Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
10-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smullen aan Zee

Hostellerie Renty Middelkerke

Kreeft en kwartels zorgen voor feest op het bord

Maandmenu

Carpaccio van tonijn, rucola en parmigiani

Halve kreeeft Delphine, gember en kerrie, carnaroli acquarello rijst

Ontbeende kwartels Guillaume, ganzenlever, appeltjes, calvados en Parmentier van knolselder

Assortiment van geaffineerde kazen (+ 7 euro)

Sorbert van citroen-vodka
of
Assortiment van geaffineerde kazen (+ 4 euro)

Prijs: 39 euro.

Menu wordt geserveerd voor het volledige tafelgezelschap

HOSTELLERIE RENTY
Louis Logierlaan 51
8430 MIDDELKERKE
Tel.: 059 31 20 77
www.renty.be
www.romeojuliette.be






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk op zijn best

Frankrijk op zijn mooist

Nièvre verdoken schat in Bourgogne

 

Bourgogne of Bourgondië, regio van grote wijnen, fraaie hellingen en valleien, agrariërs en levensgenieters aansluitend heerlijke gerechten, is zonder meer een der mooiste streken van Frankrijk, waar kwaliteit troef is en genieten er het ordewoord is. We lieten de rijke wijngaarden even links en ontdekten de regio Nièvre met heerlijke schatten als Morvan, Vézelay, Nevers en onder andere Cosne-sur-Loire.

 

Dat Bourgogne veel meer is dan de wereldbekende mosterd van Dijon, dan Sancerre, Pouilly-Fumé, Reuilly, Gevrey-Chambertin, Nuits-St-Georges, Meursault of onder andere Puligny-Montrachet, ontdekten we al meteen toen we heerlijk verdwaalden in het Nationaal Park van Morvan, op zoek naar het lieflijke dorpje Fachin, goed voor 105 inwoners, waar Denis en Claudine Jubert op hun domein Moulins des Morvans een vijftal kamers uitwerkten, temidden 5 ha groen, bos en rivieren, in de buurt van Château-Chinon, Etang du Châelet, Bribracte en Autun. Met gastheer Denis Jubert aan het fornuis zit je op rozen. De Schapenschouder vergezeld van een Frans rood flesje zorgt meteen al voor smakelijke sensatie. Buiten waakt Schweppes, de herdershond, binnen ronkt Tonic, de huispoes. Een adres om te onthouden: www.chambres-hotes-morvan.com en moulinsdesmorvans@wanadoo.fr

 

BIBRACTE

Nog meer natuur is te ontdekken in Saint-Léger-sous-Beuvray waar de archeologische Keltische site Bibracte je ruim 2000 jaar geschiedenis laat bewonderen. Gelegen op en rond de Mont Beuvray werd deze site door de Galliërs gesticht op het einde van het IJzertijdperk, 2de eeuw voor Christus. Geschiedenis, archeologie, natuur, architectuur en diverse tentoonstellingen houden je beslist een dag in de ban. Op het terrein wordt door gespecialiseerde scholen, archeologen en historici nog steeds gezocht naar waardevolle voorwerpen, ooit gebruikt door de Kelten. In het aanpalend museum leren we hoe ze groeiden, leefden en overleefden in vaak barre tijden, doorspekt met plunderingen, oorlogen en bloedige invasies. Vandaag is Bibracte een stuk vreedzamer, een schitterende culturele en historische site waar de liefhebbers nauwelijks genoeg van krijgen. Hier blaast de archeologie de geschiedenis nieuw leven in. Een bezoek aan deze unieke locatie sluit men niet af zonder geproefd te hebben het Repas Gaulois in restaurant Chaudron, in het museum. Tot groot jolijt van gids Pascale Plaza. Kip, linzen, varkenspootjes, spinazie (chénopode) en notentaart staan op het vaste menu, kruik Keltisch bier binnen handbereik. Wie zich wil verdiepen in de Keltische keuken, het boekwerk La Cuisine Gauloise, goed voor 297 recepten, wacht op u.

Meer info: www.bibracte.fr en info@bibracte.fr

 

DRUIVEN ALS BUUR

Hartje wijngaarden van de Pouilly Fumé en met zicht op deze van Sancerre, laat de familie Thierry Redde in Saint-Andelain, wijndorpje aan de boorden van de Loire met de Bourgondische leuke stekjes Nevers, Morvan, Berry en Sologne in de onmiddellijke omgeving, u genieten van een uitzonderlijk verblijf in een authentieke woon- of kermiswagen, een “roulotte” stellen onze zuiderburen.

De woonwagens zijn te vinden net aan de rand van de 40 ha grote wijngaard van de Pouilly Fumé. Absolute rust is hier de boodschap. Gezonde ontspanning voor geest en lichaam is hier dan ook absolute troef. Alleen de rijpende druiven zijn uw naaste buren.

Genieten in een woonwagen geeft de “bewoner” een vierdubbel gevoel: natuur, rust, hotel en ontspanning. De natuur zorgt met de uitgestrekte wijngaarden voor ongekende rust, inclusief super-de-luxe zonsondergang. Het verblijf in de wagen met alles er op en er aan zorgt voor het thuisgevoel, met hotelservice, al blijft de geest van de “zigeuner” u nooit los te laten. Heerlijk gevoel, temidden een zee van stilte.

De omliggende regio brengt daarenboven niets dan gezonde ontspanning waarbij wandelen, kanovaren, golfen, fietsen en vissen de hoofdrol spelen. Een bezoek aan de wijngaarden van Saint-Andelain, Pouilly-sur-Loire en Tracy-sur-Loire zijn niet te versmaden terwijl het Pavillon du Milieu de la Loire alle geheimen van de streek prijs geeft.

 

ROULOTTE

Wie kiest voor een verblijf in een woonwagen, zeg maar “roulotte”, kiest meteen voor vrijheid. De wagen is voorzien van vier slaapplaatsen, groot dubbelbed en twee singels. Een kookplaat met afwasbak laat toe wat te kokkerellen terwijl een airco zorgt voor afkoeling bij zwoele zomers en een elektrisch vuurtje gezellige warmte straalt tijdens koelere avonden. Een wasplaats met douche vult het geheel aan. Ideaal voor een gezin van vier personen. Het staat je vrij om volledig zelfstandig te zorgen voor elke maaltijd. Evenwel kan gezorgd worden voor een ontbijtmand, indien gewenst.

De roulotte is te huur per dag, per week of per weekend.

Elk verblijf in de roulotte kan worden uitgebreid met een middag of avondje Kotagrill, naar Fins model uitgewerkt chalet dat is ingeplant naast de woonwagen, en volledig is uitgerust voor een pure barbecue. Bij frissere dagen kan men in het chalet smullen, bij zwoele avonden wacht de gedekte tafel in de tuin. Op de grill streekproducten met Crottin de Chavignol, Charolais en onder andere artisanale charcuterie, aangevuld met wijnen Pouilly Fumé en Sancerre van het eigen domein Michel Redde & Fils. Meer info: info@roulottes-pouilly-sancerre.com,

www.roulottes-pouilly-sancerre.com en www.michel-redde.com

 

RESERVAAT VAL DE LOIRE

Nog meer natuurgenot is te beleven op de wandelingen om en rond de eilanden in het Natuurreservaat Val de Loire. De Loire, vaak omschreven als de laatste grote wilde rivier van Europa, vormt tussen de bron en monding een zeer gecontrasteerd scala van landschappen. In het middelste Loiregebied slijt deze grillige rivier de oevers uit of zet zand af, zodat er eilandjes ontstaan die op andere plaatsen worden meegevoerd. Zo ontstaat een wirwar van geulen die tussen de beboste eilandjes kronkelen. Typisch voor deze regio. De plantengroei is hierdoor bijzonder variabel zodat liefhebbers hier een ferme kluif aan hebben. Elke tocht start steevast aan het ecomuseum Pavillion du Milieu de Loire in Pouilly en is een ware belevenis. Men waant zich bijwijlen midden de brousse. Leuk is naderhand een tripje met de platboot, houten vaartuig dat eertijds allerhande goederen en levenswaren verscheepte tussen de eilandjes. Jérome Derangère is niet alleen een begenadigd visser, maar tegelijk gepassioneerd door de geschiedenis van de Loire. Hij pakt dan ook graag uit met vistochten en uitstapjes, inclusief een heuse lunch met wandeling of diner bij kaarslicht in het bos. Romantischer kan niet. Meer info: www.weekendloirenature.com en www.pouillysurloire.fr

 

GASTRONOMIE

De regio om en rond Pouilly-sur-Loire zit derhalve bol van de leuke culinaire adressen. Nieuw in hotel Le Relais Fleuri met restaurant Le Coq Hardi zijn Chef Dominique en Françoise Fonseca. Ze schuiven u – na een zwerftocht doorheen Schotland – sinds april 2008 de meest smaakvolle streekproducten voor. De Fritures de Loire (gefrituurde visjes – ablettes en goujons) zijn een must. Geniet evenwel ten zeerste van de Pigeon en feuille de noyer rôti aux petits oignons of Pavé d’espadon rôti aux épices et fenouil confit. De Chariot de fromages mag evenmin ontbreken en voor een nagerecht gaan de ogen vooral naar een heerlijke Contraste café chocolat grand cru.

Fijnproevers zullen zich vlug thuis vinden op de kaasboerderij van Port Aubry waar Marguerite en Emmanuel Melet in Cosne-sur-Loire al jaar en dag zorgen voor het beste van het beste: Fromages de Chavignol. De zowat 500 geiten hebben het naar hun zin en worden tot in de puntjes verzorgd. De Cavignol is daarenboven van opperbeste kwaliteit.

Idem dito mag je stellen bij de ganzenkweker Frédéric Coudray in Donzy. De ganzen genieten volle vrijheid en vormen volgens vader Roger aldus de ideale bodem voor een uitstekende foie gras.

 

NEVERS

Als er iemand Nevers, de hoofdstad van Nièvre, beter kent dan Philippe Audoin dan mag deze zich nu opstaan. Philippe, verantwoordelijke Dienst Communicaties Nièvre, kent zijn regio als geen andere. “Het is een stad met duizend gezichten, waar men best meerdere dagen kan spenderen om alles rustig te bekijken en tegelijk te genieten van alle troeven “, zegt een gelukkig ogende Philippe Audoin.

“Voor velen is Nevers de stad waar Bernadette van Lourdes haar laatste rustplaats heeft gevonden. Maar de geschiedenis van Nevers gaat tot diep terug in de middeleeuwen. De Porte de Croux, archeologisch museum uit de 14de eeuw, de romaanse kerk Saint-Etienne en de kathedraal uit de 10de eeuw zijn schitterende parels uit de rijke geschiedenis van deze stad, ook wereldwijd gekend voor zijn aardewerk. Het Hertogelijk Paleis uit de 16de eeuw is een pareltje inzake gotiek en renaissance en in de kapel van het Sint-Gildardklooster is het reliekschrijn van Bernadette Soubirous, zeg maar Bernadette van Lourdes en gestorven in 1879, te bewonderen. Dagelijks komen honderden pelgrims uit alle hoeken van de wereld het schrijn bewonderen” aldus nog Philippe Audoin. Meer info: www.nievre-tourisme.com

Voor de hongerige magen wacht José Riera je elke dag tot 23 uur op voor gezellig tafelwerk in zijn restaurant Riera Porte du Croux. Uitgebreide kaart met heel wat typische streekspecialiteiten. En zoals hij zelf stelt: Comme d’habitude rien que du bon! Meer info: www.restaurant-riera-porte-du-croux.com

 

HET BLAUWE GOUD

Nog een van de grote troeven van Nevers is het aardewerk. Meester-pottenbakkers zorgen al sinds de 16de eeuw onafgebroken voor hogetemperatuursaardewerk, een techniek afkomstig uit Italië. Deze bestaat uit het bakken van stukken in twee fasen: één keer op 980 graden, vervolgens op 940, wat fraaie resultaten oplevert. Nadeel van deze hoge temperaturen is het beperkte kleurenpalet. Vandaar dat alleen blauw, groen, okergeel en zwart tegen deze hitte bestand zijn. Een van die kleppers is het huis Montagnon, met Gérard al aan de vijfde generatie toe. Meer info: www.faience-montagnon.com

 

CHÂTEAU DU FOUR DE VAUX

Nevers mag dan wel doorspekt zijn van leuke hotelletjes, een steenworp verder wacht met Château du Four de Vaux  in Varennes Vauzelles een pas gerestaureerd 19de eeuws kasteel. Sébastien Ferton wist in enkele jaren deze halve ruïne om te bouwen tot een parel. De vijf kamers en suites zijn ruim en rijkelijk voorzien van antiek, stijlvolle meubels die de tijd doen stil staan. Sébastien Ferton wil het kasteel een tweede leven geven en gaat straks ook nog de kapel van kasteel een nieuw kleedje geven. De kamers Darjeeling, Earl Grey en Impérial en de suites Samovar en Ceylan worden verhuurd via de formule kamer & ontbijt, ontbijt dat opgediend wordt in het salon, bij de open haard. Ideaal verblijf voor een weekendje uit. Meer info: www.chateaudufourdevaux.com

Château du Four de Vaux heeft geen restaurant. Nevers zit evenwel bol van de leuke adresjes. Eentje daarvan is alvast het restaurant Jean-Michel Couron, rue Saint-Etienne 21 in Nevers. Chef Jean-Michel – goed voor één Michelinster – runt het huis met zijn dame Maire-Hélène die zich ontfermt over het onthaal en de wijn. De kaart is eerder beperkt maar laat niets aan de verbeelding over. Ook hij kiest voor streekproducten met Boeuf Charolais, Agneau du Bourbonnais, foie gras, hoevekip van l’Ain en onder andere Shii-takés gekweekt in Nièvre. Meer info: www.jm-couron.com

 

COSNE-SUR-LOIRE

Wie tussen stad en dorp nog eens wil genieten van enige beweging midden alle rust, vindt alles wat hij wil in Cosne-sur-Loire, hartje Nièvre. Le Vieux Relais (3 Schouwtjes Logis de France) is hier de pleisterplaats bij uitstek. Jean-Paul en Françoise Carlier, bijgestaan door zoon Fabrice en zijn eega Natacha maken een paradijs van je verblijf. Elk van de elf leuke kamers, die luisteren naar namen van vogels, zorgt in deze 16de eeuwse voormalige rustplaats voor postkoetsen, voor absoluut genieten. In de keuken weet Chef Jean-Paul je culinaire wensen in te vullen, met aandacht voor de streekproducten. Tafelplezier dus met een Escalope de foie gras poelée à l’ananas, jus au Vouvray moelleux als voorgerecht, een Rognon de veau à la graine de moutarde, tagliatelles fraîches als sublieme en copieuze hoofdschotel, af te ronden met de traditionele kaasschotel en een greep uit de nagerechtentrommel. Meer info: www.levieux-relais.fr

 

PRAKTISCH

Bourgogne, Nièvre en Morvan liggen op zowat 500 km uit Vlaanderen, vooral via snelwegen.

Meer info in België:

Catherine Bizet & Julie Bueninck

CB Communication

Steenveltstraat 15

1180 Brussel

02 376 79 35

info@cbcommunication.be

www.ornetourisme.com

 
Georges Keters

 






>> Reageer (0)
09-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHOTLAND & BURNS IN DE KIJKER

Burns Night in Oostende

 

Schotland op zijn best in Droge Coo

 

De eeuwig jonge en niet te versagen Iwein Scheer, flamboyante patron van ’t Kroegske in de Paulusstraat in Oostende brengt op zondag 25 januari om 20 uur in de Droge Coo (Drie Gapers, Albert I Promenade, Oostende) hulde aan Robert Burns, Schotse held en Dichter des Vaderlands, die precies 250 jaar geleden overleed.

 

“Hoe kunnen we dat beter doen met een onvervalste Schotse avond waar de Highlands, Castles, Kilts, Doedelzakken, Whisky, Stoere Binken, Bevallige Dames, Lochs, Schapen, Monsters en Duizenden Eilanden de hoofdrol spelen”, zegt Iwein Scheer, nooit om een stunt verlegen.

De joviale patron van ’t Kroegske is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. “De vorige jaren organiseerde ik de Schotse dag in onze feestkelder. Deze is intussen te klein voor het succes dat deze dag ken. Vandaar onze intrek in de Droge Coo, die zijn naam alles behalve eer zal aandoen”, weet Iwein.

 

AULD LANG SYNE

Voor wie niet direct een belletjes hoort rinkelen bij de naam Robert Burns, hij is de man die het door ons allen gekende Auld Lang Syne liedje (Dra zien we elkander weer) schreef en wereldbekend maakte. In elke belangrijke stad in Schotland en in elke belangrijke Schotse kolonie is er een vereniging die de literaire werken van Robert Burns (door de kenners Rabbie genoemd) voorzetten via maandelijkse bijeenkomsten.

 

DROGE COO

Zondag 25 januari komt er dus schot (sic)  in de Droge Coo. Met alles er op en er aan. Ballades, gedichten, muziek en een waaier van Schotse specialiteiten op de feesttafel: na de Schotse zalm en een dampend kopje Cock a Leaky (kippensoepje) volgt – onder de tonen van pipers en drums – de voorstelling van de enige echte Haggis! Overgoten met het gouden vocht dat whisky heet en talrijke Schotse liederen wordt de haggis binnen gewerkt met neepes en tatties.

 

Een avond om niet te missen. Deuren om 19.30 uur, aanvang Schotse avond: 20 uur.

Deelnemen kost 25 euro per persoon. Tickets: In en Uit Toerismebureau Oostende, Monacoplein, Oostende. Tel. 059 70 11 99.

 

Organisator: Iwein Scheer, ’t Kroegske, Paulusstraat 80, Oostende, tel. 059 80 81 91.

 

Georges Keters - Foto's: Fernand Dacquin & Visit Scotland




>> Reageer (0)
05-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EXCLUSIEF IN MIDDELKERKE

Jurgen Vanleenhove haalt Limburgse primeur in huis aan de kust

“Steppegras exclusief in restaurant Normandie Middelkerke

 

Het fenomeen “steppegras” haalde de jongste weken binnen de horeca heel wat aandacht naar zich toe. De naam Steppegras is intussen beschermd. Namaak en naamgebruik is volgens André Ceustermans uit Limburg uit den boze. “Zonder licentie mag men steppegras niet gebruiken. Jurgen Vanleenhove uit Middelkerke is de enige aan de kust die dat wel mag”, stelt Ceustermans.

 

Steppegras is een variatie op het snijden van friet voor een schotel met steak. De frietjes meten netjes 4 x 4 millimeter, de lengte is van geen belang. Een specialiteit in 1968 uitgedacht door Jean Ceustermans, toen werkzaam als chef in een Duits hotel-restaurant. Het omhelst een steak, ruim overgoten met licht pikante saus, bedolven onder een reuze berg fijn gesneden frietjes, bovenop een citroen met wat viskaviaar. Hij noemde het steppegras, verwijzend naar de uitgestrekte bossen – steppegras van de taiga – in Rusland.  Toen Jean Ceustermans later zijn eigen restaurant uitbouwde gooide hij met zijn steppegras hoge ogen. In 1980 liet hij zijn creatie registreren. Bij het overlijden van uitvinder Jean nam zoon André de zaak over. De steppegras bleef een succes. Intussen hing hij ook de pollepel aan de haak en wil vanaf nu dat steppegras alleen nog kan verkocht worden indien men bij hem een licentie aankoopt.

 

LICENTIE

André Ceustermans wil niet dat iemand zonder zijn toelating de naam steppegras nog gebruikt, zonder zijn toelating. Het fenomeen van de dunne frietjes is evenwel al lang geen geheim meer. Strofrietjes of pommes allumettes zijn intussen een begrip geworden. Niet correct stelt Ceustermans. “Dit zijn gewoon andere namen voor het recept van mijn vader. Alleen via een licentie kan je de naam gebruiken. De naam is beschermd. Wie zich een licentie aan 200 euro per jaar aanschaft mag dit op zijn kaart zetten. Zo niet krijgt hij met mij af te rekenen. Ik zoek de foute adressen op via internet en schuim het land af om te zien waar ze de frietjes op onrechtmatige manier op tafel zetten”, weet Ceustermans, onlangs te gast aan zee op bezoek bij Jurgen Vanleenhove, samen met Cynthia Mertens exploitant van restaurant Normandie aan de Zeedijk in Middelkerke.

 

NORMANDIE

Intussen serveert Jurgen Vanleenhove steppegras in zijn restaurant. “Via een vriend uit Limburg hoorde ik praten over dit fenomeen. Waarom dit niet eens uitproberen. Ik kocht mij een licentie en zie, sinds mijn steppegras op het uithangborg staat krijgt ik heel wat nieuwe klanten over de vloer. Momenteel ben ik de enige aan de kust en in de onmiddellijke omgeving die steppegras op de kaart mag zetten. Is er straks een nieuwe kandidaat die zich ook een licentie wil aanschaffen, dan wordt dat samen met André Ceustermans besproken. Wil ik de totale exclusiviteit, dan neem ik een licentie die de ganse regio afbakent. Ik geloof in het product. Het opdienen van de schotel alleen al is spectaculair. Zo’n berg frietjes zie je niet elke dag”, lacht Jurgen Vanleenhove terwijl hij alvast laat zien hoe men zich een weg baant in… het steppegras in restaurant Normandie.

 

Restaurant Normandie

Zeedijk 110 (naast Casino)

8430 Middelkerke

 

Georges Keters

 

 

 

 

 






>> Reageer (0)
04-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CRUISE WERELD

Cruise Plus en Crystal Cruises in zee met sterrenschef topchef Stephane Buyens en topsommelier Wouters.

 

Gastronomie op de golven

 

Cruisen dat is genieten. Gastronomie dat evenzo genieten. Voeg die twee samen en je beleeft het summum van genot. CRYSTAL CRUISES is al jaar en dag de absolute top binnen het cruisewereldje, meesterkok Stephane Buyens, goed voor twee Michelinsterren in zijn Hostellerie Le Fox in De Panne, behoort op zijn domein tot de top van ons land. Voeg daarbij een topsommelier als William Wouters en het feest is compleet. Een perfect huwelijk dat men kan meemaken, aan boord van de Crystal Serenity, van donderdag 8 tot dinsdag 20 oktober 2009, varend en genietend op de Middellandse Zee, van Piraeus naar Venetië.

 

 

CRYSTAL CRUISES behoort al een aantal jaar tot de absolute top omwille van de sublieme en zeer verfijnde keuken, de uitmuntende service, de ruimte aan boord en de brede waaier aan activiteiten.

Ook op gastronomisch vlak gooit men er hoge ogen. CRUISE PLUS EN CRYSTAL CRUISES zijn dan ook troks om   Stéphane Buyens, Hostellerie Le Fox in De Panne, in oktober 2009 aan boord van de Crystal Serenity ***** te mogen verwelkomen. Stéphane Buyens is de eerste Belgische topchef aan boord van één van de Crystal-schepen. Als president van de Orde der 33 Meesterkoks van België weet Stéphane als geen ander wat hedendaagse gastronomie betekent.

Zijn restaurant “Hostellerie le Fox” (2 Michelinsterren) behoort zonder enige twijfel tot onze toprestaurants in ons land. Aan boord zal Stéphane aan internationale gasten de Belgische keuken serveren in de Crystal Dining Room. Bovendien worden  er 2 Cooking Shows van 45 minuten georganiseerd en zal Stéphane het menu van de “Vintage Room” bereiden voor slechts 14 gastronomische uitverkorenen.

 

Geen goede Belgische keuken zonder goede wijn. Dat dachten ze gelukkig bij Crystal Cruises ook en wij zijn dan ook enorm verheugd om William Wouters van restaurant & wijnbar “Pazzo” in Antwerpen mee op deze cruise te mogen verwelkomen. William zal aan boord een aantal “wine tastings” organiseren. Het is meteen duidelijk, met Stéphane en William is het neusje van de Belgische topgastronomie aan boord van de Crystal Serenity !

 

VOORPROEFJE OP 3 FEBRUARI

 

Omdat deze cruise wat meer uitleg vergt organiseert Cruise Plus samen met Restaurant Pazzo op dinsdag 3 februari 2009 een Gastronomische Crystal Cruises Avond aan de Oude Leeuwenrui te Antwerpen. Deze exclusieve avond zal plaatsvinden in zeer beperkt gezelschap. Vooraf inschrijven is verplicht. Meer informatie vindt u onder de rubriek “agenda” op www.cruiseplus.be.

 

CRUISE

 

De 13-daagse cruise vertrekt op donderdag  8 oktober vanuit Athene en gaat via Santorini, Rhodos, Israël, Egypte (Alexandrië), Corfu en Dubrovnik naar Venetië, waar ze op dinsdag 20 oktober in schoonheid eindigt. Prijs vanaf 5.239 euro per persoon in vol pension inclusief vluchten en transfers.

 

Meer info:

CRUISE PLUS & Regionale Cruise Plus Partners

Preferred Partner Crystal Cruises

Tel : 03-780.76.60 info@cruiseplus.be www.cruiseplus.be

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
30-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Zaterdag 3 januari 2009 om 15 uur op strand Drie Gapers

 

Nieuwjaarsduik in Oostende

 

 

De Nieuwjaarsduik in Oostende is een jarenlange traditie die steeds populairder wordt. Reeds 3.400 enthousiaste duikers schreven zich in. Een stijging met bijna 25% t.o.v. vorig jaar. Dat betekent dat we op zaterdag 3 januari 2009 meer dan 6.000 ijsberen mogen verwachten op het Groot Strand van Oostende. Een absoluut record.

 

Traditioneel nemen ook tal van bekende gezichten deel: de jongens van Get Ready, Gella Vandecaveye, kersvers Miss België Zeynep Sever en onder andere alle finalisten van Miss Sports.

Inschrijven kan de dag zelf vanaf 11.00 uur naast het Stedelijk Zwembad in Oostende. De duik zelf vindt plaats om 15.00 uur op het Groot Strand voor de Drie Gapers.
Inschrijven de dag zelf kost 8 euro en hiermee krijg je exclusieve toegang tot de deelnemerszone, een toffe muts, gratis Smeets jenever, een kop Royco Minute Soup en een goed gevulde prijzentas na de duik. Net als vorig jaar zullen er ook enkele sauna’s en warme baden ter beschikking staan van de deelnemers.

De dag na de Nieuwjaarsduik is er een ruime samenvatting in Sporza op canvas.
Meer details en praktische info vind je op www.nieuwjaarsduik.be.
De unieke sfeer in combinatie met ijskoud zeewater (2° C !!!) bezorgt je vast en zeker kippenvel.

 

De Nieuwjaarsduik Oostende is een organisatie van Toerisme Oostende vzw en Golazo sports.


Afspraak op zaterdag 3 januari in Oostende om 15 uur op het strand ter hoogte van de Drie Gapers (Stedelijk Zwembad)

 

Voor meer informatie:

Toerisme Oostende vzw – Monacoplein 2 – 8400 Oostende

tel.: 059/70.11.99 – fax: 059/70.34.77

e-mail: info@toerisme-oostende.be – www.toerisme-oostende.be

>> Reageer (0)
23-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie & Toerisme langs de Radio
Klik op de afbeelding om de link te volgen

600 x Smullen en Reizen Langs Radio Beach Westkust

Op vrijdag 26 december viert Radio Beach Nieuwpoort de 600ste editie van hun rubriek Smullen en Reizen langs de radio, goed voor ruim 10 en een half jaar gastronomie en toerisme op de lokale Radio Beach, elke vrijdag steevast ingevuld door Toeristische en Culinaire huisjournalist Georges Keters.

 

Om die 600ste editie in de kijker halen ze ROGER DEMANET, dé Nieuwpoortse Meesterkok bij uitstek, voor de micro, in de keukens van Restaurant De Kogge.

 

Meesterkok Demanet is niet alleen stichter en groot bezieler van restaurant DE KOGGE, tot ver over de grenzen een begrip binnen de gastronomie, maar tegelijk een gewaardeerde nestor binnen de horeca.

 

Roger Demanet is zonder meer een culinaire duizendpoot. Decennia lang was hij Chef aan het fornuis van zijn eigen restaurant De Kogge in Nieuwpoort, lesgever aan de meest prestigieuze Hotelscholen Spermalie in Brugge en Ter Duinen in Koksijde, auteur van een zestal boeken over streekgerechten en grootmoeders keuken, gastchef in Amerika, Angola, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Tunesië, Jordanië en vooral graag gezien aan de fornuizen in Zuid-Afrika, waar hij elk hoekje van Stellenbosch als zijn broekzak kent.

 

De meesterkok leverde ook culinaire videos in opdracht en samenwerking met Het Laatste Nieuws en het voormalige Rijk der Vrouw.

 

Binnen de culinaire wereld is Meesterkok Roger Demanet ook gewaardeerd lid bij de Orde der 33 Meesterkoks van België en Ridder bij de Gastronomische Club Prosper Montagné, twee van de meest gereputeerde culinaire verenigingen in ons land.

Vandaag doet hij het rustiger aan, maar is en blijft een graag geziene figuur binnen de horeca en staat als stichter en gewezen voorzitter van Horeca Nieuwpoort nog steeds op de bres als de vader van de onvergetelijke sprotjesdagen met eindejaar.

 

Journalist Georges Keters trok naar restaurant De Kogge in Nieuwpoort-Bad en wrong zich achter het fornuis met meesterkok Roger Demanet en Chef Kim Devolder, de geknipte opvolger van de grootmeester en duwde hen meteen de micro onder de neus.


Luister op vrijdag 26 december, Tweede Kerstdag, op 106.1 FM om 10.10 uur naar hun verhaal.
 
Foto: Stijn Beauprez, Chef Kim Devolder, culinair journalist Georges Keters, Luc Beauprez en Meesterkok Roger Demanet.


>> Reageer (0)
21-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE IN OOSTENDE
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Restozine

Culinaire gids Oostende

 

De nieuwe Restozine, uw culinaire gids in Oostende, de Stad aan Zee, ligt op tafel.

Waar anders vindt u de combinatie van dagverse vis, creatieve keuken en stijlvolle restaurants met zicht op zee? Oostende heeft een ruim aanbod aan gastronomische restaurants, trendy bistro’s en zuiderse eethuisjes. Voeg daarbij overheerlijke streekproducten en -gerechten, zoals de Oostendse grijze garnaal, de Oostendse oester l’Ostendaise, een Oostends vispannetje, Oostendse vissoep, zeetong op Oostendse wijze, het bier Den Ostensche Baron en u weet waarheen.

Om de lekkerbek te helpen bij een keuze uit het ruime aanbod aan Oostendse restaurants, brengt Toerisme Oostende vzw een restaurantgids in een handig zakformaat uit.

Restozine is gratis verkrijgbaar bij Toerisme Oostende vzw.

Meer info: www.toerisme-oostende.be onder ‘Brochures’.

(GK)


>> Reageer (0)
20-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skiën in de Jura - Frankrijk

 

Op de latten in de Jura

 

Heb je genoeg van al die drukte op de vele flanken van de gekende skioorden en zoek je een rustig en oergezellig plekje om volop te genieten van je favoriete wintersport dat skiën en langlaufen heet? Ja, dan is een verblijf in het Juragebergte je op het lijf gesneden.

Inderdaad, een groot betoverend domein met tal van activiteiten en een overvloed aan toffe restaurantjes wachten op je. Métabief, Les Rousses en Mont-Jura, het zijn slechts enkele van de heerlijke heuvelachtige pistes, waar slalommen, skaten en onder andere wandelen de ordewoorden zijn.

Juist: het Juragebergte weet je telkens weer te verrassen.

Wil je er meer van weten: kijk alvast even naar www.montagne-du-jura.fr en een nieuwe wereld gaat voor je open.

 

Of beter nog: neem contact met Catherine Bizet of Julien Bueninck op het nummer 02 376 79 35 en info@cbcommunication.be

(GK)
 

 






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie op de rivieren

Vakantie per toerboot

 

Onder het motto “Geef de tijd voor één keer de tijd en geniet van het moment” pakt LOCABOAT in diverse Europese landen uit met een origineel verblijfsconcept: varen per toerboot, op ontdekking in Frankrijk, Italië, Ierland, Nederland en onder andere Polen.

 

LOCABOAT pakt uit met verschillende types als Classic, Terrasse en Flying Brdige, modellen die comfort combineren met veiligheid, schoonheid en betrouwbaarheid. De besturing van deze vaartuigen zijn uiterst makkelijk en gebruikvriendelijk. Na enkele minuten ken je de knepen van het vak. En je hoeft helemaal geen vaarervaring, noch vaarbewijs in handen te hebben. Het amusementsvaren is volledig vrij.

 

Ideaal om je vakantie door te brengen op Canal de Buorgogne, Canal du Midi, op de Shannon, in de langunes van Venetië of de Berlijnse Reischtag. Een mooi avontuur met het ganse gezin, vrienden of familie wacht op het water.Meer nog, vakantie op een toerboot geeft je alle gelegenheid om op je eigen tempo te genieten van al dat moois dat zich ontplooit op je traject.

 

Meer info: CB Communication : Julie Bueninck, 02 376 79 35, 0475 85 05 06 en J.Bueninck@cbcommunisation.be

 

 (GK)






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOTELS REGIO BRUGGE

 

Get Together parel op de kroon van Brugse Hoteliers
 

De beroepsvereniging van Brugse hoteliers, Hotels Regio Brugge zetten met haar traditionele Get Together de kroon op het jaar 2008.
In het prachtig kader van het Provinciaal Hof konden hoteliers en vertegenwoordigers uit de politieke en zakelijke wereld bijpraten over het afgelopen jaar en de toekomst.
Voorzitter Thierry Lemahieu gaf een beknopt overzicht van de realisaties van de vereniging in het afgelopen jaar en plannen voor 2009. De heer Rodriguez  (zaakwaarnemer van de nieuwe erfpachthouders van het congrescentrum Oud-Sint-Jan) bevestigde de intentie om de functie van congrescentrum op de site de behouden en verder uit te bouwen.
Schepen van Toerisme Jean-Marie Bogaert gaf tenslotte een overzicht van de vele inspanningen die mede met middelen van de hogere overheid en de privé gerealiseerd werden en verder zullen uitgebouwd worden. Onder andere het structureel verder uitbouwen van het project “Brugge Hartje Winter” om het winterverblijftoerisme te stimuleren werd enkele jaren geleden door Hotels Regio Brugge in gang gezet en kan ook dit jaar weer rekenen op een financiële inbreng van de vereniging.
De aansluitende Walking Dinner was eens te meer verbluffend, getekend door de restaurants : Arthie’s, B-In, Bistro ’t Zwart Huis, Cafedraal, Naraï Thai, Patrick Devos, Tanuki, Guillaume en Zuri.
Op naar een vruchtbaar 2009.






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TERUG VANUIT ZEEBRUGGE NAAR SCHOTLAND

 

 

 

Zeebrugge – Rosyth vanaf 18 mei 2009

 

 

De overtochten vanuit Zeebrugge naar het Schotse Rosyth starten met NORFOLKLINE op maandag 18 mei 2009.

 

Voor zowel de Schotse als de Belgische toeristen een uitstekende zaak. De rederij NORFOLKLINE vaart met de meest gesofestikeerde vaartuigen, een cruiseschip waardig.

 

Boekingen voor de overtochten kunnen vanaf nu al geboekte worden via www.norfolkline.com of contacteer: 0044 208 127 8308.

Vertrek vanuit Zeebrugge: elke maandag, woensdag en vrijdag om 18 uur.

Vertrek uit Rosyth: elke dinsdag, donderdag en zaterdag om 17 uur.

(GK) 

 






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

World of Wonders Resort Hotels in Turkije

 

Elke vakantie in een van de World of Wonders Hotels (WOW) is een onvergetelijke belevenis. Ondergedompeld in een unieke architectuur en uitzonderlijke accommodatie, op een van de mooiste locaties van het mysterieuze Turkije, is deze bestemming het walhalla voor de zonnekloppers, rustgenieters en lekkerbekken. Inderdaad, ook de keuken is niet te versmaken. Aan u de keuze: WOW Topkapi Palace of WOW Kremlin Palace. Meer nog: verblijf in één van hen en maak gebruik van alle faciliteiten van beide hotels.  WOW !

 

Topkapi Palace en Kremlin Palace zijn samen goed voor 16 bars, 11 A la Carte toprestaurants, 2 aquaparken, 3 zwembaden en 2 disco’s. Voor elk wat wils dus.

Voor de gastronomen: Turkse, Italiaanse, Mexicaanse, Meditterane, Sushi en Grill naar keus.

 

Meer info over deze Turkse parels:

BVBA Glenaki – Brugge – 050 61 42 07


(GK)

 

 

 

 


>> Reageer (0)
04-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IERLAND

Dublin city trip vol verrassingen

 

Het imago van Ierland is dat van mooie kusten en schitterende landschappen, legenden, sagen en tradities, rust, actieve vakanties in het groen, reizen met kinderen, gastvrijheid, vriendelijke mensen en nog veel meer. Dat het groene eiland ook een leiderspositie inneemt op het gebied van citytrips is minder bekend.  Een van die toppers is alvast Dublin.

 

De hoofdstad is een schoolvoorbeeld van hoe oud en nieuw kunnen samengaan. Op een boogscheut van Trinity College waar het beroemde Book of Kells wordt bewaard, ligt één van de uitgaansbuurten van de stad. Je vindt er traditionele bars en hippe winkeltjes. In de sfeervolle steegjes van de wijk Temple Bar zijn er bioscopen, restaurantjes, pubs in alle genres, van traditioneel tot hypermodern. Voor elke smaak en voor elke beurs zijn er in Dublin mogelijkheden in overvloed. Het bezoek aan Dublin zal je geen fortuin kosten, zeker niet met de Dublin Pass die je korting schenkt op tientallen attracties (www.dublinpass.ie en www.visitdublin.com).

 

BELFAST EN NOG VEEL MEER

 

En er is nog meer: Belfast (www.gotobelfast.com) is ronduit schitterend en vredig na een jarenlange strijd. Prachtig is het om in een Victoriaans kader gezellig te slenteren langs hippe boetieks en chique winkels. Ook Cork (www.discoverireland.ie/southwest) is een stad om eindeloos te flaneren, langs schilderachtige kaden en over bruggen. Genieten van de onconventionele sfeer in pubs en bars en na nog een wandeling door de blinkende straten neerstrijken in één van de vele goede restaurants. Limerick (www.discoverireland.ie/shannon) is door de Vikingen gesticht en was eeuwenlang een welvarende stad door zijn ligging aan de rivier Shannon. De geschiedenis van Limerick is een verhaal van vallen en opstaan, ook nu weer als grote restauratieprojecten de stad een nieuw imago bezorgen. De stedenreiziger zal hier vooral genieten van mooie wandelingen langs de rivier, met uitzicht op het machtige King John’s Castle, en door de gezellige straatjes van de oude binnenstad.

Een andere verrassing is Kilkenny (www.discoverireland.ie/southeast), in het zuiden van Ierland. Een verblijf van een paar dagen is voldoende om eeuwen te overbruggen: van de bloeiperiode in de middeleeuwen naar de hippe, kosmopolitische wereld van vandaag.

Citytrip-baanbreker Ierland verwelkomt je ook in Waterford (www.discoverireland.ie/southeast), één van de oudste steden van het land met een verrassend aanbod winkelcentra en levendige pubs en restaurants. Reis naar Londonderry (www.derryvisitor.com) in Noord-Ierland en laat je omarmen door oude stadsmuren en verrassen door een breed scala attracties. Heb je echt nood aan ontspanning, trek dan voor enkele dagen naar Galway (www.irelandwest.ie), stad van de laissez-faire en bekend om zijn rijk gevulde culturele agenda.

 

Meer info: Tourism Ireland, Louizalaan 66, 1050 Brussel, info.be@tourismireland.com en www.discoverireland.com

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
01-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE - AYWAILLE - ORDE 33 MK BELGIE

 Topgastronomie in Aywaille

 

Villa des Roses Ambassdeur Médocwijnen

 

Doorgewinterde gastronomen en levensgenieters kennen het adres al lang. Gelegen op de flanken van het parcours van de onovertroffen Waalse topklassieker Luik-Bastenaken-Luik is Villa des Roses in het Ardeense dorp Aywaille een baken van rust, warmte en gezelligheid. Al drie generaties lang, goed voor meer dan 70 jaar culinair genot en tegelijk een der absolute topper bij de Orde der 33 Meesterkoks van België.

 

Naast de culinaire geneugten is Villa des Roses intussen uitgegroeid tot een tempel waar rust en gezelligheid de grote troeven zijn. De acht comfortabele kamers vullen al uw wensen in. De ruime tuin – uiteraard vol rozen – en dito terras zorgt voor extra rust, terwijl tafelen in open lucht een extra troef is en de culinaire waarden van het huis in de kijker stelt, steeds met het accent op de seizoensgebonden producten en streekgerechten.

Wie voor wat extra beweging kiest zit evenzo goed in Villa des Roses. Op wandelafstand bevindt zich een omnisporthal met zwembad terwijl uitstapjes naar de groeven van Quarreux, de waterval van Coo en de grotten van Remouchamps evenzo binnen handbereik liggen.

 

ARRANGEMENTEN

Hotel-restaurant Villa des Roses pakt het ganse jaar uit met speciale arrangementen. De kamerprijzen zijn bijzonder gunstig en kosten 45 euro per persoon in dubbelkamer, ontbijt inbegrepen. Mid-week met half pension aan de prijs van 145 euro per persoon, verblijvend van woensdagavond tot vrijdagmorgen, twee overnachtingen met ontbijt en 2 diners Route des Saveurs.

Het Gastronomisch Weekend met één overnachting is er aan 135 euro per persoon; voor 2 overnachtingen met diners: 175 euro per persoon. Ideaal om even te verpozen.

 

Hotel-restaurant Villa des Roses is makkelijk te bereiken via de snelweg Autoroute des Ardennes E25, afrit 46 richting Aywaille. U vindt Villa des Roses net voorbij de brug over de Amblève, aan uw rechterzijde. Afstand vanuit de Westhoek: 284 km, vanuit Oostende 243 km en vanuit Brussel 123 km.

Het hotel is het ganse jaar open, het restaurant is gesloten op maandag en dinsdag.

Hotel-restaurant Villa des Roses is lid van Logis de Belgique met drie schouwtjes.

 

Hostellerie Villa des Roses is tegelijk Ambassadeur van de Médocwijnen.

 

Hotel-Restaurant VILLA DES ROSES

Avenue de la Libération 4 - 4920 Aywaille

Tel.: 04-384 42 36 - Fax: 04-384 74 40

info@lavilladesroses.be; www.lavilladesroses.be

 

Georges Keters

 






>> Reageer (0)
27-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orde 33 Meesterkoks van België

Chef restaurant De Kelle in Koksijde beloond voor jarenlange inzet

Thierry Cornelis bekroond met Toque Blanche Orde 33 Meesterkoks van België

KOKSIJDE – Thierry Cornelis, de kloeke chef-eigenaar van het gereputeerde visrestaurant De Kelle aan de Zeelaan 265 in Koksijde werd maandag in Knokke-Heist tijdens de Grote Nacht van de Orde der 33 Meesterkoks van België opgenomen in het fraaie kransje van de Toque Blanche, een grote stap op weg naar de titel van Meesterkok. Voor de rijzige veertiger een bekroning van zijn nooit aflaten om steeds maar beter te doen in zijn strijd omtrent eerlijke keuken en topgastronomie in de Westhoek.

De prestigieuze Orde der 33 Meesterkoks van België bekroont ieder jaar tijdens de Grote Nacht van het Magistraal Kapittel in het Casino van Knokke de meest verdienstelijke chefs. Een bekroning die binnen de wereld van de gastronomie een stuk meer waarde heeft dan heel wat gidsen die zichzelf kronen tot de keizer der culinaire bijbels. De Orde der 33 Meesterkoks van België pakt uit met enkele fel begeerde titels: Ambassadeur, Honoris Causa, Toque Blanche en Meesterkok, het summum. Thierry Cornelis, doorgewinterd in het horecawereldje, werd door de Raad, de Dignitarissen en de Ambassadeurs tot Toque Blanche opgenomen, titel die nog één stap verwijderd is van Meesterkok en waarmee hij bijzonder blij is: “Het bijna voorbije jaar 2008 is voor mij een bijzonder jaar geworden. Op elk vlak maakten we grote sprongen. De klantenkring blijft groeien en tijdens de weekends stellen we met tevredenheid vast dat we perfect op koers zijn en progressie maken”, stelt de kersverse Toque Blanche.

Visrestaurant De Kelle

Met de aanstelling van Thierry Cornelis als Toque Blanche bewijst nog maar eens dat onze Westhoek niet moet onderdoen inzake gastronomische kwaliteit tegenover vele grootsteden. Restaurant De Kelle is straks aan zijn 15de jaar toe. “De opname bij de Orde der 33 Meesterkoks van België is niet alleen een bekroning voor de inzet welke eega Tjörven, ikzelf en ons toegewijd personeel dagdagelijks plegen, maar tegelijk een nieuwe aansporing om nog beter te doen. Onze leuze, het gebruik van dagverse en vooral regionale producten op tafel zetten, doet ons steeds zoeken naar nieuwe gerechten. Het scheppen van nieuwe schotels is elke dag een uitdaging wie we nooit uit de weg gaan. Met de Noordzee in onze voortuin en de polders in onze achtertuin zitten we rijk inzake keus van streekproducten”, geeft Thierry Cornelis, die volgend jaar De Kelle in een nieuw (lees maritiem) kleedje wil steken, nog graag mee.

Hotelschool Ter Duinen

Dat Thierry Cornelis gedreven is om elke dag terug in het keukengareel te lopen is niet vreemd. Als een der topleraren in de Hotelschool Ter Duinen, tot nader order nog steeds de absolute top in ons land in zake hotelscholen, zwaait hij er de scepter in de keuken. “Niets gaat boven het doorgeven van je kennis aan jonge gemotiveerde leerlingen. Het doet dan ook steeds plezier als we later zien dat onze oud-leerlingen het ver schoppen binnen het wereldje van de horeca. Ook ik heb veel geleerd van mijn toenmalige leraars en ja, nu wil ik op mijn beurt deze wetenschap graag doorgeven. Het is een mooie stiel, maar men moet elke dag opnieuw beginnen en nieuwe uitdagingen invullen. Samen kunnen we veel. De school heeft uitstraling en dat willen we dan ook graag meegeven aan onze leerlingen”, aldus nog de gloednieuwe Toque Blanche, die zijn titel graag opdraagt aan eega Tjörven, de discrete en onvermoeibare kracht in de zaal die telkens weer de kroon op het keukenwerk van Thierry zet.

 

Georges Keters

 

 






>> Reageer (0)
25-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Tree of Hope’ in hotel Le Méridien Brussel

Decoreer je eigen kerstbal en steun UNICEF

 

 

 

Vandaag wordt in de lobby van Hotel le Méridien Brussel een grote kerstboom geplaatst, zonder versieringen. Iedereen die wil kan een witte of zilveren kerstbal versieren met een eigen kerstwens of een tekening in rode inkt en deze zelf in de boom plaatsen. De kerstballen zijn te koop in het hotel voor 5 euro. De opbrengst van deze actie ‘Tree of Hope’ gaat in zijn geheel naar UNICEF.

 

De kerstboom zal tot 8 januari 2009 in de lobby staan en vanaf vandaag zijn de kerstballen te koop.

 

De opbrengst gaat naar de immunisatie-projecten van UNICEF, die miljoenen kinderen wereldwijd beschermen tegen de zes meest voorkomende en vaak fatale kinderziektes.

 

Egbert Buursink , hotelmanager van Le Méridien Brussel: ‘Met deze actie hopen we een mooi bedrag bijeen te krijgen voor UNICEF. We rekenen dan ook op onze klanten en hun creativiteit!’

 

De ‘Tree of Hope’ actie loopt ook in de Méridien hotels in Londen, Parijs, Monaco en Kopenhagen en staat in het teken van de lancering van de actie ‘Check out for Children’, een partnership tussen Starwood Hotels & Resorts en UNICEF, dat ingaat vanaf december 2008. Gasten worden gevraagd om bij afrekening 1 euro toe te voegen, die dan gedoneerd zal worden aan Unicef.

 

 

 Le Méridien Brussels is ideaal gelegen in het hart van de Belgische hoofdstad, op slechts een steenworp van de Grote Markt en tegenover het Centraal Station. Met 224 kamers verwelkomt Le Méridien Brussels een internationale clientèle van zakenreizigers en toeristen.

 

Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. is een van de grootste hotel- en recreatieketens ter wereld met bijna 850 etablissementen en in totaal 145.000 werknemers in meer dan 95 landen. Starwood® Hotels is tegelijkertijd eigenaar, bestuurder en franchisegever van talloze hotels en resorts, waaronder enkele internationaal bekende namen: St. Regis®, The Luxury Collection®, Sheraton®, Westin®, Four Points® by Sheraton, W®, Le Méridien, evenals de aloftSM en ElementSM Hotels die onlangs werden bekendgemaakt. Starwood Hotels bezit eveneens Starwood Vacation Ownership, Inc., een van de grootste projectontwikkelaars en bestuurders van eersteklasvakantieoorden met timesharing. Voor meer informatie kunt u terecht op www.starwoodpressclub.com.

 


>> Reageer (0)
06-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UNIEKE TENTOONSTELLING IN THERMAE PALACE OOSTENDE

Kunstenaars uit Kalahari woestijn stellen ten toon in Thermae Palace Oostende

 

Bosjesmannen tonen primitief werk in
 THERMAE PALACE OOSTENDE”

 

OOSTENDE – Onder impuls van World to Africa loopt in het Thermae Palace Hotel een vierdaagse tentoonstelling met werk van tien kunstenaars “San Bosjesmannen” uit de Kalahari woestijn. Een drietal San Bosjemannen zullen present zijn. De expo loopt van maandag 10 tot donderdag 13 november en is vrij toegankelijk.

 

De kunstenaars laten schilderijen op doek en tekeningen op ijzersteen uit de Kalahari bewonderen. De San Bosjesmannen zijn tot ruim 80 lentes jong en lichten hun werk graag toe. Achter elk werk schuilt een groot verhaal. De kleurrijke primitieve kunst oogt evenwel modern en laat geen twijfel bestaan over hun intenties. Initiatiefnemer DJ du Preez: “Bedoeling is Europa kennis te laten maken met deze kunst. Meer nog, we bieden met World to Africa de mogelijkheid om de San Bosjesmannen in thuisomgeving te ontmoeten, in het bijzonder de reservaten van het Kalahari Transfrontier Park, het Pilansberg Natuurpark, aansluitend op ontdekkingstocht naar de “Big Five”, de Grote Vijf, luipaard, buffel, olifant, leeuw en neushoorn.

 

De San Bosjesmannen is een verzamelnaam voor verschillende bosjesmannen families in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Angola. Het zijn nomaden en jagers en wonen in kleine hutten. Ze spreken aan elkaar verwante kliktalen. Ze kennen een gebarentaal die gebruikt wordt voor de jacht. Bosjesmannen zijn nomaden, jagers en verzamelaar die zich zo duizenden jaren hebben gehouden. Ze jagen daarenboven voornamelijk op diverse soorten antilopen. Hun dagelijks menu bestaat voor het merendeel uit vruchten, noten en knolgewassen die ze in de woestijn zoeken.

 

De officiële opening, waarbij iedereen welkom is, vindt plaats in de galerijen van het Thermae Palace Oostende op maandag 10 november om 20 uur. Dit in aanwezigheid van de Ambassadeur van Zuid-Afrika.

 

De tentoonstelling is verder vrij toegankelijk van dinsdag 11 tot dodnerdag 13 november, telkens van 10 tot 22 uur. Meer info:

www.worldtoafrica.be

  

 

oooooooooooooooooooooooooooo

 






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNE IN MIDDELKERKE
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Burgemeester Michel Landuyt mikt op ruim 30.000 bezoekers

“Champagneweekend topper van het jaar”


MIDDELKERKE – Morgen vrijdag 7 november opent burgemeester Michel

Landuyt om 19.30 uur de 12de editie van het Champagneweekend in het Casino. “Het wordt zonder meer hét topweekend van het jaar in onze gemeente. Een driedaagse vol afwisseling en gastronomische hoogstandjes”, zegt de Middelkerkse burgervader, fervent liefhebber van de gouden bubbels.

Toen het Champagneweekend twaalf jaar geleden over de doopvont werd gehouden zal niemand toen de draagkracht van dit evenement hebben durven voorspellen. Intussen is dit weekend uitgegroeid tot een begrip aan onze kust. “Dit is niet alleen voor Middelkerke het topweekend van het jaar, maar voor gans de kust. Heel wat toeristen uit andere kustgemeenten pikken speciaal dit weekend uit om nog eens extra uit te blazen aan zee. En te gelijke tijd even te nippen aan een heerlijk glas Champagne”, zegt burgmeester Michel Landuyt, op de vooravond van de opening. “Tegenover de vorige jaren hebben we wat kleine wijzigingen aangebracht. De Baccarazaal is nu volledig ingenomen door de wijnboeren zodat meer ruimte ontstaat om te genieten. De Champagneproeverij met wijnkenner Alain Bloeykens blijft behouden terwijl ook dit jaar een nieuw collectors item Champagneglas wordt te koop gesteld tegen de prijs van 3 euro.”

Bubbels à volonté

Naast het tafelgenot van een uitgelezen Champagnemenu in diverse restaurants kan men de te proeven Champagnes uit de beurs in het Casino, genieten in verschillende horecazaken. “Dat maakt dat men rustig in zijn vertrouwde taveerne of tea-room ook een glaasje Prévoteau-Perrier, Hennequin, Vautrain of onder andere Paul Clouet of onder andere Bonnaire kan nuttigen. Dit kan alvast in de Zandbank, Bella Vista, Regina, Bonbini, Wembley, La Fonda, Sahley, Boondyck, Exotic en Mondial. Prijs 4 euro per glas en 25 euro per fles. Een nieuwigheid die, naar we hopen, een positief effect zal krijgen. Weet dat vorig jaar zowaar om en bij de 15.000 flessen aan de man werden gebracht. Al de deelnemende restaurants zijn zo goed al volgeboekt terwijl ook de verhuurkantoren een meer dan goede bezetting mogen noteren. We mikken alvast op een 30.000 bezoekers. Meteen het drukste en beste weekend van het ganse jaar”, stelt Michel Landuyt.

Ridder Luc Caals

In de marge van het Champagnegebeuren pakt de organisatie ook uit met het Ridderschap in de Orde van de Champagne. “Sinds 2001 pakken we in samenwerking met schepen voor Toerisme Johnny Devey en Toerismedirecteur Peter Germonpre uit met de toekenning van het ridderschap aan een verdienstelijk persoon die bijdraagt tot de toeristische uitbouw van toeristisch Middelkerke. Dit jaar wordt het Luc Caals. De jongste jaren stond hij met zijn shows op de bres in het Casino en promootte aldus onze gemeente op sterke wijze. Met Kerstmist pakt hij uit met een dubbele Caals Comedy Club Kerstspecial”, aldus nog burgemeester Michel Landuyt.

Als nieuwe ridder ontvangt hij morgen vrijdag 5 november een uniek zilveren juweel van de hand van kunstenaar Peter Vermandere. LucCaals gaat de eerdere ridders Jo Lemaire, Ro Burms, Michel Wuyts, Paul Geert, Stefaan Vander Espt (De Boarebreker) en onder andere Nico Mattan vooraf.

 

Champagneweekend Middelkerke: vrijdag 7 tot zondag 7 november in Casino Middelkerke, vrije toegang, vrijdag vanaf 19.30 uur, zaterdag en zondag vanaf 10 uur.

 

(Georges Keters)

 

 

 


>> Reageer (0)
03-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERST IN LONDEN

PROEF DE KERSTSFEER IN AVANT PREMIERE IN LONDEN

Vanaf 80 euro heen en terug met Eurostar naar Londen

Iedereen kan wel een goede reden bedenken om naar Londen te gaan. Maar Kerstmis in Londen, dat moet je pas gezien hebben. Tijdens de kerstperiode, die trouwens al in november begint, ademt de hele stad een gezellige kerstdrukte uit. Nergens anders ter wereld is er zo veel te doen rond kerst: drie reuzegrote ijsschaatsbanen midden in de stad, überkitsche maar o zo vrolijke kerstlichtjes in de straten, carol singers, en misschien nog het belangrijkste: winkelcentra en boetieks waar je kan kerstshoppen tot je erbij neervalt ! En laten we vooral het wonder dat London Sales heet niet vergeten. Eurostar is meer dan ooit je partner voor een reis naar Londen en brengt je naar het hart van de typische Londense kerstsfeer vanaf 80 euro heen en terug.

Winter Wonderland

Zes weken lang wordt Hyde Park omgetoverd tot een waar kerstlandschap, compleet met de grootste ijsschaatsbaan in Londen, een reuzenrad van 50 meter hoog met een adembenemend uitzicht over het park, een carrousel, en nog vele andere attracties.

Kerstmis(sers) in mode

Cocooning mag dan wel het codewoord zijn tijdens de kerstperiode, er gaat niets boven een stevig dagje etalages afschuimen op zoek naar het perfecte kerstcadeau. En waar anders dan de hippe straatjes van Carnaby Street? In november krijgt de buurt een kerstmake-over met een schitterende versiering van sneeuwvlokken en reuzegrote sneeuwmannen. Een miskoop bega je hier nooit. En waarom al niet de eerste solden meepikken? De London Sales beginnen al vanaf zaterdag 27 december.

Zorgeloos reizen

Van zodra je aankomt in St Pancras International, de thuishaven van Eurostar in Londen, waan je je in een kerstparadijs, met fonkelende kerstdecoratie, muziek en talrijke aanbiedingen in de vele winkels en restaurants die het station rijk is.  Vanaf 80 euro pp heen en terug in Standard sta je al in het kloppende hart van Londen. En als je jezelf eens helemaal wil verwennen, reis dan in Leisure Select (vanaf 160 euro pp heen en terug). Je krijgt een driegangenmenu met aangepaste wijnen aan je zitplaats. Handig als je nog tot de laatste snik van Londen wil blijven genieten.

Inlichtingen en reserveringen : surf naar eurostar.com, telefonisch op het nummer 02 528 28 28, in de NMBS-stations met internationale verkoop en in de erkende reisagentschappen.

 






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs