Foto
Foto


 

Foto
Foto
Foto
Foto

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Viva,
49 jaar jong, gehuwd,
wonend in het Hageland.
Werkend als zaakvoerder.
Mijn hobby's:
Fotografie en beeldbewerking,
lezen, film, bloggen,
uitjes met vrienden ...
Maar vooral:
Dréke, Caress en Morriske.

Foto
Foto
Caress
Mijn Blauwe Britse KorthaarKarakter ...

De Karaktereigenschappen van de Britse Korthaar

Toen ik de eigenschappen las die worden toegekend aan de Britse Korthaar kon ik dit alleen maar volop beamen. Caress voldoet perfect aan deze beschrijving.

De Britse Korthaar wordt wel liefhebbend "Teddybeer" genoemd door zijn aanbidders.

Anders als dat dit koosnaampje doet vermoeden is de Britse Korthaar niet alleen een kat om te knuffelen. De Britse Korthaar is een ongecompliceerd, vriendelijk ras met een evenwichtig en aanhankelijk karakter. Hij past zich makkelijk aan, leert snel, bezit een robuust lichaam en vereist weinig vachtonderhoud.

Het is geen wonder dat dit ras een van de populairste rassen is!

Hij kan zich zeer snel aanpassen aan nieuwe situaties zonder zijn interesse in uiteenlopende zaken op de geven. De Britse Korthaar houdt van kinderen en houdt ervan dicht bij de mensen te zijn zonder zich op te dringen, doch hij is net zo toegewijd als een hond. Deze kat is een rustige huisvriend. Dit ras is nooit humeurig en kan de humor van bepaalde zaken wel inzien.

Hij kan over het algemeen goed samen met honden en andere huisdieren omgaan als ze op de goede wijze met elkaar zijn geïntroduceerd.

Een Brit houdt erg van spelen en kan uren zoet zijn met een muisje, balletje of propje papier.

Een Brit heeft beweging nodig om goed in conditie te blijven en een krabpaal is eigenlijk een must. Een Brit blijft tot op hoge leeftijd speels.

Sommige kleuren zoals de zilverkleuren (zilver tabby, zilver shaded, ed.) zijn vaak wat levendiger en temperamentvoller. De zachtere karakters komen vaak voor onder de verdunde kleuren zoals blauw en crème.

De Britten hebben de gewoonte nieuwe bezoekers uitgebreid te inspecteren en terwijl ze dit doen geven ze vaak wat knuffels weg. Nadat deze behoefte bevredigd is loopt de kat koninklijk weg en gaat rustig de bezoeker zitten bekijken van een respectvolle afstand.

De Britse Korthaar staat bekend om zijn intelligentie en grote leercapaciteit. Ze hebben een uitstekend geheugen. Als ze eenmaal geleerd hebben hoe ze een deur moeten openen, dan zullen ze dit niet meer vergeten.

Als dit ras eenmaal gewend is aan een dagelijkse routine dan zullen ze erop staan dat men zich houdt aan deze routine.

Over het algemeen zijn volwassen Britten moedig en niet snel bang. In panieksituaties blijft de Brit vaak verbazend rustig.

Kortom, de Britse Korthaar is een perfecte familiekat!
Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!