stuk aangenamer geworden qua weer om in te trainen.
    Als het zonnetje schijnt en de wind op zijn braafst is, is het heel plezierig de extra trainingen in te lassen...
    Het enige spijtige is dat die beesterij weer begint uit te komen. Muggenbeten, vliegen in de mond (grote mond staat meestal open , komen er ook bij hein...
    Het fietsen op zich betert ook iedere week. Zelfs zaterdag op heel zwaar parcours (kuurne-brakel-kuurne) had ik totaal met afstand noch snelheid problemen. Ook het beklimmen van de Berendries, Molenberg, Valkenberg, Vlaamse ardennendreef, Kluisberg, en nog enkele van die plezant stukken, verliep heel soepel. Het was de eerste keer dat ik op Patrice moest wachten en niet omgekeerd. Hij vroeg zich terecht af wat ik gegeten had, en ik begreep het ook niet goed, maar het was superlegsday i guess...
    180 km is toch een hele trot. Jammer dat de bepijling vd organisatie beneden alle peil was...
    Maar je denkt toch vaak aan het feit dat je er dan nog 42 moet lopen, en dat is/zal wat anders /zijn...
    Straks in de stage gaan we het wat langere klimwerk, net als Nice, kunnen bewerken.
    Het gewicht draait nu ongeveer rond de 82,5 kg, en dat zou nog gereduceerd moeten kunnen worden naar 81 tegen vertrek in 14 dagen. We zien wel.
    Zondag reed ik effe los, en s'avonds nog een looptraining, dit na een middagje L-B-L (platte rust). Goeie benen, echt waar...
    Vanavond gaan we nog zwemmen omdat we deze morgen bleven liggen. Als ik te moe ben om op te staan, stel ik mijn zwemtraining (vroege dan toch) uit.
    Vrijdag as ga ik misschien eens zwemmen met pak in open zw.te Kortrijk. Ook staat er een duurloopje van ca 25 km gepland. Zaterdag wordt het een rit van ca 120 a 150 km...
    We houden u graag op de hoogte...

    Groensels
    C

    29-04-2009 om 12:32 geschreven door Pongkie-pon  


    20-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8/04 TEM 20/04
    Shame on me... nu toch wel echt lang weggeweest, maar zoals iedereen die veel traint - werkt, of andere hobby's geniet, is het qua tijd niet altijd evident dergelijke zaken up to date te houden.
    Er is ondertussen toch al heel wat gebeurd sedert 7 april, zoals je hieronder kan zien :

    Lopen : 12/04 10 KM
                14/04 10,7 KM
                20/04 8 KM
    Fietsen : 10/04 ca 14 KM korte test nieuwe fiets
                  11/04 ca 162 KM
                  13/04 ca 90 KM
                  15/04 ca 57 KM
                  18/04 ca 101 KM
                  19/04 ca 115 KM
    Zwemmen : 9/04 : 3,7 KM
                      10/04 : 2,3 KM
                      11/04 : 2,5 KM
                      15/04 : 3,6 KM
                      16/04 : 3,1 KM
                      17/04 : 2 KM
                      18/04 : 3,3 KM
                       20/04 : 3,5 KM

    Dus al heel wat bezig geweest. Huidig gewicht draait momenteel nog steeds rond de 83 kg, maar we zakken geleidelijk aan meer en meer in de richting waar we moeten uitkomen. Het zwemmen verloopt op zich niet slecht. De progressie is nog met mondjesmaat te merken, en wat het belangrijkste is, is het goeie gevoel in het water.
    Het fietsen daarentegen valt wel op qua vooruitgang. Nieuwe velo (extra motivatie) - lichter qua gewicht, benen die willen meewerken, en vooral meer eten/drinken tijdens de ellenlange ritten. Krijg niet zo snel een klop meer.

    Wel het poepken doet  nu en dan nog eens wat zeer... en het haar moet nog van de jambes...

    Lopen gaat ook goed, niettegenstaande ik niet echt veel km's doe. Maar de trainingen die ik doe kan ik makkelijk aan 11 a 12 km/u voltooien. Wel plan ik iedere week een intervaltraining in.

    Zo blijven we dus maar bezig.

    Zonder we het merken komt de stage ook dichterbij. Ik ben benieuwd wat dat gaat geven zeg.

    Ik kijk er heel erg naar uit.

    Nog 8 zware trainingsweken en we moeten klaar zijn !!! Dan nog twee rustige weken inbouwen en Nice mag beginnen. Hopelijk blijft het de goeie kant uitgaan. En dit wens ik ook iedereen die met iets/of niets bezig is toe.


    Greetz

    C



    20-04-2009 om 22:08 geschreven door Pongkie-pon  


    08-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1-04 tem 08-04
    Hallo,

    hier zijn we dan weer eens.
    Het was eerder een rustige sportweek, maar niettemin gebeurde er toch heel veel.

    Ik ben in het bezit van mijn nieuw fietske, Cervelo P2C - te consulteren op www.cervelo.com

    De groep is een SRAM RED - en de wielen zijn Zipp 303.

    heel tevreden over den bike, maar nog niet kunnen uittesten.

    Wat gesport deze dagen :
    2/04 2700 m gezwommen
    4/04 3600 m gezwommen.
    6/04 14 km gelopen
    7/04 15,25 km gelopen.


    Dit weekend waren we vrienden gaan aanmoedigen in de Marathon van Parijs. Overnachting op zaterdag, wat gaan eten en iets drinken, en dan de zondag de marathon volgen.
    Het was mooi om onze comrads te zien lopen en heel goed en wel te zien finishen. Voor de helft de vuurdoop en de andere helft in goeie resultaten.
    Is toch wel de moeite om 37000 mensen te zien lopen. Komt gewoon geen einde aan, en btw Wat een klepper van een stad.
    S'avonds dan nog samen met de op rotterdamse bodem, actieve marathoniens, nog wat gaan eten te Moeskroen, bistro des anges...
    Kortom een heerlijke afsluiter, want vanaf nu begint het strenge regime....

    Veel trainen, veel rusten, goeie gerichte voeding, etc....
    wordt vervolgd.

    Greetz
    C

    08-04-2009 om 13:06 geschreven door Pongkie-pon  


    31-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 25/03 tem 31/03 (dinsdag)
    Beste lezer,

    hier zijn we dan weer. Jippiejee.... de langere dagen zijn weer op post !!! En dan brengen ze nog redelijk mooi weer met zich mee. Niettemin is het toch koud s'morgens, en koelt het nog snel af s'avonds, maar het is drooooooooooooooooooogggggggggggggggg !!! Wat had de mensheid dit toch nodig. Ik werd er depri van. Zondag jl. zat ik vanaf de eerste minuut in mijn zaagbak. Ik was echt aan het rijden op de velo, dit zonder ook maar een beetje zin. Het starten werd direct beloond met een bui, en de mot zat er in.Gans de baan waren mijn medemakkers helemaal niks aan mij, en daarvoor nog eens mijn excuses.

    Wat hebben we zoal uitgespookt de laatste week en wat zijn de maart - totalen ???

    Woensdag 25/03 : 3,5 km gezwommen
    Donderdag 26/03 : 2,5 km gezwommen
    Vrijdag 27/03 : 10 km gelopen
    Zaterdag 28/03 : 91 km gefietst (kluisberg) + 3 km gezwommen
    Gewogen : 83,6 km wwz -500 gram ;-)
    Zondag 29/03 : 96 km gefietst (heuvelland) + 11,1 km gelopen.
    Maandag 30/03 : 12,8 km gelopen
    Dinsdag 31/03 : 42,5 km gefietst a la douce...

    Maandtotalen :

    Lopen : 183 km
    Fietsen : 860 km
    Zwemmen : 32,7 km
    Gewicht : 28/02 - 86,4 kg - 28/03 - 83,6 kg dwz -2800gram !!!

    Ik ben tevreden over de totalen, vooral het lopen maakte een flinke stijging, en ook al voelbaar...
    Fietsen en zwemmen moet nog meer gaan worden, en dat gaat gepaard met karakter. IK moet beter uit bed kunnen, dit is vaak het probleem, maar we werken er aan.
    Ik hou jullie zeker op de hoogte !!!
    Greetz
    C

    31-03-2009 om 22:03 geschreven door Pongkie-pon  


    24-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16/03 tem 24/03
    Niet stilgezeten de jongste dagen. De km's in het fietsen en lopen beginnen aardig op te lopen. Het zwemmen blijft voorlopig stabiel, dit tussen de 8 a 10 km/week.
    Het gewicht is dan weer gezakt. Nu zaterdag jl. nog 84,1 op de teller, wat weer goed is voor een 600 gram minder die ik moet meeslepen. Het laat zich stilaan voelen in het loopwerk. Hartslag zakt, snelheid stijgt en kan langer - makkelijker volgehouden worden. Rustige duurlopen gebeuren nu meestal rond de 11 a 11,5 km/U.
    Ook het gevoel is ok. Het is wel vermoeiend, maar we voelen ons zeker niet on-fit. Het was ook plezant om eens in aangenaam weer te sporten, dat motiveert meer...
    Vorige week dus het volgende gedaan :
    maandag : rust
    dinsdag : Lopen - 19,5 km met versnellingen. Duur ca 1u45 min
    woensdag : Zwemmen 2500 m - Fietsen rollen : Ca 35 km - 1uur
    Donderdag : Fietsen : Ca 50 km - Zwemmen : 2,75 km
    Vrijdag : Rust
    Zaterdag : Fietsen 126 km - Zwemmen 2,7 km
    Zondag : Fietsen 52 km - Lopen : 12,3 km.
    Maandag : Rust
    Dinsdag : Lopen met versnellingen 21,5 km.
    Ben benieuwd naar het gewicht voor zaterdag aanstaande toe.
    De plannen voor de komende week zijn simpel....
    Woensdagavond zwemmen, ca 3 km. Donderdag Loop- Zwemtraining.
    Vrijdag : Zwemmen - Lopen.
    Zaterdag : Fietsen (ca 160 km) - Zwemmen...
    Zondag : recuperatieritje en lichte loop...

    PS : straks moet ik mijn TGV ticket bestellen om 12 uur. Hopelijk kunnen we zo gunstig mogelijk afreizen.


    Greetz
    C............

     


    24-03-2009 om 22:31 geschreven door Pongkie-pon  


    16-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 9/03 tem 16/03
    Goeie maandag everybody....

    Weer een weekje getraind in voorbereiding naar Nice toe, en het gaat beter en beter....
    Ziehier het gepresteerde, even verder gevolgd door de details...

    Zwemmen : Woensdag 3 km - vrijdag 3.8 km - zaterdag 2.25 km.
    Fietsen : Dinsdagavond ca 55 km op rollen - zaterdag 125 km
    Lopen : Woensdag 19.2 km - donderdag 11 km - zondag 21 km
    Gewicht : 84.7 kg wwz - 800 gram tov vorige week.

    Blij dat de totale duur van de trainingen toch wat wordt opgetrokken. Ca 3 uur gezwommen, 5u45 min gezwommen en 4u30 gelopen, wat goed is voor 14u15min trainen deze week....
    Het gewicht gaat ook de goeie kant uit, en het is er al aan te merken dat de scherpte her en der verschijnt.
    Het zwemmen van zaterdag bleef beperkt omdat ik met enige vertraging aankwam op de clubtraining.
    Fietsen was vooral de zwaarste training. Zaterdag deden we mee aan Gullegem-Kemmel-Gullegem, de eerste keer meer dan 100 km rijden, op een niet te onderschatten parcours en weersomstandigheden. Hetgene ons werd beloofd door de weerman werd niet gegund, en kwam pas zondag.
    Koud, winderig en vochtig raasden we door het heuvelland....
    Het lopen was wel tof richting Sint - Denijs. Het zonnetje was van de partij en zelfs op het lastige parcours naar het Balladehof, was iedereen met de big smile aan het lopen. Normaal dat ze smileden want ik regelde alvast de weg er naartoe niet... hihi.

    Kortom goed tevreden over de trainingweek. Straks uurtje op rollen, maar vooral heel ontspannen wat ronddraaien. Greetz C

    16-03-2009 om 18:59 geschreven door Pongkie-pon  


    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DO 06/03 TEM MA 09/03
    Do 06/03 - enkel gezwommen te Menen onder de kundige leiding van Frederik Van Lierde himself. Vooral op techniek proberen progressie te maken. Dit begint al aardig te lukken moet ik zeggen...
    Vrijdag werd er ook niks gedaan...dus op naar zaterdag 8/03...
    Fietstraining richting Wijtschate, goed voor zo een 87 km in totaal, verliep heel goed. Het was weliswaar mistig, en de wind was nooit echt gunstig..
    Niettemin klokten we toch reeds een mooie moyenne van 28 km/u.
    Ik deed regelmatig van ons drieën het kopwerk, wat me uiteraard tevreden stemt over de kwaliteit van de benen. Alleen het klimmen moet nog beter.
    Ik voel nog te veel die verzuring die aanwezig is in de dijspieren boven de knieën...
    Daarna nog geweest zwemmen en dit goed voor een totale afstand van 3,7 km. Ook in het water kon ik van het behaalde tempo niet klagen. Na wat voorzwemmen samen met Kevin D., nog meegetraind met de groep. Bijna alle opgelegde oefeningen vooraan gezwommen.
    Zondagmorgen ca 14,6 km gelopen samen met Regi. Heel vroeg vertrokken voor een rustige duurloop. De wind en regen waren heel goed van de partij om het rustige te belemmeren, maar we lieten het vooral niet aan ons hart komen.
    Zaterdag ook gewogen. Teller staat op 85,5 kg... weer de goeie richting uitgaande...

    Gisteren - lees maandag -gerust en fietsen in orde gezet. Vandaag ga ik normaliter 1u30 min op de rollen rijden, tenzij er gelopen wordt.
    We zien wel.

    Greetz
    C

    10-03-2009 om 12:38 geschreven door Pongkie-pon  


    05-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wo 25/02 tem Wo 05/03
    Bike : 25/02 50 km op de rollen - 28/02 - 90 km - 01/03 75 km - 02/03 35 km-rollen
    Zwemmen : 25/02 3000M - 26/02 2700 m - 28/02 4050 m
    Lopen : 26/02 8,07 km - 1/03 9,5 km - 4/03 21,05 km

    Vanavond staat nog zwemtraining gepland, vermoedelijk rond de 4 km.
     Het gewicht was weer lichtjes gestegen zaterdag jl. 86,4 stond op de teller, wat toch 500 gr omhoog betekent.
    Ik was er aanvankelijk niet zo content mee, maar de vorige week was ik immers 1,1 kg afgevallen. Hier had ik de dag er voor wel degelijk 90 km gefietst, wat heel wat calorieverbranding met zich meebrengt. Nu deed ik dit niet, en dat kan wellicht wel het gevolg geweest zijn. Ook spieren hebben wel degelijk hun invloed op deze.
    Op zicht vond ik me toch al wat scherper gaan worden.

    Deze week toch ook al wat het lopen (afstand) gaan opdrijven. Gemiddelden van 11km/u beginnen al aardig makkelijk te lukken, ook op lagere hartslag.
    We blijven ondertussen verder opletten met voeding, no alcool, min.candy...etc.
    Wordt vervolgd.
    Greetz
    C

    BTW : MAGERE TOTALEN FEBRUARI 09
    LET WEL 10 DAGEN ZIEK GEWEEST....

    Zwemmen : 27,35 km
    Lopen : 74 km
    Fietsen : 406 km
    gewicht tov eind jan : -2,3 kg


    05-03-2009 om 13:02 geschreven door Pongkie-pon  


    25-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19/02 tot en met wo-voormiddag 25/02
    hallo iedereen,

    hier nog eens wat nieuws over mijn trainingsgewoontes....
    we zijn en blijven voorlopig redelijk goed bezig. De hoeveelheid wordt stelselmatig wat opgedreven, enkel de snelheid van uitvoering passen we aan naar de vorm van de dag.

    Om ons Dorientje te antwoorden op haar reactie op vorig pennen, dat was nog mijn gewicht van zaterdag 14/02...hihi.
    Zaterdag stond ik op de weegschaal en zag ik tot mijn grote vreugde dat er weer 1,1 kg af was. Dit betekent dat we nu nog 85,9 kg wegen, en dit motiveert nog extra, en laat zich ook meer en meer voelen tijdens de inspanningen.
    Gezond eten blijft aan, snoepen is enkel gezond snoep (fruit of van die vitalinea affairkes...bwahh)..., liter of 2 water per dag en de cola light beperken. Ook alcohol is momenteel uitgesloten...

    Wat een leuk leventje toch he....

    Volgende zaken werden door mij uitgevoerd last week....

    Zwemmen : do 19/2 - 2600 m - za 21/2 - 4400 m - Wo 25/2 - 3000 m
    Lopen : di 24/02 - 14 km (interval 4  x1500 m)
    Fietsen : Vr 20/02 ca 85 km - Zo 22/02 ca 55 km - Ma 23/02 ca 35 km op rollen....
    Vanavond is er normaliter nog een fietstraining op de rollen, dit ca 1u30.

    Donderdag probeer ik zowel te lopen/zwemmen, vrijdag zwemmen/fietsen, zaterdag fietsen/zwemmen, zondag fietsen/lopen....
    wordt vervolgd.....

    greetz
    c

    25-02-2009 om 12:52 geschreven door Pongkie-pon  


    19-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer eens wat nieuws....
    Sedert 7 februari al niks meer neergepend op de blog... een schande !! Sorry beste lezer, ik zal dit niet meer doen. Het ontbrak me vooral aan tijd en frisheid om me nog achter de pc te zetten.
    Sedert 10 februari weer vollen bak bezig. Het griepje laat nog steeds zijn sporen na, en is voelbaar tijdens het sporten, maar het gaat.
    IK heb wel de indruk dat hij meer voelbaar is na het sporten. Ik ben meestal heel moe en zoek nogal snel het o zo gezellige nest op.
    Deze trainingen heb ik ondertussen reeds genoten :

    10 febr. : Lopen : 12.2 km a rustig tempo, met kleine - korte versnellingen.
    11 febr. : Zwemmen 2.5 km
                   Lopen : 10 km - extensief
    12 febr. : Zwemmen 2.5 km (vooral techniek)
    15 febr. : 1u15 min op de rollen gefietst
    16 febr. : Lopen 16.2 km rustig tempo
    17 febr. : Fietsen 1u30 op de rollen.
    18 febr. : Zwemmen 3 km
                   Lopen : 13.7 km (met lichte interval)
    En sebiet ga ik zwemmen.....
    Dus toch weeral iets om over te schrijven. Volgende week evenveel trainingen maar minder duur !!
    Het gevoel is dus redelijk. Ik let ook op mijn voeding en ben reeds 900 gr. kwijt. Zaterdag jl. stond er nog 87 op de teller. Graag tegen stage in Mallorca (half mei) - graag nog vijf er af... We zien wel.
    Nu me snel klaarmaken voor een swimmerke te Menen.
    Greetz
    C

    19-02-2009 om 18:59 geschreven door Pongkie-pon  


    09-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste week

    Er valt niet echt veel te noteren over mijn laatste week. Twas niet van niet willen, maar echt van niet kunnen. Een griep gooide roet in het eten, en kluisterde me constant aan bed en zetel.

    Hij is heel hardnekkig, en is achterna nog voelbaar qua blijven hangen...
    Zaterdag toch gekozen om te gaan zwemmen, en op bepaalde momenten had ik toch de indruk dat ik loden armen/benen had. Toch met de nodige moeite een 2600 m gezwommen.
    Zondag ook nog steeds redelijk futloos.
    Maandag, met dit rotweer nog extra rustdag ingebouwd, maar vanaf dinsdag gaan we weer rustig aan opbouwen.

    In januari 39 km gezwommen - 82 gelopen - 300 gefietst. Moet en zal beter !!!

    Naast Nice ook al ingeschreven voor halve Ironman distance in Antwerpen.

    Greetz
    C

    09-02-2009 om 19:54 geschreven door Pongkie-pon  


    31-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog eens iets posten he...
    tijd om nog eens iets te laten weten...
    het gewicht blijft stabiel, maar vanaf maandag moet het naar beneden. 1 februari is de absolute dag om die knop om te draaien. Ik stel het nu al lang genoeg uit, en nu is het zover.
    Wat gezonder, geregelder, gerichter gaan eten, moet al wat van die extra ballast gaan afgooien. De teller staat immers op 88.7 kg, terwijl er eigenlijk niet zo veel vet te bespeuren valt.
    Er is vooral door het gezwem heel wat spieren bijgekomen, en dat weegt ook wel mee.
    Deze week was een rustige week.
    Dinsdagavond ging samen, vooraleer te gaan zwemmen, met Regi gaan lopen.
    Hij heeft ook weer serieus de draad opgenomen, en liet dat maar eens voelen tijdens de loop.We liepen een 10 km in 52 min, en dat was wat mij betreft al snel genoeg. Ik moest in immers nog het water in en dat steekt wel een beetje in het achterhoofd. Niettemin geef ik graag toe momenteel nog problemen te hebben om ca 12 gemiddeld te lopen. Wat intervalwerk, gewichtsverlies, souplesse fietsen, zal en moet daar verandering in brengen.
    Niettemin een pluim voor mijn maat, die heel dicht bij onze eerste minister staat...

    Daarna dus toch nog gaan zwemmen met KTDC, en in het water loopt alles gesmeerd...
    2.5 km op de teller.

    Ik zal ook de totalen van januari asap op de blogruimte plaatsen.

    Deze morgen gefietst ca 90 km met KTDC. Richting Kluisbergen gefietst, in heel koude, windachtige omstandigheden

    Al bij al blij dat we thuis waren. Sebiet nog voor een 4 - tal km het water in.

    Greetz
    C

    31-01-2009 om 14:17 geschreven door Pongkie-pon  


    20-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag 20/01
    Heute een beetje gelopen. Als opwarmer liep vanuit Lauwe naar Marke. Dan heb je reeds 3 km op de teller, en meteen ook als cooling down 3 km huiswaarts.
    In Marke aan gekomen, in een constant licht gietende regen, zag ik meteen heel wat gekenden die ook dit weer aan het trotseren waren. Mijn programma was heel simpel op papier, maar in werkelijkheid woog het nu en dan serieus door.

    4 reeksen van 300/500/300 m met recup 100 m + 400 m per reeks.
    De eerste keren dat je versnellingen gaat inplannen zijn deze altijd een hel. Je moet het ook laten wennen aan je lichaam.
    Niettemin kan ik zeker niet ontevreden terugblikken op mijn training.
    de 300 m liep ik constant tussen de 1.09 en traagste in 1.18 min. De 500 m varieerden van 2.02 tot 2.08, wat toch een constante betekende tussen de 14 en 15 km/u.
    Daar hoor je ons dan niet over klagen.

    Richting Lauwe, in het gezelschap van Jantje, nog rustig uitgelopen aan een goeie 10 km/U.
    Morgenochtend vroeg de plas in en dan morgenavond een uurtje op de rollen (a la douce).
    Donderdag staat een loopje van ca 12 km gepland. (op het gemak, met enkele blokjes van 4 a 500 m - lichtjes versnellen)
    Vrijdag normaal zwemmen. Zaterdag een ritje + zwemmen, zondag ook een ritje en misschien een loopje.

    Greetz
    C

    20-01-2009 om 21:09 geschreven door Pongkie-pon  


    19-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di 13/01 - tem Ma 19/01
    hallo beste lezers en lezerinnekes...

    Een verslag van een weekje sporten kan er weer opkomen ze...
    Het was niet goed, maar ook niet slecht.
    Ziehier de results....

    Gezwommen :
    di 13/01 : 2.75 km
    do 15/01 : 3 km
    za 17/01 : 3.9 km

    Gelopen :
    do : 15/01 : 10,2 km

    Gefietst :
    za 17/01 ca 66 km
    ma 19/01 ca 30 km op de rollen

    kortom ca 8 uur getraind.

    woensdag - vrijdag en zondag gerust.
    Niet te hard van stapel, maar geleidelijk aan opvoeren.

    Het fietsen ging redelijk niettemin het barslechte weertje.
    Het zwemmen gaat ook beter en beter.
    Het lopen, daar neemt de hartslag ook zienderogen af.


    1 grote ontgoocheling was dat ik weer een kg verdikt ben. Ik moet me toch stilaan daarop gaan focussen.
    Enfin, dat gaat wel lukken. Alles op zijn tijd.

    Greetz
    C

    19-01-2009 om 21:55 geschreven door Pongkie-pon  


    13-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 13/01

    Zaterdag was ik toch wel in mijn nopjes. Mijn trainingswerk tijdens de vakantieweek was ok, en was bijna een anderhalve kg lichter.
    In de late namiddag trok ik wat vroeger richting het wevelgemse zwembad, dit omdat ik wat meer wou zwemmen. Het was immers vrijdag laat het geweest op de nieuwjaarsreceptie op het werk, en dan gun ik me toch wat rust. Ik besloot dan maar een km voor te zwemmen om dan toch zeker rond een totaal te zitten van ca 3500 m.
    ER wordt goed gezwommen in baan 3 voor het moment. In het trainingsuur maalden we er 2900 m af (goed voor totaal van 3.9 km), dit met rustpauzes inbegrepen.
    Dit betekent vooral dat we op een constant gemiddelde zaten tussen de 1.40 a 1.45 min op een 100m.
    Heel tevreden over mijn totale afstand trokken we richting de Middenstand waar het nieuwjaarsreceptie was van de zwemclub.
    Daar ook nog goed getraind. Zodanig goed dat ik het ook de zondag maar rustig hield.
    NU gaan we stilaan weer de boog beginnen aan te spannen, het is welletjes geweest.
    Maandag nog maar eens genikst, maar dit zal meestal zo zijn op maandag.
    Mijn vrouw moet dan ook niet werken, en dit is het minste wat ik kan doen. Als het mooier weer worden zal, kan het dan wel eens zijn dat ik toer ga lopen, dan kan ze met de fiets een toertje meerijden.

    Vanavond samen met Regi gelopen. Hij is ook weer herbegonnen. We maalden een 10-tal km af in 53 min. Niet slecht met gemiddelde van 11.3km/U. De hartslag gaat ook naar beneden.
    Straks, maw binnen kwartier 21u30 ga ik zwemmen naar Heule met triatlonclub Kortrijk.
    Ook een kleine 3km....

    CU later Alligator...

    Greetz
    C

    13-01-2009 om 20:47 geschreven door Pongkie-pon  





    Welkom op mijn blog!
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Running Team Lauwe
  • Leie-corrida
  • Romano Ossieur
  • Frank Terry
  • jogginggirl
  • Tri-Duathlon Kortrijk KTDC
  • Frederik Van Lierde


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs