Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
16-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samson & Gert gaan naar zee
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Samson & Gert zijn helemaal klaar voor de zomer.

Gisteren namen ze in Nieuwpoort de clip op voor hun zomerse single

WIJ GAAN NAAR ZEE, die eind juni 2007 klaar zal zijn.

Samson en Gert kregen gisteren het gezelschap van een vijftigtal kinderen.

Hierbij alvast een sfeerbeeld!

Reageer (0)

13-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 MEI = Moederdag
Klik op de afbeelding om de link te volgen Plietsplets wenst alle moeders vandaag een bijzonder fijne en aangename dag toe.
Geniet ervan !

Reageer (0)

11-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.37ste editie TUINDAGEN in BEERVELDE

  Op 11, 12 en 13 mei staat het Park van Beervelde weerom volledig in het teken van de traditionele TUINDAGEN. Deze 37ste editie kreeg als thema "Woodland Gardening" ... een boeiende en milieuvriendelijke manier van tuinieren die Graaf Renaud de Kerckhove al meer dan 20 jaar inspireert. Aan de basis van de themakeuze ligt de vaststelling dat een groot deel van het publiek ervan overtuigd is dat een gedeelte van het park "niet open is voor het publiek". En dit terwijl het bos achter het pannekoekenhuishe het meest sfeervolle van het park is ... een deel van het park waar het gehele jaar door wordt gewerkt op de bezoekers van de Tuindagen een mooi woodland garden te kunnen tonen. Om de bezoekers aan te moedigen dit deel van het park te ontdekken werd besloten om van 'woodland gardening' het thema te maken. Zo werd een specifieke 'woodland walk' uitgestippeld waarbij de bezoeker onderweg gewezen wordt op de platen die er te zien zijn.
Maar er is uiteraard véél meer te beleven:

Alle info kan U trouwens terugvinden op www.parkvanbeervelde.be

Affiche voor de komende tuindagen in Het Park van Beervelde  Toegangsprijs: € 8 (parking inbegrepen) - gratis voor kinderen tot 14 jaar
Honden zijn welkom aan de leiband.

Beervelde bevindt zich op 2 km van uitrit 11 op de E17 Gent-Antwerpen
GPS Beerveldse Baan 31 – Tel. +32 (0)9 356 81 82


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste filmfestival in Oostende krijgt ARNO als centrale gast



Van 5 tot 11 september wordt in Oostende voor het eerst een filmfestival georganiseerd. Kinepolis, de stad Oostende en Toerisme Oostende werken daarvoor samen in de vzw 'Les films du bord de mer'.

Voor de eerste editie is Arno de centrale gast.


 

Het filmfestival zal plaatsvinden in de nieuwe Kinepolisvestiging in de badstad. Gilbert Deley, topman van Kinepolis, lichtte de plannen gisteren toe: 'De timing is ideaal als afsluiter van het zomerseizoen en net voor de aanvang van het cinematografische jaar. Er zal ook sterke aandacht zijn voor nieuwe technologieën'.

Volgens burgemeester Jean Vandecasteele plaatst Oostende zich daarmee op dezelfde hoogte als Deauville met een filmfestival aan zee.

 

Peter Craeymeersch van Toerisme Oostende en afgevaardigd bestuurder van de organiserende vzw: 'Het thema wordt ’film in de 21e eeuw’. Er komen dagelijks twee avant-premières van belangrijke nieuwe films. Verder zullen ook rockumentaires en concertfilms vertoond worden in het luik ’Film & Sound’. Ieder jaar maakt een artiest ook een selectie van zijn favoriete films die getoond worden. Dit jaar is dat Arno die films uit de jaren ’50, soundtracks en zelfs een oude film van Henri Storck selecteerde'.

 

De partners in de vzw Les films du bord de mer willen van het filmfestival, met de aanwezigheid van acteurs en filmploegen, ook een breed en laagdrempelig initiatief maken.


toerisme oostende          

Reageer (0)

09-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 9de PLIETSPLETS-COLUMN van Kurt 'Biezebaaze' Burgelman
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Er zijn van die periodes in het leven waarop alles –maar dan ook alles- samenvalt.

De afgelopen maanden was het bij van dattum en het ziet ernaar uit dat het de komende maanden niet anders zal zijn.

Mijn agenda staat eivol opdrachten en dat kan ik als kleine zelfstandige alleen maar toejuichen.

De weinige vrije uren die me nog resten, breng ik kappend, kloppend en sleurend door want  wij verhuizen binnenkort en er moet in de nieuwe woning nog een oude vloer uitgebroken en een nieuwe vloer gelegd worden.

Bij dit leuke werkje neem ik enkel pauze om mijn zelf toegebrachte snij- en klopwonden te verzorgen.

Mensen die in de onmiddellijke omgeving van het Zuidpark en het Sint-Annaplein wonen, zullen zich al afgevraagd hebben waar al dat gevloek vandaan kwam… wel... mysterie opgelost.

Als die verrekte vloer eindelijk zal liggen waar hij liggen moet, kan ik beginnen verhuizen.

Vrouwlief zal dozen vullen tot ze een ton wegen, ik zal ze naar het gelijkvloers sleuren, op de vrachtwagen heffen, ze naar onze nieuwe woning op het het 8e (we zoeken het hogerop) zeulen en ze in de juiste kamer zetten… en dat een keer of 200.

Mijn opdrachtgevers bellen me intussen een gsm-gezwel om me eraan te herinneren dat ik me aan m’n deadlines moet houden en mijn medemuzikanten bellen me om playlists en akkoordenschema’s.

Ze zeggen er wel steeds bij dat ik me niet moet haasten, “morgen is goed”.

In zulke periodes kan een zichzelf respecterend man als ik maar één ding doen ; zelfmedelijden hebben !

Afgelopen vrijdag kroop ik zo moe als 2 honden in bed, na eerst mijn wekker gezet te hebben.

Ik moest namelijk naar goede gewoonte de volgende dag van hot naar her racen.

Om 3u ‘s nachts begon mijn madam door het huis te spoken en maakte daarbij rare geluiden.

Een goed uur later begon het in mijn slaapkop te klaren ; haar weeën waren begonnen en ik zou binnen een paar uren voor de derde keer papa worden.

Terwijl de toekomstige mama zich op het gemakje klaarmaakte, deed ik, iets minder op het gemakje, hetzelfde met mijzelf en de 2 –nog slapende- kinderen.

Mijn zoontje vroeg me zelfs of het niet gewoon buikkrampen zouden kunnen zijn bij Stéphanie.

Op zijn 6 jaar weet hij al zeer goed dat je met vrouwen nooit weet waar je aan toe bent.

Dit keer was het echter menens en dat snapte hij gauw, hij deed zelfs de deur van de auto voor haar open en droeg haar handtas.

Mijn zoon, de nieuwe man.

Na een paar uur puffen en hijgen (mijn vrouw deed hetzelfde) was ik van op de eerste rij getuige van de geboorte van mijn dochtertje Noor.

De rest van de dag heb ik naar haar gekeken, meer niet.

De dagen daarop heb ik geboortekaartjes verzonden, vrienden en tantes champagne uitgeschonken en gelukwensen ontvangen.

Mijn deadlines konden mij gestolen worden, mijn agenda is voor het eerst sinds zijn bestaan 5 dagen dicht gebleven.

Men zegt wel eens dat kinderen heel wat kopzorgen meebrengen en dat zal ook wel zo zijn… maar onze kleine Noor heeft er bij mij een hele hoop doen verdwijnen.

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw bestuur Gents Cultuurplatform

Graslei

Gent is een bruisende cultuurstad
, dit dankzij de bonte verscheidenheid binnen het sociaal-culturele verenigingsleven. Het cultuurplatform Gent - kernstad is de weerspiegeling van dit verenigingsleven en heeft als belangrijkste doel het overleg onderling tussen deze verenigingen te stimuleren en om hun initiatieven te promoten naar de inwoners toe.   

 

Want nog steeds zijn sommige drempels te hoog om inwoners nog meer te betrekken in hun eigen culturele omgeving. Nochtans, wie actief deelneemt aan het verenigingsleven, proeft niet enkel van het cultuuraanbod an sich, maar krijgt er bovenop een rijker sociaal leven bij, en dat kan enkel bijdragen tot een verdraagzame en een nog meer bruisende cultuurstad…

 

De volgende zes jaar staat het dagelijks bestuur en de 19 geëngageerde bestuursleden in om een dynamische wisselwerking te creëren tussen de inwoner en de vereniging, maar ook tussen het sociaal-culturele en het professionele veld in Gent.

 

Dit door regelmatige bijeenkomsten waarin eventuele pijnpunten worden besproken, maar waar ook nieuwe initiatieven worden ontplooid en ideeën worden uitgewisseld. Ook is er een doorstroming naar het beleid van de Stad Gent, naar de cultuurraad en ook naar de bevoegde schepen van cultuur, de Heer Lieven Decaluwe, zijn kabinet, de dienst cultuur, het Cultuurcentrum Gent en de gebiedsgerichte werking…

 

Het bestuur is dus representatief voor het Gentse sociaal-culturele veld en bestaat uit:

 

Daniël Vande Walle – voorzitter (Van Crombrugghe’s Genootschap) 

Antoine Beckx – 1e ondervoorzitter (In Abbatia Gandae) 

Theo Franssen – 2e ondervoorzitter (Vereniging van katholieke Oost-Vlaamse schrijvers) 

Ilse Everaert – secretaris (vzw Uitbureau Gent) 

Lucien Van de Velde – penningmeester (Culturele Kring Sint-Martinus Ekkergem) 

 

Onder het ere-voorzitterschap van Roger Van Bockstaele werd het nieuwe bestuur bekrachtigd.

 

Dit is tevens een warme oproep naar Gentse én jonge verenigingen toe om alsnog het cultuurplatform Gent – Kernstad te vervolledigen. Zij mogen steeds contact opnemen voor meer informatie met het secretariaat van het Cultuurplatform Gent - kernstad (ilse.everaert@uitbureau.be of 09/233 77 88 – P.A. Buitenhof 35 – 9000 Gent)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HO Kalken nodigt uit op 2de editie van ZINGPALEIS

Na het ongelooflijke succes van vorig jaar kon een tweede editie van het Zingpaleis natuurlijk niet uitblijven.

Het muzikale feest van tweedeprovincialer KFC HO Kalken vindt plaats

op zaterdag 12 mei in de Skala in Kalken.

 

Vanaf
18u30 tot 20u kan er een bodempje gelegd worden tijdens het eetfestijn met stoofvlees en frietjes.

Rond half 9 begint dan het Zingpaleis II en de Hallucination party houdt de beentjes soepel vanaf 23u. Een All in-ticket kost 15 euro.

Voor het Zingpaleis en de party betaal je 7 euro en voor uitsluitend de party 3 euro in vvk, 5 euro aan de kassa.

Kaarten te verkrijgen bij de spelers, het bestuur en op tim.colle@skynet.be.

 

Tot voor een paar jaar pakte voetbalclub HO Kalken op het einde van het seizoen telkens uit met de gekende voetbalfeesten. Op 10 juni vorig jaar hebben enkele spelers van het eerste elftal deze draad weer opgenomen. Meer nog, het werd het grootste evenement in de lange geschiedenis van de club. HO organiseerde de battle of the sexes in het Zingpaleis. Of hoe een saaie loods wordt omgebouwd tot een stomende discotheek.

 

Vorig jaar brachten spelers, supporters, bestuursleden en iedereen met een hart voor de club enkele gesmaakte acts zoals de Village People, Meat Loaf en de Spice Girls. Maar meest gedenkwaardig was de piano-act als afsluiter. Ook nu is iedereen flink aan het sleutelen aan zijn/haar/hun optreden.

Het Zingpaleis II wordt nog grootser en spectaculairder, want er zijn een resem surprise acts voorzien.

Duikt Sergio op in Kalken of zingt Clouseau een speciale medley voor HO?

Het is ondertussen duidelijk: u moet er bij zijn!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Don Bosco Gent (handbal) en Philippine werken samen !
 Home      IMG_0257 (Small).jpg  

Handbaleerstenationaler Don Bosco Gent gaat vanaf volgend seizoen een intense en langdurige samenwerking aan met de Nederlandse mosselstad Philippine.

 

Beide partijen kwamen dinsdagavond in Philippine tot een overeenkomst.

Beide partners zullen tal van initiatieven uitwerken om enerzijds de club en anderzijds de mosselstad in de kijker te plaatsen.

Twee data staan reeds vast in het kader van de samenwerking.

Op zaterdag 18 augustus 2007 zal er een galawedstrijd op Nederlands grondgebied worden gespeeld met heel wat animatie daarrond

en op donderdag 4 oktober 2007 zal er in de salons Caipirinha te Merelbeke een exclusief VIP-mosselfestijn doorgaan waarvan de opbrengst voor een deel naar een goed doel zal gaan.

Binnenkort worden er nog meer initiatieven omtrent deze samenwerking bekendgemaakt.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak nu jouw muzikale droom waar !!!
Filip D'Haeze presenteert vanaf 30 april 'Puzzeltijd' op VTM  

Nathalie Taling en Filip D'haeze voor Jet Set Entertainment

doen volgende oproep:

Zij zoeken verschillende types van jongens en meisjes tussen 13 en 17 jaar jong voor een nieuwe muziekgroep.
Vereisten
:

ervaring in zang en dans,flexibel en vrij om optredens te doen

in Vlaanderen en Nederland.

 

Audities voorzien in de zomer van 2007.


Stuur nu je mooiste foto + een woordje uitleg over jezelf naar:

info@filipdhaeze.be
met vermelding "muziekgroep"

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVER TAAL ZOEKT DE MOOISTE COMBINATIES VAN VOOR- EN ACHTERNAMEN IN HET NEDERLANDSE TAALGEBIED

Sommige mensen zijn van bij hun geboorte gezegend met een artiestennaam. Voor hen zijn geen flauwe pseudoniemen nodig als ze in de spotlights komen te staan, want ze hebben een naam als een klok.

7-1.jpg.jpg  Jan Janssen won niet alleen de Tour, maar ook drie keer de groene trui (foto archief Sport-Express) 

Mensen als Stijn Stijnen, Rintje Ritsma of Steve Stevaert (al heet die eigenlijk Robert) hadden het in elke sector van het openbare leven kunnen maken.

 

Ongetwijfeld lopen er nog mensen rond die gezegend zijn met een combinatie van voor- en achternaam die deuren opent (of misschien meteen weer sluit). Ook die mensen verdienen de aandacht die hun toekomt.

Bent of kent u zo iemand, laat het ons dan weten.

Het tijdschrift Over taal is op zoek naar de mooiste, leukste of grappigste combinaties van voor- en achternamen in het Nederlandse taalgebied.

Nomineer de in uw ogen mooiste combinatie en stuur die naar de redactie met een kleine motivering.

De beste inzendingen winnen een jaarabonnement op Over taal.

Reageren kan op de gloednieuwe website van het tijdschrift: www.overtaal.be.

Reageer (0)

08-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wim Leys in ‘Zone Stad’ en ‘Spoed’

Wie WIM LEYS zijn eerste stappen als acteur wil zien nemen, moet op 4 juni op VTM afstemmen. Wim speelde eerder al een piepklein rolletje in ‘Familie’ en begin juni is hij ook te zien in de rol van boswachter in "Zone Stad". Wie zo lang niet kan wachten kan Wim op 15 mei ook een rolletje zien spelen in "Spoed".

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

 


Ondertussen loopt de agenda van Wim Leys & @ Fundum alweer aardig vol.

Er zijn al bijna 20 live concerten geboekt op markten en pleinen in Vlaanderen.  Tegen de zomer verschijnt ook een album van Wim Leys & @fundum. 

 Zie ook www.wimleys.be

Reageer (0)

06-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAY STYLES heeft slechte BVBVBV-neigingen

Gisterenavond 5 mei 2007 stond Kay Styles geboekt op de Meikermis te Wondelgem.

Heel mysterieus maar waar:
in de verste verte geen Kay Styles te zien.



Zowel zijn management, boekingskantoor als hijzelf bleken nergens bereikbaar, antwoordapparaten alom.

 

Uit goede bron vernamen wij nochtans dat hij diezelfde morgen nog springlevend terug te vinden was
in dancing Carré te Willebroek.

 

Gelukkig stonden als hoofdact de Gentse rockers “Biezebaaze” op de planken.
Deze hebben dit probleem opgelost door een optreden te geven van bijna 2,5 uur in een barstenvolle tent, en nog kon het publiek er niet genoeg van krijgen. 

 

Foto


Frontman Kurt Burgelman heeft als special act nog een nummer van Kay Styles in diens outfit gebracht
(baseballcap en zonnebril),

kwestie van de “Stylesfans” niet op hun honger te laten zitten.

 

 

Reageer (0)

04-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wondelgem viert 25ste MEIKERMIS
Op vrijdag 4 mei om 19.00 uur wordt in de feesttent aan sporthal Neptunus - Botestraat te Wondelgem (Gent) de officiële aftrap gegeven van de 25ste Meikermis die sedert jaren is uitgegroeid tot een leuke en familiale bedoening. Zowel in de feesttent als op diverse andere locaties is er vanalles te beleven DOCH via deze webstek geven we U alvast enkele tips die U misschien overtuigen naar de Gentse deelgemeente af te zakken:
- vrijdag 4 mei vanaf 16.00 uur: Verlichte avondmarkt en kermis rond Vroonstalledries
- zaterdag 5 mei vanaf 10.00 uur: Rommelmarkt aan de feesttent
- zondag 6 mei: Grote Sport en beweegdag (Basisschool Mariavreugde - Vinkenslagstraat)
- donderdag 10 mei: Grote Prijs Fred Hamerlinck (wielerwedstrijd met start om 15.00 uur aan Café De Nachtegaal)

Doorlopend:
- 38ste foto-en digitale tentoonstelling (De Regenboog - St. Sebastiaanstraat)
- Kunsttentoonstelling "Elk onderweg Samen" (Vroonhof - Waterlielielaan)
- Open Museum en tentoonstelling 300 jaar wijding St. Catharinakerk (Vroonstalle - Woesteijnegoedlaan)
- De Wondelgemse Paters (12de Trappistenbar)(Hoeve Lootens - Vroonstalledries)

Feesttent:

Kurt...  pennenzakkenrock 28 juni 2005  © patrick billen www.patrickbillen.be klik voor meer foto's 

- vrijdag 4 mei: THE SHAKERS (20.00 uur)
- zaterdag 5 mei: KAYE STYLES en BIEZEBAAZE (vanaf 20.00 uur)
- zondag 6 mei: Koninklijke Harmonie St. Catharina (11.30 uur) - Celtic Dancers (16.00 uur)
- zondag 6 mei: LA SAKHRA en ISABELLE ADAM ( vanaf 19.30 uur)
- maandag 7 mei: Dirk Lajoie - Pat Remue - Betty Bouckaert - Jacqy Dacosta en Ronny Marino (14.00 uur)

En nu maar vieren ...

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hommage aan vorig jaar overleden RIA PIERS
fotocredit: DD Op vrijdag 4 mei is het precies een jaar geleden dat Gent één van de grootste actrices, choreografes en danseressen verloor: RIA PIERS. Haar partner Danny Sinclair wil dan ook op zaterdag 5 mei een ware hommage brengen aan deze fijne dame en wordt daarin gesteund door o.a. Will Ferdy, Fred Geirnaert en Luc Soens terwijl beeld-en geluidsfragmenten van vroeger RIA voor eventjes zullen laten terugkeren naar die zaal waarin ze zoveel heeft vertoefd: Centrum Seleskest.
Een ongetwijfeld onvergetelijk moment ... op zaterdag 5 mei om 20.00 uur (toegang: 10 euro).

Reageer (0)

02-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJDVRAAG - Win een exemplaar van
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Bij ROULARTA Books verscheen recent het nieuwste culinaire boek van Peter De Clercq:
"PETERMOLEN - outdoor cooking".

De sympathieke eigenaar en chef-kok van het restaurant Elckerlijc in Maldegem breidt hiermee zijn publicaties uit, want naast de diverse barbecue-, grill-en rookboeken gaat Peter deze keer op stap met bekende Vlamingen die in het gelijknamige televisieprogramma 'Petermolen' het water in de mond voelden komen.
112 pagina's kijk-en leesplezier boordevol ideeën die U zelf sowieso eens moet (èn kan) uitproberen:

gegrilde tarbot gepickeerd met Bredydelspek en Duvelschuim
Gevulde champignons met Gandaham
Souvlakia I Tzatziki - koude yoghurtdip mert knoflook
Babyananas in zoutkorst 'Ras-el-hanout
... om er maar enkele op te noemen.



Aangevuld met zeer interessante barbecuetips, de receptuur èn zeer boeiende foto's van Lennert Deprettere en Magali Sibille
is dit weerom een buitenbeentje dat ervoor zorgt dat de komende weken en maanden zullen uitgroeien tot een culinaire happening waarin Uw eigen kookkunsten (met het boek als leidraad en voorbeeld) bijzonder zullen gewaardeerd worden.

Het boek is een uitgave van Roularta Books en kost in de winkel 20 euro.

MAAR dankzij de uitgeverij kunnen we op deze webstek enkele geïnteresseerde lezers gelukkig maken
met een GRATIS exemplaar.

WEDSTRIJDVRAAG

Waar werd de S.televisiereeks "Petermolen op de rooster" opgenomen ?

a. Slovenië
b. Kreta
c. Madeira
d. Cyprus

Stuur het correcte antwoord vóór 13 mei naar plietsplets@telenet.be met vermelding van Uw naam-adres en telefoonnummer.
Op maandag 14 mei staan de winnaars op de webstek en krijgen ze hun exemplaar toegestuurd.

Veel succes !
  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste kaas ter wereld (BEEMSTER) naar New York

Op woensdag 16 mei 2007 presenteert Beemsterkaas de grootste kaas ter wereld in Grand Central Station in New York


 Welkom bij Beemster Exclusief

De grootste kaas ter wereld is een echte attractie. Zowel bij de presentatie in Alkmaar als in Flanders Expo in Gent kwamen vele honderden mensen de reus uit de Beemster bewonderen. Na Nederland en België zet ‘de grootste‘ zijn veroveringstocht voort en trekt over de oceaan naar New York, de stad die door Peter Stuyvesant werd gesticht en waarvan het stratenplan is gebaseerd op dat van de Beemsterpolder.

 

Een logische stap dus, ook omdat Beemsterkaas momenteel zeer populair is in de Amerikaanse voedingswereld. Ter gelegenheid van de presentatie van de grootste kaas ter wereld is er een special event in Grand Central Station in New York City op woensdag 16 mei.

 

De Grand Central Terminal dateert uit 1913 en is geïnspireerd op de opera van Parijs.  Dagelijks wordt het station bezocht door zo’n 700.000 mensen, zowel treinreizigers als toeristen en zakenmensen. In het gebouw huist een uitzonderlijk mooie voedingsmarkt en zijn er tientallen winkels, sportclubs en restaurants. Een uniek kader dus om ’s werelds grootste kaas aan het publiek voor te stellen.

Woensdag 16 mei 2007 wordt een historische dag voor Beemsterkaas, de lekkerste kaas van de lage landen.  Niet alleen wordt de grootste kaas in het grootste station verwelkomd, maar de directeur van Beemster Eric Hulst zal er tegelijkertijd op een persconferentie groot nieuws aankondigen.


 

De officiële erkenning van de grootste kaas ter wereld door het Guinness Book of World Records is inmiddels een feit en uiteraard zal op 16 mei de Guinness oorkonde schitteren naast het meesterwerk van de Beemster kaasmeester.


 

De grootste kaas ter wereld heeft een doorsnede van ongeveer 1.60 meter en weegt ruim 600 kilo. Tijdens de presentatie in Grand Central Station kunnen verschillende Beemsterkaas variëteiten geproefd worden en zijn er kooksessies waarbij de chefs uit The Big Apple kunnen kennismaken met de verschillende soorten Beemsterkaas.

 

Lut De Clercq, de keukenchef van de AB in Brussel die furore maakt met haar keuken en haar kookboek  Backstage Kitchen zal er bovendien originele Beemster recepten aan de belangrijkste chefs uit New York voorstellen.  Lut kookte voor meer dan 500 wereldberoemde artiesten en is de vaste kok tijdens de wereldtournees van onder andere Tori Amos en U2.  Spectaculair dus en een bron van vele verhalen over de eetgewoonten van sterren als Iggy Pop, Elvis Costello, Joe Jackson, Norah Jones, Barbara Streisand, Coldplay en Emmylou Harris.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schlager in concert 2007 ... op 11/7 in Oostende

Schlager in Concert aan Zee  Schlager in Concert aan Zee  Schlager in Concert aan Zee

Na het grote succes van het Schlagerfestival in Hasselt komt het levenslied deze zomer naar zee. Op een steenworp van het strand van Oostende ontvangt de Sleuyter Arena op 11 juli 2007 de grootste namen van het levenslied voor ‘Schlager In Concert’. Vierduizendvijfhonderd gasten zullen er kunnen genieten van een avond schlagermuziek van de bovenste plank.

 

Vierentwintigduizend bezoekers waren in Hasselt te gast op het grote Schlagerfestival. Gasten van zeven tot zevenenzeventig vinden er al het tweede jaar op rij elkaar in een driedaags festival. Reden te over om met de succesformule naar zee te trekken, in juli en augustus dé trekpleister voor wie van sfeer en ambiance houdt. Met de steun van het Casino Kursaal zal de nagelnieuwe en zeer luxueuze Sleuyter Arena in Oostende dé locatie zijn voor een spetterende avond !

 

Deze editie van Schlager In Concert wordt met namen als Sergio, Laura Lynn, Dennie Christian, Christof en Benny Neyman al zeker geen light versie. De ingrediënten blijven ongewijzigd. Muziek, ambiance en polonaise staan keer op keer garant voor een feest.

 

Deze zomer gaat het dak eraf in Oostende.


 

Schlager in concert 2007

11 juli 2007, 20u30

Sleuyter Arena, Oostende

 

Tickets aan €32 - €30 - €28

(excl. reservatie- & verzendingskosten)

Reserveren: 070 25 20 20 - www.zuiderkroon.be

Ook verkrijgbaar aan box-office Kursaal

 

VIP arrangementen:

03 650 19 54 - tickets@zuiderkroon.be

Schlager In Concert is een organisatie van VTM en Zuiderkroon Events.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste "Cry like a man"-theaterconcert op 6 juni.



Dat Roland Van Campenhout, Jean Blaute en Paul Michiels in 2007 weer samen op tour zijn gegaan
met "Cry Like A Man" wist U ongetwijfeld al.


In het voorjaar passeerden ze langs de culturele centra en in de zomer gaan ze ook langs de festivals.

Op algemene aanvraag van hun boekhouder en van honderden Chanel-mantelpakdames-op-de-honger hebben Roland, Jean en Paul besloten vanaf begin 2007 hun prille krachten en onuitputtelijke muzikale inspiratie opnieuw te bundelen richting de theaters. Net als bij hun vorige twee CRY LIKE A MAN-tournees worden ze hierbij percussief en vocaal gesteund worden door de helmboswuivende Dave Imbrechts. Het repertoire werd duchtig opgefrist, vernieuwd én zelfs gerepeteerd.

De drie heren laten zich weer met veel genoegen meeslepen door het speelplezier en brengen een persoonlijke mix van evergreens en eigen werk, allicht opnieuw doorspekt met de nodige snedige commentaren.

Het allerlaatste theaterconcert gaat door op woensdag 6 juni om 20.00 uur in de Zuiderkroon (Antwerpen).

BESTEL NU UW TICKETS

VIA 070/25.20.20
OF www.sherpa.be

Reageer (0)

30-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biezebaaze breidt uit ... ???
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zaterdag jongstleden (28/4) zijn KURT BURGELMAN (frontman Biezebaaze) en zijn vriendin Stéphanie de trotse ouders geworden van een flinke dochter “Noor”.

Noor weegt 3,360 kg en is 50 cm groot.

www.plietsplets.be wenst de fiere ouders en grootouders zeer veel geluk toe en ...
kuup moar al een biezebaazeke veur in den hof !!!

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges zijn OP en TOP



De warme lente heeft ervoor gezorgd dat het seizoen van de Belgische asperges uit volle grond dit jaar een week vroeger is gestart dan anders. Het aanbod aan de keizerin onder de groenten neemt dit seizoen bovendien met vijf percent toe. Met de tips in deze minigids kunt u er nog méér van genieten.

 

Toegegeven: ingevoerde asperges zijn thans vrijwel het hele jaar door op onze markt te krijgen, maar ze zullen nooit kunnen tippen aan de kwaliteit van de verse asperges die in eigen land in open lucht geteeld zijn.

Die vollegrondasperges zijn nog een echt seizoensproduct. Hun seizoen start traditioneel in de tweede helft van april maar dit jaar begon het al in de week na Pasen. Het feest van Sint-Jan (24 juni) wordt gewoonlijk als het einde gezien. Alleen de zogenaamde eindejaarsteelten blijven nog enkele weken verder oogsten. Deze asperges worden bij lage temperatuur (1 tot 2 °C) bewaard tot de kerstperiode.

Aankopen en bewaren

 

Er bestaat een goede truc om de versheid van asperges na te gaan: als u twee stengels tegen elkaar wrijft moet u een tsjirpend geluid kennen. Voel ook even aan het harde uiteinde: dat mag niet houterig, hol of droog zijn. Bij verse asperges zijn de topjes helemaal gesloten. Let ook op de gaafheid van de stengels en de kleur. De stengels mogen geen beschadigingen vertonen en de kleur moet egaal wit (of groen) zijn, zonder vlekken.

 

Na de aankoop wikkelt u de asperges thuis zo snel mogelijk in een vochtige doek, waarna u ze in de koelkast legt. Bewaar ze liefst niet langer dan twee dagen. Verse asperges zijn immers broos en gevoelig voor uitdroging.

 

De vraag naar asperges is meestal het grootst in de periode van Hemelvaartsdag en Pinksteren. In de week na Pinksteren zijn ze vaak iets goedkoper.

Essentiële bereidingstips

Veel mensen snijden of breken het harde uiteinde van de asperges af. Bij echt verse asperges (zoals de Flandria’s) is dat niet nodig.

Leg de asperges eerst een half uur in koud water, het schillen gaat dan makkelijker. Schil ze met een dunschiller tot onder het topje. Dat laatste mag u nooit meeschillen. De stengels schilt u onderaan iets dikker dan bovenaan.

De schillen kunt u spoelen en vervolgens 30 minuten laten koken in 2 liter water. Zeef de vloeistof en gebruik ze als basis voor aspergesoep.

Een speciale aspergepan of een pan met een asperge-inzet, waarin u de asperges rechtopstaand kunt koken, is handig als u wilt voorkomen dat de topjes te gaar worden. Hebt u niet zo’n pan, dan kunt u de asperges in bundeltjes van vijf met keukentouw samenbinden net onder hun topjes en deze bundeltjes aan de steel van de pan hangen. De topjes zullen dan net buiten het kookwater blijven.

Kook de asperges in ruim gezouten water waarin u het sap van een halve citroen hebt gedaan. De groenten blijven dan witter.

We hebben nogal eens de neiging asperges te lang te laten koken. Meestal volstaan 10 tot 15 minuten (20 voor de dikste exemplaren).

Wilt u asperges invriezen, blancheer ze dan niet langer dan 5 minuten en laat ze invriezen in een bodempje van het kookvocht.

De jongste jaren hebben we nieuwe eetwijzen leren kennen. Probeer eens hele asperges of stukjes asperge uit die u door een tempurabeslag haalt en vervolgens frituurt. Of denk aan flinterdunne rauwe aspergereepjes in een carpaccio. Of nog aan beetgaar gekookte asperges die u als aperitiefhapje serveert met een dipsaus!

Alle bijkomende info op www.lava.be 

 

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs