Van Assche - Veloloft CT
WIELERSEIZOEN 2020
Foto
ASPIRANTEN 14 jaar

Ruben Eeckhout
Yentl Van Handenhove

NIEUWELINGEN

Thomas Willems

JUNIOREN

Senne Bloem
Sander Eeckhout

BELOFTEN
Bert Van Cleemput

DAMES JUNIOREN

Karo Aerts
Katrijn De Clercq
Ruth Decuypere
Maëlle Michotte
Nora Tveit
Jolien Van Coninckxloey

DAMES U23

Juliet Eickhof
Esmée Gielkens
Erin Hoefkens
Pam Schutten
Nele Van Assche
Inhoud blog
 • Wij verhuizen (21 juni 2020)
 • Oosterzele 14 juni groepstraining
 • Oosterzele 14 april
 • Outryve 8 maart
 • Brussel-Opwijk 1 maart
  24-01-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milton 23 januari

  De ploegenachtervolging op de Wereldbeker in Milton is voor de Belgische damesploeg belangrijk richting Tokyo. Door de kwetsuur van Annelies Dom is de ploeg gehavend. Katrijn wordt in de kwalificatie opgesteld in de ploeg. De luchtdruk is 1.024 hPa, dat is eerder hoog en niet ideaal voor sterke tijden. Maar het zijn de plaatsen die belangrijk zijn, de drie beste plaatsen tellen voor de Olympische ranking en momenteel is de minste een zesde plaats, doel is deze nog te verbeteren om zo de huidige plaats binnen de top-8 te behouden. 
  Ierland start als eerst en finisht na 4:26,405, meteen de eerste richttijd. 
  België is als tweede aan de beurt, starter is Jolien D'hoore, dan Katrijn gevolgd door Lotte Kopecky en Shari Bossuyt. Na 1km hebben ze 0,9 seconde voorsprong op de Ieren, maar na 2 km is dat teniet gedaan. Finaal eindigt de Belgische ploeg in 4:28,080, dat is 1,675 sec trager dan de Ieren of gemiddeld zowat 0,1sec per ronde. Het is dan afwachten waar ze finaal zullen eindigen. 
  Derde team is Korea, een team waarmee België nog in balans ligt voor de tickets naar Tokyo. Zij zeten aan ieder tussenpunt een mindere tijd neer dan onze dames en eindigen in 4:40,025, dat is bijna 12sec trager dan ons kwartet.
  Vierde team is Frankrijk, de ploeg die net na de Belgen staat in de Olympische ranking, zij openen sterk en zijn nadien op elke tussentijd beter dan de vorige teams en eindigen in 4:24,812 en komen daarmee voorlopig aan de leiding, zij rijden 3,268 sec sneller dan onze blauwbloezen dat is zowat 0,2 sec per ronde.
  Dan is het tijd voor de twee topfavorieten. Eerst de USA, de enige ploeg die opent in minder dan 1:10 en een eindtijd van 4:21,472 op de tabellen zet, mooi maar in absolute tijd zeker ook niet denderend, meer dan 11sec boven het wereldrecord. Canada doet het als thuisland nog net iets trager in 4:23,252, maar dat is voldoende voor de tweede plaats.
  Laatste in de reeks is Duitsland, zij openen net iets trager dan België en doen het verder ook minder om finaal te eindigen in 4:31,468.
  Eindresultaat is dus dat de Belgische dames met juniore Katrijn de vijfde tijd hebben neergezet. Hopelijk kunnen ze dat morgen in de eerste ronde bevestigen dan verbeteren ze hun puntentotaal. Dus morgen rond 16u30 Belgische tijd wordt het alles geven om minstens die vijfde plaats vast te houden. 

  Geef hier uw reactie door
  Uw naam *
  Uw e-mail
  URL
  Titel *
  Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
    Persoonlijke gegevens onthouden?
  (* = verplicht!)
  Reacties op bericht (0)

  Begeleiding

  Serge Van Assche

  Jonas Van Hecke

  Bert Van Assche

  Ronny Broodcoren

  Benny De Vijlder
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Mijn favorieten
 • RIO
 • Blog als favoriet !

  Klik hier
  om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!