Gemeentebestuur en beleid Zoersel: de bevolking aan het woord
07-03-2010
prachtig groen
Vandaag ben ik naar het Boshuisje gewandeld. Ik kan echt genieten van het zoerselbos. Toch prachtig dat al dat groen bewaard is gebleven en dat ons bestuur dat zo wilt houden. Proficiat aan de vrienden van het zoerselbos en in het bijzonder aan Leo Cautereels om daarvoor mede gezorgd te hebben.
Uit mijn gesprekken met medebewoners hoor ik dat het recent vernieuwde Zoersel magazine steeds minder en minder informatie oplevert en daardoor ook een minder veelgelezen bron van informatie is geworden.
Wat me opvalt is dat onder elk artikel een link staat naar meer informatie of contactgegevens. Dit is natuurlijk toe te juichen, maar ik vraag me af of dat glossy papier niet beter kan benut worden. En wat met mensen die geen (eenvoudige) toegang hebben tot internet om meer details op te zoeken ?
"duurzaam omgaan met financiële middelen" lezen we in het gemeentblaadje van 17 februari 2010.
Even een gedachtenoefening :
- wat is de personeelskost om vragen, die binnenkomen via de contactgegevens onder elk artikel, te beantwoorden via mail of telefoon ?
- in hoeverre kan die kost vermeden/gecompenseerd worden door de redactionele inspanning beter te richten op de informatieve waarde van elk artikel ? Ik kan me voorstellen dat veel vragen hetzelfde antwoord vereisen.
Ik hoorde juist op het radio één nieuws dat de staat al meer dan 200.000 euro moet uitbetalen aan dwangsommen, omdat we het aantal asielaanvragen niet meer onder controle hebben. Sinds oktober 2009 zijn al meer dan 2.000 asielzoekers doorgestuurd omdat er geen opvangplaats was.
De woning in de Smissestraat nr. 17 staat nog steeds leeg ! (lees hieronder ook mijn bericht van 25/11/2009 : er is wel plaats in de herberg)