Van Assche - Veloloft CT
WIELERSEIZOEN 2020
Foto
ASPIRANTEN 14 jaar

Ruben Eeckhout
Yentl Van Handenhove

NIEUWELINGEN

Thomas Willems

JUNIOREN

Senne Bloem
Sander Eeckhout

BELOFTEN
Bert Van Cleemput

DAMES JUNIOREN

Karo Aerts
Katrijn De Clercq
Ruth Decuypere
Maëlle Michotte
Nora Tveit
Jolien Van Coninckxloey

DAMES U23

Juliet Eickhof
Esmée Gielkens
Erin Hoefkens
Pam Schutten
Nele Van Assche
Inhoud blog
 • Wij verhuizen (21 juni 2020)
 • Oosterzele 14 juni groepstraining
 • Oosterzele 14 april
 • Outryve 8 maart
 • Brussel-Opwijk 1 maart
  13-01-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bremen 12 januari

  Zondag in Bremen, dat betekent voor de dames een Madison over 30km, d.w.z. 180 ronden met 12 sprints om de punten, na een eerder korte nachtrust wordt het uitkijken wie best hersteld is van het zware omnium daags voordien, er blijken enkele rensters enkel voor het omnium te zijn ingeschreven en deze worden vervangen door Duitse dames junioren die zo het peloton terug volledig maken, er ontstaan aldus 3 koppels met 2 junioren en 1 koppel gemend elite-juniore.
  Nora en Katrijn mogen starten in het geel met het "lucky number 7", zien wat dit brengt. Tien koppels gaan de baan op voor een groepsfoto, waarna wordt gestart. De eerste 10 ronden zijn aan gematigd tempo, maar dan start de onrust, eens de eerste sprint wordt voorbereid gaat de snelheid omhoog en is het uitkijken. Wat later starten de aanvallen voor winstronden en wordt het nog moeilijker volgen, als snel gaan er enkele koppels overboord maar ons geel duo houdt nog even stand en pakt zo snel een ronde t.o.v. 2 concurrenten. Maar dat helse tempo wordt ook onze fluo-dames te veel, na een derde wedstrijd moeten ze na de sprint een gaatje laten met het peloton en dat rijden ze niet meer dicht en krijgen zij een eerste verliesronde aan de koersbroek gesmeerd. Op dat moment zijn er maar 6 koppels meer in de zgn. nulronde en dus is het zaak om die 7de plaats te verdedigen, zij rijden dan nog in dezelfde ronde als het Nederlands-Duits duo Krol-Eberle, zij strijden met hen om plaats 7 en 8 in de tussenstand. Katrijn sprint eens mee voor de punten net nadat de koplopers een winstronde nemen. Zij komt als derde over de streep maar wordt niet beloond met 2 punten blijkbaar omdat de aansluiting door de vluchters in de sprintronde is gerealiseerd. Het is van dan duidelijk dat onze dames enerzijds voor de zevende plaats strijden en anderzijds met de Duitse juniorentandem Waldhoff-Dopjans voor de titel van beste juniorenkoppel, op deze laatste hebben zij halfweg een ronde voorsprong. Er zijn in totaal 4 koppels die verliesronden krijgen aangesmeerd en die zijn dikwijls samen op stap, niet verwonderlijk dat de 7 junioren allen in deze ploegen zitten. Wanneer wat later het peloton terug een ronde neemt op dit kwartet weten Nora en Katrijn mee te glippen met het sneller rijdende peloton terwijl de andere 3 daar niet in slagen, ons duo pakt zo samen met het peloton een ronde op deze ploegen en komt aldus alleen op de 7de plaats. Zij blijven deze stek goed verdedigen tot het einde. Finaal worden ze weliswaar op 4 verliesronden gereden, maar dat zijn er 2 minder dan de andere junioren Waldhoff-Dopjans en Sigmund-Fuchs en zelfs 4 minder dan het gemengde koppel Krol-Eberle die op het einde nog heel wat moeten toegeven. 
  Katrijn moet dus wel iets hebben met rugnummers in Bremen, in het omnium 13de plaats met nummer 13, nu 7de plaats met nummer 7, bij een volgende deelname best eens vragen naar een lager rugnummer, wie weet. 

  In elk geval is het weekend in Bremen een zeer leerrijke en mooie ervaring voor onze rensters, nu op naar de volgende uitdagingen.

  Geef hier uw reactie door
  Uw naam *
  Uw e-mail
  URL
  Titel *
  Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
    Persoonlijke gegevens onthouden?
  (* = verplicht!)
  Reacties op bericht (0)

  Begeleiding

  Serge Van Assche

  Jonas Van Hecke

  Bert Van Assche

  Ronny Broodcoren

  Benny De Vijlder
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Mijn favorieten
 • RIO
 • Blog als favoriet !

  Klik hier
  om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!