Inhoud blog
  • Verhuisd!
  • 2011 goed begonnen!
  • 0.579!
  • Luchtdichtheidsproblemen
  • Start week 51: Gestage vordering
  • Start week 42: bouwverlof
  • week 38: BAKSTENEN!!
  • week 34: Luchtdichting
  • Start week 33: na lang wachten komt de metser
  • Week 29: discrete vorderingen
    Zoeken in blog

    De bouw van ons passiefhuis

    20-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aannemers en aanverwanten

    De aannemers voor de ruwbouw liggen vast! Niet altijd eenvoudig voor een passiefhuis met behoorlijk wat grondwerken door de talud. Maar we zijn heel blij dat het dan toch gelukt is.

    We hebben onze mannen voor de grondwerken en ruwbouw, voor de kelder, voor het dak en voor de houtskeletbouw; enkel voor de ramen is het nog even wachten op een paar offertes om dan de knoop door te hakken. 

    Ondertussen gaan we tot over de taalgrens diep in de Ardennen op zoek naar vers  uitgegraven leisteen voor de garagemuur. Blijkt toch een stuk goedkoper te zijn dan leistenen uit de winkel met natuursteen. Alleen dat Frans... niet zo makkelijk om bouwtermen te vertalen, maar we trekken onze plan wel.

    In bijlage een fotootje van hoe het er ongeveer zou moeten gaan uitzien.

    Vandaag zijn we ook bij de notaris gaan tekenen voor de lening. Het is nu dus officieel, geen weg meer terug. We dachten nog tevoren eens op de Lotto te spelen (in een "je weet maar nooit" bui), maar zijn dat uiteindelijk vergeten op tijd te doen, dus toch maar voor de lening gegaan .

    En dan blijft het even spannend afwachten om te horen wanneer de grondwerker kan starten. Als' t van ons afhangt liever vandaag dan morgen. Ja, na anderhalf jaar plannen, papierwerk, notarissen en vergunningen mag er nu toch wel iets gebeuren.

    Groetjes!

    Bart en Tania








    02-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dakwerken
    Hallo iedereen!

    Het einde van het bouwverlof is in zicht, en bij deze ligt onze eerste aannemer officieel (met handtekening en al!) vast: de dakwerker. Gisterenavond zijn we een bespreking gaan doen (het is de buurman van mijn ouders, dan kan je al eens binnenspringen op een zaterdagavond ), en het ziet er goed uit. Het gaat enkel om de dakbedekking, timmerwerken worden uitgevoerd door de timmerman die de houtskelet bouwt.

    We hebben nu ook definitief de knoop doorgehakt wat betreft de dakpannen: het wordt de Brugse pan van Eternit, in zwart. Een bewuste keuze voor een betonpan, wegens ecologischer, en volgens Eternit dankzij de coating toch goed resistent tegen mos en andere vlekken. Binnen twintig jaar zullen we weten of ze gelijk hebben  . Op het plat dak komt roofing met een wortelwerende laag; in tweede tijd zal hier het groendak worden opgelegd door een gespecialiseerde firma.

    Volgende week zal ook de beslissing vallen voor de grondwerken, kelder en ruwbouw. De timmerman ligt mondeling ook vast, maar daar volgt nog een vergadering mee, dus meer nieuws daarover als we meer weten.

    Tot zover de stand van zaken. Als alles een beetje goed verloopt, wordt er eind augustus gegraven. Spannend!

    Veel groetjes van de actieve passieve bouwers,

    Tania (en Bart)

    28-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gevelsteen? Oude Beerse!
    Hallo iedereen!

    We zijn wederom een (heel klein ) stukje opgeschoten in ons bouwavontuur.
    Zoals gepland zijn we vorig weekend naar onze bouwgrond getrokken met een meute familieleden. Na een namiddagje grondig doorwerken, zijn we er met z'n allen in geslaagd om de hele resem aan "betonnen piketten" te herpotten. Vanaf nu is ons lapje grond mooi bouwklaar, tadaaa .

    Dit weekend hebben we ons toegelegd op de gevelsteen. Na ons bezoek aan Kerkstoel bouwmaterialen waren we al overtuigd van het gebruik van een recuperatiesteen, alleen viel de prijs daar nogal tegen. Bovendien bestaan er verschillende soorten "oude steen" en vonden we de keuze niet evident.
    Vandaar dat we gisteren en vandaag op uitstap zijn geweest naar de Antwerpse Kempen.We hebben maar liefst 4 handelaars in oude bouwmaterialen bezocht, waarvan er 2 met ons een hele rit hebben gemaakt langs verschillende woningen. Hierdoor bleek al snel onze voorkeur uit te gaan naar oude Paepesteen en oude Beerse steen. Door het prijsverschil tussen beide (oude Paepe bedraagt bijna het dubbele van de prijs), is de beslissing definitief gemaakt: Oude Beerse it is !
    Dankzij de rondrit konden we ook al verschillende metselstijlen bekijken: halfsteen-, kruis- en wildverband. Wij hebben een voorkeur voor het laatste (want we zijn ook nogal "wild" ).

    Hieronder vallen al wat voorbeeldjes te bewonderen (Foto 1 en 2: wildverband). Wij zullen echter wel opteren voor een geelbeige voeg, wat het geheel een zachter cachet geeft (lees: minder rood). Maar het geeft al een idee he....

    Dinsdag gaan we nog naar de architect voor een vergelijkende studie van de reeds ontvangen offertes. 
    Meer nieuws later!

    Vrolijke groetjes,

    Bart


















    16-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.offertes
    Hallo iedereen!

    Ondertussen zijn we weeral een maand verder na het laatste bericht, en neen, we hebben niet stilgezeten .

    Ik had wel nog examens te doen, dus dat heeft de aandacht even afgeleid van de bouw. Maar we zijn helemaal back nu.

    De aanbestedings- en detailplannen van de architect zijn afgewerkt, en hij heeft ondertussen ook al verschillende aannemers aangeschreven voor een offerteaanvraag. Wij hebben hetzelfde gedaan; eind deze week zouden we iedereen op ons lijstje moeten gebeld hebben, zodat de offertes kunnen binnenstromen. We hebben al een eerste voor de gegoten betonkelder ontvangen. Eerste reactie: amai, dat kost geld. Vermoedelijk zal deze reactie nog een paar keer volgen . Eind juni hebben we een afspraak bij de architect om de binnengekomen offertes te vergelijken. Als alles goed gaat, halen we onze start nog eind augustus/september, dat zal vooral van de aannemer voor de ruwbouw en de houtskelet afhangen. Aannemers bellen is wel een entertainende bezigheid, zeker als je in Antwerpse regio's terecht komt. Een korte quote: "Komt u ook voor betonkelders tot de regio Halle meneer?" "Joa madammeke, mor da goat a wel a wa mier kosten hae, voe de verploatsink".

    Soit, verder hebben we de knoop ongeveer doorgehakt wat betreft dakpannen. Dat wordt een betonpan van Eternit, op nummer 1 de Brugse pan, en in reserve (voor moesten we ons nog bedenken) de stormpan of de sneldek. We zijn afgelopen weekend ook eens langs Kerkstoel Bouwmaterialen geweest, waar onze voorkeur voor een recup baksteen toch is bevestigd. Daarvoor plannen we nog twee uitstapjes: eentje naar regio Turnhout (voor Stanny Roefs en voor de Kempische Bouwmaterialen) en eentje dichterbij naar Kampenhout bij Old Stone. Want oude Beerse, oude Paepe, oude-nog-veel-andere-keuzes, niet zo evident.

    Tot slot gaan we de bouwgrond ook bouwklaar maken dit weekend, als het weer wat meezit tenminste. Daarvoor hebben we de familie opgetrommeld om piketten en draad te verzetten, zodat er geen schapen sneuvelen tijdens de werkzaamheden . We proberen volgende keer wat fotootjes te posten van dit gebeuren.

    En vrijdag is nog een grote dag, met twee events: neef Dirk trouwt met zijn lieve Ilse, en ik heb mijn (jawel, laatste) proclamatie!!!

    Groetjes nog aan iedereen, en tot gauw,

    Tania (en Bart)

    14-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joehoe!!! De bouwaanvraag is goedgekeurd!
    Ja ja, het heuglijke nieuws viel vandaag in de bus! "Het College van Burgemeester en Schepenen heeft uw aanvraag ertoe strekkende tot het bouwen van een woning ingewilligd". Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik die zin twee keer heb moeten lezen eer ik doorhad dat het ok was .

    Bouwen is wachten, dat wisten we al; bouwen is ook betalen weten we nu. Want kijk, je krijgt die bouwvergunning niet zomaar in handen. Neen, eerst moet de bouwtaks worden betaald . Maar goed, we kunnen beginnen, dat is wat telt!

    De offertes zullen nu ook stilaan de deur uitgaan, de laatsten eind volgende week na nog enkele aanpassingen van de architect.

    Als alles goed gaat, hangt onze bekendmaking van de bouwvergunning tegen het einde van de zomer op onze werf (klinkt wel goed, "onze werf").

    Groetjes van twee tevreden bouwers-in-spe,

    Tania en Bart

    06-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bouwaanvraag: het einde is in zicht!
    Hallo iedereen,

    Na een tijdje stilte weer nieuws vanop het bouwfront. We hebben nog contact gehad met stad Halle. De bouwaanvraag was half maart volledig en ontvankelijk verklaard na een eerste poging begin januari met terrasproblemen . Nu is het advies van de milieudienst er ook bijgekomen, en komt onze bouwaanvraag voor de definitieve beslissing op het schepencollege vrijdag. Spannend spannend! 't Zou een mooi verjaardagscadeau zijn mocht de goedkeuring volgende week dan in de bus vallen... .

    Verder hebben we nog een afspraak met de architect gehad. De detailplannen zijn bijna afgewerkt nu. We hebben de doorsnedes van de muren en het dak meegekregen, die posten we hier nog bij een volgende gelegenheid. Bedoeling is dat we volgende week aan de offerteronde zullen beginnen. We hebben een vlijtige architect die meteen aan verschillende aannemers de meetstaat zal doorsturen om offertes op te vragen. Wij zullen hetzelfde doen met firma's die we willen aanschrijven. Nadien worden alle offertes netjes in een Excel file verzameld, en vergeleken. 

    Dus het komt op gang, na toch wel een jaar papierwerk als je alles samentelt (april 2008 is de verkavelingsaanvraag ingediend, waar is de tijd...). Binnenkort kunnen we glaswol in de muren proppen

    Groetjes en tot de volgende update,

    Bart en Tania 

    09-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouwen is wachten...

    Jawel, bouwen is wachten. Lang wachten. Wachten op de detailplannen van de architect. Woensdag 15 april hebben we een afspraak en zou alles er moeten zijn. Wachten om offertes aan te vragen, want daarvoor moeten we wachten op de detailplannen en de meetstaat. WACHTEN op de bouwaanvraag, die nu al bijna vier weken is gearriveerd en als volledig dossier aanzien op stad Halle (en volgens ons daar ergens op een bureautje ligt te ... wachten  om goedgekeurd te worden).

    We zijn het wachten een beetje beu, voor wie het nog niet heeft gemerkt. Het mag wat vooruitgaan nu. Maar we kennen dat ondertussen ook al: als het dan goed vordert, is het vaak teveel ineens, en van hier naar daar crossen. Blijkbaar is dat een ongeschreven wet in de bouw: mondjesmaat kennen ze daar niet. Maar goed, we passen ons aan. We zijn geduldig. Ondertussen sparen we energie voor binnenkort...

    Groetjes van wachtende Bart en Tania


    09-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Batibouw
    Hoi!

    Verleden week hebben we ons gewaagd aan een namiddagje Batibouw, dé bouwbeurs bij uitstek. Dertien paleizen in Brussel is wat veel om alles uitgebreid te bewonderen, dus hebben we ons beperkt tot wat echt interessant is voor de start van de bouw. Spijtig genoeg was er dus maar een korte blik in het voorbijlopen naar de keukens en wellness badkamers , maar wel veel aandacht voor isolatie, passieve ramen, het passiefhuisplatform (zij hadden ook een stand), dakpannen en gevelstenen. 

    Wat betreft de isolatie hebben we toch een nuttig beursbezoek achter de rug. We waren voordien al fan van cellulose, papiervlokken als isolatiemateriaal. Het alternatief is glaswolisolatie, wat dan weer interessant is omdat we dat zelf zouden kunnen plaatsen en zo wat kunnen besparen. Maar... de cellulose heeft een aantal fijne eigenschappen zoals een tragere warmtedoorslag (dus minder warm in de zomer) en goede vochtregulatie. Dus je begrijpt ons dilemma. We hebben er een gesprek met de architect over gehad, en hij zal de plannen zo voorzien dat er cellulose kan gebruikt worden als isolatiemateriaal. Komt er dan toch glaswol, dan kan dat perfect, want voor cellulose moet er iets meer plaats worden voorzien. We zullen de offertes afwachten binnenkort.

    Daarnaast veel passieve ramen gezien, wat wel eens fijn was (vorig jaar in Antwerpen hadden we er maar eentje gevonden op de beurs). Alhoewel... het blijft een gewoonte dat als je informeert naar de passieve ramen, er iemand moet "bijgehaald" worden. Blijkbaar toch een moeilijke vraag. En sommige firma's gebruiken het puur als reclamestunt, want bij navraag leveren ze dan niet in België . Er zijn gelukkig toch al een aantal firma's die passieve ramen installeren, vaak afkomstig uit Duitsland.  

    Kortom, het was voor ons een interessante beurs, maar the best is yet to come of course. De bouwaanvraag is opnieuw binnen (komaan stad Halle!), en eind maart verwachten we de gedetailleerde plannen van de architect. En dan: een aannemer vinden voor de grondwerken! Wie trouwens nog grond (zandgrond) nodig heeft in de buurt van Halle, deze zomer kunnen we een paar vrachtwagens leveren .

    Veel groetjes!

    De bouwers

    05-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lening!
    Hallo iedereen!

    De kogel is door de kerk: dinsdagavond hebben we onze handtekening gezet voor onze lening!!! Spannend moment toch wel, ook al zijn het natuurlijk nog maar voorlopige papieren om onze aanvraag in te dienen. We hebben de laatste maand enorm veel banken gezien, de één al wat interessanter dan de andere. Schuldsaldoverzekering, reserveringsprovisie, loondomiciliëring, referte-indexen, het duizelde ons wel eens.

    Uiteindelijk kwamen we bij twee banken uit: AXA of Delta Lloyd. Zij hadden het meest interessante aanbod (lees: de laagste rentevoet ) voor een lening met vaste rentevoet op 25 jaar. Na wat heen en weer getrek liet Delta Lloyd zijn rentevoet zakken tot net onder de 4%, dus zijn we er opgesprongen. Nu ja, wel met dank aan Johan van Infides, het makelaarskantoor waar we enkele verzekeringen hebben lopen. Hij heeft voor ons onderhandeld met Delta Lloyd, en hij heeft dat niet slecht gedaan .

    Ondanks het feit dat we heel tevreden zijn over onze lening en rentevoet, blijft het natuurlijk een beangstigend idee dat we tot ons 52e levensjaar elke maand een flink bedrag mogen neertellen voor ons huis. Dat lijkt toch ellendig lang, niet?

    In elk geval is het nu nog een hele papierwinkel afhandelen, en dan naar de notaris. Rond juni zal de lening uiteindelijk beginnen lopen. Op die manier kunnen we gedurende de komende maanden nog meezakken moest de rentevoet diepe dalen kennen. We zijn dus in blijde verwachting!

    Groetjes,

    Bart en Tania

    19-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De checklist

    Piep,

    Afgelopen dinsdag zijn we nog eens bij de architect  langsgeweest na een deugddoende vakantie (wat zon, lekker eten, veel bejaarden, kunst en cultuur: wat moet een mens meer hebben aan de Costa del Sol?). En maar goed dat we net uitgerust waren, want er was werk aan de winkel. Niet zomaar wat plannen, of wat leuteren over het zoveelste voorontwerp. Neen, het was tijd voor.... DE CHECKLIST (dam dam dam dam).

    Voor degenen die zich afvragen waar alle heisa om te doen is: met de checklist overloopt de architect samen met ons alle mogelijke details en keuzes die nodig zijn om de gedetaileerde plannen en de meetstaat op te stellen. Eens we die hebben, is het tijd om offertes aan te vragen. 

    Best stresserend trouwens, die checklist. Bijna drie uur zwoegen en kiezen heeft er toch voor gezorgd dat het bij ons wat ging duizelen. Zinken afvoerbuizen? Glaswol als isolatiemateriaal? Betonpannen op het dak? Hangwc's of gewone? Gyproc of fermacell? Tropisch hout of thermisch verduurzaamd hout voor het terras? Waar moeten er afvoerputjes komen? En welke ramen zijn vast, welke ramen draaien open en naar waar? Gelukkig is niet alles definitief, want waarschijnlijk zullen we tijdens het aanvragen van de offertes nog wel dingen wijzigen. Maar het wordt wel een beetje echter allemaal.

    Qua timing zouden we hopelijk na het bouwverlof in augustus kunnen starten. Tevoren zal krap worden; alle offertes moeten tenslotte nog aangevraagd worden. Dat geeft ons gelukkig nog wel wat tijd voor onze nieuwe hobby: kiezen....

    Groetjes van de bouwers,

    Bart en Tania 


    18-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bouwaanvraag deel 2

    Hallo iedereen,

    De bouwaanvraag die we zo vlijtig hadden ingediend, is al van retour . Nu ja, eigenlijk zijn we wel blij met de snelle respons. Door het feit dat het huis wat gedraaid staat naar de zuidrichting, steekt er een hoek over de 12 m bouwgrens voor het verdiep. Onze architect had vooral rekening gehouden met de 15 m bouwgrens op het gelijkvloers, maar op het verdiep geldt dus wel degelijk 12 m.

    Geen probleem, dan verzetten we de boel (lees het huis) iets naar voren. Komt eigenlijk nog best goed uit, hierdoor wordt er een kleine berging gecreëerd in de hal naast de garage, die meteen wordt ingepalmd voor de elektriciteit-en waterinstallatie. Maar dan: het terras. Blijkbaar is die 12 m inclusief terrassen, wat dus wel een probleem geeft. Sh*t . Maar we hebben niet voor niks een creatieve architect. Momenteel hebben we twee mogelijkheden: ofwel wordt het een verkavelingswijziging aanvragen voor het terras, ofwel maken we het terras in een spie-vorm (dus breed aan de masterbedroom en versmallend naar het westen). De architect vraagt na of die verkavelingswijziging kan.

    En zo blijft bouwen toch wel een spannend avontuur van begin tot eind

    Groetjes, en tot gauw,

    Bart en Tania


    28-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plannen voor de bouwaanvraag

    Hello,

    Ondertussen is er al heel wat tijd verstreken. Na de laatste budgetcontrole eens gaan horen bij de banken of we ons droomhuis wel kunnen betalen en mits enige moeite zal dit lukken. Hopelijk kunnen we ergens een goeie lening afpietsen, we duimen alvast voor een lage rentevoet .

    De architect heeft nu ook de plannen opgemaakt om door te sturen naar het stadsbestuur voor de aanvraag van onze bouwvergunning.
    De (voorlopig) definitieve plannen kunnen jullie nakijken op volgende link :

    http://www.mediafire.com/download.php?jjnjbg3t2fy

    Gewoon op download klikken en dan moeten de plannen te zien zijn in een pdf file.

    We zijn ondertussen druk bezig met het bespreken van de nodige materialen (gevelstenen, pleister etc.). Waarschijnlijk zal de muur van de garage en de voordeur geplaatst worden in leisteen. We dachten eerst aan zandsteen, maar omdat het over de voorgevel gaat, hebben we toch wat schrik voor moswildgroei . Leisteen is donker, dus dat zou toch een beter resultaat/bescherming moeten geven.
    We denken voor de rest momenteel aan recuperatiebaksteen voor het gedeelte met hellend dak en een lichte pleister voor het gedeelte met plat dak en de strook op de voorgevel. Nog heel wat keuzes te gaan en we zijn nog niet eens deftig begonnen


    Vrolijke groetjes en tot binnenkort!

    Bart en Tania


    18-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.budgetcontrole en passiefhuis berekening
    Hallo iedereen!

    Enkele dagen geleden zijn we nog eens langsgeweest bij de architect. Orde van de dag: budgetcontrole , de berekening voor de passiefhuisnormen, en nog enkele kleine aanpassingen.

    We hebben nu een gedetailleerde berekening van het budget gekregen, waarin ook alle aanpassingen (zoals een grotere berging) en extraatjes (zoals het terras en de muur van de garage in natuursteen) zijn meegerekend. Effe slikken toch: we zitten een leuk miljoentje in oude Belgische frank boven het oorspronkelijk geraamde budget. Dat was wel te verwachten, want dat was gewoon op basis van het aantal m². Nu is het dus even banken afschuimen om te kijken of het huidige budget haalbaar is. We voorzien sowieso nog een "geheim" extra budget voor eventuele verrassingen, want je weet hoe dat gaat in de bouw.

    Soit, naast de budgetcontrole, is ook de passiefhuis berekening bijna klaar. We komen aan de strenge passiefhuisnorm (joehoe!), mits nog enkele aanpassingen zoals grotere ramen op het zuiden, en een andere indeling van de inkomhal. Deze laatste wordt nu in twee delen verdeeld, zeg maar een inkomhal en een trappenhal, en de passieve schil zal pas starten vanaf de trappenhal. Dat bespaart ons alvast een passieve deur tussen de hal en de garage (dat mag nu een gewone binnendeur zijn), en we hoeven de lichtkoepels boven de inkomhal ook niet passief te voorzien. Bovendien levert dit alles een mooie winst op voor de berekeningen.

    Als de nieuwe plannen helemaal rond zijn, zullen we ze hier nog posten.

    Er moeten nog enkele kleine aanpassingen gebeuren, zoals een hoog en smal raam in de badkamer (minder inkijk), en de twee verticale lange ramen in de living zouden we allebei even breed maken. De wc's schuiven we ook op naar de buitenmuur toe, dan staan ze niet als een hokje in het midden van de hal en sluit alles wat mooier aan. Maar bon, details dus.

    Wat betreft onze planning, zouden we eind januari onze bouwaanvraag moeten kunnen indienen. Hierop verwachten we snel antwoord, omdat het na de verkavelingsvergunning enkel langs de stad Halle moet passeren en niet langs de provincie. En dan komt het materialen kiezen en offertes aanvragen! Onze architect wil graag nog voor Batibouw de grote offertes voor grondwerken en houtskeletbouw opvragen, om niet in de grote hoop te belanden. We shall see...

    Veel groetjes!

    Bart en Tania

    28-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorontwerp

    Hello,

    Deze week zijn we weer op bezoek geweest bij de architect voor ons 2e voorontwerp , joehee . De eerste maal was het al niet slecht maar hadden we toch nog wat bemerkingen en vragen. Kris heeft dat duidelijk allemaal mooi verwerkt en is met een aantrekkelijk resultaat op de proppen gekomen.

    Misschien toch eerst nog eens alles verduidelijken. Ons huis zal 8m diep liggen, gezien vanaf de straatkant. Door de steile talud zal de garage, samen met de berging en de inkom ( enkel de laatste maakt ook deel uit van de passieve schil) volledig ingegraven worden. Hierop zal, naar het zuiden gericht, het gelijkvloers op het niveau van de tuin gebouwd worden. Hierop komt dan ons verdiep.

    De schetsen zijn allemaal 1/100 gemaakt, maar op de foto's hier klopt dat niet (verdiep en gelijkvloers zijn 98 m2  bewoonbare oppervlakte)

    rgevel (NO)

    Zijgevel rechts (NW)

    Zijgevel links (ZO)


    Achtergevel (tuin)( ZW)


    Garage en berging + inkom


    Gelijkvloers


    Verdiep



    Voila, veel plezier!
    Alle reacties zijn welkom!

    Vrolijke groetjes

    Bart en Tania


    27-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passiefhuis

    Hello,

    Sinds enige tijd lopen we rond met steeds concreter wordende bouwplannen.
    Onze keuze voor een passieve woning was vrij snel gemaakt, dankzij een paar features van onze bouwgrond. Er ligt namelijk geen aardgas, noch rioloering. Omdat mazout ons toch een stap terug leek, dachten we eerst nog aan een lage-energiewoning maar uiteindelijk besloten we toch voor een passiefhuis te gaan. Voor wie meer informatie wil over wat voor een beest dat eigenlijk is, een passiefhuis, is er rechts een link terug te vinden naar het passiefhuisplatform.

    De zoektocht naar een architect verliep alvast niet van een leien dakje Na veel bezoekjes en toch verschillende teleurstellingen, zijn we aanbeland bij Atelier Kyoto, met architect Kris Van De Voorde. Hij is iemand met oog voor ecologische architectuur en materialen en heeft toch ook al ervaring met passiefhuizen.

    Ondertussen zijn we al langsgeweest voor een eerste en tweede (hierover meer in het volgende bericht) voorontwerp. En ik moet zeggen, het begint vorm te krijgen! Hopelijk blijft alles positief evolueren.

    Vrolijke groetjes

    Bart en Tania



    Archief per maand
  • 09-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • www.bouwinfo.be/forum
  • passiefhuisplatform.be
  • Atelierkyoto.be
  • ecobouwers
  • greyhoundsrescue belgium

  • Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs