Vandaag brachten we een bezoek aan Zeebrugge. Alle matrozen aan dek! We begonnen aan een havenrondvaart waar we dankzij Okra (volgens Matthias en anderen: den bond zonder tannen)een uitgebreide rondleiding in de haven kregen. De honger trad al snel op na het bootje varen. Tijdens de maaltijd hebben we uit volle borst vele liedjes gezongen. Wat was dat gezellig!
Daarna verkenden we Seafront, een lang museum dat ons leidde naar de duikboot. Met veel moeite vonden we de ingang. Dapper betraden ze de duikboot. Met knikkende knieën kropen ze door desmalle, ronde deurgaten. Na een helse tocht bracht licht de redding.
s Avonds kregen we dikke tomatensoep, daarna volgde een Koninginnehapje meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet FRIETJES, en als dessertje een ijsje dat we aten met een houten spateltje, volgens sommige een plakkertje.
Na de maaltijd maakten we al een stukje van de valiezen en speelden we buiten. Ondertussen hadden wij de fuifzaal klaargezet. En het feestje kon beginnen. Er werd gedanst, en gedanst , en gedanst , en gedanst tot in de late uurtjes. Het slapengaan verliep terug vlot
De kinderen zullen deze zeeklas niet snel vergeten, de leerkrachten ook niet. Metveel plezier kijken we terug op deze week. Morgen gaan we nog dubbel zoveel genieten van onze laatste dag!
Dan zien we jullie morgen aan het station! Toedels
De ochtendstond had goud in de mond. Na een goede nachtrust konden we er allen weer tegenaan. Deze morgen lanceerden we een wedstrijd voor de netste kamer! Dit leefde een hele dag bij onze kinderen. Zelfs de lavabo is met zeep uitgewassen en van zandkorrels geen spoor meer. Dit bracht wel wat stress met zich mee bij sommigen.
Opnieuw konden we rekenen op een heerlijk ontbijt. We worden hier echt verwend. Rond 10uur werden we verwacht in Earth Explorer. Hier hebben de kinderen heel wat bijgeleerd. Er waren ook enkele attracties hier hebben sommige kinderen echt hun grenzen verlegd. Eens terug was hetalweer tijd om te eten en opnieuw werden we verwend! Deze keer met: kippensoep, kalkoenrollade op een bedje van wortels en gratin, als afsluiter een stukje cake EN de postbode kwam langs! Dank je wel!!
Deze namiddag waren de weergoden ons niet gunstig gezind. We startten met een strandspel, maar al snel begon het te waaien en te regenen zodat we met de bolderkar mochten terugkeren. Wanneer we terug op het domein kwamen, stond juf Inge ons op te wachten met ijsjes. En daar was de zon terug. De spelletjes die we voorzien hadden op het strand, hebben we dan maar op het domein gespeeld. En dit was zeker even leuk!
Douchen, spaghetti bolognaise en dan waren we klaar voor de avondactiviteiten:
1.Verkiezing van de netste kamer. Deze werd nipt gewonnen door: Laura, Celine, Bo, Lize en Ellen. Dikke proficiat!!!!!
2.De grote zeeklasquiz met als deelnemers: de boskabouters, De zwanen en het lelijke eendje, de kabouter Wesleys, chicken fingers, de zeesterretjes en de zeepoezekes. Deze breinbrekende quiz werd gewonnen door de boskabouters! Ook proficiat!!!!
3.En om de leuke en toch wat vermoeiende dag af te sluiten keken we naar een film. Wat hebben we gelachen!!!!
Ook woensdag zit er al op! Wat gaat de tijd toch snel als je je amuseert. Groetjes van ons allen en tot morgen!
Na het typen van ons tekstje vertrokken we richting internetkamer... maar de deur bleek op slot te zijn. Daarom waren we deze morgen vroeg uit de veren om het er zo snel mogelijk op te zetten. Hopelijk lukt dit vanavond beter!!!
Mmmmmmmmmm . de dag begon met een heerlijk ontbijt, van een stevige eerste maaltijd gesproken! Enthousiast vertrokken we met de tram richting Oostende om daar krabben te vangen. We stonden aan het station, en we wachten, en wachten, en wachten . Plots kwam daar een hippie-achtige vrouw per fiets tevoorschijn. Geladen met emmertjes en vangnetjes. Na een erg levendige uitleg van de sluis gingen we richting vistrap waar we jammer genoeg geen vis vonden. (Gesloten wegens werken)
Gelukkig had onze gids een fiets bij om vis te halen: 2 straten verder. (hahahaha) Na een verhaaltje over de heks en de krab waren onze leerlingen experts om krabben te vangen. Tijdens het vangen leerden we het verschil tussen een mannetje en een vrouwtje. (toch wel belangrijk! hihi)
Na een stevige picknick vergezeld van gulzige duifjes namenwe de tram terug richting Bredene, om daar even uit te rusten van het zware visserswerk.
De juffen hadden met een dutje weer extra energie om in volle vaart de buizen in Center Parks (vroeger Sun Parks) te trotseren. Ook de kinderen lieten zich goed schuiven. Zij waren ook dol-enthousiast over het golvenbad en de bubbelbaden.
Terug in ons verblijf verwelkomden soep, rijst met kipcurry en puddinkje, ons. Met een ontspannende avond op het terrein sloten we de dag af.
Ondanks het miezerige vertrek hebben we de namiddag met een beetje zon kunnen doorbrengen. Op de trein zat de sfeer er onmiddellijk goed in. Rond half 12 werden we verwelkomd door juf Annelies en juf Inge.
Na het verkennen van de kamers werden we verwend met een 3-gangen menu. Van spruitjes bleven we gespaard. Na erwtensoep, aardappelen met appelmoes en hamburger en een donut om af te sluiten (mmmmmm .) waren de buikjes voor de eerste keer goed gevuld.
In de namiddag stond een fotozoektocht op het programma en hebben we afgesloten met strandtekeningen. Op het domein speelden we baseball. Het was een spannende strijd. De picknickbank voor de juffen, woog wat zwaar. De verliezers mochten deze dan terug dragen
Na al dat sporten wouden velen een douche nemen om fris de aanval op de macaroni met kaas en ham in te zetten .!!!
Ook al was het nog niet donker, de lantaarntocht was een voltreffer! Nog wat ravotten in de duinen en nu het bed in.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!