Van Assche - Veloloft CT
WIELERSEIZOEN 2020
Foto
ASPIRANTEN 14 jaar

Ruben Eeckhout
Yentl Van Handenhove

NIEUWELINGEN

Thomas Willems

JUNIOREN

Senne Bloem
Sander Eeckhout

BELOFTEN
Bert Van Cleemput

DAMES JUNIOREN

Karo Aerts
Katrijn De Clercq
Ruth Decuypere
Maëlle Michotte
Nora Tveit
Jolien Van Coninckxloey

DAMES U23

Juliet Eickhof
Esmée Gielkens
Erin Hoefkens
Pam Schutten
Nele Van Assche
Inhoud blog
 • Wij verhuizen (21 juni 2020)
 • Oosterzele 14 juni groepstraining
 • Oosterzele 14 april
 • Outryve 8 maart
 • Brussel-Opwijk 1 maart
  17-01-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apeldoorn 17 januari

  In januari wordt in Apeldoorn jaarlijks de driedaagse pistemeeting “The Next Generation” georganiseerd voor internationale junioren en omdat de wedstrijd niet op de UCI-kalender staat komen er ook steeds enkele zeer sterke nieuwelingen aan de bak. Samen met het EK en WK piste is dit hét top-evenement voor junioren pistiers, voor de eerstejaars meteen de kennismaking met wedstrijden in een internationaal peloton vol toppers.
  In de Belgische selectie van dit jaar terug 2 rensters van ons team: Katrijn en Jolien. Voor Katrijn als tweedejaars met al wat ervaring is het enerzijds uitkijken waar ze dit jaar staat en anderzijds zoeken naar die eerste internationaal zege. Voor Jolien is het een eerste kennismaking met wedstrijden in een peloton van meer dan 20 rensters die allen toppers zijn. Dergelijke wedstrijden zijn een stuk moeilijker te "lezen" en er wordt aan een hogere snelheid gereden dan de doorsnee-meetings in Gent.
  Op vrijdag komt alleen Katrijn in competitie, Jolien is reserve voor de ploegenachtervolging. Katrijn vormt ploeg met 2 ex-ploegmakkers uit de GVS nl. Sara Maes en Julie De Wilde, het kwartet wordt volgemaakt door Marith Vanhove. In de kwalificatie gaan ze enorm goed van start en liggen halverwege 2s voor op het schema van het EK van vorig jaar. Wat laer krijgen ze de Deense ploeg in het vizier wat extra energie geeft, maar dan worden enkele technische foutjes gemaakt en zo eindigen ze finaal in 4m45,011s, toch 0,8s beter dan vorig jaar op het EK en dus meer dan bevredigend, zeker als blijkt dat zij daarmee de tweede tijd van de 9 deelnemende ploegen neerzetten waardoor ze later op de avond de finale mogen rijden tegen topteam GBR dat zich plaatste met 4m41,207s, ze blijven zo voor teams als  Duitsland (4m47,974s) en Frankrijk (4m49,530s). In deze finale rijden ze technisch een veel betere wedstrijd, maar reeds na 1km liggen ze achter op de tijden van de kwalificatie. De Britten sluipen beetje bij beetje dichterbij en gaan in de laatste km over de Belgische ploeg, daardoor kan er even niet afgelost worden en raken ze nog enkele seconden extra achter t.o.v. de kwalificatie. Eens de Britten over  hen probeert Katrijn nog e.e.a. recht te zetten, maar de eindtijd van 4m48,860” blijft een stuk hoger, maar er wordt niet getreurd, de tweede plaats is een feit en een mooie opsteker, er is nog 6 maanden om progressie te maken richting EK in juli.
  Tussenin rijdt Katrijn een 200m vliegende start in 12s252, een persoonlijk record, dat brengt haar op de 10de plaats in de ranking tussen de sprinters.
  Daarmee wordt de eerste dag afgesloten.

  Geef hier uw reactie door
  Uw naam *
  Uw e-mail
  URL
  Titel *
  Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
    Persoonlijke gegevens onthouden?
  (* = verplicht!)
  Reacties op bericht (0)

  Begeleiding

  Serge Van Assche

  Jonas Van Hecke

  Bert Van Assche

  Ronny Broodcoren

  Benny De Vijlder
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Mijn favorieten
 • RIO
 • Blog als favoriet !

  Klik hier
  om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!