Als je zit hebt in iets zo zoet als de zon, dan moet je zeker eens meloensorbet maken.
Momenteel is het nu niet de periode van meloenen, maar misschien voor later!
(een dessert of tussendoortje):
Meloensorbet
Voor 4 personen
Nodig:
-100 g rietsuiker -600 ml water -1 goed rijpe meloen -sap van 1/2 citroen
Zo maken:
1) Breng het water aan de kook met de suiker. Laat 3 minuten koken, haal van het vuur en laat volledig afkoelen. 2) Schil een rijpe meloen, schep er de zaadjes uit, snij in stukken en pureer met het citroensap (er is ongeveer 500 ml meloenpuree nodig). 3) Meng de meloenpuree met de afgekoelde siroop en voeg eventueel nog wat extra citroensap toe. 4) Giet het mengsel in een metalen kom en zet het in de diepvriezer. Laat de sorbet 1 uur opstijven en roer dan regelmatig om tot de gewenste dikte is bereikt. Of draai het mengsel tot sorbet in de ijsmachine.