Van Assche - Veloloft CT
WIELERSEIZOEN 2020
Foto
ASPIRANTEN 14 jaar

Ruben Eeckhout
Yentl Van Handenhove

NIEUWELINGEN

Thomas Willems

JUNIOREN

Senne Bloem
Sander Eeckhout

BELOFTEN
Bert Van Cleemput

DAMES JUNIOREN

Karo Aerts
Katrijn De Clercq
Ruth Decuypere
Maëlle Michotte
Nora Tveit
Jolien Van Coninckxloey

DAMES U23

Juliet Eickhof
Esmée Gielkens
Erin Hoefkens
Pam Schutten
Nele Van Assche
Inhoud blog
 • Wij verhuizen (21 juni 2020)
 • Oosterzele 14 juni groepstraining
 • Oosterzele 14 april
 • Outryve 8 maart
 • Brussel-Opwijk 1 maart
  11-02-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anadia 7-9 februari

  Esmée werd opgenomen in de nationale selectie om deel te nemen aan de internationale pistemeeting in Anadia, Portugal waar deze zomer ook het Europees kampioenschap voor junioren en U23 wordt georganiseerd. Zij was de enige dame belofte in de ploeg, de andere was juniore Sara Maes. Het betreft een UCI CL1 wedstrijd. Oorspronkelijk bedoeld met 2 damescategorieën nl. een wedstrijd voor Elite en een wedstrijd voor U23 maar gezien het lage aantal inschrijvingen bij de elites worden deze wedstrijden aangevuld met de aanwezige U23 en worden zij ook voor het omnium op zaterdag samen de piste opgestuurd. Als er dan kleppers als wereldkampioene Kirsten Wild en een Daria Pikulik, Maria Martins en andere toppers dan weet je als jonge renster dat het zwaar wordt maar ook leerrijk.

  Op vrijdag wordt er gestart met een scratch U23, hoewel er 15 dames zijn ingeschreven komen 3 lokale Portugese rensters niet opdagen. Het tempo ligt vrij hoog en Esmée heeft vooral in het begin wat aanpassingsproblemen waardoor ze de groep moet laten gaan, ze doet haar best maar moet finaal vrede nemen met de 12de plaats.

  Ook op het vrijdagmenu staat een puntenkoers over 80 ronden bij de Elite, nu met 15 aan de start. De U23/juniores hebben reeds een scratch in de benen terwijl de Elites "fris" aan de start komen. Maar Kirsten Wild is nog niet van de partij en dus valt alles nog relatief mee. Esmée had de scratch duidelijk nodig om op te warmen want deze puntenkoers verloopt beter. Zij kan mooi in de nulronde blijven, maar moet wel passen wanneer enkele toppers een winstronde nemen. Telkens wanneer ze even achterop raakt bundelt ze de krachten met Sara Maes en zo slagen ze er keer op keer in om terug te keren naar het peloton. Punten nemen in de sprints zit er wel niet in Esmée eindigt 13de  maar is opnieuw een pak ervaring rijker, bij de elite en U23 gaat het er een pak harder aan toe dan bij de juniores.

  Op zaterdag staat het omnium bij de elite/U23 op het menu en is Kirsten Wild wel van de partij, zij is met de Nederlandse ploeg in de streek op voorbereidingsstage richting WK eind deze maand in Berlijn. Het peloton bestaat nu uit 18 rensters.

  In de scratch wordt er steeds aan een hoog tempo gereden en Esmée kan goed mee tot op 3 ronden van het einde een meisje voor haar een gat laat vallen. Net dan zet Kirsten Wild haar sprint in en kan je het als U23 wel schudden om nog aansluiting te maken bij het peloton. Esmée wordt als 16de afgevlagd.

  In de temporonden gaan de Nederlandse Teeseling en de Poolse Pawlowska er dadelijk vandoor, zij verdelen de eerste 5 punten onder mekaar en nemen daarbij een bonusronde. Daarna rijdt Kirsten Wild weg, zij neemt tactisch 12 punten op een rij terwijl in het peloton het tempo laag blijft. Eens de wereldkampioene haar winstronde genomen heeft gaat de snelheid met een ruk omhoog. Er zijn dan maar 9 punten meer te verdelen en de strijd laait op. Vooral de Poolse dames oogsten nog punten, de rest moet rekenen op de eindsprint. Op het einde zitten de toppers met voldoende punten achteraan de groep op veilig te spelen. Ook Esmée waant zich veilig maar dan breekt de groep in twee, zit Esmée in het 2de deel en komt zo pas als 13de over de streep, weliswaar nog net voor Kirsten Wild, maar dit levert haar slechts de 17de plaats op in de temporonden, waardoor het puntentotaal niet echt aandikt. Halfweg staat ze met 18 eenheden op de 17de plaats, maar er is nog veel mogelijk want in de avondsessie staan nog de afvalling en de puntenkoers op het programma.

  Afvalling is niet echt Esmée haar geliefkoosde nummer, maar dit keer heeft ze wel tegenslag en moet er als eerste uit, dit had beter gekund en kost haar jammer genoeg nog een plaatsje in de tussenstand.

  In de afsluitende puntenkoers over 80 ronden ligt het tempo opnieuw hoog. Esmée kan tot halfweg goed mee, maar dan maakt ze een technisch foutje en moet de rol lossen en dat is fataal met dit deelnemersveld. Naar het einde toe gebeurt dit nogmaals en zo krijgt ze 2 verliesronden aan de figuurlijke koersbroek. Zij is niet de enige in dat geval, maar dat is voor haar geen troost, zij moet vrede nemen met de 18de plaats in het omnium. Niet direct de plaats waar ze op had gerekend, maar daar staat gelukkig wel een heel pak internationale ervaring tegenover.

  Op de slotdag staat er nog een scratch bij de elites/U23 en de puntenkoers bij de U23 op het programma. Zoals reeds aangehaald rijden de U23 zo op het ganse WE wel 2 wedstrijden meer dan de elites omdat zij telkens het elite-peloton moeten aanvullen. De organisatie wilde geen eerstejaars junioren toelaten in het U23-peloton, maar had dit waarschijnlijk beter wel gedaan. Alleen reeds de Belgische ploeg was zo met minstens 2 rensters extra naar Portugal afgezakt.

  In de scratch wordt tot halfweg aan een gewoon tempo gereden. Als daarna de snelheid omhoog gaat breekt de groep in stukken omdat de renster voor Esmée een gat laat vallen. Esmée ziet het net te laat en komt te kort om dat gat terug dicht te rijden naar het peloton dat uiteraard niet wacht. Zo raakt ze met enkele rensters achterop, Esmée moet het na haar inspanningen in de achtervolging ontgelden in de sprint met deze dames en eindigt als 15de.

  De puntenkoers over 80 ronden, de derde op 3 dagen, is het dessert van het tornooi en wordt voor Esmée haar beste wedstrijd van het weekend. Ze rijdt de hele tijd goed mee in het peloton maar kan jammer genoeg geen punten pakken in de sprints en wordt 10de.

  Een geweldige ervaring rijker en een motivatie om verder te trainen en kracht te winnen om in de toekomst op dit niveau mee te spelen. 

  Dank aan Nadine voor het verslag en de foto's.

  Geef hier uw reactie door
  Uw naam *
  Uw e-mail
  URL
  Titel *
  Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
    Persoonlijke gegevens onthouden?
  (* = verplicht!)
  Reacties op bericht (0)

  Begeleiding

  Serge Van Assche

  Jonas Van Hecke

  Bert Van Assche

  Ronny Broodcoren

  Benny De Vijlder
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Mijn favorieten
 • RIO
 • Blog als favoriet !

  Klik hier
  om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!