wat is het verschil tussen verschillende zoekmachines
Hallo,
in mijn opdracht heb ik telkens als ik iets moest opzoeken, gewerkt met een andere zoekmachine, 3 in totaal: Google, Bing en Yahoo
1 iets valt al meteen op, als ik iets moet opzoeken ga ik altijd eerst naar Google omdat die het bekendst is maar is hij ook het best? Ik maak even de vergelijking:
als ik in alle drie de zoekmachines bij afbeeldingen 'eten turkije' zet, vind ik bij Bing en Yahoo helemaal dezelfde afbeeldingen, maar bij Google vind ik er nog andere die meer tonen wat ik eigenlijk wil
het is wel leuk dat je bij Bing je achtergrond kan veranderen, dat zorgt ervoor dat je het denk ik ook meer zal willen gebruiken want je maakt het dan een beetje persoonlijker
bij Yahoo is het dan weer handig dat ik ook meteen mijn mails kan bekijken, omdat ik namelijk een yahoo mailadres heb (had ik dat niet dan was dat niet echt een voordeel)
tijdens het opzoeken merkte ik wel dat bij alle drie de zoekmachines de eerste link die is van wikipedia
een pluspunt voor Google en Yahoo is dat ze zelf voorstellen dan als je bv. 'Turkije' intypt dan komt er onder 'Turkije weer, turkije eten...' en dat is wel handig
bij alle drie de zoekmachines tonen ze ook sites als je een woord mistypt voor het bestaande woord dat er op gelijkt
..
Ik heb al een paar argumenten en met deze argumenten zou ik in de eerste plaats toch nog altijd eerst naar Google surfen (wat ook mijn homepage is) en dan misschien naar Bing en naar Yahoo.
op 10 geef ik ze deze punten:
Google: 9/10
Bing: 8,5/10
Yahoo: 8,5/10
maar dit zijn mijn punten en dat kan verschillen van mens tot mens
in de bijlage vind je een excel document waarin al mijn kosten gedetaileerd per dag staan, ernaast staat het uitgerekend in Turkse Lira. In het tweede blad zie je een grafiek waarop je ziet aan wat ik het meeste uitgeef en aan wat het minst.
Als ik het nog even zeg: mijn goedkoopste reisformule voor dit hotel en op dat moment zou 669,05 euro zijn, maar dan zou ik wel niets van de streek gezien hebben en alleen maar in het hotel verblijven, mijn duurste reisformule is 1500 euro, want meer geld heb ik niet om eraan te besteden.
Mijn geplande reis kost 1493,55 euro (zie gedetaileerde uitgaven per dag in de bijlage) dus eigenlijk heb ik nog een heel klein beetje geld over voor het geval er nog iets gebeurt.
Over het algemeen krijgt de Turkse buik een gezond dieet, gebaseerd op vers fruit en groente, gegrild vlees en vele soorten salade. De diverse schotels worden vaak begeleid door yoghurt-sausen.
enkele typische gerechten:
- kebaps: 'vlees op een stokje'
- dolma's: 'gevuld in de keuken' met bv. paprika, aubergines, wijnbladeren, koolbladeren, tomaten...
- gözleme: turkse pannekoek die gebakken word op een metalen plaat (gevuld met fetakaas, geraspte aardappelen, gehakt of worst)
- salades: geen Turkse maaltijd zonder salade
- nagerechten: zijn altijd zoet zoals Baklava (dunne plakjes bladerdeeg met gemalen pistachenoten)
- een Turks ontbijt bestaat uit vers wit brook, geitenkaas, boter, jam, stukjes tomaat, komkommer, olijven...
De taal:
In de grote steden en toeristische plaatsen zijn er volop mensen die Engels, Duits of Frans spreken. Daarbuiten wordt het handen en voeten-werk, al is er altijd wel iemand die iemand kent die wel één van de westerse talen beheerst. En die wordt dan eenvoudig opgehaals, wanneer de communicatie stokt.
Communicatie:
- vanuit Turkije kun je vrijwel overal naar huis bellen, ook met je mobieltje (vergeet er niet 0032 voor te plaatsen om naar België te bellen!)
- de Turkse postkantoren zijn open van 8:00 tot 12:00 open en op zondag van 9:00 tot 19:00
- banken en kantoren zijn open van 9:00 tot 17:00, op zaterdag en zondag zijn banken gesloten
- in hotels, restaurants, kappers en het Turkse bad is een tip van 5%-15% gebruikelijk. Taxi- en dolmuschauffeurs verwachten geen fooi.
- als student kan in met mijn ISIC-kaart meenemen dan krijg ik vele kortingen in museums, vervoer...