Inhoud blog
 • Emoties onze kracht?!
 • Wat is Yin ... en mijn zoektocht
 • Even voorstellen ....
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Rising Yin in (e)motion
  Hoe de yin weer binnen onze samenleving brengen?
  www.dewittefenix.be
  05-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is Yin ... en mijn zoektocht

  Even met de deur in huis vallen ...  

  Heb je zelf af en toe het gevoel nergens bij te horen? Of lijkt het wel alsof je niet écht mee kan volgen, behalve dan als je zo intens je best doet dat je er bijna bij neervalt? Blijf je trappelen vanonder aan de ladder, terwijl andere collega's zoveel doorzicht hebben in zaken waar jij jaren over doet? Voel je hoe je lichaam steeds minder vitaal wordt en je steeds meer tijd nodig hebt om te recupereren terwijl anderen gezellig nog even een pintje gaan pakken. Zie je hoe je jezelf de hele tijd moet compenseren door middel van alcohol, zoetigheden, roken, vettig eten, winkelen, televisie of computer? (Iedereen compenseert wel ergens, je kan er van uitgaan dat hoe yinner je bent, hoe meer je jezelf compenseert om te kunnen blijven doorgaan) Lijk je overgevoelig, wordt je bestempeld met HSP (High sensitive person)?

  Er was een tijd in mijn leven dat ik op elk van deze vragen een dikke "JA" kon antwoorden. Ik voelde me slecht, zat aan de grond, viel van de ene verkeerde relatie in de andere. Ik rookte en gebruikte veel suikers... Tot mijn lichaam me deed stoppen. Ik kreeg klachten die niet uit te houden waren.

  Terwijl mijn zelfbeeld reeds tot -10 gezakt was, stond plots mijn hele huid vol uitslag. Geen normale eczema, mijn huid veranderde eerder in een soort puberaal puistachtig maanlandschap. En dat op mijn 27e?! Ok ... ik heb altijd wel een beetje een gevoelige huid gehad, maar dit keer was mijn huid zo bezaaid dat het leek alsof ik een levend bloemencorso was. Bovendien sleepte ik mezelf voort en had ik last van altijd terugkerende donkere gedachten. Ik huilde van 's morgens tot 's avonds (als niemand me zag leek ik wel een bodemloos vat vol emoties) en niemand scheen me te begrijpen.

  Er zijn veel verschillende reacties. Het soort reactie dat je krijgt hangt af van de zwakke plekken in je lichaam, je organen en meridianen (volgens de Chinese geneeskunde). Elke meridiaanbaan in je lichaam communiceert met een groot orgaan (lever, nieren, longen, hart, milt) en naar gelang de zwaktes en sterktes in je lichaam zal dit bepaalde klachten tonen.

   Even kort door de bocht geschetst en maar een klein handje gegrepen: (er zijn er zovelen meer én zovele combinaties van patronen mogelijk)

  • Levermeridiaan: stress / kwaadheid / frustratie - een paar mogelijke ziektepatronen: fibromyalgie, migraine, hartkloppingen, angsten ...
  • Niermeridiaan: diepe doodsangsten / geen doorzettingsvermogen -  CVS, burnout, depressie  ...
  • Hartmeridiaan: geen passie of drive / meelopen met de kudde en niet weten wie je diep vanbinnen bent - hartkloppingen, stress zonder te weten waar het vandaan komt, hartproblemen ...
  • Miltmeridiaan: emoties geen plaats kunnen geven, niet kunnen verwerken, teveel studeren - allerlei verteringsproblemen, obesitas, moe- loomheid ...
  • Longmeridiaan: zichzelf altijd alleen voelen, geen aansluiting vinden ook niet met zichzelf, niet kunnen loslaten - huidproblemen, korte ademhaling, transpiratieproblemen, problemen van de dikke darm (prikkelbare darm, ziekte van  crohn), tenniselleboog ...

  Ondertussen is het me duidelijk geworden dat hoe yanger je gepoold bent in deze maatschappij, hoe makkelijker je kan meeflowen met de druk van de tijd. Hoe yinner, hoe meer je moeite hebt met het tempo en de intensiteit. Met als gevolg blokkades in meridiaanbanen en dus ... klachten. (Hoe yinner, hoe lager het zelfbeeld en hoe meer we als kind gekwetst zijn geweest)

  Hoe lossen we dit op? We kunnen de wereld niet trager doen gaan en al zeker niet stoppen. Daarom vallen de meest yinne mensen ziek, zo ziek dat het hen jaren kost om te herstellen (als ze al ooit helemaal herstellen). Ik was hier geen uitzondering op en heb er drie volle jaren over gedaan om tenminste terug volledig recht te staan. Te weten wie ik vanbinnen ben en van daaruit mijn leven uit te stippelen.

  Die jaren van ziekzijn zijn als "een donkere nacht van de ziel" geweest voor mij. Terwijl ik in proces was heb ik geen moment stilgezeten. Ik ben alles gaan bekijken, in de natuur, in mezelf en heb gestudeerd en bestudeerd. Het gekke was dat ondanks ik geen energie had om iets te doen om mezelf financieel vooruit te helpen, ik wél energie had om me te verdiepen in het waarom. Het was precies of dat was mijn enige mogelijke keuze, mijn enige pad.

  Lang heb ik mezelf daarover schuldig gevoeld, waarom  kunnen bezig zijn met studeren en niet gewoon werken zoals vroeger? Ik heb geprobeerd er tegen te vechten en te werken, de zoektocht te staken zodat ik terug energie zou hebben om geld in het laatje te brengen.. Niets van dat hielp. Op een gegeven moment heb ik er mijn hoofd bij neergelegd, ik had geen keuze. Dit was mijn weg ... dit was ik ten voeten uit.

  Mezelf omvormen en bestuderen, zelf krachtiger worden om dan andere mensen met dezelfde blauwdrukken aan emoties (de yinne bron) te helpen hun unieke pad te vinden. Heel simpel ... door het lichaam (en dus geest / emoties) te gaan balanceren. Zodat ze steeds dichter bij zichzelf komen en het pad vinden dat hen de energie geeft om door te gaan. Eerst die vertraging, de verdieping, het ziekteproces om zo vanaf de bodem terug te kunnen stijgen. En weet je wat ... 't blijkt nog te werken ook !! :)

  Ik geloof erin dat hoe meer yin gepoolde mensen zichzelf en hun unieke weg vinden, hoe meer vertraging we zullen kennen in de maatschappij, waardoor er een mooiere balans ontstaat tussen de extremen: werk/privé, lichaam/geest, rijk/arm.

  Hoe yinner je gepoold bent, hoe langer de weg terug zal zijn, da's logisch ... maar hoe meer we verbinden met elkaar en elkaar verstevigen, hoe sneller en daadkrachtiger we zullen staan. En mensen ... kijk alsjeblieft niet naar het uiterlijk. Hoe yinner je bent, hoe meer afwijkingen je hebt en dus hoe meer dat lichaam heeft afgezien en zijn lidtekens draagt.

  Weet dan dat meer je weer in je kracht komt, hoe meer je je natuurlijke schittering zal hervinden.

   

   
  05-09-2016 om 20:01 geschreven door Tania Bastiaensens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  Tags:HSP, High Sensitive Person, verbinden
  >> Reageer (3)
  30-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even voorstellen ....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie ben ik? 

  Ik ben een dertiger uit het Antwerpse en heb een heel yinne innerlijke wereld.

  Als klein meisje werd me snel aangeleerd dat ik mezelf zijn niet kon in deze wereld. 

  Het was niet functioneel om kaboutertjes te zien lopen in een bos en nog minder om solitair te spelen van 's morgens tot 's avonds. Kwaad zijn omdat ze je dat probeerde af te leren was niet toegelaten en bovendien zeer fel berispt.

  Wat doe je dan he ... als de minime in zo'n situatie; 

  je vergeet wie je bent en kijkt naar anderen om van daaruit levenswijzes te gaan overnemen zodat je tenminste kan overleven in deze gekke wereld. Daar slaag je voor een groot gedeelte in, al voel je dat er steeds iets niet klopt en dat reageer je vervolgens af op de mensen van wie je die levenswijzes (meestal ouders of dichte vrienden) hebt overgenomen. Waardoor relaties steeds opnieuw afbreken of in gigantische ontploffingen uitmonden, waardoor steeds opnieuw de wonden moeten worden geheeld voor er een vernieuwd contact kan ontstaan. 

  Ondertussen zijn we een poosje in het leven geëvolueerd en leer je bij door het vele vallen en opstaan. De laatste 10 jaar van mijn leven heb ik, uit pure onmacht, besteed aan studie en therapie om terug meer tot mijn kern te komen. Op dit moment kan ik vertellen dat ik steeds beter kan duiden wie ik ben en wat ik hier te doen heb.

  Ik ben een ondersteuner, iemand die begrijpt waar de andere yin gepoolde mensen (zowat de helft van de wereld) mee zitten en kan duiden waarom ze het moeilijk hebben. Door het uitspreken van hun yinne kracht, door eenvoudige wegwijzers in (lichaams)bewustzijn en samen het evenwicht zoeken tussen voeding, beweging en zichzelf verzorgen en bezinnen, komen we vaak tot een heling. Een heling voor hen en een diepere heling voor mezelf. Want alles wat ik mee- en doorgeef is eerst zelf doorleeft... of tenminste, de blauwdruk van emoties achter het verhaal dewelke universeel is.

  Wat ik hier wil delen is mijn eigen kracht en leringen om in die yinne bron te blijven staan, terwijl het voor mezelf een grote uitdaging is om in al die turbulentie (niet alleen door anderen gecreëerd) te blijven staan en ademen.

  Steeds vaker ontmoet ik andere yinne personen en delen we onze stille strijd om naast de yang te gaan staan en niet meer vanuit een slachtofferpositie bekeken te worden. Hoe we ons hart kunnen openlaten in het heetst van het vuur en hoe we vanuit onze eigen bron kunnen overleven. 

  Omdat de yin gepoolde mens vaak heel energetisch werk doet en veel aanvoelt kan deze niet zo fel blijven staan in de hoge druk van een yange gepolariseerde maatschappij. Waardoor haar/zijn talenten vaak worden onderschat en soms zelfs volledig niet herkend worden. Het wordt tijd dat ook deze mensen een stem krijgen, zich niet langer afgewezen voelen en gewoon kunnen leven en gerespecteerd worden binnen de sociale groep waarin ze leven.

   Ik wil graag een stem zijn voor al deze mensen, inclusief mezelf, zodat de yang ziet tot wat de yin in staat is en zodat de yin elkaar aanmoedigt om op te staan uit het slachtoffergebeuren en zichzelf en anderen gaat voeden vanuit hun unieke intens mooie bron. 

  Maar vooral wil ik ook mijn verhaal delen en de dingen waartegen ik opbots om te blijven staan.

  • Misschien wel als inpiratie voor iedereen die ook wil gaan staan en het even moeilijk heeft als ik. 
  • Misschien uit pure ijdelheid omdat ik denk iets te kunnen veranderen. 
  • Misschien gewoon om mijn ego te strelen...?
   Who knows. Ik weet alleen dat ik de drive niet kan stoppen en dat ik het in ieder geval probeer.

  Wie ben ik in het leven om mezelf te onderhouden? www.dewittefenix.be

  Samen met mijn yange partner heb ik een zaak om meer mensen te bereiken en verzachting te brengen. En zoals je waarschijnlijk al een beetje verwacht gaat dat niet altijd van een leie dakje. Zowel voor haar als voor mij is het een enorm intense en grote uitdaging.

  Wil je meer weten ... Welkom om samen met mij te reizen, je ervaringen te delen (want daaruit kunnen we allemaal iets leren) en onze harten steeds meer open te zetten.

  Voor nu wens ik iedereen een prachtige week.

  Liefs,

  Tania.

   

   

   

   

   

   

   

   

  30-08-2016 om 12:41 geschreven door Tania Bastiaensens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/yinnerdanyang

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  30-08-2016 om 11:48 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!