We zijn op zondagochtend vertrokken voor weer een nieuw avontuur van deze geweldige reis! Met busjes werden we naar hoger gelegen plaatsen gebracht, om van daaruit met een bike hoofdzakelijk faf te dalen naar Ubud.Op het eerste zicht een eenvoudige opdracht, maar met 22 man, zeer druk verkeer en links van de weg rijden toch niet zo simpel. Toen we boven aankwamen met het busje, zijn we eerst gestopt bij een gehucht, waar men in eigen beheer koffie, thee, en allerlei aroma's produceerde, die we allemaal mochten proeven. Vooral het proces om een hele dure koffie te maken was mooi om te zien. Als de bonen geoogst waren, werden ze gevoederd aan een civetkat, die ze daarna weer via de ontlasting terug gaf. Dan roosteren, en verder bewerken, en zo ontstaat een van de duurste koffies ter wereld: de Kopi Luwak. Bij ons kost een kopje van deze exclusieve koffie toch gauw 40 tot 60 euro. Wijzelf vonden de lemon grass thee wel heel lekker en hebben daar een zakje van gekocht. Alle thees en koffies hier worden met veel suiker standaard geserveerd, je moet echt bij de bestelling zeggen: no sugar, anders is ie heel zoet. Even verder zijn we op onze bikes gestapt, om eraan te beginnen. Langs prachtige plantages van rijst, thee en andere gewassen vlogen we soms naar beneden, en stopten we af en toe om te fotograferen, of om een bezoekje te brengen bij mensen thuis. Zo zagen we hoe ze van bamboe werkelijk van alles maakten, nadat ze de nog vochtige bamboe gesplit hadden. Mama heeft ook even meegeholpen, en toen ging het natuurlijk heel snel vooruit. Onderweg kwamen we ook weer een processie tegen van mensen die net een viering met offerandes hadden gehad: de mensen waren prachtig gekleed, de kinderen zoals gewoonlijk heel schattig. Er werd ook nog een lijkverbranding gedaan langs de weg op een veld, dat konden we helaas niet fotograferen. Na de geweldige rit hebben we bij de eigenaar van de bike-tour, die alles tot in de puntjes had georganiseerd, thuis geluncht op zijn Indonesisch! Zijn vrouw had de maaltijd bereid, gaf uitleg over de gerechten, en de kruiden die ze gebruikte. Heerlijk gegeten, zalige tocht, en weer een unieke ervaring rijker.( de toegevoegde foto's vinden jullie in het archief)