Werkplekleren oktober 2015
Inhoud blog
 • werkplekleren: Dag 5
 • Werkplekleren: Dag 4
 • werkplekleren: Dag 3
 • Werkplekleren: Dag 2
 • Werkplekleren: Dag 1
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  31-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.werkplekleren: Dag 5
  Op de laatste dag werkplekleren heb ik eerst de overstocklijsten aangepast. Ik heb in een excell bestand moeten opgeven hoeveel goederen er nog in voorraad zijn. Ik heb een mail gestuurd naar de firma Caset i.v.m. een retourzending. Daarna heb ik enkele telefoons opgenomen. Het waren vragen over de prijs van enkele goederen. Daarna kreeg ik verschillende taken op de pc. Ik heb een lijst gemaakt in excell van enkele beschadigde motorbotten van TCX die nog in garantie waren. Ik heb 2 mails geschreven in het Frans en het Engels en 3 offertes opgesteld voor de Federale Politie. Tenslotte heb ik geholpen om een catalogus te controleren. Ik moest de omschrijving van een product en de foto er van vergelijken met het product zelf om zeker te zijn dat de catalogus correct is.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  31-10-2015, 09:46 geschreven door Xander Declercq  
  29-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkplekleren: Dag 4
  Vandaag heb ik volgende taken gedaan: in de voormiddag heb ik eerst facturen geklasseerd daarna heb ik bestellingen in excell geplaatst. Tussen verschillende opdrachten door heb ik ook een beetje aan mijn GIP opdracht gewerkt voor school. Ik heb ook een klant van de politie bediend voor een nieuw motorpak. Daarna heb ik het adressen- en klantenbestand aangepast. Vervolgens heb ik moeten telefoneren naar een klant in Eindhoven om informatie te krijgen ivm de reden van retour. Na mijn pauze heb ik opnieuw facturen geklasseerd. Na het klasseren heb ik de stock van één type handschoen geteld in het magazijn. Het laatste wat ik vandaag heb gedaan is de overstocklijsten per huidige datum aan te passen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  29-10-2015, 19:32 geschreven door Xander Declercq  
  28-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.werkplekleren: Dag 3
  Ik heb deze voormiddag volgende opdracht uitgevoerd: Ik heb de catalogusprijs van de handschoenen vergeleken met de prijzen die ervoor worden gevraagd door de verdelers op het internet. Ik heb een aantal mails verstuurd en 1 klant getelefoneerd voor retour van goederen met een fout in de productie. Vervolgens heb ik een bestelling van motorbroeken klaargemaakt en geïnformeerd bij DHL wat de kostprijs is om het pakket te versturen naar Italië. Tot slot heb ik facturen geklasseerd.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  28-10-2015, 16:33 geschreven door Xander Declercq  
  27-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkplekleren: Dag 2
  Mijn eerste opdracht vandaag bestond uit het versturen van mails naar klanten met de vraag om hun onvolledig of fout adres te corrigeren. Vervolgens heb ik het organigram van het bedrijf opgemaakt op mijn laptop en ben ik bezig geweest met mijn opdrachten voor Duits en Frans. Ook heb ik een pakje klaargemaakt om het te versturen naar China. Tevens ben ik met logistiek bezig geweest. Ik heb de stock gecontroleerd van de verdelers. In de namiddag heb ik facturen geklasseerd, nodige documenten bij elkaar gezocht en opnieuw stock van verdelers gecontroleerd. Tot slot heb ik een steekproef gedaan in het magazijn om na te kijken of de motorbroek Short en motorbroek Normal dezelfde breedte hebben.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  27-10-2015, 18:59 geschreven door Xander Declercq  
  26-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkplekleren: Dag 1
  Ik kwam deze morgen om half 9 aan in het bedrijf Richa waar meneer Rigaux mij stond op te wachten. Hij stelde me voor aan de collega's op het bureel, in totaal 6 personen vandaag. Mijn mentor Machteld legde me uit hoe het stockbeheer in elkaar zit. Ze legde ook uit hoe ik een verzendkaart correct moet invullen. Na de uitleg kreeg ik de opdracht om een verzendkaart in te vullen. Voor een pickbon moest ik nakijken of de voorraad in het min staat en het aanpassen in het stockbeheer indien nodig. Ik kreeg de opdracht om een mail vanuit Frankrijk te beantwoorden waarbij de klant stickers van het bedrijf vraagt. Tevens heb ik de catalogusprijzen van Richa artikelen vergeleken met de prijzen die klanten aanrekenen. In de namiddag heb ik buitenlandse facturen geklasseerd en een aantal e-mails verstuurd naar klanten met een onvolledig of fout adres. Om 17.00u zat de dagtaak erop. 
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  26-10-2015, 20:02 geschreven door Xander Declercq  
  22-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/xdeclercq

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  22-10-2015, 20:14 geschreven door  
  Archief per week
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!