• Soccer online kalender voor de trainingen en wedstrijden van de Gewestelijke miniemen
  • Zoeken in blog

FC Gullegem Provinciale en Gewestelijke Knapen

19-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag wedstrijd 19/09/09: FC Langemark - FC Gullegem
    De ploeg: Xander (doel), Jaro, Charles, Kobe, Rens en Maxime

EERSTE HELFT
    Onze duivels begonnen sterk aan de wedstrijd. Maxime gaf tot twee maal toe een goeie voorzet naar Jaro die net iets te veel tijd nodig had om af te werken.  Bij een schaarse tegenaanval in de 5de minuut was het wel raak voor Langemark, 0-1. Maxime reageerde onmiddellijk door op de paal te trappen, Langemark was gewaarschuwd. In de 6de minuut kon Jaro zich doorzetten en trapte oververdiend de 1-1 op het bord. We bleven baas op het terrein maar konden niet scoren, mede door een sterke laatste man van Langemark. In de 11de minuut klom Langemark opnieuw op voorsprong na slecht uitverdedigen van de FCG defensie. Onmiddellijk daarna bracht Jaro de bordjes weer in evenwicht, 2-2. In de 15de minuut kon Maxime zich doorzetten en leverde een niet te missen assist voor Charles die zijn eerste goal ooit scoort voor FCG. Daarna was het tijd voor Maxime om uit zijn sloffen te schieten. Hij trof maar liefst 4 keer raak in 8 minuten, met als gevolg dat we met een 2-8 voorsprong aan de spreekwoordelijke appelsientjes mochten beginnen. Ook nog het vernoemen waard is het feit dat Kobe, Rens en Xander de Langemarkse spitsen weinig ruimte gaven waardoor ze niet meer tot scoren kwamen.
    TWEEDE HELFT
    De tweede helft bracht wat verwarring in het hoofd van Charles waardoor die met de bal aan de voet naar eigen doel liep en er ei zo na zelf de bal in shotte. Dit gebeurde niet maar het was wel de aanleiding tot de 3-8. In de daaropvolgende minuten had FCG een dipje waardoor Langemark terugkwam tot 5-8. Na een goede actie  van Maxime kon Rens  met een knap schot de 5-9 op het bord schieten, een treffer die hem duidelijk vertrouwen gaf want vanaf dan was hij onverzettelijk in de afweer. Maxime zorgde daarna nog voor de 5-10 en 5-11. Rens kon zich nog eens goed doorzetten op links en leverde een perfecte assist voor Jaro die knap afwerkte, 5-12. In de slotminuten scoorde Maxime nog de 5-13. Ten slotte nog een pluim voor een verdienstelijke Kobe en klaarkijkende doelman Xander die van tijd tot tijd gepast in de voeten dook van de Langemarkse spitsen.
    BESLUIT
    Een oververdiende overwinning van FCG ondanks het feit dat we er combinerend niet goed uitkwamen.

Eindstand: 5-13 (rust: 2-8)
    Doelpunten: Maxime (8), Jaro (3), Rens (1), Charles (1)

Bedankt Frederic voor het mooie verslag!!

19-09-2009 om 16:40 geschreven door Bart

De ploeg: Robbe (doel), Milan W., Jona, Sander, Victor

Onze duiveltjes begonnen niet zo goed aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut was er een corner voor de tegenstander die Robbe jammer genoeg in eigen doel duwde. In de 3de minuut kwam Langemark opnieuw tot scoren: Robbe was ver uit zijn doel om mee te voetballen, maar de bal werd jammerlijk verloren op het middenveld. De tegenstander aarzelde niet en scoorde vanop de middellijn in een leeg doel: 2-0. Vanaf dan kwam FCG wat beter in de wedstrijd. De combinaties verliepen wat vlotter en we konden regelmatig voor wat gevaar zorgen. Maar het was wachten tot de 7de minuut voor het eerste doelpunt van onze jongens: Jona vertrok solo vanop de eigen helft en plaatste de bal mooi naast de paal binnen: 2-1. Enkele minuten later ging ook Victor op doel af, maar zijn schot belandde jammer genoeg op de keeper. In de 11de minuut stond het dan eigenlijk verdiend gelijk: Victor scoorde zijn eerste van de dag na een mooie assist van Jona, 2-2. Langemark was toch wat van slag en FCG drukte nu door. Eerst was er een mooie combinatie die begon bij Jona. Die gaf mooi af aan Victor die de bal in de voeten gaf van Sander. Die laatste werkte mooi af met links, 2-3. 2 minuten later was het opnieuw prijs: Jona naar Victor die de 2-4 tegen de netten prikte. Maar Langemark gaf niet op: in de laatste vijf minuten van de eerste helft kwamen ze nog 2 keer tot scoren, zodat we met een 4-4 de rust ingingen.
    FCG begon sterk aan de tweede helft. In de eerste minuut trapte Victor, na een assist van Jona, hoog in het doel van Langemark: 4-5. Wat later zorgde Sander voor de assist aan Victor die opnieuw koel afwerkte: 4-6. En in de 5de minuut van de tweede helft zorgde Victor voor de assist en Jona voor de afwerking met links: 4-7. En nog bleef de Gullegemse druk voortduren: via mooie combinaties probeerden onze jongens Langemark uit verband te spelen. Een nieuw doelpunt kon niet uitblijven: Victor bediende bij een inworp Sander die onmiddellijk in doel besloot: 4-8. Langemark kwam nu opnieuw wat beter in de wedstrijd. Maar Milan zat goed in de wedstrijd en zorgde achteraan voor veel rust, en anders stond Robbe op zijn plaats. Toch moest hij zich in de 9de minuut gewonnen geven, bal mooi geplaatst tussen zijn benen en 5-8. 2 minuten later was Robbe opnieuw geklopt, 6-8 en Langemark opnieuw goed in de match. Gelukkig kon Victor in de 14de minuut met links afwerken in doel: 6-9 en kregen we opnieuw wat meer ademruimte. Het spel speelde zich opnieuw voornamelijk af op de helft van de tegenstander, maar het was wachten tot in de voorlaatste minuut op nog een doelpunt: Jona gaf een mooie assist aan Sander die de 6-10 eindstand vastlegde. Mooie prestatie van onze duiveltjes, die steeds probeerden om er al voetballend uit te komen en goed probeerden uit te voeren wat trainer DaniĆ«l hen opdroeg. Proficiat aan allen.

Eindstand: 6-10 (rust: 4-4)
    Doelpunten: Victor (5), Sander (3), Jona (2)

19-09-2009 om 00:00 geschreven door Bart