Van Assche - Veloloft CT
WIELERSEIZOEN 2020
Foto
ASPIRANTEN 14 jaar

Ruben Eeckhout
Yentl Van Handenhove

NIEUWELINGEN

Thomas Willems

JUNIOREN

Senne Bloem
Sander Eeckhout

BELOFTEN
Bert Van Cleemput

DAMES JUNIOREN

Karo Aerts
Katrijn De Clercq
Ruth Decuypere
Maëlle Michotte
Nora Tveit
Jolien Van Coninckxloey

DAMES U23

Juliet Eickhof
Esmée Gielkens
Erin Hoefkens
Pam Schutten
Nele Van Assche
Inhoud blog
 • Wij verhuizen (21 juni 2020)
 • Oosterzele 14 juni groepstraining
 • Oosterzele 14 april
 • Outryve 8 maart
 • Brussel-Opwijk 1 maart
  01-02-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 1 februari

  Vandaag staat de laatste pistemeeting van het Gentse winterseizoen geprogrammeerd met op het menu voor de dames jeugd het BK individuele achtervolging en het BK Madison. In dat laatste hebben wij dit jaar geen enkele renster aan de start, Katrijn viel zonder partner én moet tijdig weg, van onze andere rensters heeft zich voorlopig nog niemand gewaagd aan deze discipline. In de achtervolging zijn zowel Katrijn als Jolien van de partij om onze kleuren te verdedigen. Zij moeten het opnemen tegen 5 andere starters.
  Jolien moet in de kwalificatie met Sara Maes de baan op. Jolien start goed, door een haperend scorebord missen wij de eerste rondetijd, maar na 500m komt ze door in een mooie 41,291, dat is een fractie trager dan Sara en zo gaat het ronden lang, halfweg klokt onze dame 1m18,907, dat is op 4/10 van Sara en alles is zo nog mogelijk. Maar in de volgende ronden is de studente van de Topsportschool elke ronde net iets sneller dan Jolien en het verschil wordt groter, zij eindigt wel in een mooie 2m36,770 wat onder de selectienorm van 2m38 is voor de nationale juniorenploeg. Het is op dat moment ook ruim de tweede tijd, 10 sec sneller dan de volgende en daardoor is Jolien meteen ook zeker om later op de middag nog eens te rijden in op zijn minst de strijd voor het brons.
  In de laatste kwalificatiereeks komt Katrijn uit tegen Marith Vanhove. Hier is het uitkijken ten eerste naar hoe goed de jet lag van Canada reeds verteerd is en ten tweede hoe sterk Marith rijdt. De wedstrijd start met een technisch defect bij Marith en de jury beslist af te schieten en beide dames te laten herstarten. Wat later dan tweede start en Katrijn opent met 13,705 na 125m sterker dan ooit tevoren en moet slecht 3/10 toegeven aan Marith, na 250m is dat nog zo, maar daarna loopt het verschil verder op. Katrijn komt halfweg door in 1m16,462 en ligt dan reeds meer dan 2 sec achter, in de laatste ronden zakt de snelheid nog verder maar met 2m31,524 zet ze toch nog de tweede tijd neer en krijgt zo in de finale een herkansing tegen Marith die met 2m27,949 in de buurt van het Belgisch record komt.
  Zowel de strijd om brons als deze om goud zijn aldus heruitgaven van de laatste reeksen van de kwalificaties. Jolien neemt het opnieuw op tegen Sara en start sterk, met 14,002 na 125m neemt ze dadelijk de leiding en met 23,076 na 250m ligt ze nog steeds 1/100 voor. Dan neemt Sara het commando over maar halfweg bij 1m19,135 ligt Jolien nog op minder dan een seconde van Sara en dus blijft het spannend, maar net als in de kwalificaties kan Sara haar snelheid iets beter aanhouden in de laatste ronden. Jolien klokt af na 2m38,267, een zeer mooie tijd als eerstejaars, 4,5 sec scheiden haar van het brons. Maar zij mag zeker tevreden zijn met haar prestatie.
  Katrijn zet in de finale nog eens alles op alles, zij opent in 13,860, dat is 0,155 trager dan in de kwalificatie terwijl Marith met 12,712 een halve seconde sneller start. Katrijn begint vanaf de derde ronde betere rondetijden te klokken en is halfweg met 1m15,876 zelfs 6/10 sneller dan enkele uren voordien, maar Marith rijdt een kopie van haar kwalificatie en is op dat moment 1,4 sec sneller dan Katrijn. Katrijn stoomt nu wel mooi door om te eindigen in 2m29,726 een persoonlijk record en best een hele goede tijd, maar Marith gaat nu helemaal door tot het einde en zet met 2m26,896 een nieuw Belgisch record dames junioren op de tabellen en kroont zich zo tot de terechte kampioene. Katrijn heeft er een zilveren medaille bij en zorgt terug voor vertegenwoordiging op het podium. Zij had gehoopt op een betere tijd, maar dat zat er gezien de omstandigheden niet echt in. Jolien heeft met de vierde plaats wat ze in Frankrijk "la medaille au chocolat" noemen, een ondankbare plaats, maar zij kan er mee leven gezien ze haar eigen besttijd significant verbeterde, de norm haalde voor de selectie én enkel de studenten van de Topsportschool voor zich moest dulden.
  Dank aan alle aanwezige supporters voor de steun. Het worden nu enkele wedstrijdvrije weken, onze pistiers gaan in rust en eind februari trekken onze dames junioren en U23 op stage naar Calpe om daarna het wegseizoen aan te vatten. Voor Katrijn ziet het programma er de komende weken nog licht anders uit want enkele uren na dit BK zit zij reeds op het vliegtuig richting Mallorca om met de nationale ploeg op stage te gaan ter voorbereiding van het WK piste voor elite eind februari. Of zij met deze dames naar Berlijn trekt voor dat WK of de ploeg vervoegt in Calpe is nu nog koffiedik kijken, maar wie deze blog volgt zal het binnenkort weten.

  Geef hier uw reactie door
  Uw naam *
  Uw e-mail
  URL
  Titel *
  Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
    Persoonlijke gegevens onthouden?
  (* = verplicht!)
  Reacties op bericht (0)

  Begeleiding

  Serge Van Assche

  Jonas Van Hecke

  Bert Van Assche

  Ronny Broodcoren

  Benny De Vijlder
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Mijn favorieten
 • RIO
 • Blog als favoriet !

  Klik hier
  om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!