Inhoud blog
  • Appelstrudel
  • Het vroegere Geraadsbergen
  • film over geraadsbergen
  • Recepten van Colruyt
  • SOS Piet Caeser Salade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Welkom op de blog van Mariette
    Lekkers
    08-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme aperitief hapjes
    1) Je neemt een vel bladerdeeg  -bestrooi met gemalen kaas ,of een mengeling van kaas en gekookte hesp fijn gemalen ,rol op in het bakpapier en laat een uur in de koelkast liggen.Als het stijf is kunt u er ronde schijfjes van 1cm snijden en bestooi er origano op bakken in de oven ongeveer 10min op 180gr

    2) 2 a' 3sneedjes brood -2 eieren-2 a'3eetlepels bloem - gemalen kaas -1 teentje look een scheutje porto .en snijt  het brood in stukjes van ongeveer 3cm op 3cm. Meng de eieren de bloem ,kaas,look, en de porto+p+z .Bestrijk het brood en bak in frituur laat uitlekken op keukenpapier.

    3) ( taustjes kuipjes) 1 ajuin-1 a 2 eieren  peterselie,Laat de fijn gesneden ajuin glazig aanstoven,kluts de eieren met de kaas  een scheutje room of melk en maak er een roerei van .Laat het wat afkoelen en vul de kuipjes doe er nog een puntje kaas erop en zet het in een warme oven .


    08-05-2010 om 00:00 geschreven door marietje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    04-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Osso Bucco
    Benodigheden: voor 4 pers - 4 stukken kalfsschenkel van 250gr stuk -bloem -olie - boter -1 grote grof gesneden ajuin -een glas witte wijn -1blikje tomatenpuree  150gr - p+z 2 blokjes bouillon rund -1 a' 2 teentjes look  1 lepel citroensap -
    bereiding: Was en droog de stukken vlees en wentel het door de bloem.Verwarm de olie en de boter in de pan en bak de schenkel aan beide zijden mooi bruin.giet er de wijn bij en laat verdampen en voeg de tomatenpuree met 1/2 L kokend bouillon + P en Z .Laat het vlees 1 uur in een gesloten pan op een laag vuur stoven .snipper de look ,en de peterselie+de gestoofde ajuin.Voeg aan de bijna gare schenkel toe en laat nog 10min stoven.

    04-05-2010 om 00:00 geschreven door marietje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)


    Archief per week
  • 02/05-08/05 2011
  • 14/06-20/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Foto

    Foto



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs