hoe verklein je een foto zodat je hem hier kan plaatsen?
Door de alsmaar stijgende megapixels in digitale camera's wordt de bestandsomvang van foto's steeds groter. 'Even' een paar foto's mailen is er dan ook niet meer bij. De oplossing: PIXresizer. Hiermee zet u één of meerdere foto's om in een schermvriendelijk formaat. De bestandsomvang krimpt fors, terwijl de foto op de monitor er goed blijft uit zien. Ook het mailen van de afbeelding gaat een stuk sneller. Dit kan je hier downloaden: http://bluefive.pair.com/pixresizer.htm
Met dit voormalige schoolschip van de Belgische koopvaardijvloot werd het stoffelijk overschot van pater Damiaan vervoerd. Het authentieke interieur van de driemaster werd behouden en is momenteel ingericht als nautisch museum. Aan boord bevinden zich een hele reeks uitheemse voorwerpen, verzameld tijdens de vaartijd van het schip. Contactgegevens
Driemaster Mercator Mercatordok 8400 Oostende
T 059/70.56.54 of 02/720.01.39 we bezoeken ook het Noordzeeaquarium
Gelegen in de voormalige garnaalmijn op de pittoreske Visserskaai, toont het Noordzeeaquarium de unieke fauna van de Noordzee met meer dan zestig soorten levende zeevissen, kreeftachtigen, weekdieren en zeeanemonen.
Verder vindt u er een uitgebreide collectie Noordzeeschelpen, schaaldieren en stekelhuidigen.
We dachten dat we gingen dansen, maar het was een quiz! Het waren de meisjes tegen de jongens. De meisjes hebben gewonnen met 22 - 19.
Vandaag hebben we windpainting en duinpoëziepad gedaan. Duinpoëziepad was meer gedichten schrijven en uitbeelden. Windpainting was figuren op het strand met gevonden voorwerpen maken en kleuren met krijt.
We hebben ons goed geamuseerd en we missen jullie!
Op vrijdag 5 oktober worden wereldwijd de leerkrachten in de bloemetjes gezet. De basisboodschap is overal dezelfde "Wij waarderen u". Op internationaal vlak gaat deze actie uit van Unesco. In talrijke scholen krijgen de leerkrachten een kleine verrassing. Al is een schouderklop meestal al voldoende.
Koïchiro Matsuura, directeur-generaal van Unesco: «We kunnen onze woorden van waardering voor de leerkrachten niet vaak genoeg herhalen. We appreciëren het dat u voor dit belangrijk maatschappelijk beroep gekozen hebt en dat u er blijft voor gaan, ondanks en vaak dankzij de uitdagingen die het stelt. We waarderen de initiatieven die u neemt om deuren te openen van kennis en tolerantie voor elk meisje en elke jongen. We zijn ons bewust van wat uw beroep vraagt van u, van uw verantwoordelijkheden en uw rechten. We erkennen de moeilijkheid van uw werk en het feit dat u een professionele opleiding en goede werkomstandigheden nodig hebt om uw werk goed te kunnen doen. We appreciëren de zorg die u besteedt aan kinderen met bijzondere behoeften en uw bewustzijn dat alle leerlingen individuele behoeften hebben. We waarderen uw vaardigheid om te luisteren naar uw leerlingen. We roepen iedereen ter wereld op om een manier te zoeken om die waardering op een eigen manier te uiten.»
Dichter bij zee Duinpoëziepad De zee en het strand deden menig dichter in de pen kruipen. Een tocht door de duinen tot het strand zet uw ogen en oren open voor deze inspiratiebron. U tast met de klas poëzietekstjes af, springt creatief om met taal en waagt u aan het schrijven van een eigen stukje poëzie over water, wind en wolken * Doel: Door het opzoeken van de natuur met alle zintuigen het inlevingsvermogen in poëzie vergroten. Naast dit leesplezier ook eigen schrijfkriebels en het verwoorden van gevoelsmatige indrukken stimuleren * Doelgroep: Tweede en derde graad basisonderwijs * In de klas: Voorbereidingsmogelijkheden, inhoud van de sessie en mogelijke verwerking werden opgenomen in een uitgebreide lesbrochure * Duur: Ongeveer 2 uur * Aantal deelnemers: Klasgroep * Plaats: Educatief centrum 't Zeehuis - Duin en Zee in afspraak met de educatieve dienst * Reservatie: Klaskaart ontlenen koffers. Uitleenbaar in samenspraak gans het jaar door * Uitwerking: Horizon Educatief v.z.w. - Provinciedienst NME
Vandaag hebben we gespeeld op het strand. Het was keitof! We hebben in de zee gespeeld enzovoort. We hebben frietjes met stoverij gegeten. 't Was kei lekker.
Groetjes van iedereen
(Jony, Yana Ba, Marthe en Justine) --- Dag oudjes,
de volksdans was zeer leuk, we hebben ons erg goed geamuseerd. De Houwky Pouwky vond bijna iedereen het leukst. De dag daarna gingen we naar de vismijn. Er lag ook veel vis op straat. Dan zijn we nog krabben gaan vangen, dan was super leuk, en niet zo moeilijk.
gisterenavond hebben we geknutseld met St.-Jacobsschelpen. Het was heel leuk!! Sommige hebben niet goed geslapen of zijn niet gemakkelijk in slaap gevallen. ;-) Deze morgen was er een uitgebreid maal. Het was superlekker! Na het ontbijt gingen we met de tram naar "De Nachtegaal". We maakten er opdrachten en ook dit vonden we leuk.
Nog vele groetjes.
Antje, Lina, Ellen en Caroline
Beste ouders,
We hebben 7 km gestapt in de duinen. We zagen er veel planten zoals helm, duindoorn, teunisbloem, ... We hebben zelf op de top gestaan van de Hoge Blekker. We hebben ook slakken gezien van verschillende groottes. We hebben zelf oranje en blauwe besjes gegeten en die vonden we heeeel lekker.
Het weer dinsdag 2 oktober: licht bewolkt met af en toe zon
7u45 ontbijt VM: richting de Panne om een bezoek te brengen aan de Nachtegaal picknick NM: begeleide duinenwandeling:"Moet er nog zand zijn?" avondmaal avondactiviteit Volksdansen 21u00 bedtijd
8u-8u30 vertrek aan school (met de bus) VM: bezoek aan de haven van zeebrugge picknick NM: bezoek aan de marinebasis: havenrondvaart, bezichtigen van een fregat of een mijnenjager, film 16u45 aankomst in: Saint-Antoine Pylyserlaan 25 8670 Koksijde Tel.: 058/52.03.87 www.delhuzo.be avondmaal avondactiviteit 21u00 bedtijd
Dinsdag 02-10-07
7u45 ontbijt VM: richting de Panne om een bezoek te brengen aan de Nachtegaal picknick NM: begeleide duinenwandeling:"Moet er nog zand zijn?" avondmaal avondactiviteit 21u00 bedtijd
Woensdag 03-10-07
vervroegd ontbijt VM: met de kusttram richting Oostende: Vuurtorenwandeling picknick NM: krabbenvangst vrij spelen op het strand avondmaal avondactiviteit 21u00 bedtijd
7u45 ontbijt opruimen VM: met de kusttram richting Oostende : Bezoek aan de Mercator picknick NM: Noordzeeaquarium Terug met de trein naar Oudenaarde aankomst in Oudenaarde rond 15.30 uur
Een weblog, of ook wel blog, is een website die regelmatig - soms meerdere keren per dag - vernieuwd wordt en waarop de geboden informatie in chronologische volgorde (op datum) wordt weergegeven. Wie een weblog bezoekt, treft dan ook op de voorpagina de recentste bijdrage(n) aan. De auteur biedt in feite een logboek van informatie die hij wil delen met zijn publiek, de bezoekers van zijn weblog. Meestal gaat het hier om tekst, het kan ook om foto's (een fotoblog), video (vlog) of audio (podcast) gaan. Weblogs bieden hun lezers ook veelal de mogelijkheid om - al dan niet anoniem - reacties onder de berichten te plaatsen of een reactie via een Trackback-mechanisme achter te laten. Het is het persoonlijke of juist het gespecialiseerde karakter dat weblogs interessant maakt voor bezoekers.
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.