Eerste wat over mijzelf... Ik ben Liesbeth . 33 jaar. Ik ben verloofd met een hele lieve jongen. Ik woon in een klein dorpje in Vlaams Brabant . Ik ben verpleegkundige in een ziekenhuis in Antwerpen. Ik ben een hele zelfstandige super geduldige vrouw met veel levenslust tot kort...
Mijn verhaal start ongeveer in september 2018...
Nooit gedacht dat ik dit zou meemaken... Ik ben meestal diegene waar mensen naartoe gaan als er iets fout loopt... Ik ben een goede luisteraar...
Nu heb ik zelf die hulp nodig en iemand die ook is naar mij luistert en ik vind het super moeilijk... Ik ben nooit afhankelijk van iemand, maar dit kan ik niet alleen.
het begon allemaal omdat we reeds 1 jaar niet zwanger geraakte. Ik voelde al dat er iets mis was. Ik heb dan een afspraak gemaakt met de arts en ik heb toen een operatie gehad. Een laparascopische diagnose noemen ze dat. Ik weet de exacte datum niet meer maar het was ergens in september, ik denk 6 september... Ik ben al geen held in operaties laat staan mij in slaap doen, ik kan niet tegen de verdoving ;)
Dus spannend, wakker worden na zon operatie, veel pijn natuurlijk, heel misselijk en ik ben zo super moe na zon operatie. Maar alles verliep goed en ik wacht op de arts voor uitleg... Natuurlijk (gelijk meestal zo) vergeet de arts mij en zit ik uren te wachten en te wachten, nog meer stress!!! pfff... om 18u komt ze aan en ze verteld me dat ze vloeistof hebben doorgespoten in mijn eileiders en dat er niets doorkomt. Wel ja zegt ze ... Nu weet je tenminste wat je hebt en weet je dat je IVF kunt doen (BAF) . Zo wordt dit dan verteld aan jou... Het komt erop neer dat je eileiders toe zijn en we weten niet waarom... we vinden geen endometriose of ontstekingen... ??? wel ja... ik was kapot, ik was ook alleen, mijn vriend moest werken... Ik werk ook in dat ziekenhuis waar ik me liep opereren.. Het eerste wat ik deed is naar mijn dienst gaan en huilen huilen...
Eens thuis ja, huilen huilen... hoe moet dit verder... hoe moet ik dit doen... hoeveel pijn ga ik nog moeten doorstaan... hoe ga ik dit in godsnaam vertellen op mijn werk en hoe ga ik dit allemaal combineren met mijn shiften... werk namelijk met vroeges, lates, nachten... Het is een stressvolle job...
Och ja, we nemen hoe het komt...
Paar dagen gewerkt ... op automatische piloot eigenlijk. Veel vragen van collega's... uiteindelijk alles aan mijn baas verteld... daarna beetje gecrasht... Ik kon niet meer... Ik heb gehuild gehuild... het ging niet meer. Ik heb dan ook ene maandje thuis gezeten om alles wat op een rijtje te zetten. Terwijl ook direct gedacht om zo snel mogelijk contact op te nemen met een fertiliteitsarts... Handig dat we op 15 min van Jette wonen... Dit was ook mijn eerste keuze van ziekenhuis....
Afspraak was redelijk snel, in oktober... Dan nog wachten op een afspraak met een vroedvrouw voor alle uitleg, dit duurde iets langer, redelijk lange wachtperiode...
Op zich viel het echt nog goed mee... ik ben midden december kunnen starten met mijn medicatie en eind december 2018 met spuiten...
De medicatie op zich... ik moet suprefact spuiten 6x per dag... Wel redelijk ambetant voor tijdens het werk enzo, maar valt wel mee.
Daarbuiten spuit ik mijn elke dag in voor ongeveer 10 dagen met bemfola 150 eenheden.
Ik zit nu in mijn achtste dag en ik heb vandaag dus een echo gehad ...
ik had 6 follikels, waarvan eentje heel goed al, en 5 kleintjes... weet zelf nog niet goed wat het allemaal betekent... ik vertrouw op de artsen. Dus tot vandaag nog steeds aan het spuiten en wachtende op een volgende echo.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op https://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!