Ter hoogte van The Pub had de tweede zeepkistenrace plaats. Er kwamen heel wat kisten aan de start en de wagen van de gemeente Zwalm sloeg zeker geen slecht figuur.
Brakelse Shania Verbeurgt is Top Model Belgium Kids
Brakelse Shania Verbeurgt is winnares Top Model Belgium Kids Tijdens de finale van Top Model Belgium for kids is de Brakelse Shania Verbeurgt winnares geworden in de categorie van 9-13 jaar. De finale had vorige maand plaats in het Henegouwse stadje Colfontaine in de buurt van Mons (Bergen). De finale werd betwist door een vijftigtal meisjes en de Brakelse met Filipijnse roots Shania werd de uitverkorene. Het verdict van de 8-koppige jury was unaniem. Verder konden de kandidaten nog stemmen krijgen per sms. Voor de ouders Jürgen Verbeurgt en Laila Grace Gesulga Perales en voor Shania was deze overwinning een complete verrassing. Jürgen: Vorig jaar werd ze ingeschreven in de Nieuwstraat in Brussel waar we kennis maakte met dit gebeuren. We dienden na de inschrijving naar Brussel te gaan. Er werd een foto van Shania gemaakt en de verschillende shoots met misschien wel 1000 kandidaten volgden mekaar op. Tijdens de halve finale begon het serieuze werk met een defilé op de catwalk in uitgangskledij. Shania was erbij en werd genomineerd voor de finale waar het thema indianen was. Het was dan ook een verrassing van formaat toen Shania als overwinnaar uit de bus kwam en het lint werd omgord. Studies eerst Shania is bijzonder trots met deze titel en hoopt nog verder te doen in dergelijke wedstrijden. Filipijnen zijn zeer geïnteresseerd in dergelijke concours. Ik zit in het eerste middelbaar dat ik nu heb beëindigd in Viso Cor Mariae. Een diploma behalen is primordiaal en graag zou ik later tolk worden in Engels, Frans en Spaans. Een hobby die ik beoefen is gitaar spelen waarvoor ik naar de les ga in Opbrakel. Met deze overwinning heeft Shania een reis gewonnen. Alleen weet ze nog niet waar de reis haar naar toe zal brengen. Tijdens de reis wordt er terug een fotoshoot genomen. Gisteren zaterdag werd Shania ontvangen op het Brakels gemeentehuis.
UIT HET ARCHIEF DEEL 16 : HET KONINGSPAAR IN BRAKEL OP 30 MAART 2006
UIT HET ARCHIEF DEEL 16: HET KONINGSPAAR IN BRAKEL OP 30 MAART 2006
UIT HET ARCHIEF DEEL 16: HET KONINGSPAAR IN BRAKEL OP 30 MAART 2006
OP 30 MAART 2006 KWAMEN KONING ALBERT II EN KONINGIN PAOLA OP BEZOEK IN BRAKEL. ER WERDEN O.M. VOLGENDE PLAATSEN BEZOCHT: HET GEMEENTEHUIS, RONDGANG OP DE MARKT, TOP BRONNEN (koning) EN GEMEENTESCHOOL(koningin) EN SPORTHAL DE RIJDT.
SFEERBEELDEN VAN IN HET GEMEENTEHUIS,OP HET MARKTPLEIN EN BEDRIJFSBEZOEK IN TOPBRONNEN
UIT HET ARCHIEF DEEL 15 : BRAKEL WAS DORP VAN DE RONDE IN 2005
Brakel was 'Dorp van de Ronde' in 2005. Er werden heel wat initiatieven genomen waaronder de monumenten die zijn gesitueerd vlakbij de kerk en op het Rond Plein. Er was zelfs en ronde lied met o.m. Marijn Devalck.
Het Ronde lied van Brakel : https://www.youtube.com/watch?v=oOcgPHNXSXc
UIT HET ARCHIEF DEEL 17: INHULDIGING VAN DE VINKEMOLEN IN SEPTEMBER 2003 -ST.-DENIJS-BOEKEL
De Vinkemolen is een standerdmolen in de Belgische deelgemeente Sint-Denijs-Boekel.
De molen stond oorspronkelijk in Oosterzele waar ze voor het eerst werd vermeld in 1586 als molen op de Vyncke. Ze werd in 1790 overgebracht naar de Geraardsbergsesteenweg, ten noorden van de Oosterzeelse dorpskom .
Tot 1956 maalde de molen. In 1968 werd de buitenkant gerestaureerd, waarbij een nieuw gelast gevlucht werd gestoken. Op 27 november 1983 waaide de molen omver; met de heropbouw bleef men dralen.
Op Franskouter werd in 2002-2003 de Vinkemolen heropgebouwd, in de buurt waar in 1946 een andere standerdmolen, de Franskouterwindmolen (16e-eeuws), was gesloopt. De inhuldiging gebeurde in september 2003 in aanwezigheid van minister Paul Van Grembergen.
In de Elzenlaan in Munkzwalm had zaterdag de organisatie plaats van het derde buurtfeest. Initiatiefnemers waren Fernand Van De Velde, Agnes Walraevens, Guy Van Den Meersschaut en Arianne De Clercq. Er werd een fantastische barbecue voorgeschoteld en het was feest tot in de vroege uurtjes.
Unieke collectie oldtimers in Horebeke Willy Groenez uit St-Kornelis-Horebeke is in het bezit van een unieke collectie oude voertuigen. De man is nog maar een elftal jaar gestart met zijn verzameling en de collectie is indrukwekkend te noemen. Hij was jaren tuinbouwer en vooral bekend van het kweken van aardbeien en frambozen. Vandaag staat er een loods vol met oud spul gaande van motoren met enkele pronkstukken, oldtimer auto's waarvan een Peugeot in heel wat programma's zat. Verder staan er oude fietsen, strijkijzer, koffiemolens, radio's, weegschalen, oorlogshelmen, miniatuurauto's enz.. Alles wat voor Willy waardevol lijkt krijgt een plaatsje. Willy: "Mijn loods staat zo vol dat het moeilijk wordt om er nog stukken bij te krijgen. Een van mijn pronkstukken is ongetwijfeld een Peugeot 201 uit 1932 met een 30 pk motor. In het verleden heeft men liefst 2700 uren gespendeerd om deze wagen volledig in orde te krijgen. De wagen kwam meermaals voor in films zoals in Siske De Rat van 1984 en Karakter met Jan Decleir in 1997. In 2010 kwam de wagen in Horebeke terecht en hij rijdt nog.
Mijn Volvo P544 heeft nog een nummerplaat en rijdt nog regelmatig. Een ander pronkstuk is een BMW-motorfiets uit 1939 die nog dienst heeft gedaan in het Duitse leger. Ik heb verder nog een Honda Goldwing, nog enkele BMW's en een Harley Davidson. Allemaal prachtige exemplaren. Het blijft een passie voor mij dit verzamelen en zal er waarschijnlijk nog een tijdje mee doorgaan. Ik heb er heel wat voor over en volgde zelf onderwijs om carrosserieherstellingen te kunnen uitvoeren. Als ik iets waardevol tegenkom heb ik er tevens wat geld voor over om te investeren in iets oud."
De Molenhoekvrienden hielden buurtfeest Langs de Molenhoek in Brakel werd zaterdag een groot buurtfeest georganiseerd. Het buurtfeest vond de eerste keer plaats in 2005, met 25 à 30 feestvierders. De laatste jaren is de ganse straat present. 4 organiserende koppels Het buurtfeest wordt georganiseerd door een viertal koppels vertelt Jan De Roeck. Het ontbreekt er niet aan sfeer want er wordt telkens voor een speciale act gezorgd. Het buurtcomité verzorgt ook elk jaar een nieuwjaarsreceptie.
Pierre Depoorter stelt tentoon in St.-Blasius-Boekel
Pierre Depoorter stelt tentoon in St.-Blasius-Boekel
Tot eind augustus stelt Pierre Depoorter tentoon in t Hol Van Pluto in St.-Blasius-Boekel. Zijn werken verwijzen Naar Oude Meesters. Pierre Depoorter is een 100% classicist, ondanks dat zijn academische schoolopleiding dateert uit de jaren 50 van de vorige eeuw waar alle moderne strekkingen reeds volop in bloei waren. Het was ook zo dat op dat ogenblik C. Permeke , J. Ensor, E. Claus en Alb. Claeys en vele anderen nog leefden of pas overleden waren. De inspiratie de er van uitging was en is nog steeds onuitputtelijk voor Pierre Depoorter. Het schept een zekere band tussen oud en nieuw. En meer nog, het heeft volgens de kunstenaar ook een sociaal democratisch voordeel. Al die pracht en schoonheid van die grote kunstenaars is voor de gewone mens immers totaal onbereikbaar geworden. Kunstspeculatie en bezittingsdrang maken deze werken onbetaalbaar en kunnen alleen tegen betaling in musea enkele ogenblikken bewonderd worden. Kunstwerken NAAR grootmeesters - die absoluut geen kopieën, noch plagiaat, noch vervalsingen zijn - geven aan iedereen de kans om op zijn minst jarenlang te genieten van mooie werken: Naar Oude Meesters, is bereikbaar voor iedereen
Okra Nederbrakel stelde met de kermis tentoon in het parochiesecretariaat in Nederbrakel waar de verschillende takken werden voorgesteld. Dit gaat van crea, sport, daguitstappen tot koffietafels enz.
Vorige week donderdag blaasden de klaroenblazers van de Ieperse brandweer de 30.00ste Last Post onder de Menenpoort. In brandweerkazernes over de hele wereld werd hierbij stilgestaan bij deze unieke gebeurtenis.
De Last Post is het klaroengeschal dat in het Britse en andere legers het einde van de werkdag aankondigde. Sinds 1928 organiseert The Last Post Association in Ieper elke avond een plechtigheid onder de Menenpoort, en elke dag om 20 uur - ongeacht de weersomstandigheden - weerklinkt daar het klaroengeschal om de gesneuvelden uit WO I te herdenken.
In de brandweerpost van Brakel werd hier ook bij stilgestaan. (sfeerbeelden Rodjer)
Marijn Devalck tijdens de 11-juli viering in Brakel
Tijdens de 11-juliviering in Brakel bracht Marijn Devalck als toemaatje twee liedjes. Vooreerst zong hij 'Het Dorp' van Wim Sonneveld en vervolgens bracht hij een nummer met een Limburgs accent want speciale gast was Minister van Staat Jaak Gabriëls. (Bree)
Door een sigaret die in een koker was terechtgekomen van de Leonidas pralinezaak op de hoek van de Hoogstraat en de Stationsstraat in Nederbrakel was er brandalarm. De koker zorgt voor de koeling van de zaak en er was wat rookhinder zonder veel erg. De brandweer kwam ter plaatse en had de zaak snel onder controle.
Op ditzelfde moment reed een wagen achteruit de Stationsstraat af. Op de plaats waar bestuurder achteruit in een ingang van een garage wou draaien liep het mis en verloor de bestuurder de controle over het stuur. De wagen kwam tegen een muur terecht en werd zwaar beschadigd.
Dinsdagmorgen omstreeks 2.30u probeerde een inbreker via het boren van gaatjes binnen te geraken in enkele woningen aan de Saksenboomstraat in Meilegem. Een vrouw die beneden sliep hoorde dit en sloeg alarm. De lokale politie van Brakel kwam ter plaatse en deed de eerste vaststellingen en zocht in de buurt naar de dader(s). Nergens is men binnen geraakt maar het toont aan dat waakzaamheid nodig is.
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Brakelse activiteiten
Over mijzelf
Ik ben BERT BROOS
Ik ben een man en woon in BRAKEL (BELGIE) en mijn beroep is SINDS 1985 REPORTER VOOR DE BEIAARD .
Ik ben geboren op 04/12/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: motorijden, fietsen, auto's, actualitiet en treinen.
DEZE BLOG IS GRATIS EN BRENGT NIEUWS OVER DE ZWALMSTREEK (Brakel-Zwalm en Horebeke)
contact: bert.broos@outlook.be