Vandaag juist voor 16u is er een flauwe plezante die toch nog een wensballon de lucht moest insturen vanuit de richting Abdijlaan naar richting Salfen. Hopelijk heeft het geen brand of ander ongeval veroorzaakt en hebben de mensen van Oostmalle of Vlimmeren of Rijkevorsel er geen hinder van ondervonden.
Wie gedraagt er zich nu als klein kind om de wet te overtreden ? Verantwoordelijkheid ontbreekt volledig.
"We hadden het aangekocht en moesten het toch uitproberen !" Ondoordachte redenering toch !
Hopelijk hebben jullie de feestdagen fijn doorgebracht en denken jullie ook eens aan de anderen. Gelukkig en gezond 2013!
voorbeeld van bezwaarschrift omleidingsweg Zoersel
Op mijn vorig artikel van 16/11/2012 openbaar onderzoek ring rond Zoersel kwamen tot op heden 5 reacties.
Jeanine Joris vraagt elke bewoner van Zoersel een kijkje te nemen op http://www.ring-rond-zoersel.be/default.html waarin zij een voorbeeld van een bezwaarschrift heeft geformuleerd.
Natuurlijk kunnen andere opmerkingen, suggesties en bezwaren nog steeds tot 21 december 2012 overgemaakt worden aan ons bestuur.
We kregen vandaag een bewonersbrief, waarin ons bestuur ons meedeelt dat er een openbaar onderzoek voor de omleidingsweg rond Zoersel start op 22 november en loopt tot 21 december 2012. De plannen zullen in Sint Antonius ter inzage liggen. Als ons bestuur die plannen dan nog eens op de website wilt zetten, kunnen we ons al voorbereiden op de informatieavond van 29 november, zodat we daar in de mogelijkheid zijn om gerichte vragen te stellen. Dan moeten we niet opnieuw tijdens de werkuren de afstand naar Sint Antonius afleggen om ons te informeren.
Liesbeth Verstreken gaat de volgende zes jaren het gemeentebestuur leiden als burgemeester. N-VA gaat samen met CD&V de volgende legislatuur besturen. Katrien Schrijvers wordt de nieuwe voorzit(s)ter van het OCMW. Succes.
schuldenlast van 635 euro naar 1295 euro per inwoner
Elke inwoner van Zoersel wordt misleid door de verkiezingspropaganda van CD&V. Op het verkiezingsdabat van 5 oktober 2012 erkende de schepen van financiën (CD&V-er) dat de cijfers gehanteerd door Open VLD de juiste zijn. (lees ook hieronder mijn artikel van 26/7/2012)
De schuldenlast voor iedere inwoner van Zoersel is sinds eind 2010 verdubbeld : van 635 euro naar 1295 euro. Lees het nieuws op de website van Open VLD Zoersel (zoersel.openvld.be)
Op de officiële website van Zoersel vinden we vier openbare onderzoeken die lopen van 1 oktober tot 29 november 2012. Het betreft : - RUP 'uitbreiding recreatiezone Kievitheide' waar tennisterreinen zouden aangelegd worden; - RUP 'gemeenschapsvoorzieningen Achterstraat - tweede herziening'; - RUP 'KMO-zone Heideweg' waar een groot gedeelte van de KMO-zone wordt omgevormd naar privaat woongebied; - RUP 'kerkhof en omgeving - herziening'.
We hoeven ditmaal dus niet naar het gemeentehuis in Sint Antonius om de plannen in te zien.
Ons bestuur beweert nogmaals dat landelijke woningen onze dorpskern ontsieren. Dit lezen we op blz.18 van het laatste informatieblad van Zoersel (editie 12 september 2012). Deze houding druist volledig in tegen de doelstellingen in het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan, waar ons bestuur belooft en nastreeft 'het landelijk karakter van ons dorp te behouden en te versterken'. Het RSPA (ruimtelijk structuurplan Antwerpen) streeft naar betaalbare woningen en bij voorkeur binnen de kernen (de bestaande woongebieden). De pas gesloopte gebouwen, dorp 52 tot 64, hadden mits een kleine moeite tot volwaardige betaalbare woningen kunnen gerenoveerd worden. En dan bleef er nog genoeg plaats voor andere projecten.
Katrien vraagt ons "hoe wij Zoersel zouden (s)maken"
Zoersel was 20 jaar geleden al gemaakt en werd heel erg gesmaakt !
In 1994 (begin van de politieke carrière van Katrien) was er geen sprake van vergrijzing. De bevolkingspiramide was perfect. Zoersel was landelijk en groen, bezaaid met overwegend arbeiderswoningen. Zoersel was aantrekkelijk voor mensen van ver buiten onze gemeente.
In 2002 werd door Igean in de woonbehoeftestudie aan ons bestuur gemeld dat er enkel nog nood was aan zo'n 1500 betaalbare woningen, te realiseren tegen 2007. Tot 2009 werd daarvan geen enkel gerealiseerd !
Sinds Katrien, als eindverantwoordelijke voor ons bestuur, de gemeente leidt is ze erin geslaagd :
- om Zoersel als een van de meest vergrijzende gemeenten van Vlaanderen te maken; - om vele landelijke arbeiderswoningen (zelfs waardevolle gebouwen) te laten slopen voor bouw van appartementen; - om groen massaal onnodig te laten verdwijnen; - om de overheid te overtuigen dat er tegen 2025 slechts 259 betaalbare woningen volstaan om aan de nood te voldoen; - om mensen van ver buiten onze gemeente aan te trekken om hier te komen wonen; mensen die daarvoor nog groen mogen verwijderen om bakstenen in de plaats te zetten; - om woonuitbreidingsgebied om te vormen tot privaat woongebied; - .......
En dan wilt ze ons wijsmaken dat wij mogen zeggen "hoe we Zoersel moeten (s)maken". Ze geeft hierdoor weeral de indruk dat de Zoerselaar inspraak heeft en dat daarmee rekening gehouden wordt.
"Met uw stem bepaalt u mee de smaak voor de volgende jaren en maakt u mee onze mooie gemeente" schrijft ze.
Sinds de Westmallebaan afgesloten is voor het doorgaand verkeer van Zoersel naar Malle is Het Geleg als alternatief omgetoverd tot autostrade.
Eindelijk heeft ons bestuur een verkeersbord gezet dat enkel nog toelating geeft voor het plaatselijk verkeer. Als dat nu nog gecontroleerd wordt, zullen de bewoners er daar dankbaar voor zijn.
Ik ben gisterennamiddag over de Westmallebaan gefietst, 34° C in volle zon en ik kreeg het gevoel in een woestijn te zijn terecht gekomen. Vóór het begin van de werken konden we daar schaduwrijk, niet verblind door de zon, veilig beschermd door de bomen, rijden. Waarom werden daar alle bomen verwijderd ? En dan in de nieuwsbrief 377 van 10 augustus een oproep doen om een boom te planten in je tuin !!!
Op het terrein, waar de nieuwe bib gaat komen, werden ook onnodig hoogstammen verwijderd. Een pluspunt is wel dat het verbindingspadje achter dit terrein, tussen de Herentalsebaan en de Bruelen, opnieuw begaanbaar werd gemaakt. De brandnetels achter café de Canada werden voor de eerste keer dit seizoen afgemaaid.
Op de website van 'zoersel.openvld.be' staat een video met indrukwekkende cijfers. 'Stop aan de stijgende uitgaven !' Informatie gebracht door Stan Bartholomeeussen over de mogelijke toekomst voor de bewoners van Zoersel als het huidig bestuur ook na de verkiezingen van oktober 2012 verder zijn gang mag gaan.
Vandaag worden de bomen langs de weg naar het kerkhof, naast het heemhuisje, gerooid. De kastanjebomen werden daar al eens vervangen door de bomen die nu weg moeten !
Hoeveel bomen moeten er nog sneuvelen in Zoersel ? Houdt dat nu echt niet op ?
Wat bezielt onze burgemeester toch ? De voorbije jaren werden er onnodig te veel bomen omgehakt; zie maar naar o.a. het voorbeeld in de bloemenwijk in Halle. Niet verwonderlijk dat onze burgemeester de bijnaam krijgt van KATHARINA DE GROTE BOOMHAKKER.
Iedere keer dat wij ademen nemen wij zuurstof op en ademen we stikstof uit. Er is geen oneindige hoeveelheid zuurstof. Daarom zijn er o.a. bomen die overdag stikstof inademen en zuurstof afgeven. Een boom heeft 30 jaar nodig om voldoende stikstof om te zetten in zuurstof.
waarom is het openbaar onderzoek nieuwe bib niet op de website
Volgens Jan Koninx (dienst ruimtelijke ordening) werd het openbaar onderzoek voor de nieuwe bib aan het dorpsplein in Zoersel niet op de website gezet omdat de gemeente geen digitale versie heeft ontvangen van de aanvrager.
Denkt ons bestuur nu echt dat wij achterlijk zijn ?
Het is een kleine moeite om dingen digitaal voor te stellen. Hiervan zijn voorbeelden genoeg. Kijk maar naar o.a. elk wijkoverleg waar het wél kan.
Het feit dat er zelfs geen enkele melding van dit openbaar onderzoek op de website te vinden is, spreekt voor zich. Ons bestuur mijdt inspraak en laat na de bewoners tijdig nuttige en nodige informatie te geven, terwijl onze burgemeester steeds fier het tegendeel blijft verkondigen.
Opmerkelijk voorbeeld hiervan is het feit dat de verslagen van het schepencollege niet kunnen ingezien worden in de bib van elke deelgemeente. Dat kon enkele jaren geleden wel. Waarom zijn drie afschriften per vergadering dan nu te veel !
Ons schepencollege onttrekt zich van zijn verplichtingen
NIRO TRANS (transportbedrijf) heeft een milieuvergunningsaanvraag ingediend en dreigt door ons schepencollege toelating te krijgen om zich legaal en definitief te vestigen en uit te breiden in de Zandstraat te Zoersel.
Dit is niet in overeenkomst met het GRS (gemeentelijk ruimtelijk structuurplan). Bij de herziening van het GRS eind 2011 heeft de GECORO (gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening = adviesorgaan) er duidelijk op gewezen dat de inplanting en ontwikkeling van Niro Trans in de Zandstraat niet toelaatbaar is en heeft bovendien, als enig alternatief, voorgesteld dit bedrijf te herlokaliseren in een KMO- of industriezone. Momenteel bezit dit bedrijf enkel een vergunning om in de Zandstraat kantooractiviteiten te houden. Er werd ook op gewezen dat Niro Trans geen milieuvergunning had.
Het schepencollege had toen al zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en het advies van de GECORO moeten opvolgen. In tegendeel aanvaardt het schepencollege de milieuvergunningsaanvraag van Niro Trans, waarbij het ook verplicht is een openbaar onderzoek te organiseren. Interessant om weten is dat het VLAREM, welke het milieuonderzoek doet, geen rekening moet houden "waar het bedrijf wordt ingeplant".
Waarom zou ons schepencollege een herlokalisatie opleggen aan Niro Trans nà een eventuele goedkeuring van de milieuvergunningsaanvraag ? Ze hebben het al nagelaten nà herziening van het GRS ! Bouwaanvragen, uitbreiding en overlast door transporters staan ons te wachten (en niet alleen in de Zandstraat).
Daarom aan alle bewoners van Zoersel, die deze blog lezen, een oproep : als je mijn mening deelt, wil dan (zo talrijk mogelijk) een bezwaar indienen t.a.v. het college van burgemeester en schepenen, zodat zij weten dat de Zoerselaar niet akkoord gaat met de houding die ze nu aanneemt. Vandaag is het in de Zandstraat, gisteren was het in Halle KMO-zone Heideweg, eergisteren in Halle aan Van Aerde ... morgen kan het in jullie buurt zijn ???!!! Het openbaar onderzoek loopt nog tot 19 maart 2012.
Hieronder een voorbeeld van bezwaarschrift. (Nodig eventueel je buur, kennis uit om dit ook te doen.)
Geachte,
Hiermee wil ik bezwaar indienen tegen de milieuvergunningsaanvraag van Niro Trans in de Zandstraat te Zoersel om volgende redenen :
- de inplanting van het bedrijf is niet in overeenstemming met het GRS;
- er worden kosten noch moeite gespaard om Zoersel leefbaar te maken door o.a. de aan te leggen ring rond Zoersel en de herinrichting van de dorpskern, waarbij het zwaar verkeer zo veel mogelijk geweerd zal worden. Een transportbedrijf binnen deze dorpskern mag niet ontwikkeld worden;
- binnen de woonzone is dit vervuilend bedrijf met opslag van duizenden liters mazout, detergenten en andere gevaarlijke stoffen niet toelaatbaar;
- het plaatselijk verkeer, waaronder De Lijn, wordt minutenlang opgehouden bij het binnen en buiten rijden van de transporters van Niro Trans;
- de onmiddellijke buurtbewoners worden zwaar belast door de opslag van gevaarlijke en milieuonvriendelijke producten en door geluidsoverlast wanneer 's ochtends de transporters al vanaf 4 uur vertrekken en daarvoor nog minutenlang moeten warm draaien.
Ik verzoek u daarom het advies van de Gecoro (= herlokalistie van het bedrijf binnen een vastgestelde termijn naar een KMO- of industriezone) niet naast u neer te leggen.
Er loopt een openbaar onderzoek voor de bouw van een bibliotheek en bijkomend 12 woongelegenheden, gelegen in het centrum van Zoersel, waar voorheen o.a. Hus Hak 2 gevestigd was. Het onderzoek loopt nog tot 23 maart 2012. Het dossier is niet op de website van Zoersel terug te vinden. Voor de zoveelste keer vindt ons bestuur dat de bewoners van Zoersel de tocht naar Sint Antonius moeten maken om het dossier in te zien. En dit kan enkel tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.
In de nieuwsbrief nr. 350 van vandaag (3 februari) lezen we dat de start van de uitvoering PPS Zoerseldorp een van de investeringen is voor dit jaar. "één van de grootste uitdagingen voor de volgende jaren" staat er te lezen.
Op het wijkoverleg van 17 november 2011 liet onze burgemeester uitschijnen dat dit project niet noodzakelijk zou worden uitgevoerd vooraleer er voor voldoende kinderopvang gezorgd werd (zie ook mijn bericht van 21/11/2011).
Het blijkt nu toch belangrijker te zijn om een nieuwe locatie te voorzien voor de reeds bestaande voorzieningen, zoals bib, antenne ..... , dan te zorgen voor nieuwe mogelijkheden voor kinderopvang.
Wat wordt er verstaan onder 'inspraak' ? Is dat enkel mogen melden wat we nodig hebben ? Wanneer houdt ons bestuur ook rekening met de behoeften ?