Van Assche - Veloloft CT
WIELERSEIZOEN 2020
Foto
ASPIRANTEN 14 jaar

Ruben Eeckhout
Yentl Van Handenhove

NIEUWELINGEN

Thomas Willems

JUNIOREN

Senne Bloem
Sander Eeckhout

BELOFTEN
Bert Van Cleemput

DAMES JUNIOREN

Karo Aerts
Katrijn De Clercq
Ruth Decuypere
Maëlle Michotte
Nora Tveit
Jolien Van Coninckxloey

DAMES U23

Juliet Eickhof
Esmée Gielkens
Erin Hoefkens
Pam Schutten
Nele Van Assche
Inhoud blog
 • Wij verhuizen (21 juni 2020)
 • Oosterzele 14 juni groepstraining
 • Oosterzele 14 april
 • Outryve 8 maart
 • Brussel-Opwijk 1 maart
  30-12-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 29 december BK scratch en puntenkoers

  De laatste pistewedstrijden voor 2019 omhelzen bij de dames jeugd de Belgische kampioenschappen scratch en puntenkoers. Katrijn, Jolien en Kato wacht de taak om de titels die Esmée en Nele vorig haalden binnen de ploeg te houden, Julie loert bij de nieuwelingen op een kans om haar hattrick in de snelheidsnummers verder uit te breiden.
  Aan de start 9 dames junioren en 5 meisjes nieuwelingen die met hun 14 samen het ovaal worden opgestuurd.
  In de scratch over 20 ronden wordt het publiek op zijn wenken bediend, reeds na 3 ronden zet Kato met Yenna Vandeputte een aanval op poten en moet het peloton vol aan de bak. Wanneer enkele ronden verder de kloof gedicht is, zet Jolien aan voor een solo waardoor de snelheid er goed in blijft, eens Jolien tot de orde geroepen vertrekt Katrijn, maar de concurrentes worden gewaarschuwd door het gejoel van het publiek waardoor de reactie dadelijk op gang komt en zij dus niet weg kan rijden. Na een aanval van een nieuwelinge is het op 7 ronden van het einde terug de beurt aan Katrijn, zij vertrekt zeer snedig en slaat nu wel een kloof, maar Marith Vanhove en Sara Maes gaan in de tegenreactie en rijden in 2 ronden naar haar wiel, intussen is ook Jolien uit het peloton weggeglipt en zij maakt aansluiting op 3 ronden van de finish. Zij aarzelt even om door te gaan en een ronde verder trekt Katrijn de sprint op gang met Marith, Sara en Jolien in die volgorde in haar wiel. Marith komt nog sterk opzetten, maar de zegedrang is zo groot dat Katrijn haar voor blijft en zo een extra titel op zak steekt. Jolien weet zich naar de vierde plaats te spurten en Kato wordt zevende.
  Bij Julie zit de verzuring van daags voordien nog in de benen en zij moet vrede nemen met de vijfde plaats bij de nieuwelingen.

  Anderhalf uur later worden de 14 rensters terug op de piste verwacht voor de puntenkoers. Katrijn heeft duidelijk grootse plannen want zij zet onmiddellijk na het startschot een eerste aanval op poten. Maar er zit duidelijk niet meer hetzelfde “poeier” in de benen, zij kan onvoldoende voorsprong nemen en laat zich dan maar na 3 ronden terug inlopen. Daarop trekt Jolien er alleen van door. Zij slaat wel een mooie kloof maar wanneer het peloton versnelt begint ze te twijfelen en zo wordt ze 2 ronden voor de eerste sprint terug ingelopen. In die eerste sprint neem Katrijn de volle buit mee en komt zo aan kop van de tussenstand. Na 13 ronden is het de beurt aan Kato, zij zet terug een mooie solo op, maar het peloton heeft de les van het omnium begrepen en geeft haar dit keer geen vrijgeleide. In de tweede sprint moet Katrijn de duimen leggen voor Marith Vanhove waarmee de strijd zeer spannend blijft. Halfweg de tweede en derde sprint zet Océane Jonckers haar traditionele aanval op en zij houdt dit lang genoeg vol om de 5 punten van de derde sprint mee te graaien. Katrijn moet andermaal Marith Vanhove voorlaten en zo komen beiden in de tussenstand op 10 punten terwijl ook Sara Maes 6 punten telt waardoor elk van hen de titel nog kan winnen door de eindsprint te winnen. Dit trio lost elkaar voor geen vin meer, dat ziet ook Ines Van de Paar die hier haar kans ruikt om nog podium te rijden en op 4 ronden van het einde een aanval opzet. Katrijn reageert sterk en krijgt Marith en Sara aan het wiel. Zij gaan over Ines en in deze volgorde naar de eindsprint, bij het luiden van de bel zit Katrijn nog steeds op kop, Marith probeert haar positie aan te vallen en komt in de voorlaatste bocht naast haar, maar Katrijn duwt nog even door en kan de leiding vast houden, in de laatste bocht zit de concurrentie terug in het wiel en dit geeft onze dame niet meer af, onder luide toejuichingen van de opgekomen supporters komt ze zegevierend over de streep waarmee haar derde Belgische titel van deze kampioenschappen een feit is. Jolien weet in hun spoor de laatste 2 punten te veroveren en springt zo nog naar de vijfde plaats, Kato perst er ook nog eens alles uit en sprint zich naar de zesde plaats.
  Julie startte met lege tank en moest de rol lossen waarna ze de strijd staakte, zij werd zo vijfde.
  Met deze twee extra titels komt de teller van de (toekomstige) ploeg op 6 titels + 3 zilveren en 1 bronzen medaille te staan in de Belgische kampioenschappen, tel daarnaast de 8 Noorse titels van Nora en het zilver van Juliet in Nederland en wij mogen spreken van een geslaagde winter waarop de teamleiders zeer tevreden terug kijken.
  De after-party was dan ook zeer gezellig en ontspannen.
  Dank aan alle aanwezige supporters voor de vocale steun en Marc voor de prachtige actiefoto’s  Geef hier uw reactie door
  Uw naam *
  Uw e-mail
  URL
  Titel *
  Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
    Persoonlijke gegevens onthouden?
  (* = verplicht!)
  Reacties op bericht (0)

  Begeleiding

  Serge Van Assche

  Jonas Van Hecke

  Bert Van Assche

  Ronny Broodcoren

  Benny De Vijlder
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Mijn favorieten
 • RIO
 • Blog als favoriet !

  Klik hier
  om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!