Inhoud blog
 • 3 maand en 1/3de
 • 2 Maanden
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken met Google


  Brazilië
  Nieuwzz
  05-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 Maanden
  Dag mensen,

  Sommigen onder jullie zijn waarschijnlijk supercurieus hoe het is met diene kleine blonde gast die daar nu in het verre Samba-land zit.
  Awel ge hebt alle redenen om curieus te zijn, want voor sommigen onder jullie is het al 2 maanden geleden of meer dat je nog van mij gehoord hebt. Aan den andere kant, geen nieuws is meestal goe nieuws, wat met mij het geval was.

  Laten we beginnen met het echte nieuws:
  Mijn familie is echt supervriendelijk, mijn gastbroer van 13 (Bruno) is wa minder enthousiast, maar anders valt hij vree goe mee. Ik woon hier nu op een apartement in het midden van de stad São Paulo en het is veel sjieker dan ik mij ingebeeld had. Het apartement is niet zo groot maar da is nie zo erg, want ik woon in een zalige buurt. Het verkeer hier op de spitsuren is hier echter minder aangenaam. Ik heb een gastzus (Thais) van 16 die nu ook op uitwisseling is naar Canada. Vind ik echter wel jammer, want zij was veel aangenamer dan mijn broer. Mij gastmoeder is Human Resources Manager voor "Edwards Lifesciences" en mijn gastvader heeft een eigen bedrijf.

  Mijn school is ook sjiek. Iedereen kent hier elkaar en dit is omdat er niet veel mensen hier op school zitten, ik schat zo'n 250 tot 300-tal leerlingen. De leerkrachten zijn hier veel losser en ze zijn eerder vrienden van de leerlingen i.p.v. leerkrachten. Dit maakt het gemakkelijker voor in saaie lessen te slapen, naar muziek te luisteren... Handig als ge zo in het weekend nie veel geslapen hebt. :P 
  Op school heb ik al veel maten, waarmee ik elke vrijdag na school op café ga. (iets wat ze niet alleen kennen in België :D) Ik volg dezelfde lessen als al de anderen van mijn klas (Portugees, Engels, Wiskunde, Fisica, Chemie, Biologie, Filosofie, Aardrijkskunde, Geschiedenis, Redação (=schrijfles) en Sport) wat niet altijd gemakkelijk is als ge nog nie veel portugees kunt. Er zijn naschoolse activiteiten zoals voetbalkampioenschappen of basketbalkampioenschappen, maar iedereen kiest hier altijd voor het eerste (zelf vele meisjes voetballen hier).

  Het eten is hier echt goe, ik geniet hier vooral van de vele churrasco's (=barbecue) die ze hier houden op mooie dagen. Ik vind het wel raar dat ik nog geneen kilo bijgekomen ben :D gelukkig. Het weer is hier echt zalig, elke dag rond de 20 graden, behalve dan de regenachtige dagen, maar zelf dan is het hier nog warm.

  Mijn portugees begint echt te vorderen, ik versta al bijna alles van wat iedereen brabbelt tegen ik, maar om te spreken is het wa minder gemakkelijk, maar het begint echt te beteren. Ik wordt hier gedwongen om portugees te spreken in de meeste situaties, dus das wel goe voor te leren.

  Da was zo het voornaamste nieuws ier uit het Voetballand. Als er meer speciefiekere vragen zijn, wees niet bang om keer te reageren op mijn blog.

  Groetjes van Yoel

  Rua Maranhão, 26/42 - Higienopolis
  São Paulo, SP 01240-000
  +(55)(11)99304302     ---> GSM
  +(55)(11)32142457     ---> thuistelefoon

  05-10-2009 om 20:07 geschreven door Yoelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)


  Archief per week
 • 09/11-15/11 2009
 • 05/10-11/10 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Zoeken in blog  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!