Inhoud blog
  • Verhuisd!
  • 2011 goed begonnen!
  • 0.579!
  • Luchtdichtheidsproblemen
  • Start week 51: Gestage vordering
  • Start week 42: bouwverlof
  • week 38: BAKSTENEN!!
  • week 34: Luchtdichting
  • Start week 33: na lang wachten komt de metser
  • Week 29: discrete vorderingen
    Zoeken in blog

    De bouw van ons passiefhuis

    09-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start week 33: na lang wachten komt de metser
    Hallo allemaal!

    Het is alweer een hele poos geleden sinds ons laatste berichtje, omdat de metser heel lang op zich heeft laten wachten. Komende week zou het dan toch moeten lukken en starten we ermee. Ondertussen is het metselwerk aan de garage met de leisteen wel al wat opgeschoten: zie de fotootjes.

    Dinsdag komen ze ook de ramen opmeten, en dan moeten we nog de details van de voordeur en passieve deur kiezen. Met een beetje geluk zouden die dan nog voor het bouwverlof moeten kunnen geplaatst worden.

    De bestekken voor elektriciteit en sanitair zijn allemaal de deur uit en we zijn in blijde verwachting van prijselijke offertes ;).

    Tot slot gaan we volgende week van de feestdag en het weekend profiteren om de OSB luchtdicht af te plakken. Hiervoor zijn we in Zottegem al het nodige materiaal gaan kopen.

    En nu hopen dat het allemaal wat vooruit wil gaan!

    Groetjes van Bart en Tania








    13-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 29: discrete vorderingen
    Hoi hoi!

    Er is gemetst, zij het een beetje: we hebben een halve muur leisteen. Sowieso zal dat wel meer tijd nemen dan het metsen van de gevelstenen, wegens veel moeilijker te metsen door de grillige vorm. Maar we moeten dus nog wat geduld hebben vermits de aannemer de andere werf verder moet afwerken. Hij moet namelijk ook zijn kraan meenemen om later de gevelstenen te kunnen omhoog plaatsen. We hopen volgende week verder te kunnen.

    Deze week spreken we ook af met de ramenboer voor bespreking van de verdere details. We zijn er ongeveer uit wat betreft kleur van het schrijnwerk: we zouden voor een donker grijs-blauw gaan, omdat dat zowel thv de leisteen, als de gevelsteen, als de crepi mooi zou moeten passen.

    Fotootjes volgen later!

    Groetjes,

    Bart en Tania

    31-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 27: nog niks (behalve veel frustratie)
    Hoi hoi!!

    Een vrolijke begroeting vanwege gefrustreerde Bart en Tania: nog geen metselwerken deze week. Pffffff. De aannemer is nog steeds bezig op de andere werf en heeft veel uitleg (bouwvakker minder wegens werkongeval, strenge winter, ...) maar ondertussen gebeurt er natuurlijk niets. Een boze en geërgerde telefoon haalt ook niet veel uit. Aargh. De architect heeft ook de PHPP berekening herbekeken, en we zouden toch 0,5 glas ipv 0,6 nodig hebben om zeker te zijn van het passiefhuis certificaat. Jammer genoeg scheelt dat een aardige duit in het ramenbudget. Nogmaals aargh. We zijn ook op keukenronde geweest: straks ga ik de eerste offerte afhalen, we wachten ook op een offerte van een schrijnwerker en het bezoek aan keukens Dovy was ontgoochelend (veel geld voor "kwaliteit" die we niet zo kwalitatief vonden). Derde aargh.

    Gelukkig heeft Bart de Nigella Lawson in zichzelf ontdekt na het zien van de aflevering van The Chocolate Feast. De triple chocolate brownies zijn zaaaalig troosteten in moeilijke bouwtijden. Tegen dat we mogen verhuizen, kan je ons naar ginder rollen .

    Op naar volgende week en hopelijk goed nieuws,

    Groetjes,

    Tania

    22-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 26: relatieve rust
    Hoi hoi!

    Deze week zal er spijtig genoeg nog niet gemetst worden: de metser is nog bezig op de andere werf. Normaal gezien zal hij volgende week van start gaan met de leistenen.

    Ondertussen hebben we de eerste offerte voor de keuken aangevraagd, maar dat belooft qua prijs niet mals te zijn (binnen twee weken ontvangen we plan + offerte). Geen paniek, we hebben er nog enkele op het lijstje staan. Daarnaast hebben we nog een interessante offerte voor de ramen in hout met aluminium. Dat betekent ook dat we een kleurtje zouden kunnen kiezen (in PVC was enkel wit mogelijk in passieve uitvoering). Maar kiezen is, zoals we ondertussen al weten, niet makkelijk :). Donkerblauw met een grijs tintje lijkt wel leuk, donkergrijs of beige ook natuurlijk.

    We zijn ondertussen bijna uit aan het elektriciteitsplan, maar weten nu al dat we achteraf bedenkingen zullen hebben; niet makkelijk om je dat allemaal in te beelden als je er niet woont.

    Ook voor de loodgieterij/sanitair zullen we deze week offertes aanvragen: alle suggesties voor een goeie loodgieter zijn dus zeker welkom!!

    Groetjes,

    Tania en Bart

    17-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 25: twee lagen isolatie en een onderdak verder...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoi iedereen!

    Na een energiek en avontuurlijk weekje New York zijn we terug thuis! Ook de bouwwerken zijn goed opgeschoten. De dakwerker heeft het onderdak geplaatst op het schuine deel, en een eerste laag roofing op het platte dak. De houtskeletbouwman heeft de houtskeletstructuur verder afgewerkt, en zoals voorzien twee lagen glaswolisolatie geplaatst, die werden ingepakt in (ja nog eens) een folie.

    Gezien we dus waterdicht zijn (behalve dan via de ramen ;)), werd ook de hal leeggepompt (daar stond ondertussen een mooi zwembadje in). Hierin is ook de houtskeletstructuur geplaatst, klaar voor de isolatie nadien.

    De volgende stap is metselwerk! De leistenen voor de garagemuur zijn geleverd vanuit Herbeumont, en de oude Beerse gevelstenen komen eraan zodra de aannemer zijn kraan heeft geplaatst (dan kunnen ze meteen een niveautje hoger geleverd worden). Als alles goed gaat, beginnen we daar volgende week aan.

    Ook wij hebben niet stilgezeten: we hebben de plannen voor de elektriciteit gekregen van de architect, en zijn nu aan het nadenken over stopcontacten en schakelaars. Verder hebben we de keukenplannen nog eens aangepast (dat zal nu de 73ste versie zijn ;)). Binnenkort gaan we hiervoor enkele offertes laten maken. 

    Bovenaan zie je trouwens een vergezicht (van op het terras van meter en peter) op onze woonst: 't is eens iets anders.

    Groetjes en tot binnenkort!!

    Bart en Tania

    01-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 23: Superman continues...
    Hello!

    Een nieuwe week met, jawel, rustig en mooi bouwweer. Het is eens wat anders
    Na een kleine discussie over de te gebruiken folie, werden de werken eind vorige week tijdelijk stopgezet op commando van onze architect.
    Vandaag had de houtskeletbouwman de goede folie mee, en staat er meteen ook een bovenverdieping. Zoveel leed voor folie zou je denken, maar die bepaalt wel de luchtdichting van de woning, heel belangrijk voor een passiefhuis.

    Heel leuk om het zo te zien vorderen nu. Tegen het eind van deze week verwachten ze op dakniveau te zitten.

    We'll keep you posted!

    Groetjes,
    Bart








    24-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 22: na sneeuw komt... regen... en houtskeletbouw!!!
    Hallo allemaal!

    Het is met goed nieuws en nieuwe fotootjes dat we jullie mogen begroeten!

    Sinds gisteren is de houtskeletbouw gestart: drie hardwerkende kerels timmeren ons huis aan elkaar. En amai, dat gaat vooruit! Je kan hieronder het resultaat zien na anderhalve dag werken . We zijn er dan ook zeker van: Superman bestaat, meer nog, hij bouwt ons huis  .

    Je kan het misschien niet perfect zien op de foto's, maar de basis voor het verdiep ligt er ook op. Als je dus de aanbouw van ons houten skelet wil gaan bewonderen, wees er snel bij! In tweede tijd komen de twee lagen isolatie rondom in dit skelet te liggen. Ondertussen worstelen we nog steeds met de keuze tussen houten en pvc ramen: als de offertes definitief zijn na de aanpassingen, hakken we de knoop door (budget helpt altijd om te kiezen). En binnenkort regelen we het transport van de leistenen uit Herbeumont: de steengroeve zou vanaf maandag terug bereikbaar zijn na de sneeuw. De recupstenen hebben we afgelopen weekend alvast gekozen: een mengeling van oude Beerse stenen met witte kalk en grijze mortelresten.

    We hopen dat alles goed blijft vooruit gaan nu ("hout vasthouden" zeggen ze dan: geen probleem! )

    Groetjes,

    Bart en Tania








    11-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 20: weer sneeuw
    Hoi iedereen,

    Gezien de sneeuwval van de laatste dagen is de houtskeletbouw dus nog niet gestart . Niet makkelijk, bouwen in Canada (zo voelt het toch deze winter). De architect heeft wel alle detailplannen voorbereid voor de houtskeletbouw, dus behalve de sneeuw, is er niets dat ons nog weghoudt van de start.

    De definitieve offerte van de ramen laat ook even op zich wachten: volgens de PHPP moet er glas in met U waarde 0,5 voor extra isolatie, dus dat betekent een meerkost; even kijken hoe dat gaat mee- of tegenvallen.

    Maar momenteel dus miserie miserie miserie: als je ons de komende dagen tegenkomt, geïrriteerd door de vertraging, het telefoneren beu: een dikke knuffel mag altijd (of taart of zo ).

    Groetjes!!

    Tania

    24-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start week 18: vloerplaat en metselwerk
    Hoi hoi iedereen!

    Eindelijk kunnen we nog eens een goede vooruitgang melden na het vriesweer. Op maandag werd de vloerplaat gegoten in beton, en  na drie dagen rusten begonnen de werklieden op donderdag met het metselwerk waarop het houten skelet zal komen. Hieronder enkele sfeerfoto's. Vrijdag ben ik ook eens gaan piepen in de afgesloten berging en garage. Pikkedonker die berging, gezien de koepels momenteel nog afgesloten zijn. En redelijk modderig dankzij de bedrijvige werkmensen; gelukkig hoeft er niet gepoetst te worden .

    Het metselwerk is in Ytong voor de nieuwsgierigen; er komt nog een laag roofing overheen. Maandag of dinsdag komt de houtskeletbouwer een kijkje nemen. In het beste geval start die in de komende week, maar we vrezen dat het met een week vertraging zal zijn gezien de temperaturen de dieperik in gaan.

    Woensdag gaan we ook naar de firma die mogelijks alle ramen en de buitendeuren zal leveren. Een bezoekje brengen, eens rondkijken, en afpingelen op de offerte he .

    We zijn er heel gauw, met weer meer bouw!

    Groetjes,

    Tania en Bart






    03-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start week 15: weeral sneeuw!
    Hallo iedereen!

    Het is weeral even geleden sinds onze laatste post. Ja, en het zit niet mee met dit weer. Vlak voor de kerstvakantie ging normaal nog beton gegoten worden voor de vloerplaat, maar dit kon niet doorgaan door het ijskoude weer. Als het vriest, blijkt dat namelijk geen goed idee te zijn. Jammer, want zo gingen we dus de vakantie in weliswaar met welfsels op kelder en garage, maar zonder beton en zonder metselwerk voor de start van de houtskeletbouw erop.

    Morgen maandag zou dan beton worden gegoten, maar alweer zitten de weergoden in de weg met een nieuwe koudegolf. Wij kijken dus angstvallig naar het weerbericht en knarsetanden bij het zien van voorspelde aanhoudende vrieskou. Jammer maar helaas! We duimen nu tegen alle goede manieren in voor een tijdelijke opwarming van de aarde (het mag lokaal in Halle zijn ;)), zodat we verder kunnen.

    Als er terug gebouwd wordt, zullen we zeker nieuwe fotootjes nemen! Ondertussen zullen we ter onzer troost maar uitkijken naar een weekje New York binnenkort, om onze bouwspirit terug wat op te krikken...

    Veel groetjes en een gelukkig nieuwjaar!

    Bart en Tania

    13-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.einde week 11: muurtjes en funderingen
    Hello iedereen!

    Na nog wat extra vertragingen (jawel, we gaan er over blijven zagen ) hadden we deze week opeens al muren in onze garage!
    Bleek dat eerst de basismuren werden opgemetst en zodoende hebben we nu reeds een mooi afgesloten hal en een berging. We zijn snel gelukkig tegenwoordig .
    De volgende dagen werden dan ook nog de funderingen gegoten en de wapeningsnetten geplaatst om volgende week dan de vloerplaat en de welfsels te plaatsen.
    Omdat nu reeds de afvoerbuizen gelegd worden, kunnen we al wat gokken over waar de keuken gaat komen en dergelijke. Blijkbaar is dat volgens onze architect normaal dat dat klein lijkt: "Iedereen zegt dat in het begin ".

    Hieronder volgen alvast wat sfeerbeelden:

    De muren!






    en de funderingen en wat afvoerbuizen:




    Veel vrolijke groeten en tot binnenkort

    Bart 

    02-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 10: voortgang na stabiliteitstwijfel
    Hallo iedereen,

    Iets later dan gepland zijn vandaag de funderingen geplaatst voor de vloerplaat van ons huis.

    De afgelopen weken was er vertraging omdat de aannemer bij het uitgraven van de putten voor de fundering niet zeker was van de stevigheid van de zandgrond. Daarop moest de architect komen controleren, heeft overlegd met de stabiliteitsingenieur en herrekend op basis van de grondsondering. Alles was gelukkig in orde. Nu is er in elk geval een stevigere fundering/vloerplaat voorzien, waarop even goed een massieve bouw ipv houtskelet zou kunnen komen. We hebben dus meer dan genoeg reserve ingecalculeerd en we kunnen verder.

    Maar we moeten ook niet liegen: de vertraging begint stilaan op de zenuwen te werken . We zitten toch vier weken achter op schema, door de vertraging van de aannemer en nadien de stabiliteitscontrole. Het was dan ook een hele opluchting om vandaag beton te zien in de uitgegraven putten! We hopen dus dat er de komende weken vlijtig kan voortgewerkt worden aan de houtskeletbouw. En ze vertellen ons dat vertraging in "den bouw" normaal is .

    Volgende week volgen dus zeker nog fotootjes!

    Groetjes!

    Bart en Tania

    15-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 7: laatste grondwerken
    Hoi hoi!

    Deze week is de grond rond de kelder aangevuld, zodat we zicht hebben op de tuin en ook een idee waar de vloerplaat volgende week zal komen. Vooraan zullen we op het einde ook nog wel wat grond nodig hebben vermoeden we; wel ironisch dat we na alle grondafvoer misschien nu grond zullen moeten aanvoeren

    Binnen twee weken wordt ook de werfkast geïnstalleerd zodat we zelf elektriciteit kunnen aftappen. Hiervoor hebben we meteen een contract met Ecopower in orde gebracht om verzekerd te zijn van groene stroom van bij den beginne. Zo hoeven we ook geen zeven keer meer te veranderen .

    Hieronder nog de laatste fotootjes, met een enthousiaste Bart de Bouwer .

    Veel groetjes,

    Tania

    PS: Die blauwe buis die je ziet is nog een rest van de aardwarmtewisselaar; er zit 40 meter onder de grond, bovengronds ligt de overschot. 




    04-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 6: vertraging
    Hoi hoi!

    Ja, het is al even geleden omdat er voorlopig niets meer veranderd is .

    Eerst moet de grondwerker nog komen aanvullen en de aardwarmtewisselaar (die lange buis ) ingraven, pas daarna begint de aannemer aan de vloerplaat en het ondergronds metselwerk. De grondwerker is echter pas beschikbaar 10 november, dus moeten we even geduld hebben. Al bij al eigenlijk geen erg, want als alles nu wel volgens plan loopt (altijd met twee woorden spreken in "den bouw"), is alles op tijd klaar voor de houtskeletbouw tegen 23 november. Net goed, gezien de houtskeletbouwman niet vroeger kan. Of hoe alles toch op zijn pootjes valt .

    De aardwarmtewisselaar is ondertussen wel al geleverd (hoewel op de verkeerde werf wat verderop in de straat, maar gelukkig hebben we oplettende grootouders ), dus die ligt klaar om ingegraven te worden.

    Nog even geduld, en dan zijn er weer nieuwe fotootjes!

    Groetjes,

    Bart en Tania
    de geduldige bouwers

    26-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde week 3 : Habemus kelder
    Hello iedereen!

    Op een vlotte manier is ondertussen de rest van onze kelder afgewerkt!
    Vanaf deze week wordt er weer naarstig grond aangevuld om alles in gereedheid te brengen voor het gieten van de vloerplaat en het ondergronds metselwerk. Hopelijk blijft alles naar wens verlopen, tot nu toe kunnen we niet (al te veel ) klagen.
    Hieronder nog een paar fotootjes van onze eigen atoomschuilkelder

    Vrolijke groetjes,

    Bart en Tania






    14-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 15 en 16: beton!
    Hallo iedereen!

    Hierbij nog enkele fotootjes van de kelder. Het schiet erg goed op: maandag werd de vloerplaat gegoten, dinsdag de bekisting voor de muren geplaatst, en vandaag zijn de muren gegoten. Morgen gaat de bekisting eraf, en dan blijft de kelder even rusten voor de werken voortgaan eind volgende week.

    We hadden vandaag nog een vergadering met de architect, over de ventilatie hoofdzakelijk. Er zal ook een aardwarmtewisselaar worden voorzien (= een lange buis in de grond om de lucht in de winter voor te verwarmen en in de zomer af te koelen), die zal na de week rust worden aangelegd. Dan wordt in principe tegelijk de vloerplaat van het gelijkvloers geplaatst en het ondergronds metselwerk aangepakt, zodat nadien de houtskeletbouw volgt. Nog werk genoeg dus!

    Veel groetjes en tot binnenkort,

    De tevreden bouwers








    11-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 11: start van de kelderwerken
    Hiep hoi!

    Met twee dagen vertraging (onder meer omwille van de flinke regen afgelopen woensdag) zijn de kelderwerken vrijdag gestart. Bij deze dus nog eens met fotootjes, inclusief twee stoere werkmannen erop . De wapening ligt er, best indrukwekkend om te zien.

    Dit weekend zijn we nog eens samen met vader Eddy langsgeweest, en hebben we geprofiteerd van zijn digitale meter om één en ander na te meten. Niet zo makkelijk om je op een kelderwapening precies te oriënteren: van waar tot waar zou die garagepoort nu komen te staan? We vertrouwen in elk geval op de architect en de aannemer dat alles klopt . Op de foto's zie je ook nog duidelijker waar de hal zal komen (het diepere deel links). Dit deel is dieper uitgegraven omdat hier het passieve deel van het huis start, en er dus nog een flinke laag isolatie in de vloer zal komen. Voor de traphal komt er nog een kleine niet-passieve voorhal, waar drie deuren op moeten uitkomen. We vrezen dat dat wel eens tot een deurenchaos zou kunnen leiden, maar bon, het komt zo best uit ivm passiefwaarden. Toekomstig bezoek is bij deze gewaarschuwd voor een amusante entree

    Morgen maandag wordt er beton gegoten: we are looking forward to it!

    Groetjes,

    Bart en Tania










    07-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 8: buizen en koordjes
    Hoi iedereen!

    Gisteren is er nog wat vooruitgang geboekt op de werf: de buizen voor de riolering (naar het waterzuiveringsstation) die onder de vloerplaat van de kelder moeten komen, zijn gelegd. Bovendien zijn er koorden getrokken en is alles correct afgelijnd zodat onze kelder op de juiste plaats zou terecht komen, en liefst in de juiste formaten.

    Op donderdag is het dan aan de mannen van de kelder. Zij zullen eerst de vloerplaat gieten, en in tweede tijd worden de keldermuren gegoten. Fotootjes van onze werf volgen dan ook na donderdag .

    Olijke groetjes van de bouwers,

    Bart en Tania

    30-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2: halleluja, we zijn gestart!
    Jawel, jawel: op dinsdag 29 september zijn de werken gestart!

    Er is nog veel gepalaverd over de afvoer van de grond, de grondwerken, het bodemattest en alle andere obstakels, waardoor we een week uitstel hadden op de definitieve planning. En wij maar op onze nagels kauwen van ongeduld .
    Maar geduld werd beloond met een vlotte start van de werken, en graafwerken zonder al te veel moeilijkheden.

    De mannen hebben goed doorgewerkt, en halverwege dag 2 waren er 17 trucks grond afgevoerd. Bij deze zijn de grondwerken meteen ook afgewerkt: de grote gele Bob de Bouwer kraan is vanmiddag wederom afgevoerd. Ongelooflijk hoe snel dat is gegaan! Hieronder nog een paar fotootjes van hoe de werf er momenteel bij ligt. Nu is het even wachten op de kelderman om te starten.

    Ondertussen wordt er op het architectenbureau duchtig verder gerekend opdat we de passiefnorm correct halen en weinig nood zouden hebben aan bijverwarming. Vandaag hebben we ook de voorlopige EPB berekening ontvangen: K 14, E 33. Mooi he! De definitieve waarden kunnen nog een ietsje lager liggen, we zullen zien.

    In elk geval: wij hebben een put (en geen kleintje ) en zijn gelukkig!

    Groetjes,

    Bart en Tania












    20-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aannemers en aanverwanten

    De aannemers voor de ruwbouw liggen vast! Niet altijd eenvoudig voor een passiefhuis met behoorlijk wat grondwerken door de talud. Maar we zijn heel blij dat het dan toch gelukt is.

    We hebben onze mannen voor de grondwerken en ruwbouw, voor de kelder, voor het dak en voor de houtskeletbouw; enkel voor de ramen is het nog even wachten op een paar offertes om dan de knoop door te hakken. 

    Ondertussen gaan we tot over de taalgrens diep in de Ardennen op zoek naar vers  uitgegraven leisteen voor de garagemuur. Blijkt toch een stuk goedkoper te zijn dan leistenen uit de winkel met natuursteen. Alleen dat Frans... niet zo makkelijk om bouwtermen te vertalen, maar we trekken onze plan wel.

    In bijlage een fotootje van hoe het er ongeveer zou moeten gaan uitzien.

    Vandaag zijn we ook bij de notaris gaan tekenen voor de lening. Het is nu dus officieel, geen weg meer terug. We dachten nog tevoren eens op de Lotto te spelen (in een "je weet maar nooit" bui), maar zijn dat uiteindelijk vergeten op tijd te doen, dus toch maar voor de lening gegaan .

    En dan blijft het even spannend afwachten om te horen wanneer de grondwerker kan starten. Als' t van ons afhangt liever vandaag dan morgen. Ja, na anderhalf jaar plannen, papierwerk, notarissen en vergunningen mag er nu toch wel iets gebeuren.

    Groetjes!

    Bart en Tania









    Archief per maand
  • 09-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • www.bouwinfo.be/forum
  • passiefhuisplatform.be
  • Atelierkyoto.be
  • ecobouwers
  • greyhoundsrescue belgium

  • Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs