Van Assche - Veloloft CT
WIELERSEIZOEN 2020
Foto
ASPIRANTEN 14 jaar

Ruben Eeckhout
Yentl Van Handenhove

NIEUWELINGEN

Thomas Willems

JUNIOREN

Senne Bloem
Sander Eeckhout

BELOFTEN
Bert Van Cleemput

DAMES JUNIOREN

Karo Aerts
Katrijn De Clercq
Ruth Decuypere
Maëlle Michotte
Nora Tveit
Jolien Van Coninckxloey

DAMES U23

Juliet Eickhof
Esmée Gielkens
Erin Hoefkens
Pam Schutten
Nele Van Assche
Inhoud blog
 • Wij verhuizen (21 juni 2020)
 • Oosterzele 14 juni groepstraining
 • Oosterzele 14 april
 • Outryve 8 maart
 • Brussel-Opwijk 1 maart
  05-01-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 5 januari

  Nu de Belgische kampioenschappen achter de rug zijn is het terug “business as usual” op de piste met de meetings in het kader van de AVS RTV cup. Intussen hebben onze nieuwe rensters hun eerste cluboutfit aan en tellen wij 3 dames in onze kleuren: Esmée bij de elite, Kato en Jolien bij de junioren, allen met de stevige training van daags voordien in de benen.
  Aan de start slechts 2 nieuwelingen, 9 junioren en 4 elites.
  De eerste proef is een scratch waarbij er enkele aanvallen worden genoteerd van een Franse renster waarop gereageerd wordt door enkele junioren, Jolien en Esmée weten steeds snel aan te sluiten. Wanneer wat later er terug een aanval vertrekt is het gat reeds groot wanneer eerst Jolien in de tegenaanval gaat, maar Esmée ziet dat ze ook best reageert en samen sluiten ze wat later aan bij de 4 aanvallers. Zo trekken ze ook naar de finish, Esmée wordt tweede bij de elite, Jolien derde bij de junioren, Kato finisht als zesde.
  Als tweede nummer iets nieuws: een handicaprace, de rensters starten in omgekeerde volgorde van de aankomst in de scratch met telkens een tussenafstand van ong. 10m. De wedstrijd zelf is slechts 5 ronden en wordt zo een lange gerekte sprint. De junioren rijden de zaak snel dicht, de elites volgen op korte afstand, maar raken niet tijdig bij de junioren. In de eindsprint wordt er wat gedrumd en dat blijkt nadelig voor Jolien, zij wordt terug derde en Kato wordt opnieuw zesde.
  Daar de madison niet doorgaat wegens gebrek aan deelnemers wordt een 500m ingelast. Van ons trio moet Kato eerst aan de bak, zij rijdt de eerste ronde in 25,257s, dat is 3/4s sneller dan vorige week op het BK, maar in de tweede ronde speelt de training van gisteren op, maar met 44,289s is ze nog steeds meer dan 3/10s sneller dan op het BK. Volgende is Jolien, zij opent in 22,850s, dat is ook bijna 3/10s sneller dan op BK en dat opent perspectieven om onder 40s te duiken, maar ook hier wil het in de tweede ronde minder vlotten en wordt de eindtijd 40,939s, ong. 1/10s meer dan op het BK. Finaal wordt Kato met zevende en Jolien vierde in dit onderdeel.
  Esmée mag als voorlaatste de start nemen, haar wiel wringt tegen en zij mag herstarten. Opnieuw speelt het achterwiel haar parten en moet ze stoppen. Daar de reglementen maar 1 herstart toelaten eindigt ze zonder tijd en dus vierde bij de elites.
  Alles is dan nog mogelijk in de afsluitende puntenkoers over 50 ronden. In deze wedstrijd zijn er regelmatig aanvallen, maar het peloton laat niemand gaan, toch niet langs de voordeur. Onze dames tonen zich en zijn regelmatig in een aanval betrokken en wanneer het peloton er “een snok aangeeft” kunnen ze allen hun positie handhaven. Esmée en Jolien weten punten te sprokkelen, Esmée pakt in de tweede sprint zelfs de volle buit. Kato probeert er meermaals van tussen te glippen, maar de concurrentie is haar nummer van het BK Omnium nog niet vergeten en reageert dit keer snel op elke poging van onze Kempendochter. Jolien weet 11 punten te verzamelen, dat is voldoende voor de derde plaats in dit onderdeel, meteen ook goed voor de derde plaats in het omnium. Kato eindigt vijfde in de puntenkoers en daar enkele andere rensters een verliesronde krijgen aangesmeerd klimt zij daarmee ook naar de vijfde plaats in het eindklassement.
  Bij de elite wordt het een spannende strijd tussen Esmée en een Française voor de tweede plaats. Met nog enkel de eindsprint te rijden staan ze beiden met 122 punten, het is Esmée die in de eindsprint aan het langste eind trekt20200105 VWEM en zo de tweede plaats veilig stelt.
  Een mooie meeting van onze dames die werden aangemoedigd door ploegmakker Katrijn die dit keer fotograaf van dienst was.  Geef hier uw reactie door
  Uw naam *
  Uw e-mail
  URL
  Titel *
  Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
    Persoonlijke gegevens onthouden?
  (* = verplicht!)
  Reacties op bericht (0)

  Begeleiding

  Serge Van Assche

  Jonas Van Hecke

  Bert Van Assche

  Ronny Broodcoren

  Benny De Vijlder
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Mijn favorieten
 • RIO
 • Blog als favoriet !

  Klik hier
  om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!