We bereiden 's morgens inderdaad ons ontbijt. Ik zorg voor de ingrediënten en we maken croissants en enkele lekkernijen! Nadien vertrekken we richting Brugge. We lopen langs het chocolade musuem, het belfort ( Dali ), tentoonstelling Dixi Dansercour en de Belgica, eventueel langs het Guido Gezelle museum, we dwalen de winkelstraten af ...
Nadien of daarvoor of gewoon gans de dag, we kiezen wel en bekijken het woensdag zelf, kunnen we langs één van onze kuststroken. Lekker gezellig uitwaaien!!! 's avonds gooien we ons in de zetel met een leuke 'feel good movie' .....
Alles hangt wat van het weer af natuurlijk!
Gewoon, gezellig samen zijn en elkaar veeeeeeeeeeeeeeeeeeel aandacht geven! Dat is voor mij een geslaagde 'Ylona's-verwendag'.
7 gr gedroogde gist 1 tl suiker 1 dl melk 15 gr gesmolten boter 1 el suiker 250 gr bloem 2 tl zout 80 gr koude roomboter bloem 1 losgeklopt ei ( openen met 1 hand )
Los 1 tl suiker in wat warme melk en besprenkel de gedroogde gist. Laat het 10 minuten werken. Meng de rest van de melk met de gesmolten boter, el suiker en het gistmengsel. Zeef bloem met het zout en roer dit erdoor. Kneed goed door en laat 1 uur rijzen. Bestrooi een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap die 3 keer zo lang is als breed. Snij de roomboter in zeer dunne plakjes en verdeel deze over 2/3 van het het deeg. Vouw het deeg in de lengte in drieën, de lege lap eerst. Laat het deeg minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast opstijven. Rol het uit tot 3 keer zo lang als breed en vouw het en laat het opstijven. Herhaal het uitrollen en opstijven nog 1 keer.
Verwarm de oven voor op 225°C (heteluchtoven 200°C). Rol het uit tot een rechthoek van 20x40 cm. en snij driehoekjes: Rol de deegstukjes op vanuit het brede gedeelte en buig ze. Leg ze op een licht ingevet bakblik. Laat ze 20-30 minuten narijzen en bak ze.
Men voegt hieraan water en melk toe en plaatst het in een bain-marie. Op het einde voegt men hieraan een druppel oranjebloesem toe en twee druppels amberextract.
Recept aanbevolen door de Spanjaarden in de 17e eeuw.
Voor 100 gegrilde, gepelde en ontvette 'piep'zaden, · 12 gemalen amandelen en 12 gemalen hazelnoten · ½ suikerbrood in stukken gesneden · een koffielepel honing · anijsgraantjes · 2 Mexicaanse peperbolletjes of chili pepertjes · 6 rozen van Alexandrië · een teentje campêchehout (campêche = boom uit Zuid Amerika) · en 2 drachmes kaneel
Tropical summer, balmy day Sit around you haven't much to say 'Cos the heat is on, The heat is on.
You know you're in the hands of fate Now you've gone and found me you appreciate That the heat is on, The heat is on.
You're on the road to Mandalay Never gonna make it try another day 'Cos the heat is on, The heat is on.
Temperature is rising to fever pitch Sun is getting closer we all get rich 'Cos the heat is on, The heat is on.
Hot pants and feet Can't believe the madness sure feels sweet The heat is on, Heat is on.
Sun sun sun dazzle, Sun sun sun dazzle, Go wild, gonna rattle When the heat is on.
Tropical Summer balmy day Don't say much, ain't much to say 'Cos the heat is on, The heat is on.
The heat is on, the heat is on, The heat is on, the heat is on.
Hot pants and feet Sure be sweet The heat is on, Daddy yeah...the heat is on.
Tropical Summer balmy day... The heat is on... You're on the road to Mandalay Never gonna make it try another day The heat is on, Temperature is rising to fever pitch....
Ik sta enige eigen inbreng toe tijdens je verwendag! Sympathiek van me hé! Je krijgt elke dak één participatorische vraag! Maak er gebruik van! De vraag van vandaag luidt:
Volgende week is het 'onze' week! We hebben al heel wat leuke dingen bedacht om deze week door te brengen, maar ..... zoals afgesproken, las ik een 'Ylona's verwendag' in! Op deze blog zal ik af en toe een tipje van de sluier lichten!
Je kan elke dag, vanaf vandaag, één duidelijke tip bekomen, door op deze knop te drukken!
Het kan enkele uren duren vooraleer je deze tip zal ontvangen!!!!