Doe een klein beetje olie in een steelpan, net genoeg om de bodem te bedekken. Je wilt de maïs poffen, niet frituren.
Voeg een eetlepel pofmaïs toe aan de olie.
Doe het deksel op de pan en wacht. Schud de pan lichtjes als de pofmaïs begint te poffen. Haal alleen niet het deksel eraf!
Terwijl je op de popcorn wacht, neem een grote kom en doe daar wat keukenpapier in. Klaar om de popcorn te ontvangen!
Als het poffen minder wordt, zon 3 seconden tussen elke pof, is je popcorn klaar. Als je zoals ik doe en te veel pofmaïs in je steelpan doet weet je dat je popcorn klaar is als je deksel naar boven begint te komen
Ziet dat er niet goed uit?!
Doe nu de gepofte popcorn in je kom en breng op smaak!
Laat de chocolade en de vetstof smelten in een warmwaterbad (au bain marie). Eventueel kan je 2 lepels room toevoegen om de smaak een beetje zachter te maken.
Voeg de eierdooiers bij de gesmolten chocolade.
Klop het eiwit stijf en hef het onder het mengsel.
Schrijf 30 korte tekstjes op een klein papiertje en rol ze op. Teken 3 cirkels van ± 8 cm diameter op een vel bakpapier (bijvoorbeeld met een glas). Leg het vel op een ovenplaat.
2
Verwarm de oven voor op 180° C. Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker. Meng met de bloem en de gesmolten boter. Laat een kwartiertje rusten.
3
Strijk in elke cirkel 1,5 kl beslag uit. Zet 5 minuten in de oven, of tot de randen kleuren.
4
Neem de koekjes met een paletmes van de ovenplaat, leg op elk een papiertje met spreuk, vouw meteen dicht en buig de punten over het midden naar elkaar toe. Werk per 3 stuks zo al het deeg op.