Foto
Inhoud blog
  • de kakariki ( nieuw)
  • ringmaten europese vogels
  • vraag en antwoord (30-05- 2015)
  • vogels kopen (bijgewerkt 31-10-2014)
  • vraag en aanbod bijgewerkt 8-7--2015
  • links
  • evolutie van de sijs (bijgewerkt)
  • conditie vogels(de vogelliefhebber-hok-stam-voeding)
  • ingezonden stukken (bijgewerkt tm 29 juni)
  • vogels te vet
  • vererving bij de sijs
  • vogel ziekten (bijgewerkt)
  • aandachtspunten 2014 (bijgewerkt 10 mei 2014 )
  • ringmaten en kleur
  • de roodborst tapuit nieuw 2014
  • de tuinfluiter nieuw 2014 (Bijgewerkt 30-5-2015)
  • mexicaanse roodmus pheao (bijgewerkt (30-12-2016)
  • japanse nachtegaal (bijgewerkt 15-5-2015)
  • geelbuiksijs (bijgewerkt t/m 30-5-2015)
  • treursijzen (bijgewerkt t/m 4 okt 2013)
  • dennensijs (bijgewerkt t/m 29-09-2014)
  • magellaansijs/zwartkopsijs(bijgewerkt t/m 30-5-2015)
  • baardsijs(bijgewerkt t/m 07april 2013)
  • yarrelsijs(bijgewerkt)
  • de zwarte sijs (nieuw)
  • zwartborstsijs(bijgewerkt t/m 4 okt)
  • kapoetsensijs (bijgewerkt 30-05-2015)
  • Elzensijs (bij gewerkt t/m 015-05-2015)
  • duitse kuiven (bijgewerkt 30-5-2015)
  • algemeen(bijgewerkt 07-12-2016
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Laatste commentaren
  • dennendijs (john)
        op dennensijs (bijgewerkt t/m 29-09-2014)
  • Een interessant adres?
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    kris
    www.bloggen.be/kris
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tlissewegenartje
    www.bloggen.be/tlissew
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    nieuwsmedia
    www.bloggen.be/nieuwsm
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    trainermarnix
    www.bloggen.be/trainer
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    dansrustroest
    www.bloggen.be/dansrus
    Mijn favorieten
  • marktplaats
  • kapaza
  • vogelmarktplaats
  • www.paulsbird.nl
  • digitale fotografie
  • Over mijzelf
    Ik ben pim bakker
    Ik ben een man en woon in in limburg (belgie) en mijn beroep is was docent HBO/manager en had een eigen organisatie bureau .
    Ik ben geboren op 19/05/1941 en ben nu dus 83 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: fotografie,tuin en vogels.
    ik ben lid van de Werkgroep Amerikaanse sijzen (WAS) KEV belgie en de BNEC en exotica.Verder studeer ik voor foto graaf
    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

    zoek je nog een leuke site over vogels kijk dan eens op www.paulsbirds.nl


    Heeft u het hoofdje conditie
    vogels al geopend
    daar staat heel veel in over
    de liefhebber
    zelf, de verschilende kooien,
     de bodembedekking en het
    kweken van een stam enz zeer
     veel Verder heb ik bij de
    five fancy een interessant maar
     moeilijk stuk geplaatst over
    kleur vererving en heb ik bij de
    dennen sijs een mooie
    zelfgemaakte foto neergezet.
    wilt u op mijn kwekerslijst
    staan geef u dan op via mijn mail
    w.bakker@telenet.be
    neem eens een kijkje op
    www.bloggen.be/slissen
    www.bloggen.be/clubbruggeonline
    deze site is bijgewerkt
    sinds 29-06-2012 en kijk ook
    eens op mijn site
    www.bloggen.be/
    pim_bakkers_fotografie

    amerikaanse sijzen
    zaadeters
    vogelwereld in de voliere
    24-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mexicaanse roodmus pheao (bijgewerkt (30-12-2016)


    Ik heb mij laten overhalen een koppeltje te kopen omdat mijnbuurman een stelletje heeft en ik ze in de zomer hoorde zingen en dat geluid beviel mij wel vandaar de komst van deze vogels. Ik heb geen ervaring met ze maar mij is gezegd dat zij net zo gemakkelijk kweken als kanaries

    De mexicaanse roodmus is een heel aangename vogel die zowel voor de zang als voor de mooie rode kleur van de man kan gehouden worden.

    Mexicaanse roodmussen zijn eigenlijk heel gemakkelijke vogels ,wat voeding en onderhoud betreft hebben ze hetzelfde nodig als kanaries,dus als basis een goede zaadmengeling ,regelmatig eivoer en ook op de nutribird pellets zijn ze verzot.In een gezelschapsvoliére passen ze zich heel snel aan ,ze zullen zelden voor problemen  met andere bewoners zorgen en trotseren de winterkoude zonder moeite.

    Herkomst: Mexico en het zuidwesten van de Verenigde Staten

    Lengte: 13-14 cm

    Kleurslagen: wildkleur en geel en nog vele andere mutaties

    Geslachtsonderscheid
    Het verschil tussen man en pop is, zeker in de broedtijd, heel duidelijk: de pop is geheel gevlekt bruin, de man is felrood op kop, borst en buik. Buiten de broedtijd neemt de felheid af naar een vaal oranje, maar de waas blijft duidelijk aanwezig. De man zingt heel aardig in de broedperiode, daarbuiten laat hij zich nauwelijks horen.

    Sociale eigenschappen
    Een sociale vogel, die goed kan worden gehuisvest in een gemengde volière, ook als daar kleine soorten als goudbuikjes, sint helenafazantjes bij zijn. In de broedperiode kan de man andere vogels opjagen, maar dit neemt meestal geen agressief karakter aan. Het enige voorbehoud moet worden gemaakt voor andere vogels met een overheersende rode kleur in het verenkleed: daar kan een mannetje wel agressief op reageren.

    Voedsel
    Een zaadmengsel voor tropen, eventueel aangevuld met trosgierst, onkruidzaden en wilde zaden. Naast grit en maagkiezel in ieder geval wordt tijdens de kweek veel eivoer en levend voer opgenomen, zoals geknipte meelwormen. Roodvoer (eivoer, paprika in kleine hoeveelheden en dergelijke) is noodzakelijk om de man de felrode kleur te laten behouden. Zonder bijkleuring wordt de man vaal oranje.

    Huisvesting
    De vogel kan in een broedkooi of een gemengde buitenvolière worden gehouden. Belangrijk is dat er een aantal hoge takken of stokken zijn aangebracht om te overnachten. Als die er niet zijn, gaan Mexicaanse roodmussen hoog tegen het dak in het gaas hangen om te overnachten. De vogels overnachten ook bij strenge vorst meestal buiten.

    Begroeiing wordt op prijs gesteld. In een buitenvolière foerageert de Mexicaanse roodmus graag op de grond. Een rozenstruik is ideaal: de roodmus is een vogel die er heel vaak te vinden is op zoek naar bladluis. Als je de grond in de volière af en toe omspit is hij je eveneens dankbaar: hij scharrelt er wormpjes en zaden bij elkaar.

    Kweek
    De Mexicaanse roodmus bouwt een nest van kokosvezel, sisaltouw, takjes, gras en ander materiaal in een traliekastje. Het nest blijft open: de bodem wordt goed bedekt, maar dat is het wel. Een legsel bestaat uit 3 tot 6 eieren, die voornamelijk door het popje worden bebroed. Na zo’n twee weken komen de eieren één voor één uit. De jongen worden snel groot en vliegen na zestien dagen uit. Het zijn dan grijsgevlekte vogels, die op hun kop nog enkele witte donsveren hebben. Die kunnen enkele weken blijven zitten, wat ze lange tijd het beetje koddige uiterlijk geeft van oude mannetjes.
    De jongen worden nog enkele weken bijgevoerd door de ouders. Als de condities goed zijn (natuurlijke omgeving, gevarieerd voer, enz.) beginnen de jonge mannetjes na ongeveer vier maanden rood te kleuren. Als de omstandigheden minder gunstig zijn kan dit een jaar duren.
    Onder goede omstandigheden brengen Mexicaanse roodmussen in één broedseizoen nog een tweede nest groot. Het is verstandig om de jongen uit te vangen als ze zelfstandig zijn, omdat vader zijn jongen, zeker de mannen, kan gaan opjagen.

    aldus Arno Meijer voor allevogels.nl
    ik heb dit allemaal gelezen en voor u uitgewerkt. Mijn ervaringen volgen. Mijn man was niet in orde en het is mij niet gelukt een phaeo man te kopen en dus staat er nu een wildkleur op en die gaan samen splitten geven. De pop heeft haar nest gebouwd en het is nu wachten op eieren. Ze heeft 2 eieren gelegd en de jongen zijn inmiddels geringd. Volgens de boeken worden het splitvogels. Ze groeien goed en beide ouders verzorgen de jongen goed.de jongen zitten mooi in de veren en gaan einde van de week weg bij de ouders. de man zingt de hele dag s'morgens als het licht wordt begint hij al en dat gaat de hele dag door. Beide ouders hebben uitstekend voor hun jongen gezorgd. foto's van de jongen komen er aan. De tweede ronde is ook al uit het nest en bijna zelfstandig. Wat zorgen deze ouders goed voor hun jongen. 1 jong van de 1e ronde begint al te zingen. Ik moet zeggen dit zijn wel hele makkelijke vogels en kweken uitstekend net als de kanarie. de jongen zijn zelfstandig en gaan einde van de week bij ouders weg. pop zit alweer op het nest. Eigenlijk moeten ze nu stoppen met broeden. Eind juli stopt bij mij het broedseizoen. eigenaardig dat ook deze man jongen net zoals de man kanaries gaan oefenen met zingen. Mijn seizen kunnen meteen zingen als zij man zijn en trouwens ook de poppen zingen alleen minder mooi. Goed toch liggen er alweer 3 jongen in het nest waarvan ik er 2 heb geringd de kleinste komt morgen aan de beurt. En ik heb 2 jongen al verkocht. Alles is verkocht en het waren allemaal poppen. Inmiddels heb ik de wildkleur man weggedaan en is daarvoor in de plaats gekomen een pheao man erbij gekomen In het begin zong hij prachtig en dat is nu gestopt wat normaal is bij de roodmussen. Ze gaan weer zingen als ze aan het broeden zijn. Man en pop dagen elkaar regelmatig en en dat houdt in dat het wel goed zit tussen die 2. Man is ondertussen weer gaan zingen en zingt alle vogels in de tuin en in de voliere plat. Ongelooflijk wat zing die man mooi. Ze zijn nu ook een koppeltje geworden en maken aanstalten te gaan nestelen. Ze hebben intussen een nest gemaakt hadden 4 witte jongen liggen waarvan er maar 1 nu in de veren in het nest ligt. Ze zaten in een vlucht met veel kunstbomen waaronder een kesrtboom, maar het jong was erg schuw en heeft zich kapot gevlogen hoe weet ik niet heel jammer. Pop zit alweer op nest met 4 eieren afwachten maar wat het resultaat wordt.




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 05/12-11/12 2016
  • 10/11-16/11 2014
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 15/08-21/08 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 06/12-12/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs