Hoi iedereen,
Ik ben inmiddels al een weekje terug aan het werken.
Het valt me wel op dat werken en eten een moeilijke combinatie is.
Althans bij mij op werk toch. We hebben namelijk maar 1 pauze waarbij je even de werkplaats kan verlaten...
Nu neem ik dagelijks een kommetje soep mee, een beetje fruit, en dan nog iets van salade of van yoghurt...
Maar eigenlijk hoor ik 6x per dag te eten waar ik echt niet aan kom, met gevolg op mijn werk loop ik steeds rond met honger...
Nu zit ik gelukkig aan een receptie waardoor ik achter de desk al eens iets kleins in mijn mond kan steken, maar toch merk ik het verschil tussen op mijn gemak kunnen eten of snel iets in je mond steken, op de hoop dat er net niemand voor je desk komt staan... Het is ook moeilijk om op die manier variatie te krijgen in je eten, want in principe mogen we niet aan onze desk eten, maar je collega kan je slechts 1x aflossen dus we hebben weinig keuze...
En thuis, ja daar eet je al wat makkelijker, maar als je een warme middag eet is het moeilijk om thuis ook nog eens na je werk 2 tot 3x te eten... Want wat moet je in hemelsnaam eten als je nog in de fase zit dat je veel dingen nog niet kan verdragen... Het is een echte zoektocht naar de dingen die je dus wel kan verdragen... Want ik heb ook gemerkt dat wat ik in de eerste fase dagelijks tot 3-4 keer per dag at (yoghurt en platte kaas), dat ik daar nu een echte afkeer van heb gekregen en al begin te kokhalzen als ik het nog maar ruik... Ik ben dus steeds geneigd om terug te grijpen naar soep, wat op zich niet erg is, maar dat verteerd veel sneller waardoor ik dus ook veel sneller terug honger heb...
Dus is het gemakkelijk neen.. Maar ik ben ervan overtuigd dat alles tijd nodig heeft, en dat dit ook wel in orde zal komen...
xxx Bianca
|