Inhoud blog
  • Ondergang
  • Stuurmanskunst
  • Shame
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Zingen met je hart

    31-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creativiteit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De ideale wereld van TV Vier is nu niet iets wat ik regelmatig bekijk. Ik moet het dus hebben van berichtgeving daarover in de kranten. In de aanloop naar de verkiezingen werd in Aalst een kleine enquête gehouden over de redenen die aangedragen werden om niet als bijzitter te moeten fungeren. De Aalstenaars, toch al niet verlegen om een creatieve benadering van de zaken (carnaval … het torenevenement van de voormalige burgemeester) hebben hun nog eens langs hun beste zijde laten zien.

    Waarom kan je niet als bijzitter aanwezig zijn: Een allergie voor turnzalen, een alcoholprobleem, een priapisme, een IQ lager dan 75,... Werkelijk alle excuses zijn goed! En wat priapisme is, ga ik niet uitleggen, je moet maar eens googelen, dan leer je nog wat.


    31-05-2014 om 15:52 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    30-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuw festival
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op zondag 29 juni is er de eerste editie van AlbaNova – een festival dat een brug slaat tussen vroeger en nu. Eigentijdse creaties met het verleden als inspiratie staan er naast oude muziek die klinkt als nooit tevoren. Improvisatie en de menselijke stem vormen een rode draad doorheen het programma. Niet te missen voor al wie graag zingt en houdt van mooie stemmen.

     

    Workshops voor zangers

     Boventoonzang, ook bekend als keelzang, is een fascinerende zangtechniek die vooral in Azië gebruikt wordt. Tijdens een workshop met Raphael De Cock (Osuna) ondervinden zangers dat er veel meer klanken in onze stem huizen dan ze zouden denken.

     De muzikanten van Le Chant sur le Livre dompelen gevorderde zangers onder in de historische uitvoeringspraktijk ‘Cantus super librum’ - improvisatie rondom een geschreven melodie. Alle zangers lijken te lezen uit een boek, maar eigenlijk doet er dat slechts één.

     Het gregoriaanse ensemble Psallentes laat het Vlaamse topstuk ‘Antifonarium Tsgrooten’ opnieuw klinken als weleer. Het publiek werpt een blik over de schouder van de zangers en zingt zelf mee uit dit wonderbaarlijke manuscript.

     

    AlbaNova 2014  -    Zondag 29 juni - Landcommanderij Alden Biesen, Bilzen

     INFO EN TICKETS: www.albanovafestival.com

     

       

     

     


    30-05-2014 om 16:53 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    29-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemelvaartsdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hemelvaart … een feest dat een beetje gekneld zit tussen de hoogfeesten van Pasen en Pinksteren. In de evangelische betekenis een afscheidsfeest, dus niet iets om echt vrolijk van te worden. Wisten zij veel, die mannen van Galilea , dat ze tien dagen later bij mekaar zouden zitten en dan iets van het vuur zouden voelen ontbranden in hun hart.

    In de muziek zijn er wel enkele heel mooie cantates en motetten geschreven, waaruit blijkt dat dit voor de componist geen trieste maar een triomfantelijke gebeurtenis. Ik heb ze wel zelf gezongen voorvieringen en concerten, maar had nog nooit de kans om ze ook te kunnen dirigeren. Meestal is men in volle voorbereiding voor Pinksteren.

    http://www.youtube.com/watch?v=EhHXwR74kzU

    http://www.youtube.com/watch?v=8maeFdlpyvw

     


    29-05-2014 om 15:52 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    28-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug naar de muziek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Woensdag. Stilaan – mede door wat zorgen thuis – zijn we eindelijk afgekickt na de tsunami van de verkiezingsprogramma’s. Je kan je echt afvragen of de moeder van de verkiezingen op de tv  niet nog meer vermoeidheid of desinteresse van de kijker heeft teweeg gebracht. Ik ben alvast blij dat er weer eens wat andere gezichten opduiken.

    Vandaag begint de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd. In het driejaarlijkse rad van dit evenement is zang toch al het minst tot de verbeelding sprekend en het minst prestigieus. Misschien dat insiders het met mij oneens zijn, maar ik kan mij nauwelijks vorige laureaten voor de geest halen. En als ik de krantencommentaren mag geloven, dan is er ook dit jaar geen waw-factor. Hopelijk hebben de finalisten het beste opgespaard voor hun finale. De wedstrijd heeft ook een nieuwe beschermvrouwe: koningin Mathilde. De traditie van de koninklijke belangstelling blijft.

    Voor meer informatie, verslagen en rechtstreekse uitzendingen: VRT. Blij weerzien met de altijd uitstekende presentatoren!


    28-05-2014 om 08:14 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    27-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pffff
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Uit de privésfeer: gisteren werd het uiteindelijk nog een heel zware dag voor moeke, voor ons thuisblijvende nagelbijters en voor het chirurgisch team van OLVZ Aalst. 12 uur operatie lieten flink wat sporen na. Een chirurg die nauwelijks nog recht geraakte toen hij uitleg kwam geven, en wij die op zoek moesten naar wat evenwicht. Nu is het even afwachten hoe het verder op de intensieve zorgen verloopt, maar toch met het vertrouwen dat alles in orde komt. Een routineklus was het in elk geval niet.


    27-05-2014 om 08:53 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (5)
    25-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag verkiezingen



    De folklore van vroeger is niet meer: de tjeven en de rooien met elk een fanfare in het dorp. Don Camillo, die de klokken luidt om Peppone het spreken onmogelijk te maken, de bisschop die op de kansel met doodzonde en hel dreigt wanneer men op een bepaalde partij stemt. Niet langer is de zuil het allesbepalende adagium om op één bepaalde partij te stemmen. Nooit was het aantal zwevende kiezers zo groot, evenals het aantal mensen dat niet gaat stemmen, of het aantal dat ongelukkig is omdat ze geen tekeningentjes meer kunnen maken op hun stembiljet.

    Buikgevoel haalt het op de rede, populisme op de doordachte redenering. Misschien moeten we dat afstraffen als we in het stemhokje staan, eerder dan te denken aan de beste pose voor een selfie.



    25-05-2014 om 00:00 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    24-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sheva Tehoval
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Onze tweede Belgische laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd verdedigt haar kansen op de slotavond. Sheva Tehoval (1991) begon haar zangopleiding in de Kinderkoren van de Munt in Brussel, en vervolgde haar studies aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen in de klas van Christoph Prégardien, waar ze momenteel de graad heeft van bachelor. In 2009 was ze laureate van de Dexia Classics Wedstrijd in Brussel en dit jaar behaalde ze de 1e Prijs van de Nationale Zangwedstrijd Jacques Dôme. Ze trad op in Duitsland, Italië, België, Frankrijk, de Tsjechische Republiek en Korea. Sheva Tehoval werkte mee aan verschillende opnames, onder andere met de Kinderkoren, en vertolkte rollen in meerdere operaproducties, zoals Carmen van Bizet, La Bohème van Puccini, Golden Vanity van Britten en Werther van Massenet.

    Wij die Benoît Giaux bezig zagen en hoorden met de Choraline zowel in Pecs als in Torino zijn niet verwonderd dat er uit dit schitterend koor twee solisten komen die de internationale jury weten te bekoren.

    http://www.youtube.com/watch?v=_JoWz74prew


    24-05-2014 om 00:00 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    23-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jodie Devos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klein land, grote daden. En dat geldt niet alleen voor onze Rode Duivels, voor de mannen en vrouwen die deelnemen aan het WK Hockey, voor de stille kracht van Herman Van Rompuy, maar wordt nu ook weer bewezen in de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd 2014 voor zang, waar nog maar eens twee van de twaalf finalisten Belg(ische) zijn. 

    De kandidate die we eerst zullen horen is Jodie Devos (°1988). Na haar studies aan het IMEP (Namen) bij Benoît Giaux en Elise Gäbele behaalde Jodie Devos een Master of Art aan de Royal Academy of Music in Londen, in de klas van Lillian Watson. Ze volgde ook masterclasses bij H. Deutsch, J. Streets en M. Minkowski. Ze was laureate in verschillende wedstrijden, zoals de Bell’Arte Zangwedstrijd, het Fonds Thirionnet, Les Nouveaux Talents de l’Art lyrique en de Prix Jacques Dôme. Momenteel is ze lid van de Académie de l’Opéra Comique in Parijs. Jodie Devos vertolkte onder andere de rollen van Serpina (La Serva padrona), Blondchen (Die Entführung aus dem Serail), Miss Wordworth (Albert Herring) en trad op in recital of als soliste, zowel in België als in Duitsland (Stuttgart), Nederland (Maastricht), Groot-Brittannië (Wigmore Hall) en in Frankrijk.

    http://www.youtube.com/watch?v=kWNnmqWoPpA


    23-05-2014 om 13:54 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    21-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat hebben wij vandaag geleerd?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben gisterenavond een succesvolle reeks van koorcoaching afgerond met KORILE, reeks die boeiend geleid werd door Ines Carsauw. Voor mij een bevestiging van zo veel kleine dingen die we tijdens gewone repetities soms maar terloops aanraken, maar die onze koorleden ongetwijfeld herkennen als er de vinger op gelegd wordt.

    Als ik er één ding mag uitpikken, dan wel het belang van een doorgedreven opwarming voor we aan het echte zingen beginnen. Zangers zijn de enige musici die hun eigen instrument overal mee naar toe nemen. Een slechte lichamelijke conditie betekent meteen een minder mooi gestemd instrument. Wie fysiek zwak is, kan onmogelijk alles uit zijn instrument halen. Blijft voor mij het bijna onmogelijk dilemma om tijd genoeg te hebben op een gewone repetitie voor én een juiste opwarming én het moeizaam aanleren van de muziek (die vaak op het gehoor moet verworven worden) én het finaal afwerken van een stuk.

    Geen wonder dat bvb. de Engelse topkoren, die we vaak vinden in scholen verbonden aan een kathedraal, twee uur of meer per dag nodig hebben om hun niveau te bereiken. Anderhalf uur per week blijkt dan wel een heel schamele tijd te zijn om iets te bereiken. Dat houdt ons niet tegen om op de ingeslagen weg voort te gaan. Want deze coaching heeft bewezen dat we de spreuk indachtig moeten blijven: “Plus est en vous”.

    http://www.youtube.com/watch?v=ghVNVRawVT4

    21-05-2014 om 09:45 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    20-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanitas


     Vergankelijkheid is een thema dat kunstenaars door de eeuwen heen steeds geboeid heeft. Zo zijn in een groot aan­tal 17de eeuwse vanitas-schilderijen verwijzingen te vinden naar de vergankelijkheid van het aardse bestaan. Schilders herinnerden hun publiek aan de tijdelijkheid van het leven met afbeeldingen van bijvoorbeeld schedels, verwelkte bloe­men, zandlopers, muziekinstrumenten enz.



    20-05-2014 om 09:39 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    19-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlanglijstje

    VERLANGLIJSTJE

    Geef mij Nescio en Tsjechov, oude boeken.
    Geef mij na mijn zoveelste kale reis
    iemand die mij twee haren uittrekt
    en glimlachend zegt: je wordt grijs.
    Geef mij alles en zeg: het is niets.

    Geef mij niets en zeg: dat is alles.
    Geef mij mezelf, geef mij jou.
    Ik heb gezocht naar wist ik maar wat.
    Geef mij nu eindelijk
    wat ik altijd al had.

    ~Herman de Coninck


    19-05-2014 om 15:19 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    18-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 mei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18 mei in de geschiedenis

    1872   Geboorte van Bertrand Russell, Brits filosoof en wiskundige.

    1909   Dood van Isaac Albeniz, Spaans componist

    1911   Dood van Gustav Mahler, Oostenrijks componist en dirigent

    1920   Geboorte van Karol Wojtyla, paus Johannes Paulus II


    18-05-2014 om 10:03 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    14-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CantusAmici en WOI
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Op 22 en 23 november 2014 zal u in de St.-Romboutskathedraal ondergedompeld worden in een intense beleving rond het thema 'Mechelen in WO I'.
    Rotary Club Mechelen Opsinjoor, Dhr Geert Clerbout (schrijver van 'Oorlog aan de Dijle'), het vocaal ensemble CantusAmici en het orkest Chapelle de Lorraine organiseren samen een...
    muzikaal, visueel maar vooral nooit gezien project. De zorgvuldig gekozen teksten zullen door Fernand Verreth worden voorgedragen, begeleid door uittreksels uit verschillende requiems van componisten zoals Mozart, Webber, Rutter en Brahms.
    Tegelijkertijd wordt deze opvoering visueel ondersteund met uniek fotomateriaal en authentieke beelden van zo'n 100 jaar geleden.
    U zal dus, in het grijze licht van WO I, kunnen zien en voelen wat de 'Oorlog aan de Dijle' voor Mechelen en zijn inwoners heeft betekend.

    Inkomkaarten:
    - €25
    - bestellen: cantusamici@gmail.com

    14-05-2014 om 13:35 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    13-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningin Elisabethwedstrijd 2014
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel staat dit jaar in het teken van zang. 73 jonge zangers zijn tot de eerste ronde toegelaten, die op 14 mei van start gaat in Flagey in Brussel. Van 28 tot en met 31 mei vindt de finale plaats in het Paleis voor Schone Kunsten.

    De Koningin Elisabethwedstrijd – een internationaal muziekconcours, opgericht door Koningin Elisabeth van België in 1937 – staat afwisselend in het teken van piano, viool, compositie en zang. De laatste zangeditie was in 2011. Toen won de Koreaanse sopraan Hong Haeran de wedstrijd.

    Het concours is bedoeld voor “vergevorderde muzikanten die klaar zijn om aan een internationale carrière te beginnen”. Een jury met bekende zangers als Maria Bayo, Sophie Karthäuser en José Van Dam selecteerde uit 214 dvd-inzendingen 73 kandidaten van 27 verschillende nationaliteiten die volgens hen aan die eisen voldoen: 42 sopranen, 14 mezzosopranen, 1 alt, 2 countertenoren, 7 tenoren, 4 baritons en 3 bassen.Deze zangers moeten zich door de eerste ronde (14 t/m 16 mei), de halve finale (18 t/m 20 mei) en de finale (28 t/m 31 mei) werken om met de eer van winnaar te kunnen gaan strijken. In de finale is plek voor twaalf zangers, die verspreid over vier avonden elk drie tot zes werken zullen zingen. Ze worden daarbij begeleid door het Symfonieorkest van de Munt onder Roland Böer. De hoofdprijs bestaat uit 25.000 euro. Daarna komen prijzen van 20.000 euro (tweede prijs) tot 8.000 euro (zesde prijs).

    De Koningin Elisabethwedstrijd krijgt op tv, radio en internet ruim aandacht. Zo is het mogelijk om onder meer de halve finale en de finale live en on demand te bekijken op de website van het concours.

     


    13-05-2014 om 11:05 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    12-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morricone in Brussel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nadat hij een gepland concert op 11 april in Brussel moest uitstellen wegens een rugblessure, ligt er nu een nieuwe datum vast voor een optreden op 27 juni om 20.30 u in Paleis 12 in Brussel van Ennio Morricone  (85 jaar jong!).

    Morricone componeerde de afgelopen 50 jaar de soundtracks voor meer dan 500 films. Een aantal van die composities zijn een onderdeel van het collectief geheugen geworden en overstegen ruimschoots hun functioneel doel in de film. Bekendste voorbeelden hiervan zijn de muzikale thema’s van ‘A Fistful of dollars’, ‘The Good, the Bad and the Ugly’, ‘For a few dollars more’, ‘Once upon a time in the West’, ‘Bugsy’, The Mission’, ‘The Untouchables’, ‘Cinema Paradiso’ en - meer recent - ‘Inglourious Basterds’.

    In een recent interview in De Morgen reageerde de maestro zeer duidelijk op de vraag of hij dan nooit zal stoppen: “Nee. Muziek maken is mijn werk. Bovendien blijven ze mij maar vragen. En goed, vijfhonderd soundtracks lijkt veel. Maar in vergelijking met wat Mozart en Bach allemaal hebben gemaakt, ben ik nog niet eens begonnen”.

    http://www.youtube.com/watch?v=dyg1mQ87ILg

     


    12-05-2014 om 13:40 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    11-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2014
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geef het maar toe, jij hoorde wellicht bij de miljoenen kijkers die gisteren naar Eurosong 2014 hebben gekeken. Sceptisch wellicht wanneer Conchita Wurst/Tom  Neuwirth als travestiet Oostenrijk kwam verdedigen. Maar zelfs Rusland, dat toch niet bekend staat om zijn vriendelijkheid voor sommige holebi- en andere subvormen, gaf er volop punten aan.

    Wat mij echter het meest opviel tijdens de editie was het feit dat er weer opnieuw succes is voor de melodieuze song. En ook: weg van de extravagante acts met monsters e.d.m. Daar van waren de eerste drie sprekende voorbeelden. Nederland en Zweden stonden terecht mee op het podium.

    http://www.youtube.com/watch?v=SaolVEJEjV4

    http://www.youtube.com/watch?v=XdXXnX5BvGY


    11-05-2014 om 10:31 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    10-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dwang van columns
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als je ’s morgens voor je pc zit, besef je pas hoe moeilijk het voor column schrijvers moet zijn om elke dag iets nieuw (en hopelijk relevant en boeiend) uit je mouw te schudden. Nu is een blog natuurlijk geen column, was integendeel oorspronkelijk bedoeld als kleine reflectie en geheugensteun. Maar stilaan krijg ik het gevoel van “moeten”, als ik zie dat er ongeveer 500 hits per dag gehaald worden. Ik vraag mij af wie al die volgers zijn, die zich elke keer opnieuw de moeite getroosten om hier op bezoek te komen.

    Niet dat mijn inspiratie zo snel uitgeput geraakt. Het is vaak meer een kwestie van l’embarras du choix. En je kan ook niet steeds dezelfde onderwerpen naar voor halen. Ik ben een fanatieke krantenlezer en nieuwsopvolger. Ik zou dus zeggen: koop vandaag nog maar eens De Standaard en lees daar hoe voor de zusjes Caluwaerts muziek op de eerste plaats komt en mannen pas op de tweede. Voor mijzelf zou het al heel wat moeilijker kiezen zijn.


    10-05-2014 om 10:08 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (1)
    08-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Maus voelt lente
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor sommige organisten zetten orgelliefhebbers al eens een stapje in de buitenwereld. Wat mij betreft is dat voor Peter Maus zeker het geval.

    Ik zou dus zeggen: koppel een bezoek aan Gent op zondag 18 mei aan een orgelrecital in de Sint Niklaaskerk (15.00 uur) en luister naar een concert met als thema “Duitse barok met een vleugje lente”. Voor een schamele 10 EURO kan je luisteren naar werk van Weckmann, Pachelbel, Bach en Krebs. De improvisaties op lenteliederen completeren het geheel.


    08-05-2014 om 15:22 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    07-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koorweek Brugge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    5 - 13 juli 2014

    De zomerweek van de “Kooracademie Brugge" is een intensieve koorweek voor koorzangers en -dirigenten. Tijdens deze week wordt gemusiceerd onder leiding van ervaren docenten, zijn er masterclasses voor dirigenten, verschillende zangateliers, stemvorming voor alle deelnemers, én is er een slotconcert met een barokorkest. 

    Iedere dag start met een half uur stemvorming voor alle deelnemers. Twee maal per dag is er tuttikoor waarin cursisten dirigenten en koorzangers samen een barokprogramma instuderen.

    Koorzangers worden ingedeeld in kleinere ensembles, die in afzonderlijke workshops werken rond koormuziek uit verschillende stijlperiodes (a capella en met orgelbegeleiding).

    PROGRAMMA

         G.F. Händel:   

              - "Judas Maccabeus"  (koorgedeelten) 

                                    o.l.v. Patrick Peire

              - Psalm 112,  "Laudate pueri” (sopraansolo en koor) 

                                   o.l.v. Jan Vuye

         J.S. Bach:

      
              - Bringet dem Herrn Ehre seines Namens (koorgedeelten) 

                                  o.l.v. Ignace Thevelein

              - Schwingt freudig euch empor (koorgedeelten)

                                 o.l.v. Ludo CLaesen

     

    Het programma voor de kleine koren wordt later vastgelegd, afhankelijk van het aantal deelnemers en de stemverdeling.

     


    07-05-2014 om 09:53 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    06-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Swinging Bach

     

    De video die wij hier bij voegen met de titel “Swinging Bach”, zegt – zoals de presentator het uitdrukt – iets over Johann Sebastian Bach, die na al die eeuwen vitaler, moderner en swingender is dan ooit te voren. Bachfanaten zullen misschien de wenkbrauwen fronsen. Anderen zullen opmerken dat een muzikale god als Bach overleeft in alle interpretaties die voorhanden zijn.

    http://www.youtube.com/watch?v=Oz1lYc3NfoM

     


    06-05-2014 om 09:51 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    05-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pechweek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Soms heb je zo van die weken dat de pech toeslaat. Vorige week was er mij eentje. Ik ben er eerst in geslaagd om mijn auto van voor tot achter te verzekeren van een opknapbeurt, nou ja “verzekeren”. Ik vermoed niet dat de verzekering dolenthousiast zal reageren na de expertise, de schade kan gemakkelijk oplopen tot enkele duizenden euro’s. Tijdelijk zullen passagiers het moeten stellen met de achterbank, want vooraan is de deur niet open te krijgen.

    En dan vrees ik ook dat het ziekenhuis in Aalst mij binnenkort weer dikwijls te zien krijgt als bezoeker. Hartkleppen schijnen niet het eeuwige leven te bezitten. Alles bij mekaar is dit veel erger dan een gedeukte auto en een gedeukt zelfbeeld.

    Na 15 mei zal ik weten wat dit alles voor gevolgen heeft voor mijn activiteiten in de komende maanden.


    05-05-2014 om 11:35 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    04-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polyfonie beleven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meer Stemmig Gent: stemmige meerstemmigheid in de schaduw van de oude Sint-Baafsabdij van Gent! Voor de derde keer op rij vindt op zaterdag 28 juni 2014 Meer Stemmig Gent plaats: dat is een ééndaags festival boordevol polyfonie en oude muziek. Op het programma staan topoptredens van La Capilla (het vroegere Capilla Flemanca), Hathor Consort, El Grillo en Graindelavoix. Kinderen kunnen deelnemen aan de workshop ’Middeleeuwse Nachtegalen’, een spannende ontdekkingsreis waarin ze als troubadours door de middeleeuwen zingen, onder leiding van Le Caste Nymphe. Volwassenen kunnen dan weer kiezen uit twee workshops polyfonie (onder leiding van Marnix De Cat en Inge Bollaert).

    Alle info én reservaties op de site www.meerstemmiggent.be

    http://www.youtube.com/watch?v=vC0WpeWSBak


    04-05-2014 om 10:56 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    02-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blazen maar

     

    Diep inademen want er moeten 127 kaarsjes uitgeblazen worden voor levende grote dirigenten. De dode componist herdenken we wel, maar die kan niets meer doen met een verjaardagstaart.

    Valery Gergiev, 2 mei 1953

    Philippe Herreweghe, 2 mei 1947

    Alessandro Scarlatti, 2 mei 1660

    http://www.youtube.com/watch?v=X7vsERSW7tw

    http://www.youtube.com/watch?v=b48XPO2cC8A

    http://www.youtube.com/watch?v=Z34navI4ZOU

     

     

     


    02-05-2014 om 11:01 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    01-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polen 10 jaar EU
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Republiek Polen maakte sinds de val van het communisme in Oost-Europa in 1989 een democratische ontwikkeling door. Het overwegend katholieke land trad per 1 mei 2004 toe tot de Europese Unie.

    Polen maakte al sinds vóór de Middeleeuwen deel uit van de hoofdstroming in de culturele ontwikkeling van Europa. Het land heeft zich ontwikkeld tot een schoolvoorbeeld van een liberale democratie met eerbied voor de rechten van minderheden. Bij de val van het communistische bewind speelde de leider van de vrije vakbond Solidariteit, Lech Walesa, een belangrijke rol. Hij won in 1983 de Nobelprijs voor de vrede. In 1978 werd de aartsbisschop van Krakow, Karol Wojtyla, onder de naam Johannes Paulus II de eerste niet-Italiaanse paus sinds 1522.

    Het land heeft Europa figuren van groot belang geschonken. Zo toonde de astronoom Copernicus in 1543 aan dat de aarde niet het middelpunt van het heelal is. Marie Sklodowska (getrouwd met Pierre Curie) won in 1903 de Nobelprijs voor de natuurkunde voor haar onderzoek naar radioactiviteit. Leidende culturele figuren zijn onder meer de componisten Chopin en Górecki, en de filmregisseurs Andrzej Wajda en Krzysztof Kieslowski. De dichteres Wislawa Szymborska won in 1996 de Nobelprijs voor literatuur.

    http://www.youtube.com/watch?v=LPa7jjeKVR4

    http://www.youtube.com/watch?v=GT-fogvEMTs


    01-05-2014 om 09:17 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)

    Archief per maand
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008

    Ik ben Carlo (Carlo Claes), geboren op 20 september 1944. Als je goed telt weet je hoe oud / jong ik ben. Enkele jaren geleden gaf ik mijn job als resoc-coördinator van Waas en Dender op om met brugpensioen te gaan. Sindsdien kan ik mij aan mijn echte passie wijden: de koormuziek. Ik dirigeer twee koren:   Fiori Musicali uit Sint-Niklaas en  het Hanswijkkoor in Mechelen. Zo ontmoet ik iedere week een hoop fijne, lieve mensen. Maar hier is de wereld nog veel groter. Dus kom ik nu ook jou tegen.
    Foto

    Gastenboek
  • Hallo medeblogvriend(en)
  • Een gezegende midweek voor de feestdagen
  • Groetjes aus Entenhausen
  • fijn lief
  • nieuw kleurtje

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog als favoriet !

    Zoeken met Google




    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs