Inhoud blog
  • Hoe maak ik een klassieke tomatensaus voor pasta?
  • Leeuwen
  • Honden
  • Welk lidwoord is correct?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Webwoordenboek
    Nederlandstalig woordenboek
    26-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe maak ik een klassieke tomatensaus voor pasta?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een klassieke tomatensaus voor pasta is een heerlijke basis voor veel Italiaanse gerechten. Hier is een stapsgewijze handleiding om een smaakvolle tomatensaus te maken:

    Ingrediënten:

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 800g tomaten uit blik (gepelde tomaten of tomatenblokjes)
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • Zout en peper naar smaak
    • Optioneel: een snufje suiker (om de zurigheid van de tomaten te verminderen)

    Stappen:

    1. Voorbereiding: Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

    2. Fruit de ui en knoflook: Voeg de fijngehakte ui toe aan de hete olie en bak deze gedurende 2-3 minuten, of tot de ui zacht en glazig is. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze nog eens 1-2 minuten, of tot de knoflook geurig is.

    3. Tomaten toevoegen: Voeg de tomaten uit blik toe aan de pan, inclusief het sap. Gebruik een houten lepel om de tomaten te breken en te pletten, zodat ze een sausachtige consistentie krijgen.

    4. Kruiden toevoegen: Roer de gedroogde oregano en basilicum door de saus. Breng op smaak met zout en peper naar wens. Als de saus te zuur is, kun je een snufje suiker toevoegen om de smaak te balanceren.

    5. Sudderen: Laat de saus op laag vuur sudderen, onafgedekt, gedurende ongeveer 20-30 minuten, of tot de saus iets is ingedikt en de smaken goed zijn vermengd. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.

    6. Proeven en aanpassen: Proef de saus en voeg indien nodig extra kruiden, zout of peper toe om de smaak aan te passen naar jouw voorkeur.

    7. Serveren: De tomatensaus is nu klaar om te worden geserveerd met gekookte pasta naar keuze. Je kunt ook extra ingrediënten toevoegen zoals gehakt, champignons of groenten om de saus te personaliseren.

    Geniet van je heerlijke zelfgemaakte tomatensaus!

     

    Foto afkomstig van https://kookvragen.nl

    26-04-2024 om 09:42 geschreven door webwoordenboek  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 07/08-13/08 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 20/04-26/04 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs