Donderdag 2 oktober hebben we gekokkereld met heerlijke peren!
Op het menu: peerhavermoutkoekjes met een perensmoothie.
Wil je het recept nog een keertje maken?
PERENSMOOTHIE
ingrediënten:
- peren
- sinaasappelen
Bereidingswijze:
1. Mix de peren.
2. Pers de sinaasappelen.
3. Voeg het versgeperst fruitsap samen met de peren en mix nog een keertje.
Giet het in een leuk glaasje eeeeeeennn..... SMULLEN MAAR!
PEERHAVERMOUTKOEKJES
ingrediënten voor 1 deeg:
- 120g fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100g zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 125g boter
- 125g havermout
- 2 grote peren of 3 kleine peren
Bereidingswijze:
1. Neem een grote kom en doe hierin de kristalsuiker, de vanillesuiker, de havermout en het zelfrijzend bakmeel.
2. Schil de peren, haal het klokhuis eruit en plet ze in een kommetje. Voeg ze daarna toe aan de andere ingrediënten.
3. Voeg het ei en de gesmolten boter toe. Er mag niets meer aan de kom blijven kleven. Anders moet je nog eens extra mengen met je handen.
4. Leg een groot stuk verhoudfolie open op tafel. Hierop moet je de hele kom met deeg goed samen duwen.
5. Leg het deeg in de koelkast voor 30 à 40 minuten.
6. Verwarm de oven op 180 graden.
7. Haal het deeg uit de koelkast en rol kleine balletjes. Duw ze plat tussen je handpalmen en leg ze op het bakpapier. Leg ze goed uit elkaar want de koekjes gaan nog uitzetten.
8. Laat de koekjes 20 minuten bakken.
Laat de koekjes nog even afkoelen eeeeeeeeen.... SMULLEN MAAR!
07-10-2014 om 19:32
geschreven door 4B
|