7 gr gedroogde gist 1 tl suiker 1 dl melk 15 gr gesmolten boter 1 el suiker 250 gr bloem 2 tl zout 80 gr koude roomboter bloem 1 losgeklopt ei ( openen met 1 hand )
Los 1 tl suiker in wat warme melk en besprenkel de gedroogde gist. Laat het 10 minuten werken. Meng de rest van de melk met de gesmolten boter, el suiker en het gistmengsel. Zeef bloem met het zout en roer dit erdoor. Kneed goed door en laat 1 uur rijzen. Bestrooi een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap die 3 keer zo lang is als breed. Snij de roomboter in zeer dunne plakjes en verdeel deze over 2/3 van het het deeg. Vouw het deeg in de lengte in drieën, de lege lap eerst. Laat het deeg minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast opstijven. Rol het uit tot 3 keer zo lang als breed en vouw het en laat het opstijven. Herhaal het uitrollen en opstijven nog 1 keer.
Verwarm de oven voor op 225°C (heteluchtoven 200°C). Rol het uit tot een rechthoek van 20x40 cm. en snij driehoekjes: Rol de deegstukjes op vanuit het brede gedeelte en buig ze. Leg ze op een licht ingevet bakblik. Laat ze 20-30 minuten narijzen en bak ze.
Reacties op bericht (1)
24-12-2009
mimi en piet
Rol het uit tot een rechthoek van 20x40 cm. en snij driehoekjes: Rol de deegstukjes op vanuit het brede gedeelte en buig ze
We gaan croissantjes makeeeeeeeeeeeeeuh!
24-12-2009 om 12:34
geschreven door ylona
Elke dag mag je één Tip aanvragen!
Je kan elke dag, vanaf vandaag, één duidelijke tip bekomen, door op deze knop te drukken!
Het kan enkele uren duren vooraleer je deze tip zal ontvangen!!!!