Van Assche - Veloloft CT
WIELERSEIZOEN 2020
Foto
ASPIRANTEN 14 jaar

Ruben Eeckhout
Yentl Van Handenhove

NIEUWELINGEN

Thomas Willems

JUNIOREN

Senne Bloem
Sander Eeckhout

BELOFTEN
Bert Van Cleemput

DAMES JUNIOREN

Karo Aerts
Katrijn De Clercq
Ruth Decuypere
Maëlle Michotte
Nora Tveit
Jolien Van Coninckxloey

DAMES U23

Juliet Eickhof
Esmée Gielkens
Erin Hoefkens
Pam Schutten
Nele Van Assche
Inhoud blog
 • Wij verhuizen (21 juni 2020)
 • Oosterzele 14 juni groepstraining
 • Oosterzele 14 april
 • Outryve 8 maart
 • Brussel-Opwijk 1 maart
  28-12-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 28 december BK sprint en 500m

  Vandaag BK sprint en 500m, in de regel een lange dag, meerdere keren op de piste, maar steeds slechts voor enkele rondjes. Bij de nieuwelingen Julie aan de start, nog enkele dagen en ze showt onze kledij, bij de junioren Katrijn en bijna-teamies Jolien en Kato. Bij de nieuwelingen slechts 4 deelnemers, een dieptepunt na de jaren waarin de piste bij de dames helemaal leek open te bloeien. Bij de junioren iets beter met 7 dames aan de start, voor de 500m zelfs 8.
  De dag wordt traditioneel geopend met een 200m. Julie reed dit nummer vorige maand voor het eerst en klokte toen 14,036s, vandaag de tweede beurt, maar ze heeft de laatste weken een pak zelfvertrouwen opgebouwd en zet een mooie 13,366s neer, waarmee ze dadelijk het deelnemersveld topt.
  Bij de junioren moet Kato de spits afbijten, zij zet een tijd neer van 14,599s, Katrijn komt na haar in de piste en rijdt technisch sterk en zet met 12,294s meteen een richttijd neer. Jolien moet als vijfde juniore de baan op en rijdt na exact 13,858s over de streep. De tijd van Katrijn wordt enkel door Marith Vanhove nog verbeterd en dat betekent dat ze met een mooie uitgangspositie het eigenlijke sprinttornooi mag aanvangen.
  In de kwarfinales komen enkel de junioren aan de start, de nieuwelingen starten pas aan de halve finale. Katrijn komt tegen Kato uit, in de eerste heat verrast ze Kato en slaat onmiddellijk een groot gat. In de tweede heat zet Kato de sprint in, maar Katrijn remonteert en wint opnieuw. Jolien moet het opnemen tegen Sara Maes en dat is zeker geen cadeau. De dames maken er wel een leuk kijkstuk van door veel te surplacen, maar zowel in heat 1 als 2 weet Sara met een scherpe aanval Jolien los te schudden en te winnen.

  In de halve finales komt ook Julie in actie, zij neemt het op tegen Febe Jooris. In heat 1 beloeren de dames elkaar en beginnen bijna te surplacen, maar wanneer Julie aanzet komt er geen echt antwoord en staat onze dame 1-0 voor. In heat 2 verrast Febe met een heel scherpe aanval van heel ver. Zij slaat een ruime kloof en Julie lijkt verloren, maar opgeven staat niet echt in haar woordenboek, zij neemt haar stuur stevig beet en met enkele lendenrukken jaagt ze de snelheid omhoog en nadert meter per meter om in ware killersstijl op en over de tegenstandster te gaan en zo de weg naar de finale te banen.
  Katrijn moet het opnemen tegen Sara en die is in haar dag, na een sterke 200m en even sterke kwartfinale grijpt ze nu haar kans tegen haar schoolvriendin. In heat 1 zet Katrijn stevig aan en slaat een kloof, maar Sara zet haar turbo aan en komt nog akelig dicht, Katrijn wint nipt. In heat 2 neemt Sara het initiatief, zij zet aan, slaat een kloof, maar nu is het aan Katrijn om de registers open te gooien, zij gaat op en over Sara en verzekert zich zo van haar finaleplaats.
  In de finale komt Julie uit tegen Laura Puype, in heat 1 zet Julie van ver aan en houdt het tot op de streep, in heat 2 is het Laura die probeert Julie te verrassen door vroeg aan te gaan, maar eens de motor van onze Limburgse op toerental neemt ze de maat van haar tegenstandster en is de trui en gouden medaille een feit.
  Bij de junioren moet Katrijn het opnemen tegen een andere schoolvriendin, Marith Vanhove, topfavoriete van de snelheidsnummers. Marith zet de sprint aan, maar Katrijn mag van een stuk hoger in de baan starten, zij draait de gas vol open en remonteert Marith net voor de streep om zo heat 1 op haar naam te schrijven. In heat 2 zet Marith van hoger aan, Katrijn komt weer op volle toerental en lijkt het opnieuw nipt te kunnen halen, maar de fotofinish geeft aan dat ze sneuvelt op een banddikte. Voor de derde keer in vier jaar rijdt onze dame een belle in de finale van het BK sprint. Ook nu weer wordt het een thriller. Marith zet opnieuw sterk aan en Katrijn komt er opnieuw naast maar net niet over en moet dus vrede nemen met het zilver.
  Nog niet heel bekomen van hun inspanningen moeten de dames terug het ovaal op voor de 500m. Bij de nieuwelingen reed iedereen evenveel en de 4 dames komen aldus allen aan de start met een vergelijkbare verzuring in de benen. Julie komt in de eerste reeks met Febe Jooris aan de start, zij start iets trager maar maakt dit snel goed om finaal te eindigen na 39,615s, iets meer dan 3/10s sneller dan Febe. In de tweede reeks doet geen van de beide meisjes beter en zo is het voor Julie 2x bingo op één dag, zij wint daarmee de 3 titels in de snelheidsnummers (keirin, sprint en 500m) en heeft zo haar entree op de piste zeker niet gemist.
  Bij de junioren zet Marith Vanhove in de eerste reeks met 36,031s een nieuw Belgisch record op de tabellen en de anderen weten meteen waar ze voor staan. Kato moet in de tweede reeks van start en zet 44,627s neer, waarmee ze achtste eindigt. In de derde reeks is het aan Jolien, zij komt na 40,796s over de streep, goed voor een zesde plaats, zij sneuvelt op slechts 22/1000s van de vijfde plaats. Katrijn mag in de laatste reeks van start, zij vertrekt goed en komt na 37,327s over de streep, haar beste tijd ooit in competitie en goed voor een tweede keer zilver vandaag.
  Met 2x goud en 2x zilver mag onze (toekomstige) ploeg opnieuw oprecht fier zijn, dat zagen ook de aanwezige supporters. Op nu naar dag 4 van de kampioenschappen met scratch en puntenkoers op het programma.  Geef hier uw reactie door
  Uw naam *
  Uw e-mail
  URL
  Titel *
  Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
    Persoonlijke gegevens onthouden?
  (* = verplicht!)
  Reacties op bericht (0)

  Begeleiding

  Serge Van Assche

  Jonas Van Hecke

  Bert Van Assche

  Ronny Broodcoren

  Benny De Vijlder
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Mijn favorieten
 • RIO
 • Blog als favoriet !

  Klik hier
  om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!