Van Assche - Veloloft CT
WIELERSEIZOEN 2020
Foto
ASPIRANTEN 14 jaar

Ruben Eeckhout
Yentl Van Handenhove

NIEUWELINGEN

Thomas Willems

JUNIOREN

Senne Bloem
Sander Eeckhout

BELOFTEN
Bert Van Cleemput

DAMES JUNIOREN

Karo Aerts
Katrijn De Clercq
Ruth Decuypere
Maëlle Michotte
Nora Tveit
Jolien Van Coninckxloey

DAMES U23

Juliet Eickhof
Esmée Gielkens
Erin Hoefkens
Pam Schutten
Nele Van Assche
Inhoud blog
 • Wij verhuizen (21 juni 2020)
 • Oosterzele 14 juni groepstraining
 • Oosterzele 14 april
 • Outryve 8 maart
 • Brussel-Opwijk 1 maart
  18-01-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apeldoorn 18 januari
  Op tweede dag van de The Next Generation staat er een afvalling, scratch en puntenkoers op het programma van zowel Katrijn als Jolien. Katrijn moet als eerste van ons duo de baan op. Een afvalling is steeds een hectisch gebeuren dat heel wat vraagt van zowel renners als toeschouwers. Katrijn weet haar ervaring goed te gebruiken en maakt nu en dan een verstandige move. De Britse Zoë Backstedt, dochter van, nog nieuwelinge en nog straffer dan oudere zus Elynor, rijdt de ganse wedstrijd op kop en Katrijn weet zich steeds goed te plaatsen zodat ze finaal alleen overblijft met Zoë, maar tegen die sprint is ook onze dame niet opgewassen en zo eindigt ze hier tweede. Jolien strijdt in de tweede reeks mee, meteen haar eerste ontmoeting met zo’n peloton en dat is toch even aanpassen. Zij vertrekken met 23 en Jolien weet zich met haar sterke benen in de beginfase mooi te redden, maar moet er toch uit als vijfde wat recht geeft op de 19de plaats. Een stevige ervaring rijker.
  In de scratch over 20 ronden komen onze dames samen aan de start in reeks 1. Jolien heeft een weerbarstig achterwiel en moet assistentie krijgen terwijl het peloton geneutraliseerde rondjes draait. Eens het startschot gegeven is er een Deense die onmiddellijk het hazenpad kiest. Wanneer zij meer dan een halve ronde voorsprong heeft verzameld neemt Katrijn een stevige kopbeurt voor haar rekening, voldoende om het peloton wakker te schudden en wat verder loopt alles terug samen, ook bij een volgende aanval hetzelfde scenario, terug brengt Katrijn er de snelheid in en alles loopt weer samen, Jolien kan goed volgen en heeft geen last van de snelheid. Kort voor het einde trekt in 2 schuifjes een duo in de aanval en deze nemen snel een mooie voorsprong. Zo kort voor de finish valt de wedstrijd gelukkig niet meer stil, wanneer op 2 ronden voor het einde het duo nog steeds een stevige voorsprong heeft acht Katrijn haar moment gekomen, ze zet zich op kop van het peloton en drijft de snelheid stevig omhoog, in haar wiel is het buigen of barsten, bij het ingaan van de laatste ronde rijdt ze solo over het duo heen en niemand raakt nog aan haar achterwiel, de eerste internationale zege is eindelijk een feit. Jolien kan stevig mee in het peloton en komt als 15de over de streep, net na de sterke Français Nenadovic.
  In de eerste puntenkoers is het aan Jolien. Uit de eerste 2 wedstrijden heeft ze al wat vertrouwen getankt en wanneer vroeg na de start enkele rensters in de aanval trekken is het Jolien die het gat terug dichtrijdt, de snelheid gaat op en neer en in de sprinten waagt Jolien zich nog niet, maar wanneer halfkoers er terug een aanval op poten is gezet en er 4 rensters zijn weggereden, is het opnieuw Jolien die de reactie op gang brengt en de kloof overbrugt. Zij zit evenwel in de race met de fameuze Zoë Backstedt en die maakt er een helse wedstrijd van waardoor een aantal rensters één of meer verliesronden aan de broek krijgen, Jolien weet zich vlot te handhaven in de nulronde. Naar het einde toe spreken vooral de grote kanonnen, Jolien kan geen punten verzamelen en moet zich plaatsen via de eindsprint. Zij wordt finaal als 18de van de 24 gerangschikt.
  In de tweede puntenkoers is het aan Katrijn, terug 24 dames aan de start. Wanneer ze in de eerste sprint 3 punten neemt laait het enthousiasme bij de supporters op, maar de adrenaline lijkt wat weg na de winst in de scratch, zij neemt ook geen onnodige risico’s en verder dan een vijfde plaats in de derde sprint raakt ze niet meer. Finaal rijden ze met 3 rensters met 3 punten naar het einde die moeten strijden voor de 7de plaats. In deze sprint moet ze de duimen leggen tegen de Poolse Wielowska maar blijft wel voor de Amerikaanse Ta-Parez en wordt zo 8ste.
  Mooie wedstrijden van onze beide dames waarbij ze luid werden aangemoedigd door de Belgische supporters waarbij o.a. onze trouwe supporters én teamgenote Juliet. In deze wedstrijden kon Jolien veel leren en Katrijn bevestigen en bovenal voor een zege zorgen nadat de Belgische dames reeds 2 dagen grossierden in derde maar vooral tweede plaatsen. Voor Katrijn stopt de meeting hier omdat ze op zondag naar Schiphol moet om samen met de nationale elites te vertrekken naar de Wereldbeker in Canada.  Geef hier uw reactie door
  Uw naam *
  Uw e-mail
  URL
  Titel *
  Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
    Persoonlijke gegevens onthouden?
  (* = verplicht!)
  Reacties op bericht (0)

  Begeleiding

  Serge Van Assche

  Jonas Van Hecke

  Bert Van Assche

  Ronny Broodcoren

  Benny De Vijlder
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Mijn favorieten
 • RIO
 • Blog als favoriet !

  Klik hier
  om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!