Van Assche - Veloloft CT
WIELERSEIZOEN 2020
Foto
ASPIRANTEN 14 jaar

Ruben Eeckhout
Yentl Van Handenhove

NIEUWELINGEN

Thomas Willems

JUNIOREN

Senne Bloem
Sander Eeckhout

BELOFTEN
Bert Van Cleemput

DAMES JUNIOREN

Karo Aerts
Katrijn De Clercq
Ruth Decuypere
Maëlle Michotte
Nora Tveit
Jolien Van Coninckxloey

DAMES U23

Juliet Eickhof
Esmée Gielkens
Erin Hoefkens
Pam Schutten
Nele Van Assche
Inhoud blog
 • Wij verhuizen (21 juni 2020)
 • Oosterzele 14 juni groepstraining
 • Oosterzele 14 april
 • Outryve 8 maart
 • Brussel-Opwijk 1 maart
  11-01-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bremen 11 januari

  Nora en Katrijn showen onze outfit in de volle ÖVB Arena in Bremen tijdens het vrouwenprogramma van de zesdaagse. In totaal 20 dames aan de start, 15 elites en 5 junioren, waarbij dus onze twee madammen. Serge en Wendy zijn met de camper naar Bremen gereden om onze dames te ondersteunen, bondscoach Nicky is ook van de partij.
  De piste is er eentje zoals 't Kuipke in Gent, net geen 167 m. Dat wil zeggen de helft extra rondjes t.o.v. een olympische piste die 250m telt. Op zaterdag rijden de dames een omnium, wedstrijd waarbij onze beide dames kampioen zijn in eigen land en Katrijn intussen tweede staat op de UCI-ranking bij de junioren. Het is hier een CL1-wedstrijd voor elite en dus staan vele dames gemotiveerd aan de start.
  Wanneer de lichten op het middenplein uitgaan en de dames via de VIP-loge zich naar de piste begeven wordt meteen duidelijk waarom onze outfit helle kleuren heeft, niemand valt beter op dan de onze.
  De scratch, zoals steeds het aanvangsnummer, wordt over 45 ronden betwist en de dames hebben er zin in, de snelheid gaat dadelijk omhoog en het is boksen om er bij te blijven. Katrijn houdt zich in het begin achteraan schuil maar komt er dan door en rijdt vlot mee, ook Nora kan zich zonder problemen handhaven. Op 21 ronden van het einde starten 2 rensters een aanval en gaat de snelheid nog eens omhoog, Nora moet nu loslaten en rijdt in een eerste groepje achter het peloton, Katrijn "hangt aan de rekker" van het peloton, een eerste keer dicht ze het gaatje, maar als op 8 ronden van het einde de toppers het eindschot inzetten moet ook zij passen. Finaal komt Katrijn als 12de over de streep en Nora wint de sprint van het volgende groepje en wordt 13de, zij zijn daarmee de eerste junioren.
  De temporonden worden eveneens betwist over 45 ronden en 40 sprints. Reeds in de aanvangsronden luiden enkel elites de aanvalstrom waardoor de snelheid onmiddellijk zeer hoog ligt. Een viertal rensters gaan vrij snel in de aanval om een winstronde te nemen, Katrijn kan hun snelheid niet aan maar kan wel in het peloton haar positie handhaven, voor Nora gaat het net iets te snel en zij haakt af. Wanneer de toppers hun winstronde binnen hebben positioneert Katrijn zich mee vooraan en weet op 9 ronden van het einde een puntje mee te pikken. Jammergenoeg zijn er vrij veel die daar in slagen en wanneer in de laatste ronden de grote kanonnen hun sprint inzetten moet ze het peloton laten rijden. Zo wordt ze finaal wel weer eerste juniore op de 13de plaats, Nora eindigt 19de.
  Daarmee eindigt het namiddagprogramma en Nora staat in de tussenstand op de 15de plaats met 20 punten, Katrijn 13de met 38 punten, de 12de heeft er evenveel, de 11de telt er 42, de top-10 wordt moeilijk want daarvoor gaapt reeds een kloof van 12 punten. Na het middagprogramma volgt een urenlange pauze waar onze dames gretig gebruiken van maken om de batterijen te laden, de camper is dus niet voor niks naar Bremen gekomen.
  De twee laatste nummers worden in het avondprogramma gereden, zoals steeds is het derde onderdeel van het omnium de afvalling, traditioneel een hectisch nummer.
  Onze dames starten mooi en nemen goed positie in. Op een kleine piste en met zo'n groep is het opletten geblazen, de snelheid is dadelijk vrij hoog en wanneer men ingesloten wordt is het uitkijken om er niet vroegtijdig uit te gaan. Nora haalt enkele keren haar sterke sprint boven en onze dames weten de andere junioren te overleven en meteen ook zowat de helft van het peloton, maar dan raakt onze Noorse kampioene plots vast en is het einde verhaal, maar met een 11de plaats mag je als juniore zeker tevreden zijn, hoewel in een afvalling in de regel enkel de winnaar niet teleurgesteld is. Drie ronden verder raakt Katrijn niet tijdig los en is ook zij er aan voor de moeite, de 10de plaats wordt haar deel. Daardoor kan ze niet opschuiven in de tussenstand, zij blijft 13de op 60 punten en Nora volgt nu als 14de.
  In de puntenkoers is alles nog mogelijk want er zijn 120 ronden met 8 sprints, maar het is een kleine piste en dan is een winst- of verliesronde snel genomen en dat is telkens 20 punten in credit of debet. Als juniore tussen de elite is een winstronde slechts mogelijk bij een slapend peloton en is het dus vooral zaak om geen verliesronde aan de spreekwoordelijke broek te krijgen. De wedstrijd start aan een gematigd tempo, maar na 10 ronden komt daar reeds verandering in. Onze dames kunnen evenwel nog steeds vlot mee in de groep. Wanneer na zowat 40 ronden de eerste aanvallen voor rondegewin op gang komen gaat het tempo nog eens omhoog, Katrijn spartelt en overleeft, maar nu moet Nora het peloton laten gaan. Net voor de vierde sprint pikken 4 vluchters aan voor een winstronde en Katrijn die net in de kop zit ziet haar kans en sprint mee, zij pakt zo 1 extra punt. Wat later zakt de snelheid even en Katrijn probeert mee te gaan in een vlucht, maar dat blijkt net iets te hoog gegrepen. Daarna is het terug vechten om bij te blijven. Er nemen nog enkele dames een winstronde, Nora heeft duidelijk een minder moment en moet de groep nog enkele keren laten gaan, ook een Duitse juniore boekt een verliesronde, maar niet Hanna Dopjans, deze vecht met Katrijn aldus voor de titel van eerste juniore en weet 2 punten te sprokkelen. Beiden rijden voor hun leven om niet te lossen, enkele keren is het nipt, zowel voor Katrijn als voor Hanna, onze dame heeft een mooie puntenvoorsprong op haar met 61 t.o.v. 36, maar zij barst niet en blijft bij het peloton. De dames elite boven haar in het klassement, die op minder dan 20 punten staan lossen evenmin. Daardoor kan ze niet meer opschuiven richting top-10, zij is en blijft 13de, maar dat stond al op rugnummer, dus het getal was er al de ganse dag. Wanneer tenslotte het eindschot weerklinkt is iedereen meer dan tevreden dat het slopende omnium ten einde is.
  Katrijn mag tevreden terug blikken, in een zeer geanimeerd omnium tussen de elite's met een dertiende plaats in de middenmoot eindigen en dit als eerste juniore is meer dan eervol en zo dachten ook Serge en de bondscoach erover. Nora had een mindere dag en moest dit bekopen in de puntenkoers waardoor ze terugvalt naar de 19de plaats. 
  Na losrijden en de door de organisatie aangeboden maaltijd is het tijd voor een douche en dan naar het hotel waar pas na middernacht in de bedstee wordt gekropen. Een goede nachtrust moet soelaas brengen voor een lange madison op zondag.


  Mooie foto's te zien op: https://www.helmuts-fahrrad-seiten.de/2020/01/12/sixdays-bremen-bilder-vom-10-und-11-januar-2020/   Geef hier uw reactie door
  Uw naam *
  Uw e-mail
  URL
  Titel *
  Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
    Persoonlijke gegevens onthouden?
  (* = verplicht!)
  Reacties op bericht (0)

  Begeleiding

  Serge Van Assche

  Jonas Van Hecke

  Bert Van Assche

  Ronny Broodcoren

  Benny De Vijlder
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Mijn favorieten
 • RIO
 • Blog als favoriet !

  Klik hier
  om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!