Hartje Côte dOpale
Hotel
& Restaurant
La Ferme du Vert
Op zowat een uurtje uit de
Westhoek en op een boogscheut van de Côte dOpale ligt, diep verscholen in het
groen, een paradijsje. Hier bouwde de familie Bernard de in 1809 opgetrokken
herenboerderij uit tot een oord van gezelligheid en een oase van rust: La Ferme
du Vert. Aansluitend, en zeker niet te versmaden, wacht een succulente tafel.
Jozef en Anny Bernard lieten
in 1982 hun oog vallen op dit napoleontisch landelijk pand, lieten alles achter
zich en effenden het pad voor hun zoon Thomas die na zijn studies in de
Hotelschool Doornik in 2002 de zaak overnam en verder uitwerkte tot het
prachtig domein dat La Ferme du Vert nu is. De vijftien fraai ingerichte
kamers, cottages en suites getuigen van grote klasse.
VLAMINGEN THUIS
Het laat geen twijfel, het
rustige stekje is intussen een Vlaams buitengoed geworden. Het zijn inderdaad
onze beste klanten, levensgenieters en lekkerbekken die houden van een fijne
tafel, stelt Thomas Bernard, geflankeerd door LadyChef Céline Havart, lid Club
Hôtelier du Boulonnais. Haar keuken is landelijk, vol smaak, zonder
tierlantijntjes en verrukkelijk. We genoten van het Degustatiemenu waarbij de
Ganzenlever, de Tarbot, de fijne Hoevekazen (van Fromagerie St. Godeleine) en
de Parfait glacé van witte chocolade de hoofdrollen speelden. Heerlijk. La
Ferme du Vert staat ook borg voor een Menu Bib Gourmand Michelin.
UNIEKE KAMERS
Een verblijf in La Ferme du
Vert is een openbaring. Vredige rust, groen en landelijk genot zijn hier de
grote troeven. De kamers zijn dermate uitgewerkt na een kruising tussen een
voormalige stevige brok landelijke geschiedenis en het hedendaags comfort. Waar
ooit de landbouwers uit de regio Boulogne zich te ruste legden in een of andere
schuur wacht vandaag het summum van rust en kalmte in karaktervolle kamers. Een
paradijs voor de rustzoeker. La Ferme du Vert staat ook open voor seminaries,
feestjes en familiebijeenkomsten. De geschiedenis van deze landelijke parel
biedt alvast heel wat perspectieven. Na het genieten van een zachte nachtrust
wacht een uitgebreid ontbijt met bakverse en frisse producten, aansluitend een
brede waaier kazen van St.-Godeleine.
Het is duidelijk, La Ferme du
Vert eminent lid van LOGIS biedt alles wat de rustzoeker verlangt. En dat
alles zonder een aanslag te plegen op uw beurs.
LA FERME DU VERT
Thomas
Bernard
555
rue du Vert
F
62720 Wierre-Effroy
+33
(0)3 21 87 67 00
info@fermeduvert.com
www.fermeduvert.com
www.logishotels.com
Georges
Keters
|