Van Assche - Veloloft CT
WIELERSEIZOEN 2020
Foto
ASPIRANTEN 14 jaar

Ruben Eeckhout
Yentl Van Handenhove

NIEUWELINGEN

Thomas Willems

JUNIOREN

Senne Bloem
Sander Eeckhout

BELOFTEN
Bert Van Cleemput

DAMES JUNIOREN

Karo Aerts
Katrijn De Clercq
Ruth Decuypere
Maëlle Michotte
Nora Tveit
Jolien Van Coninckxloey

DAMES U23

Juliet Eickhof
Esmée Gielkens
Erin Hoefkens
Pam Schutten
Nele Van Assche
Inhoud blog
 • Wij verhuizen (21 juni 2020)
 • Oosterzele 14 juni groepstraining
 • Oosterzele 14 april
 • Outryve 8 maart
 • Brussel-Opwijk 1 maart
  26-01-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 25 januari

  AVS-finale, dat is ook meteen bijna het einde van de pistewinter in Gent. Voor ons team Jolien en Julie aan de slag. Jolien staat bij de junioren tweede in de tussenstand van de AVS-RTV-cup, op 7 punten van Sara Maes die aan de leiding staat en slechts 3 punten voor Marith Vanhove, het gaat dus om de knikkers tussen deze 3. Podium is voor hen zeker, de volgorde wordt in de finale vastgelegd. Bij de nieuwelingen is er minder spanning. Julie staat derde met 123 punten, dat zijn er 25 meer dan Dewy Van Gysel. Boven haar staan Margot Rottiers en Laura Puype op een niet te overbruggen afstand. Het podium ligt m.a.w. vast in deze categorie. Er zijn slechts 11 dames aan de start, te weten 5 nieuwelingen en 6 junioren.
  Zoals steeds wordt er gestart met een scratch ver 20 ronden. De dames hebben er zin en een kwartet splitst zich af, naast de top-3 van de junioren ook de Nederlandse nieuwelinge Babette Van der Wolf. Deze vier nemen een winstronde en dat betekent dat de winst bij de nieuwelingen vast ligt en dat er bij de junioren moet gesprint worden. Julie houdt mooi aansluiting in het peloton. Vier ronden voor de finish komt Sara Maes ten val waardoor ze niet kan meesprinten, maar gezien ze mee een winstronde nam en de valpartij binnen de laatste 5 ronden gebeurt, geniet ze van de neutralisatie en blijft derde. Jolien wordt tweede bij de junioren, Julie gaat de eindsprint om de tweede plaats aan maar Dewy van Gijsel is haar te vlug af.
  Tweede onderdeel wordt gevormd door de temporonden, 20x de piste rond en de laatste 16 ronden wordt er gesprint. Jolien kan hier een hand uitsteken naar de eindzege indien ze een mooie solo kan afwerken, dat probeert ze ook na de tweede sprint, maar ze krijgt geen vrijgeleide, ze wint wel de derde sprint maar wordt nog voor de vierde teruggegrepen. Door de twaalfde en vooral de laatste sprint op haar naam te zetten verovert ze op de valreep nog de tweede plaats in de temporonden. 
  Bij de nieuwelingen worden zowat alle sprints gewonnen door Babette en Julie kan via de eindsprint nog de derde plaats veroveren.
  Tenslotte is er de puntenkoers over 40 ronden, deze is dubbel belangrijk, enerzijds voor de winst in de meeting waar de behaalde punten worden geteld bij het puntentotaal behaald in de scratch en temporonden, anderzijds omdat deze als afzonderlijk onderdeel nog punten oplevert voor het AVS-klassement en bij de junioren is dat nog cruciaal. In de tussenstand van de cup staat Sara op 220 punten, Marith volgt op 118 en Jolien op 117. Ze kunnen dus alle drie nog de eindwinst grijpen, voor Jolien is dat enkel mogelijk als ze de puntenkoers wint en Sara hoogstens derde wordt.
  De start is rustig, maar dan wordt al snel de kat de bel aangebonden, Babette rijdt weg met de top-3 junioren, Ines VdP en Babette. In de eerste sprint wordt Jolien derde, Julie doet haar dit na bij de nieuwelingen. Tien ronden verder hetzelfde scenario, wanneer even later de vluchters het peloton inhalen stokt het tempo even maar voor Jolien haar kans kan grijpen is de snelheid weer de hoogte in en wordt een nieuwe vlucht gestart, nu een kwartet, het zijn de zelfde als in de eerste vlucht maar dan zonder Ines. In de aanloop naar de derde sprint valt Babette aan uit de rug van Jolien, maar Sara en Marith dichten het gat snel. In deze sprint zijn zowel Jolien als Julie voor de derde keer derde in hun leeftijdsgroep. Het kwartet neemt een tweede bonusronde. Marith vertrekt dan nog voor een solo, Sara viseert het wiel van Jolien want deze is de enige die haar nog kan bedreigen voor de eindwinst in de cup, de dagwinst is dan reeds voor Marith. In de laatste sprint wordt Julie terug derde en Jolien wordt nu vierde.
  In de eindstand van de AVS-RTV cup zijn onze beide dames zo beiden derde en mogen het podium op. Mooi meegenomen alweer, de sponsors zijn terug zichtbaar. Proficiat aan beide dames en dank aan Nathalie voor de podiumfoto’s.

  Geef hier uw reactie door
  Uw naam *
  Uw e-mail
  URL
  Titel *
  Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
    Persoonlijke gegevens onthouden?
  (* = verplicht!)
  Reacties op bericht (0)

  Begeleiding

  Serge Van Assche

  Jonas Van Hecke

  Bert Van Assche

  Ronny Broodcoren

  Benny De Vijlder
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Mijn favorieten
 • RIO
 • Blog als favoriet !

  Klik hier
  om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!