Daar begint mijn hoofd al te draaien . Hoe maken we er een gezonde versie van ?
Wist dat ik nog havermout in de kast had staan . snel even googglen . hup recepten genoeg .
Maar voor mij is het nooit wat ik zoek . De ingredienten zien er wel goed uit maar wijken teveel af
van onze traditionele pannenkoeken. Tijd om aan te passen .
het is tenslotte goed gelukt. heb een tussenweg genomen : de helft van het havermout recept en de helft van onze traditionele .
Natuurlijk viel het onmiddellijk op .Onze kinderen hebben speciale sensoren of zoiets om verandering onmiddellijk waar te nemen .
de vraag kwam dus snel ;nieuw recept ? Ze zien er goed uit .
Zoon komt thuis grabbel en weg zijn ze .
Het zicht doet eten . Wat we gewoon zijn wordt gegeten zonder strijd .
En niet vergeten die laag kinnekessuiker hoort erbij .
Kinderen tevreden en ouders blij dat ze toch al wat gezonder gegeten hebben .
Natuurlijk als je iemand in huis hebt met diabetes TYPE1 is het altijd wel een uitdaging om een juiste dosis insuline te
berekenen als je wat recepten door elkaar mengt .
Ik ben gegaan voor de normale dosis van een pannenkoek .
Dit was niet te juiste keuze . De dosis mocht lager . Een kleine verandering in je recept kan er dus al voor zorgen dat de balans in je bloedsuikerspiegel
wat stabieler blijft en dat je de insulinedosis flink kan verlagen .