Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
31-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S.M.A.K. stelt voor: SUR LA ROUTE

Met de Gentse aankomst van de Tour de France in het verschiet, organiseert het S.M.A.K. een heel specifiek project dat kadert binnen de sterke “Extra Muros”-reputatie van het museum. Dit project komt tot stand in samenwerking met de vzw Tour de France, waarin vertegenwoordigers van de Stad Gent en Provincie Oost-Vlaanderen zetelen.


  (foto: S.M.A.K.)

Voor Sur la Route leggen 17 kunstenaars tussen nu en half mei elk een bepaald traject van de komende Ronde van Frankrijk af, zodanig dat ze samen het volledige parcours voltooien. De totale afstand van de Tour 2007 bedraagt 3.547 km. Met 17 kunstenaars levert dat een gemiddelde afstand per kunstenaar van ca. 210 km op. Daarbij wordt vooropgesteld dat de kunstenaar gemiddeld zo’n 70 à 80 km per dag aflegt. Dit laat voldoende tijd en ruimte om de tocht te documenteren, om te filmen, te fotograferen, te tekenen of notities te nemen. De voorwaarde tot deelname is immers de volgende: dat de tocht een documentair en artistiek resultaat oplevert, dat zijn neerslag vindt in een boek en een tentoonstelling, verspreid over verschillende locaties in het Gentse.


Het boek moet een mooi album worden, een hebbeding, uitnodigend en toegankelijk voor het brede (wieler)publiek. Concreet zal het boek 96 fullcolour pagina’s tellen, gebonden in een harde kaft. Bij elk boek zal ook een DVD zitten met videomateriaal, gefilmd door verschillende kunstenaars tijdens hun tocht.

 

In de aanloop naar de Touraankomst en de voorstelling van het boek, zal vanaf half juni ook een tentoonstelling te zien zijn op verschillende locaties in het Gentse, in zogenaamde supporterslokalen. De kunstenaars zullen namelijk heel wat meer materiaal produceren dan wat in het boek terecht komt: uitgebreide notities, tekeningen, foto’s, films, etc. Naar analogie met de supporterslokalen van jonge renners, zullen de 17 participerende kunstenaars elk een supporterslokaal op- en inrichten in een Gents café. Mét foto’s van het idool, notities, foto’s, tekeningen, film, … en natuurlijk sterke verhalen voor aan de toog.


 De deelnemende kunstenaars zijn:

Ann Veronica Janssens (B), Stijn Cole (B), Stef Kamiel Carlens (B), Gert Robijns (B), Peter Delpeut (NL), Stief Desmet (B), Johan Derycke (B), Taetske Burgerjon (NL), Franck Bragigand (FR), Emilio Lopez Menchero (B), Frank De Poorter (B),  Florian Hüttner (D), Lars Ejlskov P. (DK), Bart Lodewijks (NL), Joey Kötting (UK), Otto Berchem (VS), Koen De Sutter (B).

Voor verdere inlichtingen kan u terecht op www.smak.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten 2: Suske en Wiske veroveren de Capitole

Suske en Wiske komen vanaf deze zomer naar het theater!

Het eerste wapenfeit van de splinternieuwe musicalcast is de Suske en Wiske Theatershow! Deze Geert Allaert Theaterproductie gaat in première tijdens de Gentse Feesten in Capitole Gent en reist tijdens de herfstvakantie naar de Stadsschouwburg Antwerpen!

 

De Suske en Wiske Theatershow - De Schimmige Schurken

wordt een schaterende show! Een vurig avontuur! Een geschifte geschiedenis!

En dat voor alle knetterende kinderen van 5 tot 555 jaar!


 

 

De Schimmige Schurken

De schimmige schurken schaken het schattige Schanulleke!

Gelukkig snelt Wiske ter hulp, vastberaden om haar lieveling uit hun klamme klauwen te redden! En natuurlijk laat Suske zijn Wiske nooit in de steek! Samen krijgen ze de handige hulp van de slimme Lambik en de brommende Jerom! En wie aan haar kinderen raakt, krijgt het aan de stok met een wel erg kwaaie Tante Sidonia!

 

Beleef samen met Suske en Wiske, Lambik, Jerom en Tante Sidonia dit beestig feest vol geestige grappen, stressloze spanning en swingende songs. Wedden dat niemand op zijn statige stoel blijft zitten?

 

De originele musicalcast

 

De Suske en Wiske Theatershow biedt een knotsgek avontuur met de originele musicalcast! De 18-jarige Niels Destadsbader en de 19-jarige Liesbeth De Wolf spelen Suske en Wiske, Jeroen Maes test zijn vrouwelijke capaciteiten als Sidonia en Ben Van Hoof laat zijn spierballen rollen als Jerom. Ronald Van Rillaer is en blijft na vijftien jaar de ultieme Lambik-vertolker. De liedjes worden gecomponeerd door niemand minder dan Steven Cornillie en Tom Van Stiphout!

 

Voor deze kleurrijke cast blijft het niet bij de Suske en Wiske Theatershow! Zo komt er een Suske en Wiske-band en einde mei ligt de eerste Suske en Wiske-cd in de winkel. In 2008 komt de langverwachte Suske en Wiske-musical  De Circusbaron naar de theaters in Vlaanderen en Nederland, een spannend avontuur in de traditie van de succesvolle Music Hall-productie De Spokenjagers!

 

 

De Suske en Wiske Theatershow  De Schimmige Schurken

Van 12 t.e.m. 21 juli 2007 in Capitole Gent, telkens om 14.00u.

Van 30 oktober t.e.m. 4 november 2007 in de Stadsschouwburg Antwerpen, om 20.00u.

Op woensdag en zondag enkel om 15.00u.

 

Ticketprijzen

Volwassenen: 28,00 EUR

Kinderen tot 12 jaar: 18,00 EUR

 

Info en reservatie tickets

077/37 38 39

http://www.musichall.be

Reageer (0)

30-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten 1: "We vliegen d'erin !"
Klik op de afbeelding om de link te volgen

“We vliegen d’er in !”  is de titel van de nieuwe Gentse Feestenrevue van Noël Fack en zijn dreidekkers.
Met het bekende Gentse liedje “Mijne vlieger” start een drie uur durend spektakel  waarbij “vliegen” centraal staat.
Dolkomische sketches in het Gents met entertainer Rolando, de prachtige stem van zanger Danny Sinclair, leuke Gentse- en andere  liedjes van Charlène, het virtuoos accordeonspel van Bert Lenny, parodies van Nico Lenny en Valèrie, mooie choreografie door de danseressen van het Jamshowteam onder leiding van Aicha.
Muzikale omlijsting en begeleiding op keyboard door Noël Fack .
En “oas’t almoal in ’t Gents !” , anders zijn het geen GENTSE Feesten !


van 14 tot 21 juli om 20u in DE VIPSCHOOL - Neermeerskaai 1A

namiddagvoorstellingen op 15 en 17 juli om 14u30

info/tickets: 09 233 77 88

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenakter Contact-o-Matic ... in een Gentbrugse wasserette

Eind juni spelen 4 Gentbrugse amateur-acteurs in een wasserette in de Jef Vandermeulenstraat 36, de eenakter Contact-o-Matic.

Dit sociaal geëngageerde en humoristische volkstoneel draagt de integratie van nieuwe Belgen en verdraagzaamheid hoog in het vaandel.De auteur van deze creatie is veelschrijver Freek Neirynck terwijl de regie van de tekst in goede banen wordt geleid door Bob Vanden Eynde, die ook deels de tekst bewerkt heeft. Het geheel wordt georganiseerd door het Buurtwerk Gentbrugge.


 

Het stuk

Drie vrouwen ontmoeten elkaar in een buurtwasserette.

Wanneer één van hen, een Turkse vrouw, begint te wassen, komen de tongen los. Langzaam ontspint zich een verhaal van onbegrip, wantrouwen, racisme, maar ook van teleurstelling, spijt en verbittering.

Als een machine stuk gaat drijft ieders waarheid onder het schuim naar boven: waarheden die niet altijd schoon en kreukvrij zijn.

Maar nog voor het laatste wasprogramma afgelopen is, weten de vrouwen dat hun was en hun leven nooit meer hetzelfde zullen zijn:

alles wordt properder, zachter en kleurrijker.

 

De auteur


Foto Freek Neirynck is auteur van toneelstukken, televisie- en filmscenario’s, cursiefjes, jeugdboeken, politieke satire en ook essays over (figuren)theater.

Hij was 25 jaar artistiek directeur van theater Taptoe (Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen) en door dat gezelschap en andere werd zijn werk in 28 landen gespeeld. Voor ’t Spelleke van Drei Kluite (Pierke Pierlala) schrijft hij liedjes en conférences. Neirynck werd bekroond met de L.P. Boonprijs omwille van het sociaal engagement in zijn literair werk voor kinderen en volwassenen.

Hij kreeg ook literaire prijzen van de stad Gent en de provincies Oost- en West-Vlaanderen, de Wim Verbekeprijs voor jeugdtheater en de Sirena d’Oro, de hoogste internationale onderscheiding op vlak van figurentheaterdramaturgie (na o.a. Dario Fo)

 

De regisseur

Bob Vanden Eynde zette zijn eerste stappen in de theaterwereld toen hij in 1984 meeschreef, acteerde en regisseerde in “HET DE”, een reeks absurde sketches.

Een jaar later ging hij met “Aardappelen- en Andere (Ge)Schillen” en “Omgekeerd” verder op de absurde toer. Hij is ook auteur van diverse (jeugd)toneelstukken, eenakters, muziektheater, cabaret- en stand up-producties, van filmscenario’s voor kortfilm en tv.

Vanden Eynde regisseert al ruim 20 jaar bij tal van amateurgezelschappen en maakte hiervoor diverse toneelbewerkingen.

Naast enkele eervolle vermeldingen voor eenakters, toneel en filmscenario’s, kreeg hij de Visser-Neerlandiaprijs voor jeugdtoneel met “Meneer Jan”.

 

Praktisch

De voorstellingen van Contact-o-Matic hebben plaats op:

 

donderdag 21 juni om 20.30 uur (avant-première)

zaterdag 23 juni om 18 en 20.30 uur (première)

zaterdag 30 juni om 18 en 20.30 uur

 

Reserveren is wenselijk (het aantal plaatsen is beperkt) en kan op tel. 09 210 47 00 of gsm 0473 93 68 73

Kaarten kosten:

-         2,50 euro (binnenplaatsen)

-         1,50 euro (buitenplaatsen)

Het stuk duurt ongeveer 45 minuten.

Na afloop biedt het Buurtwerk Gentbrugge je tegen democratische prijzen een drankje aan en kan er volop nagekaart worden met het hele gezelschap.

 

Informatie:

Buurtwerk Gentbrugge

Emiel Hullebroeckplein 1

9050  Gentbrugge

tel. 09 210 47 00

gsm 0473 93 68 73

contactpersoon: Jo De Smet

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINNAARS van het "PETERMOLENBOEK"
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 2 mei organiseerde deze webstek een wedstrijdvraag in samenwerking met Roularta Books. Specifiek konden de bezoekers van www.plietsplets.be èèn van de exemplaren winnen van het boek "Petermolen - outdoor cooking" van Peter De Clercq. Op de wedstrijdvraag waar precies de S-Televisieopnames van het programma "Petermolen op de rooster" doorgingen, antwoordden zowaar 126 personen waaronder toch enkelen met een foutief antwoord. Het juiste antwoord was trouwens KRETA !!!



Onder de juiste inzendingen haalde een onschuldige kinderhand volgende winnaars:

Brigitte Vandereecken - Wetteren
Fabienne Banck - Nazareth
Carine Goedertier - Melle

Deze 3 winnaars krijgen spoedig het boek toegestuurd .... en voor de niet-winnaars is er maar één boodschap: volgende keer meer geluk. Vanaf 5 juni geven we namelijk enkele exemplaren van de unieke CD "Le Tour à Gand" weg ...... volgen dus !!!

Reageer (0)

28-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme Oost-Vlaanderen pakt uit met vernieuwde webstek



Fris, aantrekkelijk, kleurrijk, maar ook informatief en overzichtelijk.

Wie naar www.tov.be surft, merkt het meteen.

Ze hebben hun website in een nieuw kleedje gestoken.

 

Niet dat de oude website na vier jaar trouwe dienst plots slechte kritieken kreeg, maar de tijd blijft niet stil staan en ze vonden dat de bezoekers recht hebben op de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijke e-technieken.

 

Op de nieuwe site staat nog meer informatie dan op de vorige, maar dan wel beter gestructureerd en dus overzichtelijker. Je kan je zoekopdrachten zodanig verfijnen, dat je alleen de resultaten krijgt waarin je echt bent geïnteresseerd.

 

Bijzonder handig is de 'Google maps'-toepassing.

Als je bijvoorbeeld zoekt naar een bepaalde vakantiewoning, fietsroute of museum krijg je niet alleen de praktische informatie, maar ook een kaartje met de locatie en zelfs een luchtfoto van de omgeving.

 

Voorts vind je op de vernieuwde website alle informatie over de Oost-Vlaamse fietsnetwerken, een evenementenkalender, tekst en uitleg over streekproducten en nog zo veel meer. J

e kan gratis fietsroutes downloaden en je inschrijven op onze e-nieuwsbrief.

 

De beste manier om dat alles te ontdekken? Gewoon eens een kijkje nemen op www.tov.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentenaar JO RÖPCKE krijgt eerbetoon van Gentsche Sosseteit

  In Cannes es Genteneere, 'Handje'  van de Gentsche Sosseteit en filmcriticus Jo Röpcke (78) overlede. Röpcke was in Cannes veur 't filmfestival moar wierd doar ienigte doage leen in 't  hospitpoal opgenome.


Röpcke was economist van opleidinge moar de film was zijn grute liefde. Hij was filmtecencent,  gegisseur en docent moar was bij 't gruut publiek veural bekend als de façade van 't filmmagazine Première, dat hij dertig joar lank prezanteerdege op den televieze.

Röpcke es nen echte strop. Hij es in Gent gebore de 4en oktober 1928. Hij studeerdege der economieë aan de Rijksunevirseteit en was doarachter nog een joar of tiene onderzoeker aan de ULB en assistent aan den unief van Gent (1958-1962). Doarachter koost hij rezoluut veur de cinema. Hij wierd docent aan het Hoger Rijksinstituut voot Toneel en Cultuurspreiding (HRITCS) woar dat hij zoe blijve tot aan zijn pansjoen. in '91, de loaste twie joar als directeur.

On '62 begost hij zijn carrière bij den toenmoaligen BRT. Hij kreegt er losse opdrachte veur de nieuwsdienst en wirktege'r als realisator mee aan de Joernal, Echo en Panorama. Hij was uuk regisseur van 't Cultureel magazine Zoeklicht. In 1963 volgdeg' hij Roland Verhavert op bij 't filmmagazine Première. Hijzoe doar 't program thupesteke en prezantere tot aan zijn pansjoen in 1991. Azuu lierdege 't gruut publiek hem kenne als nen innemende man mee een gruut herte veur film, die geleidelijk evolueerdege van neutrale prezentatoor tot ne locht-ironischen filmcriticus. We rapeleren ons nog zijn uitsproake: 'In deze film speelden de paarden beter dan de acteurs.

In 1994 kreegt hij van de Gentsche Sosseteit zijn hand afgegoten in de ploaster. Doarmee wierd hij den twieden BRT-corifee in ons collecse achter Armand Pien (1988)

Röpcke was uuk filmcriticus veur Studio Brussel, correspondenten recencent veur tefrente filmmagazines en bestuurder van de Vereniging van Journalisten van de Periodieke Pers. Hij was vaneiges jurylid van tefrente filmfestivals en presedent van 't filmfestival van Brussel.

In guul zijn leve zagt hij zuu à peu pree 12.000 films of 44 miljoen meters film  'Waarvan ik wellicht 30 miljoen meters vergeten ben!'  gelijk dat hij uut ne kier zei. (Belga)

Jo was regelmoatig op ons banket aanwezig en hoa nog moar zuust were zijn lidgeld betoald. Hij zal bij de Sosseteiters in d' herrineringe blijve als een sympathiek en beminnelijk mediafiguur.

Wij bieden noames de Genteneers, al ons lede en 't bestuur, aan zijn famielde onze welgemiende blijke van medeleven aan.

 

Vanwege de Genstche Sosseteit !! (Eddy Levis – presedent)

Reageer (0)

16-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De supersafekids komen uit Sleidinge

foto:Gemeentelijke Basisschool Sleidinge

De werkgroep verkeer die in de Gemeentelijke Basisschool Sleidinge actief is, sport de kinderen van de school al jaren aan om op straat fluorescerende jasjes te dragen, om extra goed op te vallen. Dit schooljaar werd er een wedstrijd aan verbonden en vrijdag 25 mei heeft de prijsuitreiking plaats.

 

Super-safe-kids

fietspoolgroepje

De kinderen werden dit schooljaar uitgedaagd om super-safe-kid te worden. Dat kon onder meer door consequent de fietshelm te dragen, en de fluojas aan te trekken. Zowel fietsers als voetgangers kwamen in aanmerking. Elke maand stond een ‘verkeersfotograaf’ ergens opgesteld om een foto te nemen van extra voorzichtige kinderen die zo genomineerd werden voor de wedstrijd. De foto’s werden ook tentoongesteld op school.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking voor de super-safe-kids heeft plaats in de Gemeentelijke Basisschool Sleidinge om 13.15 uur. 25 kinderen ontvangen een hoofdprijs en voor 34 anderen is er een troostprijs. Er zijn onder meer fluopetten, ‘flower lights’, achterlichtjes, fietscomputers, sporttassen…

Verkeerbeleid
In de Gemeentelijke Basisschool Sleidinge wordt er elk schooljaar intensief gewerkt rond verkeer en verkeersveiligheid. In de school is er ook al een vijftal jaar een werkgroep verkeer actief. De werkgroep bestaat uit leden van het onderwijzend personeel en mensen uit de oudervereniging. De werkgroep wil de verkeersveiligheid promoten bij de leerlingen, het personeel, de ouders en de weggebruikers rond de school.

 

Informatie
Gemeentelijke Basisschool Sleidinge, Sleidinge-Dorp 142, 9940

 Evergem, tel. 09 357 37 52, fax. 09 357 26 22

e-mail gbs.sleidinge@evergem.be

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE PIANIST gaat op de WEENSE tour



Hou je van Weense operette en lekker tafelen in een 19e eeuws kasteel?


Dan is "Wien Exclusiv" precies wat u zoekt!


De nieuwste productie van Jürgen De Smet biedt u een stijlvol concert,
gevolgd door een fijn 5-gangenmenu (wijnen inbegrepen !) in het exclusieve
kader van Kasteel Carelshof in Sint-Amandsberg, nabij Gent.


Pareltjes uit de operette, musical en lichte muziek worden u gebracht door
Carine Viaene (sopraan), Eric Raes (tenor) en Jürgen De Smet (vleugelpiano).
De stijlvolle presentatie gebeurt door Gladys De Mol.

datum : zondag 3 juni om 11u
inkom : EUR 45 (all-in)

OPGELET : snel zijn is de boodschap, want de ticketverkoop loopt als een
trein!!!

Dit Weense intermezzo wordt de aanloop naar een geheel nieuwe show van
Jürgen komend najaar.

Het wordt een grote productie die wordt gebouwd rond

de talentvolle, ervaren tenor Eric Raes.


Alle info is te vinden op de website van Jürgen De Smet :
www.jurgendesmet.net

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STRAT-VANI 4 heeft 4de gouden album op rij en gaat naar VORST
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Foto : arrangeur/dirigent Luc Smets - producer/bezieler Marc Cortens
meter/presentatrice Connie Neefs








Het blijft uitstekend gaan met STRATO-VANI.
Na een uitverkochte tournee eind 2006 mag er alweer gefeest worden.
Het vierde album van dit dynamische en stijlvolle orkest haalde in januari namelijk goud voor de verkoop van 20.000 exemplaren. Hiermee haalt STRATO-VANI zijn vierde gouden album op rij. Ondertussen steeg het aantal verkochte albums alweer naar meer dan 30.000.
 
En er is nog meer uitstekend nieuws te melden !


Op 25, 27 en 28 november zal STRATO-VANI ter gelegenheid van zijn vijfde verjaardag drie concerten geven in Vorst Nationaal.  Het wordt een grootse show in een prachtig decor met gastoptredens van Frizzante, Janu en Günther Neefs. Speciale gast is Oostenrijker Hansi Hinterseer. Deze zanger/acteur, die regelmatig te zien is in zowat alle grote Duitse TV-shows, verkocht al zo’n 4 miljoen cd’s en zal in november samen met STRATO-VANI op het podium van Vorst staan.

Alle info op www.STRATO-VANI.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studio 100 zoekt HUIS ANUBIS-figuranten

de bewoners  Poster Anubis  De hele cast van Het huis Anubis.

Voor de tweede reeks van Het Huis Anubis is STUDIO 100 op zoek
naar enthousiaste figuranten (j/m)
tussen 15 en 25.

Er is een vergoeding voorzien voor elke figuratie-opdracht!

 

Mail volgende gegevens naar dit adres: hethuisanubis@studio100auditie.be   

Naam/leeftijd/adres/recente foto/geboortedatum/telefoonnummer.

http://zappen.blog.nl/archives/2006/09/

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouden geschenkbox JO VALLY ligt in de winkel



Een uniek gegeven in de Vlaamse muziekindustrie :

een Vlaamse artiest die Goud verkoopt voor zijn Nederlandstalige album release !

JO VALLY

Dit mag niet onopgemerkt voorbij gaan.
Vandaar deze speciale uitgave van het album 'Mijn Vriendin' in een geschenkenbox met talloze foto's en teksten van Jo Vally.

Deze box ligt vanaf heden in de winkel.

Wees er snel bij want diegenen die deze schitterende box aankopen kunnen kans maken op het winnen van een diamanten ring ter waarde van € 1500.

 

De winnaar van deze ring wordt bekend gemaakt op vrijdag 15 juni aanstaande.

Alle info hierover kan je terugvinden op de volgende website : www.jo-vally.be.

 

Jo Vally tourt ook nog door Vlaanderen met zijn live orkest op de volgende data :

 

STROMBEEK - BEVER

Zaterdag 9 juni 2007

Cultureel centrum - 20U30 tickets: 0479/96.66.91

 

EEKLO

Vrijdag 15 juni 2007

Cultureel Centrum De Herbakker tickets: 0479/96.66.91


MEISE
Zaterdag 16 juni 2007
Cultureel Centrum De Muze - 20U30 tickets : 0479/96.66.91


Sint-Niklaas
Zondag 17 juni 2007
Stadsschouwburg - 15 U Tickets : 03/777.55.20


Aartselaar
Vrijdag 22 Juni 2007
CC. 't Aambeeld - 20U30 - Tickets 0479/96.66.91

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samson & Gert gaan naar zee
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Samson & Gert zijn helemaal klaar voor de zomer.

Gisteren namen ze in Nieuwpoort de clip op voor hun zomerse single

WIJ GAAN NAAR ZEE, die eind juni 2007 klaar zal zijn.

Samson en Gert kregen gisteren het gezelschap van een vijftigtal kinderen.

Hierbij alvast een sfeerbeeld!

Reageer (0)

13-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 MEI = Moederdag
Klik op de afbeelding om de link te volgen Plietsplets wenst alle moeders vandaag een bijzonder fijne en aangename dag toe.
Geniet ervan !

Reageer (0)

11-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.37ste editie TUINDAGEN in BEERVELDE

  Op 11, 12 en 13 mei staat het Park van Beervelde weerom volledig in het teken van de traditionele TUINDAGEN. Deze 37ste editie kreeg als thema "Woodland Gardening" ... een boeiende en milieuvriendelijke manier van tuinieren die Graaf Renaud de Kerckhove al meer dan 20 jaar inspireert. Aan de basis van de themakeuze ligt de vaststelling dat een groot deel van het publiek ervan overtuigd is dat een gedeelte van het park "niet open is voor het publiek". En dit terwijl het bos achter het pannekoekenhuishe het meest sfeervolle van het park is ... een deel van het park waar het gehele jaar door wordt gewerkt op de bezoekers van de Tuindagen een mooi woodland garden te kunnen tonen. Om de bezoekers aan te moedigen dit deel van het park te ontdekken werd besloten om van 'woodland gardening' het thema te maken. Zo werd een specifieke 'woodland walk' uitgestippeld waarbij de bezoeker onderweg gewezen wordt op de platen die er te zien zijn.
Maar er is uiteraard véél meer te beleven:

Alle info kan U trouwens terugvinden op www.parkvanbeervelde.be

Affiche voor de komende tuindagen in Het Park van Beervelde  Toegangsprijs: € 8 (parking inbegrepen) - gratis voor kinderen tot 14 jaar
Honden zijn welkom aan de leiband.

Beervelde bevindt zich op 2 km van uitrit 11 op de E17 Gent-Antwerpen
GPS Beerveldse Baan 31 – Tel. +32 (0)9 356 81 82


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste filmfestival in Oostende krijgt ARNO als centrale gast



Van 5 tot 11 september wordt in Oostende voor het eerst een filmfestival georganiseerd. Kinepolis, de stad Oostende en Toerisme Oostende werken daarvoor samen in de vzw 'Les films du bord de mer'.

Voor de eerste editie is Arno de centrale gast.


 

Het filmfestival zal plaatsvinden in de nieuwe Kinepolisvestiging in de badstad. Gilbert Deley, topman van Kinepolis, lichtte de plannen gisteren toe: 'De timing is ideaal als afsluiter van het zomerseizoen en net voor de aanvang van het cinematografische jaar. Er zal ook sterke aandacht zijn voor nieuwe technologieën'.

Volgens burgemeester Jean Vandecasteele plaatst Oostende zich daarmee op dezelfde hoogte als Deauville met een filmfestival aan zee.

 

Peter Craeymeersch van Toerisme Oostende en afgevaardigd bestuurder van de organiserende vzw: 'Het thema wordt ’film in de 21e eeuw’. Er komen dagelijks twee avant-premières van belangrijke nieuwe films. Verder zullen ook rockumentaires en concertfilms vertoond worden in het luik ’Film & Sound’. Ieder jaar maakt een artiest ook een selectie van zijn favoriete films die getoond worden. Dit jaar is dat Arno die films uit de jaren ’50, soundtracks en zelfs een oude film van Henri Storck selecteerde'.

 

De partners in de vzw Les films du bord de mer willen van het filmfestival, met de aanwezigheid van acteurs en filmploegen, ook een breed en laagdrempelig initiatief maken.


toerisme oostende          

Reageer (0)

09-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 9de PLIETSPLETS-COLUMN van Kurt 'Biezebaaze' Burgelman
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Er zijn van die periodes in het leven waarop alles –maar dan ook alles- samenvalt.

De afgelopen maanden was het bij van dattum en het ziet ernaar uit dat het de komende maanden niet anders zal zijn.

Mijn agenda staat eivol opdrachten en dat kan ik als kleine zelfstandige alleen maar toejuichen.

De weinige vrije uren die me nog resten, breng ik kappend, kloppend en sleurend door want  wij verhuizen binnenkort en er moet in de nieuwe woning nog een oude vloer uitgebroken en een nieuwe vloer gelegd worden.

Bij dit leuke werkje neem ik enkel pauze om mijn zelf toegebrachte snij- en klopwonden te verzorgen.

Mensen die in de onmiddellijke omgeving van het Zuidpark en het Sint-Annaplein wonen, zullen zich al afgevraagd hebben waar al dat gevloek vandaan kwam… wel... mysterie opgelost.

Als die verrekte vloer eindelijk zal liggen waar hij liggen moet, kan ik beginnen verhuizen.

Vrouwlief zal dozen vullen tot ze een ton wegen, ik zal ze naar het gelijkvloers sleuren, op de vrachtwagen heffen, ze naar onze nieuwe woning op het het 8e (we zoeken het hogerop) zeulen en ze in de juiste kamer zetten… en dat een keer of 200.

Mijn opdrachtgevers bellen me intussen een gsm-gezwel om me eraan te herinneren dat ik me aan m’n deadlines moet houden en mijn medemuzikanten bellen me om playlists en akkoordenschema’s.

Ze zeggen er wel steeds bij dat ik me niet moet haasten, “morgen is goed”.

In zulke periodes kan een zichzelf respecterend man als ik maar één ding doen ; zelfmedelijden hebben !

Afgelopen vrijdag kroop ik zo moe als 2 honden in bed, na eerst mijn wekker gezet te hebben.

Ik moest namelijk naar goede gewoonte de volgende dag van hot naar her racen.

Om 3u ‘s nachts begon mijn madam door het huis te spoken en maakte daarbij rare geluiden.

Een goed uur later begon het in mijn slaapkop te klaren ; haar weeën waren begonnen en ik zou binnen een paar uren voor de derde keer papa worden.

Terwijl de toekomstige mama zich op het gemakje klaarmaakte, deed ik, iets minder op het gemakje, hetzelfde met mijzelf en de 2 –nog slapende- kinderen.

Mijn zoontje vroeg me zelfs of het niet gewoon buikkrampen zouden kunnen zijn bij Stéphanie.

Op zijn 6 jaar weet hij al zeer goed dat je met vrouwen nooit weet waar je aan toe bent.

Dit keer was het echter menens en dat snapte hij gauw, hij deed zelfs de deur van de auto voor haar open en droeg haar handtas.

Mijn zoon, de nieuwe man.

Na een paar uur puffen en hijgen (mijn vrouw deed hetzelfde) was ik van op de eerste rij getuige van de geboorte van mijn dochtertje Noor.

De rest van de dag heb ik naar haar gekeken, meer niet.

De dagen daarop heb ik geboortekaartjes verzonden, vrienden en tantes champagne uitgeschonken en gelukwensen ontvangen.

Mijn deadlines konden mij gestolen worden, mijn agenda is voor het eerst sinds zijn bestaan 5 dagen dicht gebleven.

Men zegt wel eens dat kinderen heel wat kopzorgen meebrengen en dat zal ook wel zo zijn… maar onze kleine Noor heeft er bij mij een hele hoop doen verdwijnen.

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw bestuur Gents Cultuurplatform

Graslei

Gent is een bruisende cultuurstad
, dit dankzij de bonte verscheidenheid binnen het sociaal-culturele verenigingsleven. Het cultuurplatform Gent - kernstad is de weerspiegeling van dit verenigingsleven en heeft als belangrijkste doel het overleg onderling tussen deze verenigingen te stimuleren en om hun initiatieven te promoten naar de inwoners toe.   

 

Want nog steeds zijn sommige drempels te hoog om inwoners nog meer te betrekken in hun eigen culturele omgeving. Nochtans, wie actief deelneemt aan het verenigingsleven, proeft niet enkel van het cultuuraanbod an sich, maar krijgt er bovenop een rijker sociaal leven bij, en dat kan enkel bijdragen tot een verdraagzame en een nog meer bruisende cultuurstad…

 

De volgende zes jaar staat het dagelijks bestuur en de 19 geëngageerde bestuursleden in om een dynamische wisselwerking te creëren tussen de inwoner en de vereniging, maar ook tussen het sociaal-culturele en het professionele veld in Gent.

 

Dit door regelmatige bijeenkomsten waarin eventuele pijnpunten worden besproken, maar waar ook nieuwe initiatieven worden ontplooid en ideeën worden uitgewisseld. Ook is er een doorstroming naar het beleid van de Stad Gent, naar de cultuurraad en ook naar de bevoegde schepen van cultuur, de Heer Lieven Decaluwe, zijn kabinet, de dienst cultuur, het Cultuurcentrum Gent en de gebiedsgerichte werking…

 

Het bestuur is dus representatief voor het Gentse sociaal-culturele veld en bestaat uit:

 

Daniël Vande Walle – voorzitter (Van Crombrugghe’s Genootschap) 

Antoine Beckx – 1e ondervoorzitter (In Abbatia Gandae) 

Theo Franssen – 2e ondervoorzitter (Vereniging van katholieke Oost-Vlaamse schrijvers) 

Ilse Everaert – secretaris (vzw Uitbureau Gent) 

Lucien Van de Velde – penningmeester (Culturele Kring Sint-Martinus Ekkergem) 

 

Onder het ere-voorzitterschap van Roger Van Bockstaele werd het nieuwe bestuur bekrachtigd.

 

Dit is tevens een warme oproep naar Gentse én jonge verenigingen toe om alsnog het cultuurplatform Gent – Kernstad te vervolledigen. Zij mogen steeds contact opnemen voor meer informatie met het secretariaat van het Cultuurplatform Gent - kernstad (ilse.everaert@uitbureau.be of 09/233 77 88 – P.A. Buitenhof 35 – 9000 Gent)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HO Kalken nodigt uit op 2de editie van ZINGPALEIS

Na het ongelooflijke succes van vorig jaar kon een tweede editie van het Zingpaleis natuurlijk niet uitblijven.

Het muzikale feest van tweedeprovincialer KFC HO Kalken vindt plaats

op zaterdag 12 mei in de Skala in Kalken.

 

Vanaf
18u30 tot 20u kan er een bodempje gelegd worden tijdens het eetfestijn met stoofvlees en frietjes.

Rond half 9 begint dan het Zingpaleis II en de Hallucination party houdt de beentjes soepel vanaf 23u. Een All in-ticket kost 15 euro.

Voor het Zingpaleis en de party betaal je 7 euro en voor uitsluitend de party 3 euro in vvk, 5 euro aan de kassa.

Kaarten te verkrijgen bij de spelers, het bestuur en op tim.colle@skynet.be.

 

Tot voor een paar jaar pakte voetbalclub HO Kalken op het einde van het seizoen telkens uit met de gekende voetbalfeesten. Op 10 juni vorig jaar hebben enkele spelers van het eerste elftal deze draad weer opgenomen. Meer nog, het werd het grootste evenement in de lange geschiedenis van de club. HO organiseerde de battle of the sexes in het Zingpaleis. Of hoe een saaie loods wordt omgebouwd tot een stomende discotheek.

 

Vorig jaar brachten spelers, supporters, bestuursleden en iedereen met een hart voor de club enkele gesmaakte acts zoals de Village People, Meat Loaf en de Spice Girls. Maar meest gedenkwaardig was de piano-act als afsluiter. Ook nu is iedereen flink aan het sleutelen aan zijn/haar/hun optreden.

Het Zingpaleis II wordt nog grootser en spectaculairder, want er zijn een resem surprise acts voorzien.

Duikt Sergio op in Kalken of zingt Clouseau een speciale medley voor HO?

Het is ondertussen duidelijk: u moet er bij zijn!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Don Bosco Gent (handbal) en Philippine werken samen !
 Home      IMG_0257 (Small).jpg  

Handbaleerstenationaler Don Bosco Gent gaat vanaf volgend seizoen een intense en langdurige samenwerking aan met de Nederlandse mosselstad Philippine.

 

Beide partijen kwamen dinsdagavond in Philippine tot een overeenkomst.

Beide partners zullen tal van initiatieven uitwerken om enerzijds de club en anderzijds de mosselstad in de kijker te plaatsen.

Twee data staan reeds vast in het kader van de samenwerking.

Op zaterdag 18 augustus 2007 zal er een galawedstrijd op Nederlands grondgebied worden gespeeld met heel wat animatie daarrond

en op donderdag 4 oktober 2007 zal er in de salons Caipirinha te Merelbeke een exclusief VIP-mosselfestijn doorgaan waarvan de opbrengst voor een deel naar een goed doel zal gaan.

Binnenkort worden er nog meer initiatieven omtrent deze samenwerking bekendgemaakt.

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 09-2005
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs