Tsjechië : volgend jaar nieuwkomer - nationale finale begin maart.
Tsjechië zal volgend jaar als nieuwkomer aantreden tijdens de halve finale van het 52e Eurovisie Songfestival in de Finse hoofdstad Helsinki. De nationale omroep (ČT) zal begin maart een nationale finale houden met een tiental kandidaten. Radim Smetana (hoofd muziek en dans bij de Tsjechische omroep) bevestigde het nieuws dat de zender bezig is met de voorbereidingen van een nationale selectie voor het liedjesfestival. Het publiek zal via televoting en mail de allereerste kandidaat kunnen kiezen die namens het land tijdens de halve finale op donderdag 10 mei 2007 mag aantreden. (bron : Esctoday)
Een leven in de schijnwerpers , maar toen het licht uitging wilde Rudi Carrell (71) echt alleen zijn. Zoals hij dat wenste is 'der Rudi' gisterochtend dus in volle eenzaamheid gecremeerd. Alleen het personeel van het uitvaartcentrum was erbij. Echtgenote Simone, zijn kinderen, oudste broer en zus moesten wegblijven. Rudi, die zijn uitvaart tot de seconde had geregeld, wilde alleen vertrekken. Zijn overlijden moest pas wereldkundig worden als de as was afgekoeld....
Zijn neef André Kesselaar, Kesselaar was ook de echte achternaam van Rudi, was er zondagavond bij. Toen namen op initiatief van zijn oudste dochter Carolien een handjevol echte intimi afscheid van de televisielegende : "Roemloos was het. Hij stond opgebaard in een klein kamertje. Uitgemergeld, een schim van wat hij was. Ongelooflijk dat hij tot vorige week dinsdag nog gewoon voetbal had zitten kijken op zijn landgoed. De longkanker won het daarna definitief. Het einde kwam toch nog onverwacht". (bron : De Telegraaf)
Zomer 2006 : Eurosong-monsters van Lordi onthullen hun geheim achter het succes.
De krant Het Nieuwsblad pakt in haar dinsdageditie uit met een interview met de winnaars van het 51e Eurovisie Songfestival, de Finse groep Lordi. Afgelopen donderdag, 6 juli, waren ze voor één dagje in ons land en hieronder vindt U het verslag van het interview dat journalist Kristof Bohez met de groep had.
Het verhaal van Lordi is er één van vallen en triomfantelijk weer opstaan. Neem nu de opper-Lordi, Mister Lordi himself. Gebuisd als Fins filmregisseur, maar via het hoogste podium van het Eurovisie Songfestival opgeklommen tot de top van zowat alle hitparades. Zelfs tot die van Zweden, nooit verwezenlijkt door de buren uit Finland. "Onze ouders zijn zo verdomd trots op ons", gromt een dertiger van achter zijn masker. "Hard rock hallelujah".
"Reigerkolonie, rustgebied", staat er op de bordjes rond het kasteel van Mesen te lezen. Nou, deze keer niet dan. Zodra de Eurosong-monsters van hardrockgroep Lordi zich op het afgesloten domein vertonen, verdringen horden fans elkaar voor de hekken om een glimp van de Finnen op te vangen. Gemaskerde monsters, die dezelfde dag van hun bezoek aan België nog een Leuvense platenzaak bestormd zagen om hun handtekeningen. Opvallend onder de fans : nogal wat kinderen. Begrijpelijk, ook voor ons zit een sympathieke mummie (Amen), een goedlachse alien (Kita), een aaibaar gedrocht (Awa) en een opgetogen Lordi-frontman. Al maken die onafscheidelijke maskers er hen niet minder lelijk op.
Hoeveel kleuters laten jullie zo gemiddeld in tranen uitbarsten tijdens het signeren ?
Amen : "Niet zo veel eigenlijk. Al valt het wel op dat het meestal jonge meisjes zijn."
Lordi : "Er zijn altijd wel kinderen die beginnen te trillen als ze ons zien. We zien eruit als hun speelgoedmonsters. Ik denk dat we de eigenschap hebben om jong én oud te fascineren. Bij de ouderen - als ze geestelijk tenminste niet te oud zijn - wekken we een gevoel van nostalgie op."
Het Franse dance-duo Daft Punk verklaarde het dragen van maskers al als een opzet om muzikaal helemaal afzonderlijk van hun privé-leven gezien te worden.
Lordi : "Zo werkt het niet per se bij ons. Het is gewoon ons imago. We willen bijvoorbeeld wel poseren in een spookkasteel of op een roetsjbaan in een pretpark, maar op het kindertreintje gaan we niet zitten. Dat zou het geheel niet langer leuk, maar belachelijk maken. Erover dus."
Amen : "Ach, Mister Lordi is gewoon dé professional op het vlak van kostuums ontwerpen. In Finland is hij de nummer één. Dat is gebleken van bij het ontstaan van onze band in de jaren negentig. Hij ontwierp zelfs al kostuums voor Finse films."
Horrorfilms dan, neem ik aan.
Lordi (ferm) : "In Finland is nog nooit één horrorfilm gemaakt. Ik ben afgestudeerd aan de filmschool en was nog professioneel make up-artiest. Voor een dvd van ons regisseerde ik al een videoclip. Een filmscenario dat ik eerder voor ogen had, werd afgebroken door de regisseur van dienst. Maar met mijn kennis wil ik zeker nog een Lordi-film maken. Die komt er, zonder twijfel."
Jullie nieuwe cd "The Arockalypse" werd in Zweden al meer dan 20.000 keer verkocht. Genoeg voor een nummer één. Dit moet zoet smaken na de jarenlange Scandinavische overheersing door de Zweden van ABBA.
Lordi : "It's so fucking cool. Dit is zo geweldig. Ook al volgde ik de hitparade in de jaren tachtig niet zo aandachtig. Ik luisterde naar groepen als The Twisted Sisters, Kiss of Alice Cooper. Groepen die gaandeweg hun stijl wijzigden en het publiek niet meer boden wat het wou. Daar schuilt de reden van ons succes, denk ik. Wij zijn doorgegaan waar Kiss eindigde. We hebben de traditie van onze idolen verdergezet, 110 procent recht uit het hart en misschien in een extreme vorm."
Kita : "Onze muziek is gewoon good old rock-'n- roll."
Wie van jullie kwam in godsnaam op het Eurosong-idee ?
Amen : "Ik was er geen fan van. Het idee strookte niet met mijn opvatting van rock. Toen heb ik er twee nachten over nagedacht : misschien is het toch iets dat ik echt eens wil doen."
Kita : "Het idee werd onze platenmaatschappij een paar maanden voor Eurosong, in oktober of november 2005, voorgesteld door de Finse publieke omroep."
Lordi : "Grappig dat we met Eurosong plots haast allemaal 12 punten kregen van onze buurlanden, want we zijn altijd al de buitenbeentjes geweest. Tien jaar lang konden we geen platencontract krijgen. Ofwel zeiden ze ons : de muziek is leuk maar jullie imago is idioot, ofwel jullie moeten nu maar eens echte black metal gaan spelen."
Insiders vertelden me dat het metalwereldje niet enkel lacht met Lordi. Sommigen vinden "Hard rock hallelujah" zowaar een leuke meezinger !?
Lordi : "Maar wij hebben helemaal niks met black metal te maken ! Voor ons is dat gewoon lawaai. Natuurlijk hebben we nijdige reacties gekregen toen men ons verwarde met de metalband Children of Bodom, al denk ik dat die reacties vooral van 14-jarigen kwamen. Sinds Eurosong duiken we trouwens overal op. Plots is daar dan een zogezegde foto van onze drummer in een homodiscotheek in Athene."
Awa : "Sinds Eurosong bellen mijn ouders mij iets vaker op om te vragen hoe het met me gaat."
Amen : "Mijn moeder is zo fier op mij. En mijn vader ook."
Lordi : "Onze ouders zijn zo verdomd trots. In Finland is het vroegere Central Square van onze gemeente gewoon omgedoopt tot Lordi Square."
Slotvraagje : namens België was Kate Ryan weer niks op het Songfestival. Enig advies ?
Amen : "Laat die gewone kleren voor wat ze zijn. Verschijn zeker niet op het podium in jeans en T-shirt. Ons succes is dat we anders dan alle anderen zijn."
Het exclusiviteitscontract tussen Bart Peeters (presentator 'Eurosong 1999-2006') en de VRT is verlengd met vier jaar. Kapers op de kust waren de Duitse en de Nederlandse televisie. "ZDF-Sat1-ARD had zelfs reeds een idee klaar waar ik als stand-up zou aantreden met interventies van Jos Bosmans en co", zegt Peeters. Maar de grote afstand hield hem tegen. Peeters zei ook neen tegen Nederland. (bron : Het Laatste Nieuws)
Tessa (11 juli 1982) is geboren in de Spaanse stad Valencia. Eind 2002 neemt ze deel aan de tweede editie van 'Operación Triunfo', de talentenjacht met als hoofdprijs een ticket voor deelname aan het Eurovisie Songfestival. Tijdens deze tweede editie nemen zeventien kandidaten deel en zangeres Tessa eindigt uiteindelijk op een twaalfde plaats. Samen met Elena Gadel (elfde) en Marey (dertiende) vormt ze nadien de groep Lunea.
Overlijden Rudi Carrell : aangepaste programmering op de Nederlandse zenders.
Naar aanleiding van het overlijden afgelopen vrijdag van de Nederlandse zanger/presentator Rudi Carrell wordt er op Nederland 1, 2 en 3 vanavond hulde gebracht aan deze grote man.
Een overzicht :
Nederland 1 :
21.00-22.00 : Rudi Carrell - afscheid van een showmaster : MAX zendt ivm het overlijden van Rudi Carrell een ingrijpende documentaire uit over het leven en werk van deze immens populaire showmaster. Unieke laatste beelden van Carrell die zich liet filmen op zijn landgoed in Duitsland, terwijl hij met zijn kleindochter de geitjes voert. Aan de hand van herinneringen en anekdotes van bekenden uit Carrell's naaste omgeving,wordt een beeld geschetst van zijn leven en carrière.
Nederland 2 :
21.40-22.45 : TROS Tv show : In verband met het overlijden van Rudi Carrell een herhaling van de Tv Show waarin Ivo Niehe Carrell bezoekt. Over de invloed van zijn ouders : "Mijn vader was tegen mijn vertrek naar Duitsland; die Duitsers kon je nooit vertrouwen". Over het feit dat hij als 16-jarige van school ging : "Ik kon daar niets meer leren en ben op de fiets naar Parijs gegaan. Heel leerzaam". Andere gespreksonderwerpen zijn de Nederlandse televisie en zijn onverwachte (derde) huwelijk met de 36 jaar jongere Simone Felischak.
Nederland 3 :
22.45-23.30 : De Rudi Carrell Show - de Zilveren Roos van Montreux 1964 (VARA) : Naar aanleiding van het overlijden van showmaster Rudi Carrell, een herhaling van de prijswinnende 'Rudi Carrell Show' uit 1964. Deze aflevering van de 'Rudi Carrell Show' werd op het Gouden Roos Festival in Montreux in 1964 bekroond met een Zilveren Roos. Met onder meer een optreden van Esther Ofarim (ESF 1963) als zeemeermin.
Zomer 2006 : laatste zomershow Caals & Van Vooren.
Vakantie in Blankenberge was de voorbije negen jaren voor vele Vlamingen synoniem met een avondje lachen en ongecompliceerd ontspannen dankzij de zomershow van Caals & Van Vooren. Deze zomer kunnen de liefhebbers in het Blankenbergse casino genieten van een the best of-show want Luc Caals en Dirk Van Vooren zetten een punt achter hun samenwerking. "Maar dat wil niet zeggen dat wij in de toekomst nooit meer samen op het toneel zullen staan", zeggen de komieken. Voor hun laatste zomershow grijpen Caals en Van Vooren gedeeltelijk terug naar de beste sketches van de afgelopen tien jaar. "Wij willen de mensen nog eens goed doen lachen. Het wordt nochtans geen compilatie van de voorbije jaren want we hebben slechts vier 'oude' sketches opgenomen in de twaalf die wij brengen. Acht sketches zijn wel gloednieuw en zullen ons kennerspubliek bekoren. Dit jaar hebben wij ook bewust gekozen om geen gasten uit de showbizz op te nemen in de show, op uitzondering van Patrick Onzia (Eurosong 1993) en Daisy Thijs. Het wordt dus bijna puur Caals en Van Vooren deze keer. Live orkest en ballet behoren wel tot de vaste ingrediënten", vertelt Luc Caals.
Hoewel ze niet langer gaan samenwerken, zijn Caals en Van Vooren niet uitgekeken op mekaar. "Al tien jaar voelen wij mekaar goed aan op het vlak van humor. Wanneer Luc teksten schrijft, weet hij al hoe mijn reactie zal zijn", zegt Dirk Van Vooren. "Maar met een zomer- én wintershow wordt de druk te groot om steeds een hoogstaande revue te brengen. Het is het moeilijkste vak dat er bestaat en grappen rollen niet zomaar uit je mouw. Je moet inspelen op het publiek en dat is niet altijd evident. Wij hebben jaren kunnen werken met een goed productiehuis waardoor wij ons konden concentreren op de show. In ons kleine land kan je niet twee jaar met dezelfde show toeren en dat weegt zwaar door. Maar wij sluiten niet uit dat wij binnen een aantal jaren opnieuw samen op de planken staan."
Tien jaar Caals en Van Vooren nog tot 30 augustus in het Blankenbergs casino. Tickets kosten 20, 25 en 30 euro. Tel. 070/22.32.33. (bron : Het Nieuwsblad)
Rudi Carrell overleden : humoristische bruggenbouwer met Duitsland.
Bijna vier decennia lang heeft Rudi Carrell zijn stempel op de Duitse televisie gedrukt. Voor zijn tv-carrière in Duitsland kreeg hij begin februari dit jaar nog de prestigieuze prijs 'Die Goldene Kamera'. Rudolf Wijbrand Kesselaar, die in november 2005 liet weten dat hij longkanker had, werd op 19 december 1934 geboren in Alkmaar. Zijn vader was een kleinkunstenaar die optrad onder de artiestennaam André Carrell, de naam die de zoon later overnam. Rudi Carrell trad voor het eerst op op 17 oktober 1953, toen hij van zijn vader een avondje voor ambtenaren in Arnhem overnam. Twee jaar later mocht hij wekelijks optreden in het populaire radioprogramma 'De Bonte Dinsdagavondtrein'. Vader en zoon namen samen enkele plaatjes op. In 1960 deed hij mee aan het Songfestival in Londen waar hij de voorlaatste plaats behaalde met het nummer "Wat een geluk". Eind jaren vijftig, in 1957, maakte Carrell zijn televisiedebuut. Het bekendst werd de 'Rudi Carrell Show', een door de VARA uitgezonden reeks programma's dat miljoenen aan de buis kluisterde en vier seizoenen duurde. Reeds in 1964 stapte Carrell over naar Duitsland, waar hij scoorde met shows als 'Am Laufenden Band'. Ook daar vermaakte hij een miljoenenpubliek. "Met humor heb ik een brug geslagen tussen Nederland en Duitsland. Dat zie ik als één van de hoogtepunten in mijn loopbaan", zei hij. In 1983 keerde Carrell kort terug op de Nederlandse televisie met de '1-2-3-Show'. Eind 2002 zette hij een punt achter zijn carrière voor de buis. Zijn laatste optreden op tv was in de door hemzelf geproduceerde show '7 Tage, 7 Köpfe'. Bij dat programma bleef hij, tot het einde daarvan in 2005, als producent nog wel actief. Hoewel hij sinds 1964 in Duitsland woonde, bleef Carrell, tot vermaak van zijn kijkers, altijd Duits met een zware Nederlandse tongval spreken. Toch bestreed hij dat dat zijn handelsmerk was. Hij won in 1964 een Zilveren Roos voor de Nederlandse 'Rudi Carrell Show'. Later volgden onder meer een Gouden Roos, een Ere-Roos en de Duitse Comedy-Prijs. In 2001 werd hij benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De entertainer, die in de Duitse plaats Syke woonde, trouwde in 2001 met Simone. Zij was de derde vrouw van Carrell, zijn tweede vrouw Anke stierf in 2000. Carrell had vijf kinderen. Volgens de familie is Rudi Carrell vrijdag "vreedzaam ingeslapen". Een officiële rouwdienst zal er op zijn eigen vraag niet zijn. Een dienst in intieme kring met de kleinkinderen en verwanten uit Nederland heeft gisteren al plaatsgehad. "Wij waren sedert anderhalf jaar van de ziekte op de hoogte en waren voorbereid op het afscheid", zo zei Carrells schoonzoon Dieter Klar vanochtend. (bron : Belga)
De in Nederland geboren entertainer/showmaster en in Duitsland zeer populaire Rudi Carrell is reeds vorige week vrijdag op 71-jarige leeftijd in het Duitse Bremen overleden aan de gevolgen van longkanker. Dit hebben zijn behandelende artsen vanochtend bekendgemaakt. Rudi werd op 19 december 1934 in het Nederlandse Alkmaar als Rudolf Wijbrand Kesselaar geboren. In 1960 nam hij voor Nederland deel aan het Eurovisie Songfestival. De nationale finale werd op dinsdag 9 februari gehouden in de televisiestudio's van de AVRO. Er waren in totaal acht liedjes die streden voor de overwinning en elk nummer werd door twee artiesten gezongen. De jury koos voor "Wat een geluk" en verkoos Rudi Carrell boven Annie Palmen. Deze laatste zou Nederland in 1963 vertegenwoordigen met "Een speeldoos". Rudi Carrell eindigde in de Britse hoofdstad Londen met het nummer op een twaalfde en voorlaatste plaats met twee puntjes. In 1965 belandde hij bij de Duitse televisie waar hij vooral furore maakte met zijn zaterdagavondshow 'Am laufenden Band'. Dat programma liep tussen 1974 en 1979. Ook maakte hij voor RTL de comedyshow '7 Tage - 7 Köpfe' waarvan de laatste aflevering op 30 december jongstleden werd uitgezonden. In de lente van vorig jaar werd Carrell getroffen door longkanker, sindsdien leefde hij teruggetrokken op zijn landgoed in Syke bij Bremen. (bron : Belga, eigen berichtgeving)
De Nederlandse entertainer en showmaster Rudi Carrell (71) is overleden. De man leed zwaar aan kanker en is er uiteindelijk aan bezweken, zo hebben de behandelende artsen zonet bekendgemaakt. De Nederlandse showmaster was één van de grootste televisiepersoonlijkheden in Duitsland. Hij vertegenwoordigde zijn land in 1960 met het nummer "Wat een geluk". (later meer) (bron : Belga, VRT)
Connie Neefs (10 juli 1952) is geboren in het Kempische Gierle. Voor wie het nog niet mocht weten, ze is de jongere zus van wijlen Louis Neefs. Hij vertegenwoordigde ons land in 1967 en 1969 op het Eurovisie Songfestival en behaalde telkens een zevende plaats. Beiden komen uit een muzikale familie. Op aanraden van haar broer Louis gaat de jonge Connie op balletles bij de befaamde Jeanne Brabants. Nadien studeert ze aan de Kleinkunstacademie in Antwerpen. Daar krijgt ze les van Vlaamse 'grootheden' zoals wijlen Anton Peters en Jan Theys. In 1975 wil ze (in navolging van haar broer Louis) ons land vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Maar ze strandt in de halve fnales, geen enkel van haar nummers kan de jury bekoren. Nadien presenteert ze bij de openbare omroep een aantal radio- en televisieprogramma's. Tegenwoordig heeft ze haar handen meer dan vol met presentatiewerk, muzikale namiddagen en avonden vullen, optreden met haar muzikanten en zo Vlaanderen rondtrekken. Connie blijft nog steeds een vaste waarde in ons landje. Meer over haar kan je op haar website vinden.
Ook tijdens dit tweede weekend van de maand juli schotelen we U een overzichtje van de buitenlandse hitlijsten voor. Onze inzending, "Je t'adore" van Kate Ryan, staat nog steeds in de Duitse hitparade. Lordi met "Hard rock hallelujah" blijft het meer dan behoorlijk doen en deze week begroeten ook de Grieken het nummer. Belle Perez is in Nederland met "Ave Maria" in de Nederlandse Top 100 naar een 26e plaats gestegen. Het nummer is een cover van David Bisbal die een aantal jaren geleden zijn kans waagde om Spanje te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.
Slecht nieuws voor de fans van zangeres Natalia (Eurosong 2004). Ondanks de intensieve stemcoaching van de afgelopen weken, moet met spijt worden vastgesteld dat haar stem niet optimaal in orde is om op 16 juli haar concerttour te starten. In samenspraak met haar zang- en stemcoach en dokter Wellens werd beslist geen bijkomende risicos te nemen, en de volledige zomertour af te lassen. Voor de verdere carrière van Natalia is he namelijk aangewezen haar verder te laten begeleiden en tot oktober niet op te treden. De zangeres zelf is er het hart van in. Ze vindt het zelf heel spijtig dat ze nu tal van organisatoren, die in haar vertrouwen gesteld hadden, en vooral haar talrijke fans, in de steek moet laten, maar ze beseft zelf ook wel dat dit de beste beslissing is met het oog op haar verdere carrière. Ze gaat de komende maanden op een hoog niveau verder werken en heel intensief met haar zang- en stemcoaches trainen om er volgend jaar weer volledig te staan. In de maanden november en december staan trouwens geen concerten gepland. Die periode was al eerder vrijgehouden voor de opnames van een nieuw album dat volgend jaar zal uitkomen. (bron : websiteNatalia)
Suomen neljäkymmentä vuotta Eurovision laulukilpailussa (afl. 2 - 1962).
Sinds vorige zondag gaan we in totaal veertig zondagen lang terug in de tijd. Het Scandinavische land Finland won afgelopen 20 mei voor de eerste keer het Eurovisie Songfestival. Het was op de koop toe dit jaar ook de veertigste maal dat het land aan het jaarlijkse liedjesfestival deelnam. Wij vonden dat een uitstekende gelegenheid om eens terug te blikken op die deelnames en dit in het licht van de 52e editie van het festival dat volgend jaar in Helsinki zal doorgaan.
De tweede Finse nationale finale wordt op donderdag 15 februari 1962 gehouden in de YLE-studio in de hoofdstad Helsinki. Net als in 1961 wordt het programma gepresenteerd door Aarno Walli. In de finale worden vier nummers gezongen die een eerste selectie waren doorgekomen. Een halve finale had op zaterdag 20 januari plaatsgevonden en uit de acht liedjes worden er dus vier gekozen die in de finale opnieuw worden gebracht. De vier winnende nummers werden aan de hand van ingestuurde briefkaarten gekozen.
De acht nummers tijdens de halve finale :
01. "Lumineito" door Laila Kinnunen (uitgeschakeld). 02. "Anna Angelina" door Johnny Frosell (uitgeschakeld). 03. "Tipi-tii" door Marion Rung (FINALE). 04. "Sateinen yö" door Matti Heinivaho (FINALE). 05. "Tiketi tikke tak" door Maynie Sirén (uitgeschakeld). 06. "On keskiyö" door Vieno Kekkonen (FINALE). 07. "Pikku rahataja" door Kai Lind (FINALE). 08. "Sitä rakkaus on" door Pirkko Mannola (uitgeschakeld).
Tijdens de nationale finale worden de vier nummers die de halve finale overleefden telkens door twee verschillende artiesten gezongen. Het winnende nummer wordt gekozen door de punten van tien regionale jury's.
De nummers tijdens de finale :
01. "Tipi-tii" door Kai Lind en Marion Rung : 234 punten (eerste plaats). 02. "Sateinen yö" door Matti Heinivaho en Vieno Kekkonen : 127 punten (derde plaats). 03. "On keskiyö" door Matti Heinivaho en Vieno Kekkonen : 110 punten (vierde plaats). 04. "Pikku rahataja" door Kai Lind en Marion Rung : 129 punten (tweede plaats).
Zangeres Marion Rung mag haar land tijdens de finale van het zevende Eurovisie Songfestival vertegenwoordigen. Dat festival vindt op zondag 18 maart plaats in het Groothertogdom Luxemburg. Marion Rung eindigt met "Tipi-tii" op een zevende plaats met vier punten.
Zangeres Marion Rung is geboren op 07 december 1945 in de hoofdstad Helsinki. Muziek krijgt ze met de paplepel mee, haar grootvader en moeder waren ook talentrijke musici. Ze zal haar land nog een tweede maal op het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigen, namelijk in 1973. Ze behaalt dan een zesde plaats en dat zal tot dit jaar de beste notering voor het Scandinavische land zijn. We komen hier later in de reeks nog op terug. Meer over Marion kan je terugvinden op haar website. (foto : websiteMarion)
In september komt het nieuwe album van Kate Ryan uit . Maar wat is de titel ? Wel, dat ligt in de handen van jullie, de fans ! Kate en haar entourage zoeken een krachtig woord, in de lijn van "Different" en "Stronger". Welk woord vind je zo typerend voor Kate op dit moment ? Laat het haar weten via de contactpagina van haar website ! De winnaar of winnares wordt beloond met een gesigneerd album én een 'meet and greet' bij de lancering van het derde album van onze sympathieke Kate ! Klik hier en je komt meteen op de contactpagina. (bron : websiteKate Ryan, foto : 2brains)
Zangeres Jessica Fol(c)ker (09 juli 1975) is geboren in Stockholm als Jessica Elisabeth Angelique Folker. Haar vader is in Senegal geboren, haar moeder is een rasechte Zweedse. Vanaf haar zesde levensjaar en dit tot ze zeventien is volgt ze muziekschool. Nadien wil ze het maken in de muziek en ze begint als achtergrondzangeres bij onder meer Ace of Base, Dr. Alban en Leila K. In 1998 komt haar eerste solo-album "Jessica" op de markt. In thuisland Zweden heeft ze met twee nummers uit dit album een grote hit te pakken. Maar ook bij ons wordt ze bekend. Het nummer "Tell me what you like" geniet heelwat airplay en met haar tweede nummer "How will I know" behaalt ze op 30 april 1999 haar hoogste notering in de Ultratop 50, met name een dertiende plaats. Uiteindelijk zal ze bijna vier maanden in de hitparade vertoeven. Haar volgende singles genieten nog wel heelwat airplay in Vlaanderen, maar echte hits worden het niet. In 2001 zingt ze ook het Starmaker-thema "Miracles". Starmaker is de Nederlandse versie van Fame Academy. In 2005 neemt ze voor het eerst deel aan de Zweedse selectie ('Melodifestivalen') voor het Eurovisie Songfestival. Met "Om natten" eindigt ze in de derde voorronde op een zesde plaats. Ook dit jaar waagt ze haar kans om te kunnen deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Met "When love's comin' back again" eindigt ze tijdens de derde voorronde op zaterdag 4 maart op een zevende en voorlaatste plaats. Leuk detail is dat Jessica een paar dagen eerder moeder geworden is van een dochter. Uiteindelijk ging het van de de kraamkliniek naar het festivalpodium. Meer over Jessica kan je op haar website vinden.
Linda de Mol (08 juli 1964) is in Hilversum geboren als Linda Margaretha de Mol. Ook bij ons is Linda geen onbekende. Haar vader John de Mol sr. is ook niet geheel onbekend. In 1957, 1959 en 1960 neemt hij deel aan de nationale finale voor het Eurovisie Songfestival. In 1959 eindigt hij samen met Teddy Scholten op de eerste plaats maar het is de zangeres die boven hem verkozen wordt om Nederland te vertegenwoordigen met "'n Beetje". Ze zal uiteindelijk het Eurovisie Songfestival winnen. Linda debuteert al op vrij jonge leeftijd op de Nederlandse televisie en vanaf 1985 begint ze met de presentatie van een aantal televisieprogramma's, eerst bij Sky Channel, nadien bij de TROS. Bij die laatste omroep wordt ze de leading lady van de showprogramma's. In 1989, 1998 en 1999 presenteert ze de nationale finale voor het Eurovisie Songfestival. Ook maakt ze een aantal jaren programma's voor de Duitse televisie. In 2005 besluit ze om over te stappen naar de nieuwe zender Talpa, opgericht door haar broer John de Mol (ooit gehuwd met Willeke Alberti - ESF 1994). Naast presentatrice is Linda ook actrice. Zo is ze te zien in de series 'Spangen' en 'Gooische vrouwen'. Deze laatste serie (een variant op 'Desperate housewives' en 'Sex and the city') wordt trouwens vanaf aanstaande maandag ook in Vlaanderen uitgezonden. De hele zomer lang te bekijken op de commerciële zender VTM.
Zomer 2006 : Tony Mary geen kandidaat voor EBU-voorzitterschap.
VRT-topman Tony Mary is geen kandidaat voor het voorzitterschap van de European Broadcasting Union (EBU), die vooral bekend is als de organisator van het Eurovisie Songfestival. Hij vindt het "niet opportuun" om te postuleren naar een internationaal mandaat "terwijl in Vlaanderen de openbare omroep én de leiding ervan voortdurend in vraag worden gesteld". De algemene vergadering van de EBU, wereldwijd de grootste professionele vereniging van nationale omroepen, beslist vandaag in Portugal over het aanduiden van een nieuwe voorzitter. Het gaat om een mandaat van twee jaar. Mary werd door sommigen getipt als grootste kanshebber. Hij zou meteen de eerste Belgische voorzitter zijn. De beslissing van Mary is opmerkelijk. Tijdens de heisa over het omstreden VRT-decreet werd her en der gefluisterd dat hij niet wilde opstappen aan het hoofd van de VRT precies omwille van zijn uitzicht op het EBU-voorzitterschap. Mary zegt nu al zijn aandacht te willen richten op de onderhandelingen over de nieuwe beheersovereenkomst. (bron : Belga, foto : VRT)
Morgen viert zanger Christoff (Eurosong 1993/2002) zijn vijftienjarig bestaan met een exclusief livespektakel in het Casino van Middelkerke. Een paar weken geleden vierde hij trouwens zijn dertigste verjaardag. Het was de laatste tijd wat stil rond de zanger maar nu is hij weer helemaal terug. In de vrijdageditie van Het Laatste Nieuws licht hij die ommekeer toe. Met "Onder de toren", "Optimist" en "We nemen elkaar zoals we zijn" stond hij garant voor een aantal grote hits en op dat succes heeft hij kunnen teren zegt hij. "Maar het is ook hard geweest. Ik heb altijd moeten knokken. En die moeite is beloond, want platenfirma ARS, die ook Laura Lynn onder contract heeft, wilde met mij in zee". "Met mijn nieuwe single "Ooit komt voor jou die dag" ben ik in de schlagermuziek gestapt. Dit is waar ik me 200% goed bij voel", aldus nog de zanger. In 1993 waagde Christoff zijn kans tijdens de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met zijn nummer "Zend een SOS" eindigde hij in de tweede voorronde op een vierde plaats. Enkel de drie besten uit elke voorronde mochten door naar de finale. In 2002 waagde hij opnieuw zijn kans tijdens de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. In de vierde en laatste voorronde eindigde hij met "Op naar de top" (geschreven door Daniël Ditmar en John Terra) op een zesde en voorlaatste plaats. Tijdens zijn concert morgen zal hij trouwens ook een duet zingen met zijn beste vriendin Kathleen Aerts (K3 - Eurosong 1999).