Inhoud blog
 • Emoties onze kracht?!
 • Wat is Yin ... en mijn zoektocht
 • Even voorstellen ....
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Rising Yin in (e)motion
  Hoe de yin weer binnen onze samenleving brengen?
  www.dewittefenix.be
  30-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even voorstellen ....
  Wie ben ik? 

  Ik ben een dertiger uit het Antwerpse en heb een heel yinne innerlijke wereld.

  Als klein meisje werd me snel aangeleerd dat ik mezelf zijn niet kon in deze wereld. 

  Het was niet functioneel om kaboutertjes te zien lopen in een bos en nog minder om solitair te spelen van 's morgens tot 's avonds. Kwaad zijn omdat ze je dat probeerde af te leren was niet toegelaten en bovendien zeer fel berispt.

  Wat doe je dan he ... als de minime in zo'n situatie; 

  je vergeet wie je bent en kijkt naar anderen om van daaruit levenswijzes te gaan overnemen zodat je tenminste kan overleven in deze gekke wereld. Daar slaag je voor een groot gedeelte in, al voel je dat er steeds iets niet klopt en dat reageer je vervolgens af op de mensen van wie je die levenswijzes (meestal ouders of dichte vrienden) hebt overgenomen. Waardoor relaties steeds opnieuw afbreken of in gigantische ontploffingen uitmonden, waardoor steeds opnieuw de wonden moeten worden geheeld voor er een vernieuwd contact kan ontstaan. 

  Ondertussen zijn we een poosje in het leven geƫvolueerd en leer je bij door het vele vallen en opstaan. De laatste 10 jaar van mijn leven heb ik, uit pure onmacht, besteed aan studie en therapie om terug meer tot mijn kern te komen. Op dit moment kan ik vertellen dat ik steeds beter kan duiden wie ik ben en wat ik hier te doen heb.

  Ik ben een ondersteuner, iemand die begrijpt waar de andere yin gepoolde mensen (zowat de helft van de wereld) mee zitten en kan duiden waarom ze het moeilijk hebben. Door het uitspreken van hun yinne kracht, door eenvoudige wegwijzers in (lichaams)bewustzijn en samen het evenwicht zoeken tussen voeding, beweging en zichzelf verzorgen en bezinnen, komen we vaak tot een heling. Een heling voor hen en een diepere heling voor mezelf. Want alles wat ik mee- en doorgeef is eerst zelf doorleeft... of tenminste, de blauwdruk van emoties achter het verhaal dewelke universeel is.

  Wat ik hier wil delen is mijn eigen kracht en leringen om in die yinne bron te blijven staan, terwijl het voor mezelf een grote uitdaging is om in al die turbulentie (niet alleen door anderen gecreƫerd) te blijven staan en ademen.

  Steeds vaker ontmoet ik andere yinne personen en delen we onze stille strijd om naast de yang te gaan staan en niet meer vanuit een slachtofferpositie bekeken te worden. Hoe we ons hart kunnen openlaten in het heetst van het vuur en hoe we vanuit onze eigen bron kunnen overleven. 

  Omdat de yin gepoolde mens vaak heel energetisch werk doet en veel aanvoelt kan deze niet zo fel blijven staan in de hoge druk van een yange gepolariseerde maatschappij. Waardoor haar/zijn talenten vaak worden onderschat en soms zelfs volledig niet herkend worden. Het wordt tijd dat ook deze mensen een stem krijgen, zich niet langer afgewezen voelen en gewoon kunnen leven en gerespecteerd worden binnen de sociale groep waarin ze leven.

   Ik wil graag een stem zijn voor al deze mensen, inclusief mezelf, zodat de yang ziet tot wat de yin in staat is en zodat de yin elkaar aanmoedigt om op te staan uit het slachtoffergebeuren en zichzelf en anderen gaat voeden vanuit hun unieke intens mooie bron. 

  Maar vooral wil ik ook mijn verhaal delen en de dingen waartegen ik opbots om te blijven staan.

  • Misschien wel als inpiratie voor iedereen die ook wil gaan staan en het even moeilijk heeft als ik. 
  • Misschien uit pure ijdelheid omdat ik denk iets te kunnen veranderen. 
  • Misschien gewoon om mijn ego te strelen...?
   Who knows. Ik weet alleen dat ik de drive niet kan stoppen en dat ik het in ieder geval probeer.

  Wie ben ik in het leven om mezelf te onderhouden? www.dewittefenix.be

  Samen met mijn yange partner heb ik een zaak om meer mensen te bereiken en verzachting te brengen. En zoals je waarschijnlijk al een beetje verwacht gaat dat niet altijd van een leie dakje. Zowel voor haar als voor mij is het een enorm intense en grote uitdaging.

  Wil je meer weten ... Welkom om samen met mij te reizen, je ervaringen te delen (want daaruit kunnen we allemaal iets leren) en onze harten steeds meer open te zetten.

  Voor nu wens ik iedereen een prachtige week.

  Liefs,

  Tania.

   

   

   

   

   

   

   

     Geef hier uw reactie door
  Uw naam *
  Uw e-mail
  URL
  Titel *
  Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
    Persoonlijke gegevens onthouden?
  (* = verplicht!)
  Reacties op bericht (0)


  Archief per week
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Klik hier
  om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!