Inhoud blog
 • Emoties onze kracht?!
 • Wat is Yin ... en mijn zoektocht
 • Even voorstellen ....
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Rising Yin in (e)motion
  Hoe de yin weer binnen onze samenleving brengen?
  www.dewittefenix.be
  11-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emoties onze kracht?!
  Gevoelige mensen zijn als stormwinden, ze razen door emoties en worden vaak als hysterisch beschouwd door anderen. Of schamen zich zo over zichzelf en hun anders zijn dat ze wegkruipen en heel introvert worden.

  Waarheid?

  JA! Weerklinkt het langs alle kanten in mijn borstkas. Ik kroop steeds weg als kind, in boeken, in verhalen waarin wél emoties mochten uitgedrukt worden. Tijdens het lezen van een oneindigheid aan tekst stapte ik in het vel van iemand anders, iemand die wel mocht bestaan en dat deed me vaak herademen.

  Terwijl hetgeen we zijn ook echt mag leven. Die chaos, de vrouwelijke hysterie. Het is gewoon een tegengestelde van het mannelijk gecontroleerde. Er is maar één klein probleempje en dat is dat we met die chaos nooit hebben leren omgaan, omdat we er zelfs niet in mochten duiken. Daardoor beleven we onze emoties vaak op of tegen iemand anders, terwijl we emoties net als creatieve en scheppende kracht kunnen gebruiken. Onze Kali...

  In emoties zit zo'n diepe schat verborgen, het is een eigen intieme GPS. Dingen waar we blij van worden, intens gelukkig zoals een kind, zijn de dingen die bij ons horen, de weg voor ons uitgestippeld (als we ratio opzij zetten). Emoties van verdrukking, blokkade, zwaarte bij een onderwerp of een keuze betekent niets minder als, niet jouw weg. Keer om !! Kunnen we ratio (de stem van onze opvoeders) opzij zetten en helemaal open staan, voelen we welke keuzes voor ons zijn weggelegd. Nemen we die keuzes dan zal heel het universum zich samenspannen om het voor ons mogelijk te maken die keuzes te leven. Er zal een weg komen, ook al lijkt die weg nu nog onbereikbaar.

  Behalve de dagdagelijkse keuzes zijn er ook de golven van emoties die ons overvallen bij levensgebeurtenissen. (De dood, een geboorte, zware keuzes in het leven, ruzies e.d.) Bij deze grote golven is het belangrijk te voelen wanneer het hart openstaat en enkel maar te communiceren met een open hart. Hoe weten we dat? Door de ademhaling en de stem. Hoe hoger en sneller de ademhaling, hoe minder men in het hart aanwezig is. Het beste is eerst te kalmeren en pas communicatie te beginnen vanuit een open eerlijke houding. Alle emoties mogen er zijn. Een hogere macht heeft ons namelijk geschapen omdat we hier nodig zijn. Niets in het universum is nutteloos. Dus als we reageren vanuit verbondenheid, met een begrip naar anderen toe (hoe kwets ik een ander het minst), is alles geoorloofd.

  Een tijd lang heb ik gedacht dat ik de chaos moest controleren en mijn emoties helemaal zelf moest oplossen. Zelfs al ging men fel over mijn grens, ik reageerde het pas af als ik alleen was, achter gesloten deuren. In plaats van beweging om me heen te zien zag ik enkel stagnatie. Er gebeurde NIETS ... helemaal niets. Pas toen ik mijn grenzen duidelijk aangaf en patronen verbrak zag ik hoe mijn kaarten zich weer ten goede keerde. 

  Mijn emoties doorleef ik zelf, ik weet dat alles rondom mij een spiegelbeeld is van mijn eerste levensjaren (de upload). Ze verschijnen steeds weer onder de vorm van verschillende gebeurtenissen maar met dezelfde emotionele blauwdruk.

  Heb jij ook steeds vrienden die je verraden, mannen die je misbruiken, vrouwen die je manipuleren? Ga eens kijken naar je eerste levensjaren... wat speelde er zich toen allemaal af - it's connected !!.Heb je een situatie die herleefd wordt vanuit het verleden en heel duidelijk weer naar voren komt, dan wordt het tijd om alles te keren. Waar je vroeger alleen maar gepijnigd kon kijken en hopen dat het zo snel mogelijk voorbij was, kan je nu gaan rechtstaan en de situatie draaien. Of net andersom, reageer je steeds door kwaad te zijn en weg te lopen dan wordt het misschien eens tijd om te  kijken naar wat het kan zijn als je blijft staan en erdoorheen ademt.

  Het is een uitdaging om steeds te zien wat er mag verandert worden, als ik dat doe en vooruit durf gaan met een andere houding merk ik dat ik ervoor beloond wordt door te krijgen wat ik zo verlang. Van het materiële tot het relationele. 

  Stapje voor stapje bouw ik graag aan mijn unieke levenspad.

   Liefs,

  Tania 

   


   

   

   


  Geef hier uw reactie door
  Uw naam *
  Uw e-mail
  URL
  Titel *
  Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
    Persoonlijke gegevens onthouden?
  (* = verplicht!)
  Reacties op bericht (2)

  11-09-2016
  reactie op angsten

  Dag Greet,

  Het zijn ook zeer intense maanden he, precies of alles wordt uit ons uitgetrokken zodat we nadien zuiverder door kunnen met de toekomst.
  Het is een uitdaging te blijven staan merk ik, soms wil ik zo graag gaan lopen en nooit meer omkijken. Maar dat kan natuurlijk niet.
  Als we dat doen, komt dezelfde situatie in een ander pakje weer bij ons aankloppen.

  Dus blijven draaien in die spaggethi tot we eindelijk de juiste techniek hebben om het zonder morsen naar onze mond te brengen zeker?
  Geen simpel iets, maar wel het enige juiste en daadkrachtige he...

  Gelukkig hebben we elkaar allemaal nog, toch?

  Liefs,
  Tania

  11-09-2016 om 20:13 geschreven door Tania Bastiaensens


  Angsten

  Dankje <3  Net de bevestiging die ik nodig had.  Nu er nog naar leren handelen.
  Worstel momenteel met 'verlatingsangst'.  En als ik terug kijk, en put uit de verhalen die mij verteld zijn van mijn kindertijd, weet ik inderdaad dat ik de oorsprong daar moet zoeken.

  11-09-2016 om 19:26 geschreven door Greet  Archief per week
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!