Het ideale recept voor een geslaagde personeelsreis ? Neem een 2-tal activiteiten, overgiet deze met culinaire geneugten, laat tijdig rusten en zorg voor een kokend einde. Met deze cocktail in handen vertrokken 50 deelnemers voor de jaarlijkse personeelsreis op donderdag 18 juni.
Zoals reeds een aantal jaren de traditie is, werd verzamelen geblazen aan de stedelijke camping alwaar we ons iets na 07.30 uur richting sportcafé De Treffer verplaatsten. Ook nu had Heidi en haar gemotiveerde team voor een waar ontbijtfestijn gezorgd. Boterkoekjes, croissants, witte en bruine koeken in ronde en lange vormen, verscheidene soorten beleg, enz. De koffie stroomde rijkelijk. Als afsluiter had iedereen keuze uit fruit of een yoghurt.
De bus van Cortina Cars stond mooi te wachten op de parkeerstrook vóór de zwemkom, zodat we om 9 uur richting Roeselare konden vertrekken. Bang voor de files door wegenwerken rond Deerlijk en Harelbeke, koos chauffeur Roger voor de autoluwe binnenwegen tussen Ingelmunster en Roeselare. Hierdoor arriveerden we een kwartier vóór het afgesproken uur aan brouwerij Rodenbach. Een film over de familie en het ontstaan van Rodenbach werd gevolgd door een boeiende rondleiding in de brouwerij. Vooral de 294 eiken vaten spraken menig reiziger tot de verbeelding. Sommigen zagen zich al zwemmend met de mond open in dergelijke kuip. Een degustatie van de Grand Cru rondde de voormiddag af.
In de feestzaal Ter Eeste (volledig geïntegreerd in de brouwerij) aten we een heerlijk 4-gangenmenu. Een fruitig slaatje opende dit feest voor de smaakpapillen. Een mals gebakken kalkoenfilet met kroketten en groenten kon ook menig bekoren. Het dessert bestond uit een ijsdessert met vruchtencoulis. We namen afscheid van de brouwerij met een kopje koffie en de bijhorende koekjes.
Ruim een halfuur later konden we de nieuwe gebouwen van de oude kaasmakerij in Passendale betreden. 2 gidsen leidden ons er rond en vertelden honderduit over hoe kaas vroeger gemaakt werd. De oudste meegereisde ex-werknemer moest de gidse zelfs eens corrigeren. Wist je trouwens dat je kaas best in het onderste schap van je koelkast bewaart ? Zelfs kaas in de diepvriezer stoppen kan geen kwaad. Op een zonnig terras kon de ganse groep heerlijk nagenieten van een verfrissend (Passendale)biertje of een verkwikkende frisdrank. Ondertussen kon geproefd worden van 4 degustatiekazen.
Vooraleer we naar Aviflora in Ingelmunster vertrokken, kon iedereen zijn goesting doen in het centrum van Roeselare. Ongeveer de helft van de groep bleef haperen aan de stoelen van het eerste het beste terras, de andere helft slenterde door de Oost- en Noordstraat op zoek naar hét koopje. Koopjes die er blijkbaar (nog) niet waren
Nadat de klok 7 keer had geslagen, arriveerden we in Aviflora, dat aan een restyling bezig is. We konden het avondmaal (boterham met kaas, hesp en groenten) eten op de tonen van een sfeerorkest. Een uurtje later kon de groep plaatsnemen naast het podium, zodat we allen op de eerste rij zaten voor bijna 2 uren dikke ambiance met de Waregemse zanger Kurt Crabbé en zijn echtgenoot de Harelbeekse zanger(es) Andy, aka Miss Layla. Op vraag van beiden zongen we uit volle borst mee, ook een aantal polonaises maakten zich meester van Aviflora. Collega William had het immense (on)geluk om ten dans te worden gevraagd door een Amsterdams hoertje. Ook Jozef mocht de warme gloed van een Braziliaanse schone letterlijk in zijn nek voelen. Twee meegereisde partners mochten stevig swingen op het podium.
Met een goed gevoel en een stevig gevulde maag belandden we terug aan het Regenboogstadion omstreeks 23 uur. Terug een geslaagde personeelsuitstap, waarvan je de fotos kan bekijken op http://picasaweb.google.com/vriendenkringwaregem.
|